Zaman: Prş Nis 30, 2026 8:11

News News of Tarih

Site map of Tarih » Dizin : Tarih

Atatürk ve Vahidettin Gerçeği

VAHİDETTİN'İN KISA HAYAT HİKAYESİ (yazı alıntıdır.)

Doğumu 1861. Babası otuz birinci Padişah Abdülmecit, annesi Gülistu hanım. Abdülmecit'in 30 çocuğundan 23'üncüsü . Dört aylıkken babası ölür. Çocukluğu ve gençliği kapalı bir ortamda geçer. Amcası Abdülaziz ile ağabeyleri V.Murat ve Veliaht Yusuf İzzettin Efendi intihar edince Veliaht olur (1916); Veliaht iken Avusturya ve Almanya'ya resmi ziyaretler yapmıştır. Ağabeyi Sultan Reşat'ın ölümü üzerine de 4 Temmuz 1918'de, 57 yaşında tahta çıkar.

Bir oğlu, iki kızı var ...
Read more : Atatürk ve Vahidettin Gerçeği | Görüntüleme : 3187 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Acele Edin ve Defolup Gidin - Oliver Cromwell

Acele Edin ve Defolup Gidin...

Oturumunuzu sonlandırmaya geldim,
Meclisi yaptığınız her icraat ile kirletmenize ve şerefsizleştirmenize artık kalıcı bir son vermeye geldim,
Siz ki fitneci, fesatçı, meclis üyeleri, siz ki iyi bir hükümet olmak dışındaki her şey!!
Kiralık sefil yaratıklar, zavallılar, ülkenizi en küçük şahsi çıkar adına satılığa çıkaranlar,
birkaç kuruş için Tanrı'ya ihanet edenler, içinizde bir parça da olsun erdem kalmadı mı?
Bir parça vicdan da mı yok?
Atım kadar bile dindar değilsiniz! ...
Read more : Acele Edin ve Defolup Gidin - Oliver Cromwell | Görüntüleme : 2504 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Dünya Tarihi

Kutadgu Bilig - Yusuf Has Hacip

http://www.maariponline.org/uyghur/2009/hewer/06/kutatgu-bilik.jpg

KİTABIN ADI VE MÂNÂSI

Bu kitabın adını Kutadgu Bilig koydum; okuyanlara kut versin (baht ve mutluluk yolunu göstersin) diye.

Önce hükümdar Gündoğdu'dan bahsettim.Gündoğdu, doğru kanun ve töredir (adalet ve kanundur).Aydoldu ise kut'tur(baht ve mutluluktur).Sonra Öğdülmüs'ü anlattım; o, insanı yücelten aklın adıdır.Sonra Odgurmus'tan bahsettim.Ben onu akıbet olarak yorumladım.

Ey sevinç içinde ömür süren genç adam! Sözümü yabana atma, gönülden dinle.Gençlik azizdir, çabuk geçer; gayret et, doğruluk yolundan sapma, gençliği heder etme, ondan faydalanmasını bil.Gençlik kuvveti ...
Read more : Kutadgu Bilig - Yusuf Has Hacip | Görüntüleme : 3111 | Yanıtlar : 3 | Dizin : E-Kitap

Orhun Abideleri - Muharrem Ergin

http://leventkus.googlepages.com/ORHUNABDELER.JPG/ORHUNABDELER-full.jpg

Kitabın önsözünü okumak için tıklayınız
Orhun Abideleri || Muharrem Ergin || İndirmek için tıklayınız
Read more : Orhun Abideleri - Muharrem Ergin | Görüntüleme : 6092 | Yanıtlar : 13 | Dizin : E-Kitap

Yeniden Türk Milliyetçiliği - Prof. Dr. Ümit Özdağ

Resim

KİTAP ARKASI

Yaşanan tecrübenin ışığında, Türk milliyetçileri artık bir gerçeği kendilerine itiraf etmek zorundadırlar. Türk milliyetçiliği, siyasal, ideolojik, düşünsel, ahlâkî ve kültürel bir bunalımdan geçmektedir. Bugün itibariyle Türk milliyetçiliği, yaşamın birçok alanına ve 21. yüzyılın birçok gerçeğine cevap veremez, çözüm üretemez durumdadır. Oysa, hırpalanan, örselenen, saldırılan, dönüştürülerek sona erdirilmek istenen aziz Cumhuriyet'imizi yenileyerek, güçlendirerek geleceğin içlerine taşıyacak tek ideoloji, Cumhuriyet'i kuran ideoloji olan Türk milliyetçiliğidir.

Türk milliyetçiliğini ideolojik bir diriliş ve yenilenme süreci içine ...
Read more : Yeniden Türk Milliyetçiliği - Prof. Dr. Ümit Özdağ | Görüntüleme : 3246 | Yanıtlar : 5 | Dizin : E-Kitap

Pragmatik isbirlik- Turkiye'nin Irail'le giderek artan ilisk

Randy J. Smith isimli bir Princeton Universitesi ogrencisinin bitirme tezinde Turkiye Israil iliskileri tarihsel bir acidan incelenmis...

Buyurun:
The Pragmatic Entente - Turkey's growing relations with Israel

Ordu ve siyasetimizin 50 yildir israil'le icli disli oldugunun kanitidir...
(Haa bu arada kim ne derse desin Erbakan 28 Agustos 1996 tarihinde Israil'le Savunma Sanayi Isbirligi anlasmasini imzalamistir. Bunun otesi berisi yok...)

Bagimsizlik hayali kuranlara sunulur...
Read more : Pragmatik isbirlik- Turkiye'nin Irail'le giderek artan ilisk | Görüntüleme : 1691 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Çokluortam Paylaşımları - Tarih

Cumhuriyet'in Karalanmasında Bir Başyapıt

CUMHURİYET KARALAMASINDA BİR BAŞYAPIT!

Hadiye Yılmaz

Sevan Nişanyan’ın imzasını taşıyan “Yanlış Cumhuriyet” isimli, “Atatürk ve Kemalizm Üzerine 51 Soru” altbaşlıklı kitap, bu zamana kadar Atatürk ve Atatürkçülük üzerine yapılmış karalama ve çarpıtmaların neredeyse en kapsamlısı! Kitabın eksiklerini gidermek için okurlara ilk elden Taha Akyol’un “Ama Hangi Atatürk” ve İpek Çalışlar’ın “Latife Hanım”ını öneriyorum.

Nişanyan’ın kitap kurgusu oldukça ilginç. Hani bugünden düne giden filmler gibi! Milli mücadele yılları sona bırakılmış. Nispeten soft (!) sayılabilecek ya da ...
Read more : Cumhuriyet'in Karalanmasında Bir Başyapıt | Görüntüleme : 1504 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Türk Kurtuluş Savaşı'nda ve Devrimleri'nde Kadının Payı

Ulusal Kanal - Kadın Gözüyle

Atatürk'ün Bütün Eserleri (ATABE) Genel Yayın Yönetmeni Şule PERİNÇEK

Kurtuluş Savaşı'nda Türk kadınının payı
Türk Devrimleri'nde kadının payı

İzle

http://tr.sevenload.com/pl/sERu0Gs/500x408/swf

İndir :arrow:

Kadın Gözüyle - 21 Mayıs 2009
Read more : Türk Kurtuluş Savaşı'nda ve Devrimleri'nde Kadının Payı | Görüntüleme : 1729 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Çokluortam Paylaşımları - Tarih

Kurtuluş - TRT Yapımı Dizi

1994'de çekilen ve Kurtuluş Savaşı'nı konu alan televizyon dizisi. Dizinin metinlerini Turgut Özakman yazmıştır. ATATÜRK'ü Rutkay Aziz canlandırmıştır.

Oyuncular

* Rutkay Aziz - Mustafa Kemal Atatürk
    * Altan Erkekli - Yakup Kadri
    * Ayda Aksel - Halide Edip
    * Mahmut Cevher - Fevzi Çakmak
    * Mehtap Anıl - Zübeyde Hanım
    * Yaşar Cemil Akın - Zamir Bey
    * Nurettin Şen - Hamdullah Suphi
    * Savaş Dinçel - İsmet İnönü
    * Taner Barlas - Spridonos
    * ...
Read more : Kurtuluş - TRT Yapımı Dizi | Görüntüleme : 17378 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Çokluortam Paylaşımları - Tarih

Mustafa Armağan'ın Alternatif Tarih tazlerine yanıtlar

Mustafa Armağan'ın Alternatif Tarih Yaratıcılığı ile İlgili İddialarına Yanıtlar

1-İlk yanıt Mustafa Armağan'ın, Mustafa Kemal İstanbul'da iken bir İngiliz gazeteci ile ilgili röportajında güya İngilizlerin valiliğini kabul ettiğini ima eden iddiaları üzerinedir. Bu bölüm Alev Coşkun'un YENİ MANDACILAR adlı kitabından alınmıştır:

Son yıllarda dindarların değil ama, dini politikaya alet eden dincilerin en büyük hedefi Atatürk' tür.

Neden? Çünkü Atatürk Hilafeti kaldırmıştır. Din devletine son vermiş, ümmet anlayışı terk edilmiş ve bir ulus devlet yaratılmıştır. Kulluktan ...
Read more : Mustafa Armağan'ın Alternatif Tarih tazlerine yanıtlar | Görüntüleme : 3052 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x