Zaman: Çrş Nis 29, 2026 18:30

News News of Tarih

Site map of Tarih » Dizin : Tarih

Atatürk’ün bilinmeyen fotoğrafları.

“Bir Hürriyet Türküsü/Bilinmeyen Kurtuluş Savaşı ve Cephe” adlı fotoğraf sergisi 18 Mart’ta başlıyor. Taksim Metrosu’ndaki sergide Atatürk’ün ve milli mücadelenin bilinmeyen fotoğrafları yer alacak.

İSTANBUL - Fahri Özdemir’in 3200 adetlik fotoğraf koleksiyonundan seçilerek hazırlanan sergide, çoğu önceden sergilenmemiş 250 adet fotoğraf bulunuyor. Serginin basın sponsorluğunu ise NTV ve NTV Radyo üstlendi.

İstanbul Ticaret Odası’nın kuruluşunun 125 yıl etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ortaklaşa düzenlediği “Bir Hürriyet Türküsü” adlı “Bilinmeyen Kurtuluş Savaşı ve Cephe Fotoğrafları Sergisi” ...
Read more : Atatürk’ün bilinmeyen fotoğrafları. | Görüntüleme : 2111 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Ermeni tasarısına karşı İncirlik

ABD'nin Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried'tan senatoya uyarı

ABD'nin Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried, Amerikan Kongresindeki Ermeni tasarısının geçmesi durumunda, İncirlik Hava Üssü'nün kapatılabileceğini ve ABD Hava Kuvvetlerinin Türk hava sahasından yararlanma imkanlarının kısıtlanabileceğini söyledi.

Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesinin Avrupa alt komitesinde düzenlenen Türkiye-ABD ilişkileri oturumunda konuşan Fried, Ermeni tasarısının geçmesinin iki ülke ilişkilerine olası etkisinin sorulması üzerine, Türk hükümetinin konuya ilişkin olarak kamuoyunun büyük ...
Read more : Ermeni tasarısına karşı İncirlik | Görüntüleme : 1184 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ermeni Meselesi

Çanakkaleden Mektup

Mustafa Kemal , 2 Temmuz 1915 yılında Arıburnu’ndan Madam Corinne’ye yazdığı mektupta şöyle der :

Aziz Madam ,

Karargahımın katiplerinden Hulki Efendi’nin İstanbul’a seyehatinden faydalanarak size bu mektubu yazıyorum. Birkaç gün evvel içinde latife sözleri bulacağınız bir kartpostal yollamıştım. Burada hayat , o kadar sakin değil. Gece gündüz hergün çeşitli toplardan atılan şarapneller ve diğer mermiler başlarımızın üstünde patlamaktan hali kalmıyor. Kurşunlar vızıldıyor ve bomba gürültüleri toplarınkine karışıyor . Gerçekten bir cehennem hayatı yaşıyoruz. Çok ...
Read more : Çanakkaleden Mektup | Görüntüleme : 1439 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

İsrail sözde Ermeni soykırımını tanıyor

1915'te Ermenilerle yaşanan tarihi olayları "soykırım" olarak tanıyan ülkeler kervanına şimdi de İsrail katılıyor. İsrail parlamentosu bugün konu hakkında oylama yapacak.

Meclise önergeyi sunan milletvekili Haim Oron, "Ermeni soykırımını tanımak, Yahudilerin temsilcisi olarak İsrail parlamentosunun vazifesidir. Bu bizim Ermeni halkına ve kendi halkımıza olan bir borcumuzdur" dedi. Önergenin kabul edilmesi halinde 24 Nisan "soykırımı anma günü" ilan edilecek.

Muhalefetteki sol görüşlü Meretz partisinden Oron, önergeyi geri çekmesi için hükümet ve dışişleri bakanlığından kendisine baskı yapıldığını ...
Read more : İsrail sözde Ermeni soykırımını tanıyor | Görüntüleme : 2229 | Yanıtlar : 9 | Dizin : Ermeni Meselesi

ATA'mızın tabutunun açıldığı gün(9 Kasım 1953)

arkadaşlarr iste büyük Türkümüz ATATÜRK'ümüz ün tabutunun açıldığı gün...
ayrıntılı bi şekilde işte o büyük gün...
tıklayın ve izleyin eminim hoşunuza gidecek.

http://rapidshare.com/files/17304662/AT ... GI_GUN.pps
Read more : ATA'mızın tabutunun açıldığı gün(9 Kasım 1953) | Görüntüleme : 1448 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Yabancı gözüyle Türkler

Read more : Yabancı gözüyle Türkler | Görüntüleme : 1307 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

İstiklâl Marşı

Resim
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak,
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak...
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak...
O benimdir, o benim milletimindir ancak!

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül... Ne bu şiddet, bu celal?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal.
Hakkıdır, Hakka tapan milletimin istiklal.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım;
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış?... Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere ...
Read more : İstiklâl Marşı | Görüntüleme : 9056 | Yanıtlar : 8 | Dizin : Türk Tarihi

12 Eylul Idamlari

12 EYLÜL DÖNEMİNİN İDAMLARI...

12 Eylül'den sonra kurulan sıkıyönetim mahkemeleri üst üste idam kararları vermeye başlarken, 1972’den beri fiilen uygulanmayan idam cezaları da hızla infaz edilmeye başlandı. Politik eylemleri nedeniyle hüküm alanların yanı sıra adi hükümlülerin infazları da gerçekleştirildi.

1980-84 yılları arasında 50 kişi idam edildi. Bunların 18’i sol, 8’i sağ görüşlü ve 23’ü de adli suçtan hükümlüydü. Ölüm cezası infaz edilenlerden biri ASALA adlı Ermeni terör örgütü mensubu Levon Ekmekçiyan idi. (Esenboğa Olayı 1982) ...
Read more : 12 Eylul Idamlari | Görüntüleme : 2878 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Çokluortam Paylaşımları - Tarih

Bol parantezli Atatürk yazısı

Bol parantezli Atatürk yazısı

İlhan Selçuk'un Atatürk'üyle Kenan Paşa'nın Atatürk'ü arasında bile dağlar kadar fark varsa Erbakan'ın Atatürk'üyle Nadir Nadi'nin Atatürk'ü arasındaki farkı varın siz hesap edin.
(Henüz hiçbir ideolojinin etkisi altında kalmamış zavallı genç bir dimağın Atatürk'ü anlamak için çıktığı yolun ne kadar müşkülat dolu olduğunu görüyor musunuz?)

Evet, herkesin kendine göre bir Atatürk'ü var.

Doğu Perinçek'e göre "O aslında bir sosyalisttir."

Kenan Evren'e göre "işin gardırop tarafı asla ihmal edilmemeli."

Erbakan'a göre "yaşasaydı ...
Read more : Bol parantezli Atatürk yazısı | Görüntüleme : 1803 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

İşgal altında İstanbul (Resim Galerisi)

ibretlik resimler, Allah Türk milletine böyle günleri bir daha yasatmasin...

Resim

Resim

Resim

http://img266.imageshack.us/img266/3681/stanbulisgal4jq3.jpg

Resim

http://img266.imageshack.us/img266/5059/stanbulisgal6ax6.jpg

Resim

http://img266.imageshack.us/img266/4944/stanbulisgal8ok3.jpg

Resim

http://img266.imageshack.us/img266/9535/stanbulisgal10tj5.jpg

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Read more : İşgal altında İstanbul (Resim Galerisi) | Görüntüleme : 3483 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Türk Tarihi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x