Zaman: Pzt Haz 23, 2025 4:10

News News of Türker ERTÜRK

Site map of Türker ERTÜRK » Dizin : Türker ERTÜRK

Fay Hattı / Türker ERTÜRK

Fay Hattı

Suriye Güvenlik Güçleri artık Halep’e ve varoşlarına hakim. Ama bu iş durulur mu? Şimdilik zor gözüküyor. Suriye’deki çatışmalar 17 aydır artarak devam ediyor. Çok sağlıklı olmasa da can kayıplarının 21 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Küresel ve bölgesel aktörlerin desteğini alan İslamcı profesyonel militanlar önce bölgeye sonra Suriye’ye uçak uçak, kamyon kamyon ve tabur tabur taşınıyor. Para ve silah desteğini Suudi Arabistan ve Katar, üs ve eğitim desteğini ise bir zamanlar Atatürk’ün “ ...
Read more : Fay Hattı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 735 | Yanıtlar : 0

Takım Çantası / Türker ERTÜRK

Takım Çantası

Bir şeyi onarmak ve tamir etmek amacıyla içerisine gerekli alet ve edevatın konduğu kaba takım çantası denir. Takım çantasının içinde bulunanlar genel olarak; çatal ağız anahtar takımı, yıldız ve düz tornavida, İngiliz anahtarı, çekiç, yan keski, kargaburun, keser, silikon tabancası, havya, vida ve bant olmak üzere yapılacak işe göre değişir.

Ülkelerinde dış politika hedeflerine ve amaçlarına ulaşabilmek için aynı onarıma giden bir ustanın yanında taşıdığı ve içinde onarım için gerekli aletlerin olduğu gibi ...
Read more : Takım Çantası / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1249 | Yanıtlar : 0

Siviller Askerlerden, Kadınlar Erkeklerden / Türker ERTÜRK

Siviller Askerlerden, Kadınlar Erkeklerden

Geçtiğimiz Cuma günü Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin Teşvikiye Camii’nde son yolculuğuna uğurlamak üzere yapılan cenaze törenine katıldım. Ülkü hanım ailece tanıdığım, evimde bile misafir ettiğim büyüğüm, dostum ve Gazi’nin bize bir yadigarı olarak çok sevdiğim bir insandı. Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve uzun ömür diliyorum.

Cenaze töreni öncesi ve sırasında yaptığım tespitleri sizlere nakletmek isterim. Askerlerin cenaze törenine katlımın seviyesi daha yüksek olmalıydı! Yüksek Askeri Şura ( YAŞ ) ...
Read more : Siviller Askerlerden, Kadınlar Erkeklerden / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 999 | Yanıtlar : 0

USS Quincy / Türker ERTÜRK

USS Quincy

USS Quincy ABD Donanmasına ait Baltimore sınıfı ağır kruvazör. Bu harp gemisi 1943 yılında II. Dünya Savaşı sırasında hizmete girmiş ve Kore Savaşı ( 1950-1953 ) sonrası 1954 yılında hizmetten çıkmıştır.

Size bugün 205 metre boya 13.600 ton deplasmana sahip bu kruvazörün taşıdığı çeşitli çaplarda 93 topundan, 20 cm çapında ateş kusan iri namlularından, Kingfisher tipi uçaklarından ve katıldığı savaşlardaki gösterdiği yararlılıklardan bahsetmeyi düşünmüyorum. USS Quincy’yi bugünkü köşe yazıma başlık olarak seçmemin ...
Read more : USS Quincy / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1297 | Yanıtlar : 0

Allah'ın Çocukları / Türker ERTÜRK

Allah'ın Çocukları

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Abdülbasit Şeyda ya da daha doğru bir ifade ile Suriyeli teröristlerin lideri daha fazla silah ve para istiyor daha fazla terör yapabilmek için. Aylık finansman ihtiyaçlarının 145 milyon dolar olduğunu halbuki şu ana kadar ayda 15 milyon dolar aldıklarını belirtiyor ve ekliyor “ ağır silahlara ihtiyacımız var. ” Teröristlerin lideri Şeyda özetle “ ne kadar ekmek o kadar köfte “ demek istiyor.

Reuters’ın haberine göre Adana’da gizli bir operasyon ...
Read more : Allah'ın Çocukları / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1089 | Yanıtlar : 0

Nobel'e Aday Gösteriyorum / Türker ERTÜRK

Nobel'e Aday Gösteriyorum

Türkiye Suriye’ye karşı gayri ahlaki ve gayri milli bir politika izlemektedir. Bu böyle olmasına rağmen “ NATO müttefikimiz ABD “ bu politikamızı çok beğenmekte ve takdir etmektedir. ABD Savunma Bakanı Panetta Türkiye ile görüşüyoruz. Türkiye Suriye konusunda çok sorumlu bir liderlik gösterdi “ diyor.

Silivri’de, Hasdal’da, Hadımköy’de, Maltepe’de topluca ifade edersek Bastil’de zülüm ve esaret altında bulunan yurtseverler olmasaydı, bu sivil/asker kahramanlara Ergenekon ve Balyoz gibi operasyonlar yapılmamış/yapılamamış olsaydı bugün biz ...
Read more : Nobel'e Aday Gösteriyorum / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 897 | Yanıtlar : 0

Seninki İyi Benimki Kötü / Türker ERTÜRK

Seninki İyi Benimki Kötü

Geçen hafta Çarşamba günü komşumuz Suriye çok büyük bir terör saldırısına sahne oldu. Şam’da Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısına yapılan bombalı saldırı sonucunda Suriye’nin ulusal güvenliğinden sorumlu en üst düzey beş insan yaşamını kaybetti. Bunlar; Savunma Bakanı Davut Raşa, Savunma Bakan Yardımcısı ve Esad’ın eniştesi Asıf Şevket, Devlet Başkanı Yardımcısı ve eski Savunma Bakanı Hasan Türkmani, İçişleri Bakanı İbrahim El Şaar ile Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Hişam Bahtiyar’dır.

Öldürülen bu insanların kimliklerini ...
Read more : Seninki İyi Benimki Kötü / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 961 | Yanıtlar : 0

Geleceğini Biliyordum / Türker ERTÜRK

Geleceğini Biliyordum

Savaşın en kanlı günlerinden biri. Asker, en iyi arkadaşının az ilerde kanlar içinde yere düştüğünü gördü. Ateş yağmuru altındaydılar. Asker komutanına koştu ve:

- Komutanım, fırlayıp bir koşuda arkadaşımı alıp gelebilir miyim? Delirdin mi? der gibi baktı komutan askerin suratına.

- Gitmeye değer mi? Arkadaşın delik deşik olmuş. Büyük olasılıkla ölmüştür bile. Kendi hayatını da tehlikeye atma sakın.

Asker ısrar etti ve komutan “Peki” dedi “Git o zaman”

İnanılması güç bir mucize! Asker ...
Read more : Geleceğini Biliyordum / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1335 | Yanıtlar : 0

Suudi Arabistan / Türker ERTÜRK

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan şeriat yasalarının anayasa kabul edildiği bir krallıktır. Kral yürütme, yasama ve hatta dolaylı olarak yargı gücünü elinde tutar. Bakanlar kurulunu o atar. Üst düzey atamalar ve önemli kararlar Suudi ailesinin tasarrufu altındadır. Ülkede siyasi partide, yasama organı da bulunmamaktadır. Kral, ailesi ile birlikte Suudi Arabistan’ı keyfince ve dilediğince yönetmektedir. Kral “asarda keserde“ o onun bileceği iştir.

“Kadınlar araba kullanırsa bir tane bile bakire kalmaz“ gerekçesi ile kadınların araba kullanmasının yasak olduğu ...
Read more : Suudi Arabistan / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1032 | Yanıtlar : 0

Bunlar Haddini Bilmiyor! / Türker ERTÜRK

Bunlar Haddini Bilmiyor!

Geçen Salı günü Londra izlenimlerimi anlattığım yazımın bir bölümünde Trafalgar meydanından ve burada bulunan Amiral Nelson anıtından bahsetmiştim. Bazı okurlarımın ilgisini çekmiş ki bu konuda bayağı soru aldım. Gelen sorulardan en fazlası “Amiral Nelson’ın heykeli niçin bu kadar yükseğe konmuş?“ şeklinde idi.

Anıtın dizaynı, parasal kaynağın yeterli olmaması ve yapılış ile ilgili hikaye uzun. Fakat 5,5 metrelik Nelson heykelinin yerden yüksekliği 45,5 metre bir sütun üzerine konmasının hikayesi ise çeşitli. Resmi söylem ...
Read more : Bunlar Haddini Bilmiyor! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 981 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148700 ileti • Toplam 46079 başlık • Toplam 25009 üye

x