Zaman: Sal May 05, 2026 15:28

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

“Komutanım uçaklar geliyor...” / Ahmet TAKAN

“Komutanım uçaklar geliyor...”

Resim
Çarşaf çarşaf o gece anlatılıyor!.. Lakin, ondan sonraki gecelerle ilgili kafa yoran yok. Merak edip araştıran soran da yok sanırım... Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, bugünkü çok kritik YAŞ öncesi dün önemli bir bilgi notu paylaştı. Detaylarını haber sütunlarında okuyacağınız için bazı hassas noktaların altını çizmek isterim. Bilgi notunun girişini okuyunca gözyaşlarımı tutamadım. Hain darbe girişimin ardından yapılan algı operasyonları, Mehmetçiğe linç operasyonları, en tepe noktaya çıkan TSK’yı itibarsızlaştırma hamleleri, ...
Read more : “Komutanım uçaklar geliyor...” / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 900 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Darbeye neden yol verildi? / Arslan BULUT

Darbeye neden yol verildi?

Resim
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV canlı yayınında, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında, “İlk ihbar Hakan Fidan’a suikast yapılacağı şeklinde geldi, darbe şeklinde değil de... O sırada öyle bilgi geldiği için Hakan Fidan, Genelkurmay’a giderek bilgi veriyor. Ama yine de Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile paylaşılmalıydı. Darbenin erkene alınma sebebi de bu hareketlilik” dedi!

İlginç değil mi? Böyle bir bilgiyi, yani ilk ihbarın Hakan Fidan’a suikast yapılacağı şeklinde olduğunu, Cumhurbaşkanı açıklamadı, Başbakan açıklamadı, ...
Read more : Darbeye neden yol verildi? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2266 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

YAŞ’tan önce son çıkış! / Yavuz Selim DEMİRAĞ

YAŞ’tan önce son çıkış!

Resim
15 Temmuz darbe girişimi Türk ordusu tarihinin yüz karası oldu. Ancak temizlik ve yeniden yapılanma için aynı zamanda fırsat olduğu da dikkate alınmalıdır. Günlerdir darbeye adı karışanları mümkün olduğu kadar isim isim incelemeye çalışıyorum. Meslek hayatı boyunca doğru düzgün kıta(arazi) hizmeti olmayanların akademi ile beraber yükselişlerinin altında bir hinlik olduğunu defalarca buradan duyurmaya gayret etmiştim. Nitekim korktuğumuz başımıza geldi. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının en yakınındaki yaveri, emir subayı, özel kalem ...
Read more : YAŞ’tan önce son çıkış! / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 752 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Çok mu abartıldı, acaba?.. / Ahmet TAKAN

Çok mu abartıldı, acaba?..

Resim
Aşağılık vatan hainlerinin darbe girişiminin ardından peş peşe kaleme aldığım yazılarda, somut donelere dayanarak çakma ABD darbesi ile ilgili pek çok soru sordum. ABD’nin paydaşlığı hakkında yanıtları hâlâ almış değiliz. Önceki gün sarayda gerçekleşen liderler zirvesinin ardından toplanan olağanüstü Bakanlar Kurulu sonrasında Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamasına dikkat kesildim. Sağolsun (!) bir muhabir arkadaşım, darbe girişiminde F16’ları kullanan pilotlarının yabancı olduğu yönündeki “iddia”yı hatırlattı. Yıldırım da, “fazla abartmışlar, öyle bir şey yok” ...
Read more : Çok mu abartıldı, acaba?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 824 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

“Üç harfliler”, yoksulluk ve eğitim... Devlet aklına tek doz Kemalizm / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

“Üç harfliler”, yoksulluk ve eğitim...

Devlet aklına tek doz Kemalizm

Resim
Her toplantıda uyarıyordu:

“Erken hareket etmeyin!”

FETÖ’nün lideri Fethullah Gülen; eğitimden, yargıya, polisten, askeriyeye her aşamada etkili yerlere gelinceye kadar saklanın talimatını veriyordu. Bu süreçte kesintisiz olarak odaklandıkları tek alan ise eğitimdi! Binlerce genç, iktidarların da desteği ile “eğitim” tezgahlarından geçiyordu.

* * *

Darbecilerin ifadelerini okuyorum. Sorgusuz inanç ve teslimiyet!

Böyle bir çağda, bunca bilgi ve iletişim bombardımanı içinde akıllarını esir eden komutanlar, hakimler, ...

Devletin yeni istikâmeti! / Arslan BULUT

Devletin yeni istikâmeti!

Resim
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar hakkında da liderleri bilgilendirmiştir” dedi.

Nitekim bu bilgilendirmeden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükümete yakın bir gazete olan Yenişafak’ta yayınlanan haberdeki, “Darbe girişimini ISAF Komutanı bir ABD’li general hazırladı ve yönetti” bilgisine atıfta bulunarak “Hainlerin ardında CIA ve Pentagon duruyorsa, karşımızda çok ciddi bir sorun var demektir ve ABD bunun altından kalkamayacaktır. Bu demektir ki ABD ve küresel güç ...
Read more : Devletin yeni istikâmeti! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1052 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Cinler darbe yapar mı? / Arslan BULUT

Cinler darbe yapar mı?

Resim
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kendi karargâhında nasıl etkisiz hale getirildiğini ve devamını savcılıkta anlatırken “Özellikle Güneydoğu’da bölücü terör örgütüne yönelik Emniyet, valilikler, siyaset kurumu, adalet teşkilatı, istihbarat ve silâhlı kuvvetler hepsi mükemmel bir koordinasyon ile büyük bir titizlikle başarılı sonuçlar elde etmekteyken Türkiye Cumhuriyeti hükümetine yönelik tertiplenen bu alçak darbe teşebbüsüyle tarihimize kara bir leke sürülmüştür” dedi..

Akar’ın bu tespiti önemlidir. Zira Türkiye darbeyle meşgulken Suriye’nin kuzeyinde Menbiç bölgesi, İncirlik’ten ...
Read more : Cinler darbe yapar mı? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 711 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

“BEN ŞİMDİ SİZE NE DİYEYİM Kİ ???” Dr. Noyan UMRUK

“BEN ŞİMDİ SİZE NE DİYEYİM Kİ ???” Dr. Noyan UMRUK

Yüce Önderin bundan tam 96 yıl önce 31 Temmuz 1920 akşamı Afyon Kolordu karargâhında Zabitana yaptığı konuşma pek az bilinir… Gözlerim yaşararak bu konuşmayı okuyorum:(1)

“Arkadaşlar! İngilizler ve yardımcıları milletimizin bağımsızlığını imhaya karar vermişlerdir. Milletler bağımsızlıklarını hiç kimsenin lütuf ve atfetme borçlu değildir. Hiç kimse kimseye, hiçbir millet diğer millete hürriyet ve bağımsızlık vermez. Milletlerde tabiat en yaratılıştan mevcut olan bu hak, milletlerce kuvvede, mücadele ...
Read more : “BEN ŞİMDİ SİZE NE DİYEYİM Kİ ???” Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 2909 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Dr. Noyan UMRUK

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x