Zaman: Prş Nis 30, 2026 7:06

News News of Tarih

Site map of Tarih » Dizin : Tarih

Atatürk'ün Gençlere Nasihatı!!!

Gençlerimizin bugün içinde bulundukları bunalım ve boşluk daha çok geçmişi ve mensup oldukları milletin büyüklüğünü bilmemekten ileri gelmektedir.Yanlış telkinler,bir çoklarında bir aşağılık duygusu meydana getirmiştir.Bundan kurtulmak için milletimizin yüksek vasıflarını bilmeye,bundan kuvvet almaya ihtiyaç vardır.

M.KEMAL ATATÜRK
Read more : Atatürk'ün Gençlere Nasihatı!!! | Görüntüleme : 2064 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

KKTC'yi İçinden Kemiren Kurt: Mal Tazmin Komisyonu..

KKTC'yi İçinden Kemiren Kurt: Mal Tazmin Komisyonu..

Aman Tanrım bu ne saçmalık, bu ne enayilik. Meğer kökten dinciler, kökten ırkçılar olduğu gibi kökten enayiler ve onların yaptığı kökten enayilikler de varmış. (Burada kökten enayilikten kasıt, tarifi mümkün olmayan sonsuzlukta saflık anlamında kullanılmıştır.) Kimdir bu kökten enayiler?

El cevap: Mal Tazmin Yasasını çıkaranlar, bu yasayı uygulayanlar, yasanın yürürlükte kalmasına göz kulak olanlar, ödenek tahsis edenler.

Mal Tazmin Yasası Avrupa Birliğinin emir ve yönergeleri ile o zamanlar ...
Read more : KKTC'yi İçinden Kemiren Kurt: Mal Tazmin Komisyonu.. | Görüntüleme : 2240 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Kıbrıs Mücadelesi

Söz Sende - 10 Kasım Özel / Turgut ÖZAKMAN

HaberTürk - Söz Sende

Balçiçek PAMİR'in konuğu Yazar Turgut ÖZAKMAN

İzle

İndir :arrow:

Söz Sende - 10 Kasım Özel / Turgut ÖZAKMAN
Read more : Söz Sende - 10 Kasım Özel / Turgut ÖZAKMAN | Görüntüleme : 1889 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Çokluortam Paylaşımları - Tarih

Bülent Arınçtan bayramlık inciler

Danıştay kararı sorusu sorulduğunda Arınç; bunu bayramdan sonra konuşacağız, güzel şeyler söyleyeceğiz, ORTADA NE DANIŞTAY KALACAK NEDE ARINÇ.
Gene ne gizlenecek halkdan da öğrenmemesi için bayramlık cümleler kuruluyor? bu gece düşündüm bu cümlenin ne anlama geldiğini bulamadım, yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim, tesekkür ederim.
Read more : Bülent Arınçtan bayramlık inciler | Görüntüleme : 1293 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Türk Tarihi

Uğruna can verilir

Uğruna can verilir

Böyle adamlara az rastlanır. Kendine güvenen biri. Yakışıklı, idealist, hayallerini gerçekleştiren bir hayalperest.

Kültürlü, hep iyi giyiniyor. Kibar. Rafine. Anadan doğma bir centilmen. Nazik. Doğuştan lider. Onunla konuştuktan sonra halkının ona neden güvendiğini anladım. Beni çok etkiledi. Uğruna can verilebilecek bir adam. Sözleri prestijli.

ABD tarihinin en saygın gazetecilerinden olan Clarence Streit’ın, 88 yıl önce, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk kuvvetlerinin ana karargahı olan Ankara’yı ziyaret ettikten sonra, “Tarih, Mustafa Kemal Paşa’yı yeni ...
Read more : Uğruna can verilir | Görüntüleme : 1146 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Türkler Programı

http://www.teknozat.com/resimler/2008/09/resim3.jpg

Tarihte kurulmuş Türk devletleri,önemli Türk şahsiyetleri,Türk kültür ve medeniyeti gibi bir çok konuyu içinde barındıran güzel bir program.

Türkler 4.0 Programını İndirmek için tıklayınız...
Read more : Türkler Programı | Görüntüleme : 3058 | Yanıtlar : 2 | Dizin : E-Kitap

Atatürk'ten son mektup Siz beni hâlâ anlayamadınız

ATATÜRK'TEN SON MEKTUP

Siz beni hâlâ anlayamadınız
Ve anlamayacaksınız çağlarca da...
Hep tutturmuş "Yıl 1919, Mayıs'ın 19'u" diyorsunuz
Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz.
Mustafa Kemal'i anlamak bu değil
Mustafa Kemal ülküsü, sadece söz değil ..

Bırakın o altın yaprağı artık
Bırakın rahat etsin anılarda şehitler.
Siz bana, neler yaptınız ondan haber verin .
Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin ?
Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil
Mustafa Kemal'in ülküsü, sadece söz değil ..

Bana, muştular ...
Read more : Atatürk'ten son mektup Siz beni hâlâ anlayamadınız | Görüntüleme : 1392 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Bilge Kağan'ın Hazinesi Nasıl Taşındı?

Prof.Dr. Saadettin GÖMEÇ

BİLGE KAGAN’IN HAZİNESİ
NASIL TASINDI?

1889 yılında, Yadrintsev tarafından bulundugu günden beri dünya ilim
aleminin üzerinde en çok durdugu tarihi kaynakların basında hiç süphesiz
Türklere ait olan Orkun Yazıtları gelmektedir. Dünyada bir esine daha
rastlanmayan bu iki belli baslı yazıt, Bilge Kagan ile kardesi Köl Tigin’in
hatırasına diktirilmistir. Bunlardan ayrı olarak bir de Tunyukuk Yazıtları vardır
ki, Orkun Yazıtlarından yaklasık 400 km daha güney-doguda yer almaktadır.

Bilge ve Köl Tigin Abideleri Mogolistan’ın ...
Read more : Bilge Kağan'ın Hazinesi Nasıl Taşındı? | Görüntüleme : 2039 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türk Tarihi

KKTC’de “Örgüt Ağı” oluşturuldu

CTP Genel Sekreteri Erk, “sivil toplum örgütleri”nin yabancı fonlardan para almaları ile yabancı örgütlerle olan ilişkilerinin denetlenmesine kaşı çıkarken, büyük bir itirafta bulundu;

# CTP hükümetleri döneminde , emperyalist güçlerle işbirliği içerisinde KKTCde 73 "sivil toplum örgütü"nün katıldığı "Kıbrıs Türk Sivil Toplum Örgütü Ağı" oluşturuldu.
# "Kıbrıs Türk Sivil Toplum Örgütü Ağı" , para akışını sağlayan Yöneticilik Merkezi (Management Centre) ile yakın ilişkilerde bulunurken, emperyalist güçlerin oluşturduğu "Örümcek Ağı" içerisinde de yer alıyor.
# ...
Read more : KKTC’de “Örgüt Ağı” oluşturuldu | Görüntüleme : 1995 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Kıbrıs Mücadelesi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x