Zaman: Cmt Eki 25, 2025 11:46

News News of Tarih

Site map of Tarih » Dizin : Tarih

Mustafa Kemal'in Sağlığı ve Hayatına dair izlence ?

Uzun bir aradan sonra GM'nı yeniden yayında görmek mutluluk verici. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Geçenlerde çok eleştirilen Can Dündar'ın yapmış olduğu "Mustafa" belgeselini merakla izledim. Belgeselde bir yer çok dikkatimi çekti.Ama şu kısıma takıldım. O kısımda şöyle deniliyorr. "Mustafa Kemal bir savaş esnasında şarapnel parçasının gözüne isabet etmesi sonucu bir gözünün görmediğini ve bunun üzerine Alman doktorun tedavisi sonucu gözünün zamanla görebileceğini söylediği" belirtiliyor. Bunun ilk defa bu belgeseli izlerken öğrendim. Acaba böyle bir olay ...
Read more : Mustafa Kemal'in Sağlığı ve Hayatına dair izlence ? | Görüntüleme : 1191 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Kimya-yı Saadet - İmam-ı Gazali

Resim

Kendi Nefsini Bilmek
İnsan Kaç Şeyden Yaratılmıştır?
Kalbin Hakikatini Bilmek
İnsanın Bedene İhtiyacı
Şehveti, Gazabı, Bedeni, Duyu Organlarını, Aklı ve Kalbi Doğru Yolda Kullanmak
Kendi Hareket ve Durumunu Kontrol Etme
Kalb Aleminin Şaşılacak Halleri
Her İnsan Fıtrat Üzere Doğar
Peygamberliğin ve Evliyalığın Hakikati
İnsanın Saadeti, Allahü Teala'yı Bilmektedir
Kendini Bilmek, Allahü Teala'yı Bilmenin Anahtarıdır
Allahü Teala'nın Tenzih ve Tadksini Bilmek
İnsanın Azalarının Kuvvetleri ve Sıfatları ile Olan Bağlılığı
Ehl-i İbahenin Yanlış ve Cahillik Yolları ...
Read more : Kimya-yı Saadet - İmam-ı Gazali | Görüntüleme : 2803 | Yanıtlar : 1 | Dizin : E-Kitap

Ermenilerin Suriye'ye Nakli - Yusuf Hallaçoğlu

Ermeni Meselesinin Ortaya Çıkışı ve Ermeni Komitelerinin Faaliyetleri
Neden tehcir edildiler?
Tehcir nasıl gerçekleştirildi?
Kimler nakledildi?
Ne kadar Ermeni tehcir edilmiştir?
Tehcir edilen Ermenilere ne oldu?
Ermeni kayıpları ne kadardır?
Neden soykırım değil?
Sonuç?
Ne yapmak gerekiyor?
Bibliyografya
Belgeler
Harita

Ermenilerin Suriye'ye Nakli || Yusuf Hallaçoğlu || İndirmek için tıklayınız
Read more : Ermenilerin Suriye'ye Nakli - Yusuf Hallaçoğlu | Görüntüleme : 2681 | Yanıtlar : 2 | Dizin : E-Kitap

AB Kıbrıslı Türkleri Birleşmeye Hazırlıyor

AB Kıbrıslı Türkleri Birleşmeye Hazırlıyor

Kıbrıs’taki Avrupa Komisyonu Temsilciliği, AB’nin Kıbrıslı Türklere yönelik yardım programı çerçevesinde Mayıs ayına kadar toplam 84.5 milyon Euro tutarında ihaleler gerçekleştirildiğini, yapılan ödemelerin ise 38.5 milyon Euro olduğunu açıkladı.

Programın toplam 259 milyon Euro tutarında olduğunu anımsatan Temsilcilik, kullanılandan geriye kalan meblağla ilgili olarak 2009 yılı sonu öncesi ihaleler gerektiğini; uygulamasının daha sonra yapılabileceğini belirtti.

Bu arada, Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türklere yönelik yardım programı hakkında hazırlanan 2008 yılı raporunu ...
Read more : AB Kıbrıslı Türkleri Birleşmeye Hazırlıyor | Görüntüleme : 1641 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Kıbrıs Mücadelesi

Sincan Değil, Doğu Türkistan

Sincan Değil, Doğu Türkistan

Hazar denizinin batı kıyısından Çin’e kadar uzanan alanın adı TÜRKİSTAN’dır.

Ancak, çok sayıda Qağanlık, hanlık ve yüzlerce beylikten oluşan, Asya’nın ortasını bir boydan öteki boya bir kuşak gibi saran TÜRKİSTAN, dış kuvvetlerin çabalarıyla parçalanmıştır.

* Rus çarlığı Türkistan adının yerine, Orta Asya deyimini yerleştirmiştir.(E.Philips) Artık Türkistan adı kullanılmamaktadır.
* Türkistan, Şarkiyatçıların, Doğucuların yâni, Orta Asya’nın tarihi için çalışan(!?) Batılıların çabalarıyla parçalanmıştır
* Kazakistan, Kırgızistan , vb… bildiğimiz devletler…Bunun sonucu Türkistan’ın tümü, ...
Read more : Sincan Değil, Doğu Türkistan | Görüntüleme : 1392 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türk Tarihi

Atatürk ve Gençlik

Sabiha Gökçen
ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ DERGİSİ, Sayı 5, Cilt: II, Mart 1986

Sevgili Atamızın ölümünün 47. yıldönümünü idrak ettiğimiz bugün, Atatürk’ün gençlik hakkındaki düşüncelerini ve anılarımı bana anlatma fırsatını veren Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na huzurlarınızda teşekkür etmek isterim.

Atatürk, en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet etmek üzere, birbirlerine sevgi ve saygı ile bağlı, irticaya kapalı, aydın kafalı, içi memleket aşkı ile yanan vatansever, çalışkan, kendine güveni tam, her zaman bilim ve ...
Read more : Atatürk ve Gençlik | Görüntüleme : 1358 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Atatürk ve Vahidettin Gerçeği

VAHİDETTİN'İN KISA HAYAT HİKAYESİ (yazı alıntıdır.)

Doğumu 1861. Babası otuz birinci Padişah Abdülmecit, annesi Gülistu hanım. Abdülmecit'in 30 çocuğundan 23'üncüsü . Dört aylıkken babası ölür. Çocukluğu ve gençliği kapalı bir ortamda geçer. Amcası Abdülaziz ile ağabeyleri V.Murat ve Veliaht Yusuf İzzettin Efendi intihar edince Veliaht olur (1916); Veliaht iken Avusturya ve Almanya'ya resmi ziyaretler yapmıştır. Ağabeyi Sultan Reşat'ın ölümü üzerine de 4 Temmuz 1918'de, 57 yaşında tahta çıkar.

Bir oğlu, iki kızı var ...
Read more : Atatürk ve Vahidettin Gerçeği | Görüntüleme : 3155 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Acele Edin ve Defolup Gidin - Oliver Cromwell

Acele Edin ve Defolup Gidin...

Oturumunuzu sonlandırmaya geldim,
Meclisi yaptığınız her icraat ile kirletmenize ve şerefsizleştirmenize artık kalıcı bir son vermeye geldim,
Siz ki fitneci, fesatçı, meclis üyeleri, siz ki iyi bir hükümet olmak dışındaki her şey!!
Kiralık sefil yaratıklar, zavallılar, ülkenizi en küçük şahsi çıkar adına satılığa çıkaranlar,
birkaç kuruş için Tanrı'ya ihanet edenler, içinizde bir parça da olsun erdem kalmadı mı?
Bir parça vicdan da mı yok?
Atım kadar bile dindar değilsiniz! ...
Read more : Acele Edin ve Defolup Gidin - Oliver Cromwell | Görüntüleme : 2460 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Dünya Tarihi

Kutadgu Bilig - Yusuf Has Hacip

http://www.maariponline.org/uyghur/2009/hewer/06/kutatgu-bilik.jpg

KİTABIN ADI VE MÂNÂSI

Bu kitabın adını Kutadgu Bilig koydum; okuyanlara kut versin (baht ve mutluluk yolunu göstersin) diye.

Önce hükümdar Gündoğdu'dan bahsettim.Gündoğdu, doğru kanun ve töredir (adalet ve kanundur).Aydoldu ise kut'tur(baht ve mutluluktur).Sonra Öğdülmüs'ü anlattım; o, insanı yücelten aklın adıdır.Sonra Odgurmus'tan bahsettim.Ben onu akıbet olarak yorumladım.

Ey sevinç içinde ömür süren genç adam! Sözümü yabana atma, gönülden dinle.Gençlik azizdir, çabuk geçer; gayret et, doğruluk yolundan sapma, gençliği heder etme, ondan faydalanmasını bil.Gençlik kuvveti ...
Read more : Kutadgu Bilig - Yusuf Has Hacip | Görüntüleme : 3078 | Yanıtlar : 3 | Dizin : E-Kitap

Orhun Abideleri - Muharrem Ergin

http://leventkus.googlepages.com/ORHUNABDELER.JPG/ORHUNABDELER-full.jpg

Kitabın önsözünü okumak için tıklayınız
Orhun Abideleri || Muharrem Ergin || İndirmek için tıklayınız
Read more : Orhun Abideleri - Muharrem Ergin | Görüntüleme : 6057 | Yanıtlar : 13 | Dizin : E-Kitap

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149144 ileti • Toplam 46419 başlık • Toplam 25116 üye

x