Zaman: Çrş Eki 22, 2025 19:22

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

Kim ki Onlar?

Çocukluğumda Atatürk’ü dinlediğim isimlerin şimdilerde Atatürk düşmanı olduğunu görüyorum. Nasıl bu hale geldiklerini sorguladığımda da geleneksel medyanın bireyler üzerindeki etkisiyle karşılaşıyorum. Televizyon izleyen kitlelerin nasıl hoyratça yalanlarla kuşatıldığını görüyorum.

Çok üzücü...

Medya bireylerin tepkisini çekmeyecek şekilde ‘gizli kontrol yöntemleri’ kullanmaktadır. Cam çerçevenin içinde yayınlanan yayınları izleyen bireyler doğruyu yanlışı görememektedir. Verilmek istenen doğru İle verilmek istenen yanlış medyayı elinde tutan patronların elindedir. Patron, M. Kemal Atatürk’ü karalayan bir tarih dizisinin yayınlanmasını istiyorsa yalanla kurgular, beyinlere ...
Read more : Kim ki Onlar? | Görüntüleme : 933 | Yanıtlar : 2

Açıklanamayan Servet,

... OCCPR “What is ‘Unexplained Wealth’” diye bir seri hazırlamış.
Küresel finansal şeffaflık için mücadele devam ederken, yeni bir kavram ortaya çıkmış durumda: açıklanamayan servet.
Yani “açıklanamayan servet” ne anlama gelir, örnekleri nelerdir onları incelemiş.
Temel bir soru soruyor: Bir kamu görevlisinin ve ailelerinin neden bu kadar çok parası var?
Bu sorulara cevap arıyorlar. Bu dünyada yeni bir akım olarak şu an gelişiyor.

Bu açıklanamayan servet olayını Türkiye’ye endekslersek, ülkemizde bu konu ile ilgili o ...
Read more : Açıklanamayan Servet, | Görüntüleme : 982 | Yanıtlar : 1

Mapusluk Zor Zenaat

Ülke gündemi akrebi kovalayan yelkovan gibi, her gün, her an ülke yeni olaylara gebe.
Önce BitCoin vurgunu, belediyeler eliyle insan kaçakçılığı, ticaret bakanının nüfuz ticareti, Abd’nin ermeni soykırımı iddiası ve 18 gün kapanma ile birlikte alkol yasağı, yazmaya satırlar yetmiyor. Tüm bunları bu ülke haricinde yaşayamazsınız zaten.
Olan bitenlerin sonucunda da hiçbir şey olmamasını gene bu ülke haricinde göremezsiniz.

Yönetilemeyen ülke insanının tepkileri de ilginç, kapanma kararı duyulduğu an ülkem insanı kapanmayı bir fırsata çevirmeye ...
Read more : Mapusluk Zor Zenaat | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 1

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Egemenlik Çocuk Bayramı

İstanbul’da sanayi bölgesindeki iş yerimde Suriyeli bir çocuk 2 köpeğiyle koşturuyor. Bir anda bağırışma sesleri duydum. Sağ sola soruyorum: Ne oldu?

Suriyeli vatansız p.ç, o.ç... köpeğini kediye saldırttı. Kedi ağır yaralandı. Veterinere getiriyorlar.

Nasıl yapar bunu bir çocuk? Belki isteyerek yapmamıştır diye sorguluyorum.

“Yaparlar yaparlar, bunlar ‘CANİ’ yetişiyor. Yarın bir gün de insan öldürürler. Sen onun çocuk olduğuna bakma! Öyle p.ç yaramaz... Dövecektik ama kaçtı.”

Yok yok, dövmeyin o daha çocuk! Konuşmak gerekiyor, anlatmak gerekiyor ...
Read more : 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Egemenlik Çocuk Bayramı | Görüntüleme : 798 | Yanıtlar : 2

Tanık Ne Zaman Sanık Oldu,

Tanık Ne Zaman Sanık Oldu,

Tarihe tanıklık ediyoruz.
Yaşadığımız şu günlerde gerek ülkede gerek dünyada olan olaylara tanıklık ediyoruz.
Asya ile Avrupa’yı bağlayan bu topraklar, bizim üzerinde yaşadığımız coğrafya, asırlar süren Osmanlı hükümranlığı sonrasında, Osmanlının yıkılışına ve genç Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık etti. Cumhuriyeti kuran atalarımız kuruluş ve kurtuluşa tanıklık ederken bizler de duraklama ve çöküşün tanıkları olduk.

Maalesef genç Cumhuriyeti yüz yıl bile koruma ve kollama becerisini gösteremedik.
Cumhuriyeti koruma bir yana Cumhuriyetin kazanımlarını ve ...
Read more : Tanık Ne Zaman Sanık Oldu, | Görüntüleme : 4811 | Yanıtlar : 2

EBRU HANIM’IN ETKİNLİĞİNİN ‘HALKLA KAYNAŞMA’ YÖNÜ

Halkçılık; yurttaşlar arasında eşitliği ve sosyal adaleti öngören, dayanışmayı ve halk yönetimini esas alan, halkla kaynaşmayı amaçlayan ilkedir. Halkçılığın dört ana unsuru şunlardır: -Eşitlik ve sosyal adalet, -Dayanışma -Halk yönetimi (demokrasi) -Halkla kaynaşmak…
Buna göre, Ebru Hanım’ın etkinliğini bir tür ‘halkla kaynaşma’ şekli olarak niteleyebiliriz. Ebru Hanım, bence Halkçılığın dört ana unsurundan biri olan ‘Dayanışma’yı kendine ilke edinmiştir. Halkçılık ilkesini anlamını öyle güzel kavramış ve sindirmiş ki ortaya çok faydalı bir etkinlik çıkmıştır.
İnsan sosyal ...
Read more : EBRU HANIM’IN ETKİNLİĞİNİN ‘HALKLA KAYNAŞMA’ YÖNÜ | Görüntüleme : 2823 | Yanıtlar : 0

İki Öğün ,

Ocak 2021 ayı içerisinde gelen zamlar ,
Elektrik % 6
Doğalgaz % 21+1
Alkollü İçecekler % 17,07
Otoyol ve Köprüler % 25
Avrasya Tüneli % 26
Gıda % 21 ( Ortalama )
İletişim Vergisi % 33
Memura yapılan zam % 7,36
Emekliye yapılan zam % 8,36

Yukarıda 2021 yılının ilk ayının bilançosunu özetledim. Değerli kağıtlara
( pasaport, ehliyet, noter ücreti vb ) yapılan zamlar yukarıda yok.
Gelen yıl geldiği günden itibaren zamlarla kötü ve ...
Read more : İki Öğün , | Görüntüleme : 1830 | Yanıtlar : 0

BENİM HAYALİM

Benim de yapmak istediğim bir şey var, bir rüyam var:

Dünyada şu an ki koşullar sayısallaşmayı (dijitalleşmeyi) gerektirdiği için çevrimiçi ortamda bir meslek yüksekokulu açmak.

Teorik dersleri çevrimiçi ortamda gerçekleştirmek…

Uygulama eğitimine gelince de öğrencilerimizin belli gün ve bölümleriyle ilişik yerlerde mesleklerini uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlamak.

Ülkemizin ihtiyacı olan her alanda öğrenci yetiştirmek ve özellikle üretim alanında faaliyet gösterecek çalışanlar yetiştirmek.

Bu çevrimiçi okulun tek bir şartı olacak: Atatürk İlke ve İnkılaplarından asla ve asla ...
Read more : BENİM HAYALİM | Görüntüleme : 1174 | Yanıtlar : 1

EMPERYALİZM TÜRKİYE GİBİ ÜLKELERİN GELİŞMESİNİ NASIL ENGELLİYOR?

Sayın Prof. Dr. Cihan Dura bir makalesinde “Emperyalizm (küresel şirketler) ve ulus devlet” karşıtlığını incelemiştir. Ben okuduğunuz yazıda bu incelemenin bir özetini sunmaya çalıştım.

Emperyalizm… 500 yıldır insanlığın bütün ıstırap ve felaketlerinin birinci kaynağı!... Türkiye gibi ülkeleri “piyasa ekonomisi, küreselleşme, yükselen piyasalar, demokrasi, insan hakları” gibi söylemlerle kontrol altına alır ve pazarlarını, doğal kaynaklarını, hattâ birikmiş sermaye stoklarını gasp eder.

Derin Merkez -ve onun yönetimi altındaki ABD, İngiltere, Almanya, Fransa gibi Merkez ülkeleri; Türkiye ve ...
Read more : EMPERYALİZM TÜRKİYE GİBİ ÜLKELERİN GELİŞMESİNİ NASIL ENGELLİYOR? | Görüntüleme : 3635 | Yanıtlar : 1

Satıldık!

Bugün iş yerine gittim. İş yerim daha öncede yazmıştım sanayide bir yer. Tüm İstanbul-GedikPaşa’daki ayakkabıcıları bu alana yıllar önce toplamak istemişler. Ama öyle atıl bir yer ki ayakkabıcıların dışında ne ararsanız var.

Yıllardır burada var olan bir ayakkabıcıya uğradım. Esnaf ağabeyimizle iki sohbet ettik. Kendisi yönetimden, sistemden, iş hayatından şikayetçi ben gibi sen gibi.

Elindeki ayakkabı tabanını bana göstererek şunları söylüyor:

“Bana gelen ayakkabı tabanının kutusunu açana kadar dolar artıyor. Tüm malzemeler dolara endeksli.” Soruyorum; ...
Read more : Satıldık! | Görüntüleme : 3103 | Yanıtlar : 2

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149134 ileti • Toplam 46410 başlık • Toplam 25112 üye

x