Zaman: Cum Ağu 08, 2025 21:59

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Ağacın Kurdu ve Zemberek... / Cazim GÜRBÜZ

Ağacın Kurdu ve Zemberek...

"Ağacın Kurdu", Mustafa Önsel'in 2016 yılı Nisan ayında yani 15 Temmuz darbe girişiminden 3 ay önce çıkan kitabı (Alibi Yayıncılık)... Saygıdeğer Önsel Komutan, çıkar çıkmaz bu kitabı imzalayıp yollamış gazeteye benim adıma, fakat aksilikler birbirini kovalamış, kitap elime bir türlü geçmemiş.

Şimdi yazacağım bu kitap hakkında, yazacağım ya, köprülerin altından nice sular geçti, bu kitapta yazılan ve o gün için hayret uyandıran, "Bu kadar da olmaz canım!" dedirten birçok alçaklık, bugün ...
Read more : Ağacın Kurdu ve Zemberek... / Cazim GÜRBÜZ | Görüntüleme : 1903 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

DAVAZLI’DAN : “ ZEMAN GÜÇÇÜK BALIKLAA ZEMANI...”Dr.Noyan UMRUK

DAVAZLI’DAN : “ ZEMAN GÜÇÇÜK BALIKLAA ZEMANI...”Dr.Noyan UMRUK

“Onlar ki toprakta karınca,
suda balık,
havada kuş kadar,çokturlar;
korkak, cesur, cahil, hakim ve çocukturlar
ve kahreden, yaratan ki onlardır
destanımızda yalnız onların maceraları vardır...

Başta AB'ne giriveecedik be daayı, soora Şangay beşlisi oluvedi, aadından gulu gulu gabileleriynen tagılıgene, şincik de halifa olvecez ümmetin başına geçvecez...

Hedef 2023! Deyyon hani… Bi de Hedef 2071 vaaa… N’olcek bilemeyyon gari…”

Hedef 2017 ye de bagındı hele…Gapıda du bakali deyivence ...
Read more : DAVAZLI’DAN : “ ZEMAN GÜÇÇÜK BALIKLAA ZEMANI...”Dr.Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1382 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türkiye'yi kim satın alıyor? / Arslan BULUT

Türkiye'yi kim satın alıyor?

Bir ara bankalar, "altın hesabı açıyoruz" diye vatandaşın yastık altındaki altınlarını sisteme çekmeye çalıştı. Sistemin gazeteleri ve televizyonları, "Altın hesabı zirve yaptı", "Altın hesapları kabardı" gibi laflar üretti!

Tulumbada su bitmişti ama vatandaş altınını vermiyordu... 15 Temmuz'dan sonra, dövizini de vermedi!

Mehmet Şimşek Maliye Bakanı iken Türkiye'nin 490 ton olan altın rezervinin 450 tonunun, İngiltere Merkez Bankası Bank Of England'da emanette olduğunu açıklamıştı.

Yazar Metin Aydoğan, "Elde kalan son devlet varlıklarının, ...
Read more : Türkiye'yi kim satın alıyor? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2841 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Doları yerliler alıyor suçu yabancıya atıyor! / Murat MURATOĞLU

Doları yerliler alıyor suçu yabancıya atıyor!

Yabancıya atıp tuttular, ülkeyi batırmaya çalışıyorlar diye suçladılar. Bir baktık ki bir önceki hafta döviz mevduatlarını 2.5 milyar dolar artıran yerliler geçen hafta da döviz alımlarına devam ederek stoklarına 1.5 milyar dolar daha eklemişler.

Yerlilerin, yabancı para cinsinden mevduat ve fonları 147 milyar dolara ulaşmış.

Bunun anlamı ne? Döviz borçlusu Türk şirketleri fırsatını bulunca pozisyon kapatıyor. İktidar da bizi batırmaya çalışan yabancılar diye milli duyguları sömürüyor.

Geçen yıl açıklanan ...
Read more : Doları yerliler alıyor suçu yabancıya atıyor! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1235 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Katar'ın kirli doları! Halkın temiz tokadı! / Necati DOĞRU

Katar'ın kirli doları! Halkın temiz tokadı!

“Hayır” diye yazılması gereken kelime “Evet” olmuş. Benim hatam. Bağışlayın. Dünkü yazıda 15 yılda yaratılan “düzen temelden çatıya çürüdü” demiştim. Köhnemiş düzen oldu. Son 15 yılda rüşvet, yolsuzluk, avantacılık, adam kayırma, partili gözetme, eşi-dostu akrabayı devlete sızdırma, Hazine'nin, belediyenin hakkını yandaş işadamına yedirip “dindar görünümlü umreci zengin yaratma” zirve yaptı.

Devletin bankası var.

Başbakan istemiş.

Genel Müdür atanmış.

Başbakan istediği için devlet bankasının genel müdürü olmuş kişinin evindeki ayakkabı ...
Read more : Katar'ın kirli doları! Halkın temiz tokadı! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1368 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Biz Bunu Hak Ettik / Rifat SERDAROĞLU

Biz Bunu Hak Ettik

İki gündür Halkın Filozofu Bergamus’un yanında eğitimdeydim. Akropol’ün buz gibi havasında ondan yemediğim azar kalmadı! Memleketin hali nicedir, hele anlat dedim, bakın neler söyledi;

Her gün yalan üstüne yalan söyledi, siz sustunuz!

Türkiye’de rejim değişmiştir, Anayasa askıya alınmıştır dedi, siz sustunuz!

Atatürk büstleri kırılırken, Tunceli’de Seyit Rıza’nın heykeli dikildi, siz sustunuz!

Ne Mutlu Türküm Diyene yazıları kaldırılırken, PKK Şehitlikleri açıldı, siz sustunuz!

Milli Andınız yasaklanırken, Barzani ile sazlı-sözlü eğlendiler, siz sustunuz! ...
Read more : Biz Bunu Hak Ettik / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1300 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Referandum: Kader oylaması / Sadi SOMUNCUOĞLU

Referandum: Kader oylaması

1982 anayasasının 1987'den 2010 yılına kadar tamamına yakını değiştirildi. Buna rağmen sivillerin, yani Meclislerin yaptığı bu değişiklikler, Türk Milleti takıntısı olanları tatmin etmedi. İtirazları şöyleydi. "Anayasa yamalı bohçaya döndü" ve "Anayasanın her tarafı değişti, ama ruhu kaldı. Esas olan da budur."

Buradan iki sonuç çıkıyor.

1) "Sivil" anayasa diyerek ortalığı birbirine katanların, bu defa da kendilerinin de yaptığı sivil düzenlemelere itiraz etmekle, samimi olmadıkları anlaşıldı.

2) Anayasanın ruhu dedikleri ise, 1876 Kanunu ...
Read more : Referandum: Kader oylaması / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 1062 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

FRANSA’DA BAŞKANLIK (VIII)

FRANSA’DA BAŞKANLIK (VIII)
Beşinci Cumhuriyet
Fransa’da Beşinci Cumhuriyet, De Gaulle’ün isteği doğrultusunda, Cumhurbaşkanının yetkilerinin artırıldığı bir rejim oldu.
Yönetim şeması ise ilişikte sunulduğu gibidir:

21 Aralık 1958 seçimine değin, Cumhurbaşkanı Millet Meclisi ve Senatonun birleşiminde (Kongre) seçilmekteydi.
Ancak De Gaulle, ilk kez, doğrudan halk tarafından değil, ABD’deki gibi ‘Büyük seçici’ler (Grands électeurs) yani milletvekilleri, senatörler, il genel meclisi üyeleri, belediye başkanları ve belede meclisleri delegeleri tarafından (80 000 kadar) seçilmişti.
Zaten sadece 40 000 ilçenin ...
Read more : FRANSA’DA BAŞKANLIK (VIII) | Görüntüleme : 906 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

FRANSA’DA BAŞKANLIK (VII)

FRANSA’DA BAŞKANLIK (VII)
Dördüncü Cumhuriyet
İki Dünya Savaşı yaşayan ve her ikisinde de Alman işgaline uğrayan Fransa’da, Üçüncü Cumhuriyet döneminde temelleri atılan (1875) ‘Parlamenter Cumhuriyet’ modeli sürdürülmüştür.
Dördüncü Cumhuriyet döneminde ise, her ne kadar Cumhurbaşkanı parlamento tarafından seçiliyorsa da, görüleceği üzere, kimi sapmalar gözlemlenecek ve 18 Haziran 1940 yılında, Londra’dan BBC radyosundan yaptığı ‘halkı silahlanmaya çağırısı’yla Fransa’da ‘lider’ konumuna yükselecek olan general Charles De Gaulle tarafından 1958 yılında Beşinci Cumhuriyet’e geçilecektir.
Dördüncü Cumhuriyet dönemindeki yönetim ...
Read more : FRANSA’DA BAŞKANLIK (VII) | Görüntüleme : 834 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Hukuk Devrimi ve Medeni Kanun / Metin AYDOĞAN

Hukuk Devrimi ve Medeni Kanun

17 Şubat 1926’da kabul edilen Medeni Kanun, Hukuk Devrimi’ni yeni bir aşamaya ulaştırdı. Aileyi güçlendirme, çocuk ve yetimleri koruma ya da kadın haklarını gözetme gibi; Türklerin önem verdiği özelliklere sahip bu önemli girişim, çağdaşlığa yönelen devrimci bir atılımdı. Mustafa Kemal, iki yıl önce, Hukuk Devrimi’ni başatırken şunları söylemişti: “Devrimcilerin en büyük ve sinsi düşmanı, çürümüş hukuk ve onun dermansız izleyicileridir. Ulusun ateşli devrim atılımları sırasında sinmek zorunda kalan, eski yasalar ...
Read more : Hukuk Devrimi ve Medeni Kanun / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1481 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148884 ileti • Toplam 46221 başlık • Toplam 25039 üye

x