Zaman: Pzr Eki 19, 2025 18:06

News News of Sinan MEYDAN

Site map of Sinan MEYDAN » Dizin : Sinan MEYDAN

Tarihçi - Yazar

Atatürk'ten Başbakan'a Yanıt: “Neyi mi Ördüm? Göstereyim!” / Sinan MEYDAN

ATATÜRK’TEN BAŞBAKAN’A YANIT: “Neyi mi Ördüm? Göstereyim!”

EMPERYALİST DEMİRAĞLARDAN MİLLİ DEMİRAĞLARA

Bildiğiniz gibi daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İsmet İnönü Dersim’de katliam yaptı!” ve “Tek Parti Döneminde camiler kapatıldı! Ahır yapıldı!” gibi iddialarına belgeli yanıtlar vermiştim.(1) Başbakan şimdi de 10. Yıl Marşı’nda geçen “Demirağlarla ördük anayurdu dört baştan” ifadesini kastederek, “Neyi ördün! Türkiye’yi demirağlarla biz örüyoruz!” iddiasında bulundu. Peki ama gerçekten öyle mi? Şimdi de Başbakan’ın bu son iddiasına yanıt vermek istiyorum:

Lafı ...

Atatürk'ün Mal Varlığı Konusundaki Yalanlara Yanıt / Sinan MEYDAN

Atatürk'ün Mal Varlığı Konusundaki Yalanlara Yanıt

Yalan Makinesi Gibi!

Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığını hayat biçimi haline getirmiş, Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığı ile ürettiği tarihi yalanlarla geçimini sağlayan cemaatin kadrolu tarihçisi (?) bugüne kadar ürettiği onca tarihi yalana son olarak “Atatürk’ün mal varlığı” yalanını da ekledi. Ona göre "Atatürk mal varlığını gayri meşru yollardan elde etmiş! Aslında bu mal varlığını hazineye bağışlamak istememiş! İsmet İnönü’nün zorlamasıyla hazineye bağışlamış!" Mış mış da mış mış!... (Bkz.Çok-konusulacak-Ataturk-iddiası)

Malum! ...
Read more : Atatürk'ün Mal Varlığı Konusundaki Yalanlara Yanıt / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 7168 | Yanıtlar : 0

Karşı Devrimin Tarihçi Tetikçileri ve 19 Mayıs Gerçeği / Sinan MEYDAN

Karşı Devrimin Tarihçi Tetikçileri ve 19 Mayıs Gerçeği

Atatürk Nutuk'a "19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktım" diye başlar. Kazım Karabekir de anılarına "19 Nisan 1919'da Trabzon'a çıktım!" diye başlar. Atatürk'ten önce Anadolu'ya geçip Kurtuluş Savaşı'nı başlattığını ima eden Karabekir, anlaşılan Atatürk'ün Nisan 1919'dan tam 6 ay önce, Kasım 1918'de Anadolu'da "Adana-İskenderun-Kilis hattındaki" çalışmalarıyla Kurtuluş Savaşı'nın alt yapısını çoktan hazırlamaya başladığını unutmuştur!... Ayrıca bu gerçeği sadece o değil bugün onu istismar edip Atatürk'e saldıran Karşı Devrimci ...
Read more : Karşı Devrimin Tarihçi Tetikçileri ve 19 Mayıs Gerçeği / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 4049 | Yanıtlar : 1

Cehalette Boğulup Sıtmadan Ölmediysek Eğer Bunu Ona Borçluyuz / Sinan MEYDAN

Cehalette Boğulup Sıtmadan Ölmediysek Eğer Bunu Ona Borçluyuz

"Atatürk ve Cumhuriyet Mucizesinin Bilançosu"

Bugün Cumhuriyetimizin 88. yıldönümü. Türk insanının padişahın kullarından özgür bireyler haline getirilmesinin, kadının köle durumundan kurtarılıp erkekle eşit kılınmasının, aşağılanan, dışlanan Türklere kimliklerinin ve kişiliklerinin yeniden hatırlatılmasının, akıl ve bilimin gücünün vurgulanmasının, kısaca bu milletin yeniden insan onuruna yakışır biçimde yaşamaya başlamasının 88. yıldönümü.

Kutlu olsun!

Cumhuriyet Devrimi (Kurtuluş Savaşı ve sonrasındaki yenilikler) Atatürk’ün kafasında ilk gençlikten beri biçimlenen, tecrübeyle, bilgiyle ...
Read more : Cehalette Boğulup Sıtmadan Ölmediysek Eğer Bunu Ona Borçluyuz / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1306 | Yanıtlar : 0

Kürtçü Faşizmi Besleyen Emperyalizmdir "ABD Temsilcisinin 89 Yıl Önce Hazırladığı Kürt Raporu'nun Sırrı" / Sinan MEYDAN

Kürtçü Faşizmi Besleyen Emperyalizmdir

"ABD Temsilcisinin 89 Yıl Önce Hazırladığı Kürt Raporu'nun Sırrı"

Türkiye’de “Kürt Sorunu” diye adlandırılan ayrılıkçı Kürtçü faşizmi besleyen iki ana damar vardır. Bunlardan biri aşiret-tarikat kontrolündeki feodal yapı, diğeri ise emperyalizm kıskacıdır.

Yüzyılın başında Anadolu’da “uydu bir Kürt devleti” kurdurmak isteyen ABD, İngiltere ve Fransa, Kurtuluş Savaşı yıllarında, Anadolu’daki Kürtlerle çok yakından ilgilenmiş, ayrılıkçı Kürtleri önce Türk ulusunun ölüm kalım mücadelesi olan Türk Kurtuluş Savaşı’na, sonra da çağdaş Türk ulus ...

CEVAP VERİYORUM (Konu: Tek Parti, Atatürk, İnönü, Menderes ve Camiler)

CEVAP VERİYORUM (Konu: Tek Parti, Atatürk, İnönü, Menderes ve Camiler)

“CHP ve İnönü cami kapatmıştır! Ama Neden?”
“Osmanlı da cami kapatmıştır! Ama neden?
“Tek Parti ve Atatürk cami yaptırmıştır”
“Keşke bütün siyasiler İnönü gibi dindar olsa”
“DP ve Menderes cami yıktırmıştır”
…………………………………………………………………………………

Büyük Bir Çarpıtma

Son zamanlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “tarihle yüzleşmek” adı altında çok sıkça “Tek parti, İsmet İnönü camileri kapattı. Camileri, “depo”, “ahır”, “lokal”, “hatta” tuvalet yaptı” diyerek, bu iddiasını bazı ...
Read more : CEVAP VERİYORUM (Konu: Tek Parti, Atatürk, İnönü, Menderes ve Camiler) | Görüntüleme : 5932 | Yanıtlar : 1

Atatürk'ün GAP Projesi "Ayrılıkçı Kürtçüler Bunu Biliyor Mu? / Sinan MEYDAN

Atatürk'ün GAP Projesi "Ayrılıkçı Kürtçüler Bunu Biliyor Mu?

Atatürk'ün Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki Yatırımları

Atatürk, “çağdaş” bir Türkiye yaratmak istemiştir; hurafeler yerine “akıl” ve “bilimin” egemen olduğu, “kulluktan” kurtulup “birey” olan insanların “özgür iradeleriyle” kendi kendilerini yönettiği, eğitim seviyesi yüksek, herkesin birlikte çalışıp, birlikte üretip, birlikte bölüştüğü,“eşitlikçi” ve “tam bağımsız” bir Türkiye yaratmak istemiştir.

Atatürk, böyle bir Türkiye yaratırken, öncelikle Türkiye’deki Ortaçağ kalıntısı “kemikleşmiş” feodal yapıyı kırmakla işe başlamıştır.

Ancak, “tarikat” ve “cemaat” yapısı ...

Atatürk'ün Camileri "Paris’teki ve Japonya'daki Ezanların Sırrı" / Sinan MEYDAN

Atatürk'ün Camileri "Paris’teki ve Japonya’daki Ezanların Sırrı"

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle her yerde vıcık vıcık "din istismarı" ve “Osmanlı seviciliği” yapılan bu günlerde, ben Mustafa Kemal ATATÜRK’ümüzün çok az bilinen bir özelliğini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu ülkede sürekli birileri İsmet İnönü’nün cami kapattırdığını söylerken (ki bu kocaman bir yalandır) nedense hiç kimse Atatürk’ün cami yaptırdığını, cami yapımına katkıda bulunduğunu söylemez. 1 

Oysa ki, Dünya yuvarlağının batısında ve doğusunda ilk okunan ezanlar, Atatürk sayesinde ...

Atatürk Ramazanlarda Kur'an Okurdu! "Yobazın Ezberini Bozacak Gerçek" / Sinan MEYDAN

Atatürk Ramazanlarda Kur'an Okurdu! "Yobazın Ezberini Bozacak Gerçek"

Büyük Günah

Atatürk düşmanlarının öteden beri Atatürk’e saldırmak için kullandıkları en önemli yöntem, Atatürk’ün “dinsiz” olduğu ve “dindarlara baskı yaptığı” şeklindeki yalanı durmadan tekrarlamaktır. Şüphesiz ki, dünyanın en büyük devrimcilerinden birini, milleti için yapıp ettikleriyle değil de “inanıp inanmadığıyla” değerlendirmek, ancak az gelişmiş üçüncü dünya ülkelerine has bir durumdur. Maalesef aydınlanması yarım kalmış olan ülkemizde de Atatürk gibi bir “dünya lideri”, milleti için yapıp ettikleriyle değil ...

Kürt Sorunu'nu Kemalizm Üretti Yalanı "Yobazın-Liboşun Kürt Sorunu Çarpıtması" / Sinan MEYDAN

Kürt Sorunu'nu Kemalizm Üretti Yalanı "Yobazın-Liboşun Kürt Sorunu Çarpıtması"

Cumhuriyet tarihi yalancıları, Türkiye’nin bugün yaşadığı bütün sorunların olduğu gibi “Kürt Sorunu” diye adlandırılan “Ayrılıkçı Kürtçü Hareketin” de Kemalizm’in “yanlış politikalarından” kaynaklandığını ileri sürmektedirler. Onlara göre, Atatürk eğer Türk Devrimini gerçekleştirmeyip Türk Ulus Devleti’ni kurmasaydı, Osmanlı’daki haliyle Kürtler asla sorun olmayacaklardı!

Bu güdük tez, bugün yobaz-liboş ve tatlısu solcusu entellerin en çok rağbet ettikleri tezlerden biridir. Ama diğer tezleri gibi bu tezleri de temelsizdir, çürüktür, ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149130 ileti • Toplam 46407 başlık • Toplam 25110 üye

x