TSK'ya Balyoz Darbesi

Genel & Güncel Konular

TSK'ya Balyoz Darbesi

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Şub 22, 2010 13:27

Paşalara Balyoz gözaltısı

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Fırtına ile Korgeneral Alan ve 10 albay gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde başlayan gözaltı fırtınası emekli paşalara da uzandı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek de gözaltına alındı.

İstanbul Başsavcıların emri ile sabah saatlerinde Ankara'da 20'ye yakın noktaya polis baskını yapıldı. Balyoz darbe planı iddialarıyla ilgili baskınlarda gözaltına alınanlar arasında flaş isimler de var. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. İbrahim Fırtına da bu isimler arasında. Ancak yine Doğan örneğinde olduğu gibi Fırtına'nın eşi Melahat Fırtına bu iddiayı yalanladı. Ancak avukatı gözaltına alındığını doğruladı.

DARBE GÜNLÜKLERİNİN KOMUTANI

Ayışığı ve Sarıkız darbe planlarını anlattığı günlükleri ile gündeme gelen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek de gözaltına alınanlar arasında.

ÖNCEKİ 1. ORDU KOMUTANI DA GÖZALTINDA

Fırtına ile aynı dönemde 1. Ordu komutanlığı yapan emekli Org. Ergin Saygun da gözaltına alındı. Ergin Saygun 2009 Ağustos'da emekli edilmişti.

ÖCALAN'I GETİREN KOMUTAN

Ayrıca diğer gözaltına alınan emekliler arasında Korgeneral Engin Alan ve Ayhan Poyraz'ın da olduğu öğrenildi.

Korgeneral Engin Alan'ın Abdullah Öcalan'ı Türkiye'ye getiren ekipte görev aldığı belirtildi.

SAVCI İSTANBUL'A İSTEDİ

Fırtına, Alan ve Poyraz, İstanbul Başsavcısının isteği ile Ankara'da gözaltına alındı. Muayene için Adli Tıp'a götürülen komutanlar daha sonra İstanbul'a doğru yola çıkarılacak.

10 ALBAY GÖZALTINDA

Yine TRT 2'nin iddiasına göre, 7'si muvazzaf 7'si emekli 14 subay astsubay gözaltına alındı. 3 albay gözaltına alındı 7 albay ise aranıyor.

ANKARA VALİSİ: LİSTE VAR

Ankara Valisi Kemal Önal "Talimat İstanbul'dan geldi, savcının elinde liste var, gözaltılar ona göre yapılıyor" dedi.

İZMİR'DEKİ ALBAY İSTANBUL'A GÖNDERİLİYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında İzmir'de emekli Deniz Kurmay Albay Ümit Özcan gözaltına alındı. İstanbul'da Ergenekon soruşturması yürüten cumhuriyet savcılarının isteği üzerine İzmir polisi sabah erken saatlerde Emekli Deniz Kurmay Albay Ümit Özcan'ı evinde gözaltına aldı. Bozyaka'daki Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen emekli Deniz Kurmay Albay Ümit Özcan'ı yakınları yalnız bırakmadı.

Özcan'ın evinde herhangi bir arama yapılmadığı, sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderileceği öğrenildi. Bu arada havaalanından önce Özcan, İzmir Adliyesi'ne doktor raporu için götürüldü.

HARP AKADEMİLERİ'NDE ALARM

Aynı zamanda Lojmanların girişi olan Harp Akademileri 2. Nizameyesinde olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor. Saat 11.00 sıralarında içinde sivil giyimli polislerin bulunduğu 1 cip, 1 otomobil ve 1 panelvan araç nizamiye kapısına geldi. Araçlar bir süre içeri alınmadı. Ardından araçlardan inen sivil giyimli polislerin askerlerle konuştukları görüldü. Asker ve polisler arasındaki görüşme yaklaşık 10 dakika sürdü. Ardından araçtan inen sivil giyimle polisler yürüyerek nizamiyeyi geçti ve içeri girdi. Polislerin indiği araçlar manevra yaparak geriye döndü. Bu arada bir askeri yetkili hareketliği görüntüleyen Doğan Haber Ajansı kamerasının görüntü kaydetmemesini istedi, içerdeki hareketlilikle ilgili bilgisi olmadığını söyledi.

BALYOZ DARBE PLANI

Taraf Gazetesi darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiasını ortaya atmıştı. "Balyoz Güvenlik Harekat Planı" adı altında "Çarşaf", "Sakal", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlara göre, Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecek, Ege'de Türk jeti düşürülecek, AKP aciz gösterilmeye çalışılacaktı.

Kaos ortamı sonunda 11 sayfalık 'Balyoz planı' hayata geçirilecekti. Gazetenin haberine göre, dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan yönetimindeki askerler, darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi stadyumlara doldurmayı planlıyordu. Hatta, darbe kabinesi bile hazırlanmıştı. Planda imzası bulunduğu iddia edilen Orgeneral Doğan, "TSK'da her kademede mevcut planları gözden geçirmek üzere harp oyunu, plan tatbikatı ve seminerler yapılması doğal bir uygulamadır" demişti.

Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "1'inci Ordu Komutanlığı tarafından 5-7 Mart 2003 tarihleri arasında icra edilen Plan Seminerine ilişkin çeşitli iddialar ve değerlendirmeler medyada yer almaktadır. İddiaları, aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir" ifadesini kullanmıştı.

AYRINTILAR GELECEK...


Gerçek Gündem, 22 Şubat 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen utku618 » Pzt Şub 22, 2010 13:37

[img]http://i1002.hizliresim.com/2010/2/22/2806.jpg[/img]

Bu Sivil Darbe Değil de Nedir?
Kullanıcı küçük betizi
utku618
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı
 
İletiler: 45
Kayıt: Prş Ağu 20, 2009 22:19

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen İrfan Tuna » Pzt Şub 22, 2010 13:57

Kutadgu Bilig yazdı:
ÖCALAN'I GETİREN KOMUTAN

Ayrıca diğer gözaltına alınan emekliler arasında Korgeneral Engin Alan ve Ayhan Poyraz'ın da olduğu öğrenildi.

Korgeneral Engin Alan'ın Abdullah Öcalan'ı Türkiye'ye getiren ekipte görev aldığı belirtildi.



Daha önce de, Abdullah Öcalan'ı yakalayıp Türkiye'ye getiren ekipteki diğer askerler gözaltına alınmıştı. Şimdi o ekibin emekli olan komutanını gözaltına aldıklarına bakılırsa, bu askerlerin suçu, onbinlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan Amerikan kuklası katil Abdullah Öcalan'ı yakalayıp Türkiye'ye getirmek mi acaba?
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Şub 22, 2010 14:23

Gözaltına alınan komutanlar kim?

Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ile emekli Oramiral Özden Örnek 5 Aralık 2009’da Ergenekon savcılarına ifade vermiş ve serbest bırakılmıştı. Gözaltına alınan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ise 5 Kasım 2007’deki Başbakan Erdoğan-ABD Başkanı Bush görüşmesinde Başbakan’a eşlik etmişti. Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın 2003 yılında 1. Ordu Komutanlığı sırasında Balyoz Darbe Planı’nı hazırladığı iddia edilmiş, Doğan bu iddiaları yalanlamıştı. İşte gözaltına alınan komutanların özgeçmişleri:

-EMEKLİ ORGENERAL ERGİN SAYGUN-

Ergin Saygun, 1946 yılında İstanbul’da doğdu. 1966 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1967 yılında Topçu ve Füze Okulu’ndan mezun oldu. 1978 yılında Kara Harp Akademisi’ni de bitiren Saygun, kurmay subay olarak Genelkurmay Strateji ve Plan Dairesinde Proje Subaylığı görevi yürütürken, İngiltere Kraliyet Kara Kurmay Kolejini de bitirdi.

Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, Brüksel’de Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı’nda Kara Plan Subaylığı, Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, 6’ncı Piyade Tümeni’nde Piyade Tabur Komutanlığı, 3. Kolordu Harekat ve Eğitim Şubesi ve 1’inci Ordu Plan Harekat Şubesi Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği ve Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevlerini yürüten Saygun, 1993 yılında tuğgeneralliğe terfi ederek bu rütbede Belçika’da Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı’nda Lojistik ve İntikaller Daire Başkanlığı ile 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu, 1997 yılında tümgeneralliğe terfi etti.

Genelkurmay Strateji Daire Başkanlığı, 4’üncü Kolordu Komutan Yardımcılığı ve 1’inci Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı görevlerini yürüten Saygun, 2001 yılında korgeneralliğe terfi etti. Saygun, 3’üncü Kolordu Komutanlığı ile Belçika’da Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı görevlerinde bulundu, 2005 yılında orgeneralliğe terfi etti. Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı ve Genelkurmay 2’nci Başkanlığı görevlerinin ardından 2008 yılı atamalarında 1’inci Ordu Komutanlığı’na atandı. Orgeneral Saygun, 30 Ağustos 2009’da emekliye ayrıldı.

Saygun, 5 Kasım 2007’de ABD Başkanı George W. Bush ile görüşmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik etmişti.

-EMEKLİ ORGENERAL İBRAHİM FIRTINA-

Halil İbrahim Fırtına, 1941 yılında Ordu’da doğdu. 1962’de Hava Harp Okulu’ndan, 1964’te Uçuş Okulu’ndan mezun olan Fırtına, Hava Kuvvetleri’ne bağlı çeşitli birliklerde 1970 yılına kadar filo kol uçuculuğu yaptı. 1972’de Hava Harp Akademisi’ni bitiren Fırtına, kurmay subay olarak 9. Ana Jet Üs Komutanlığı 192. Filo Kol Uçuculuğu ve Eğitim Subaylığı, Hava Harp Akademisi öğretim üyeliği, 8. Ana Jet Üs Komutanlığı 184. Filo Komutan Vekilliği, Bonn Hava Ataşeliği, Hava Kuvvetleri Personel Eğitim Dairesi Meslek Geliştirme Kurslar Şube Müdürlüğü, 4. Ana Jet Üs Harekat Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1989 yılında tuğgeneralliğe terfi ederek, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı ve Washington Silahlı Kuvvetler Ataşeliği görevlerinde bulunan Fırtına, 1993’te tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı ve 1. Taktik Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı görevlerini yürüttü, 1997 yılında korgeneralliğe yükseldi.

Korgeneral rütbesiyle Harp Akademileri Komutan Yardımcılığı ve Hava Harp Akademisi Komutanlığı, 1. Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı ve 6. Birleşik Hava Harekat Merkezi (CAOC) Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 2001 tarihinde orgeneralliğe yükseldi ve Harp Akademileri Komutanlığı’na getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na 30 Ağustos 2003’te atanan Orgeneral Fırtına, 30 Ağustos 2005 tarihinde emekliye ayrıldı.

5 Aralık 2009’da Ergenekon savcılarına "şüpheli" sıfatıyla ifade veren Fırtına, "Bir darbe suçlaması kapsamı içerisinde bana soru yöneltilmesini üzüntü ile karşılıyorum ve reddediyorum. Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven isimli planlama faaliyetlerini ise emekli olduktan sonra basından öğrenmiş bulunmaktayım. Görev yaptığım dönem içerisinde böyle bir çalışma grubundan ve planlama faaliyetlerinden bilgim yoktur" demişti.

-EMEKLİ ORAMİRAL ÖZDEN ÖRNEK-

1943 yılında İzmit’te doğan Özden Örnek, 1964 yılında Deniz Harp Okulu’ndan mezun olarak donanmaya katıldı. 1967-1969 yılları arasında ABD’de Iisansüstü öğrenimini yapan Örnek, 1975 yılında Deniz Harp Akademisi’nden, 1982 yılında da ABD Deniz Komuta Koleji’nden mezun oldu. 1982-1984 yıllarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı’nda Harekat Şube Müdürlüğü, 1984-1986 yılları arasında da Washington Deniz Ataşeliği görevlerinde bulunan Örnek, 30 Ağustos 1988’de tuğamiralliğe yükseldi. 1988-1989 yıllarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Teşkilat Daire Başkanlığı ve 1989-1990 yıllarında Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini yürüten Örnek, 1990-1992 yılları arasında da NAVSOUTH/Napoli’de görev yaptı. 1992 yılında Tümamiralliğe terfi eden Örnek, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, 1994-1995 yıllarında Hücumbot Filosu Komutanlığı, 1995-1996 yılları arasında da Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulunan Örnek, 30 Ağustos 1996’da koramiralliğe terfi etti. Örnek, 1996-1997 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı, 1997 -1999 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini yürüttü, 1999-2001 arası Kuzey Deniz Saha Komutanlığı görevini yaptı. Örnek, 30 Ağustos 2001’de Oramiralliğe terfi ederek Donanma Komutanlığı’na atandı, 30 Ağustos 2003 ile 20 Ağustos 2005 tarihleri arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevini yaptı.

2007 yılında Nokta dergisinin açıkladığı ‘darbe günlükleri’yle gündeme gelen emekli Oramiral Özden Örnek, günlüklerin kendisine ait olduğu iddiasını yalanlamıştı. Örnek, Ergenekon savcılarına 5 Aralık 2009’da emekli Orgeneral Aytaç Yalman ve emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ile birlikte "şüpheli" sıfatıyla ifade vermiş ve serbest bırakılmıştı.

-EMEKLİ ORGENERAL ÇETİN DOĞAN-

Çetin Doğan, 1940 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde doğdu. 1960 yılında Kara Harp Okulunu tamamlayan Çetin Doğan, 1961’de Topçu Okulunu bitirdi. Doğan 1987 yılında tuğgeneral rütbesine yükseldi. Genelkurmay Komuta Kontrol Daire Başkanlığı, 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Genelkurmay Plan Harekat Daire Başkanlığı, 4. Kolordu Komutan Yardımcılığı, 1. Mekanize Tümen Komutanlığı, Genelkurmay Harekat Başkanlığı ve Jandarma Asayiş Komutanlığı görevlerini yürüten Doğan, 1999’da orgeneralliğe terfi ederek Ege Ordu Komutanı oldu. 2004 yılında 1. Ordu Komutanı iken emekli oldu.

Emekli Orgeneral Doğan’ın 2003 yılında 1. Ordu Komutanlığı sırasında Balyoz Darbe Planı’nı hazırladığı iddia edilmiş, Doğan bu iddiaları yalanlamıştı.


Milliyet, 22 Şubat 2010





Apo'yu getiren komutan gözaltında

Ankara'daki operasyonda gözaltına alınan emekli Korgeneral Engin Alan, Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirildiği Kenya operasyonunu yönetmişti.

Balyoz eylem planı iddiasıyla Ankara’da gözaltına alınan isimler arasında emekli Korgeneral Engin Alan da bulunuyor. 2004 yılında emekli olan Alan, Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan getirildiği 1999 yılında Tümgeneral rütbesiyle Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapmıştı.

Alan, MİT görevlileri ile bordo berelilerin yürüttüğü ve Öcalan'ın yakalandığı Kenya operasyonunu yönetti. 4 yıl bu görevi sürdüren Alan’ın döneminde PKK’nın 2. numaralı ismi Şemdin Sakık da Kuzey Irak'tan "Yarasa Operasyonu" ile Türkiye'ye getirildi.

TSK VAKFI BAŞKANI

Emekli Korgeneral Engin Alan halen Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Başkanlığı görevini yürütüyor. Vakıf mütevelli heyetinde ise Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Ahmet Turmuş ve Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarı Murat Bayar yer alıyor.


VATAN, 22 Şubat 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Şub 22, 2010 14:47

Başbuğ ziyaretini iptal etti

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un Mısır gezisini ertelediği bildirildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 'Balyoz darbe planı' iddiaları üzerine yapılan arama ve gözaltılar nedeniyle Salı günü gerçekleştireceği Mısır ziyaretini erteledi.

İstanbul Başsavcıların emri ile sabah saatlerinde Ankara'da 20'ye yakın noktaya polis baskını yapıldı. Balyoz darbe planı iddialarıyla ilgili baskınlarda gözaltına alınanlar arasında flaş isimler de var. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Ergin Saygun ile birlikte çok sayıda albay gözaltına alındı. Tüm bu gelişmeler üzerine Org. Başbuğ, Mısır'a gerçekleştireceği ziyareti erteledi.


Gerçek Gündem, 22 Şubat 2010





Doğan: Nihayet geldiler!

TRT ve AA, emekli Org. Doğan'ın daha evi aranmadan arama haberini geçmişti.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan: Nihayet geldiler şu an evim aranıyor!

Sabah saatlerinde Anadolu Ajansı ve TRT'nin ''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli'nin evlerinde arama yapıldığı haberini Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan 'Evde herhangi bir arama söz konusu değil' diyerek yalanlamıştı. Arama muamması Çetin Doğan'ın evinin aranmaya başlamasıyla sona erdi.

TRT ve AA'nın henüz arama yapılmadan Doğan'ın evinde arama yapılacağını bildiği de ortaya çıktı.

Haberler üzerine aramayı bekleyen Emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Nihayet geldiler şu an evim aranıyor!" açıklamasını yaptı.

1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli'nin evlerinde arama yapıldığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, emekli Orgeneral Doğan ile eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi (SAREM) Başkanı emekli Tuğgeneral Tanyeli'nin evlerinde arama başlatıldı.


Gerçek Gündem, 22 Şubat 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen İrfan Tuna » Pzt Şub 22, 2010 15:03

22 Şubat 2010

Asker neden tahrik ediliyor?

Barış Yarkadaş

2007 yılının Ağustos ayından beri süren “Ergenekon” soruşturması pazartesi sabahı yaşanan gözaltılarla yeni bir evreye girdi. Bir dönemin kudretli paşaları olan İbrahim Fırtına, Ergin Saygun ve Özden Örnek gözaltına alındı. “Balyoz Darbe Planı”nı yaptığı iddia edilen Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın evi arandı. Bu satırlar kaleme alındığı sırada Doğan’ın evinde yapılan arama sürüyordu.

Bu noktada; tarihe bir de not düşelim: Çetin Doğan da evinin aranacağını tıpkı Sabih Kanadoğlu gibi TRT’den öğrendi. Sabah saatlerinde Anadolu Ajansı ve TRT 2 Çetin Doğan’ın evinde arama yapıldığı haberini geçti. Doğan’ın eşi ise Vatan Gazetesi’nin internet sitesine yaptığı açıklamada, “Haberlerde söylendi ama evimizde arama yok. Şu an evdeyiz” dedi. Doğan’ın eşinin açıklamasından tam bir saat sonra bir grup polis, askeri lojmana geldi ve aramayı başlattı. Orgeneral Çetin Doğan, polisler askeri lojmanın kapısına dayanınca “Nihayet geldiler. Şu an arama yapılıyor” ifadesini kullandı.

Ergenekon adı verilen ve tam üç yıldır süren “ucu açık” operasyonda “çıta”nın artık en yükseğe doğru çıktığı görülüyor. Gözaltına alınacaklar, tutuklanacaklar ve evi basılacaklar yine yandaş medya tarafından ilan ediliyor. 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk de bu isimlerden biri… NATO’da eğitim almamış nadir “üst subay”lardan biri olan Berk, Rusça bilmesiyle dikkat çekiyor. Berk’in başında bulunduğu ordu, Türkiye’nin en kritik bölgelerinden sorumlu.

Berk’in bir süredir hedef tahtasına konulması ve Silivri’deki diğer tutuklularla aynı kaderi paylaşacağının ilan edilmesi, aslında esas hedefin “Genelkurmay” olduğunun geç kalmış bir ilanı… Berk’ten sonraki hedef ise Orgeneral Başbuğ… Saldıray Berk’in tutuklattırılması halinde, sıra Başbuğ’a gelecek…

Peki ne oldu da bir süredir dinen “dalgalar” yeniden taşmaya başladı?

Ergenekon adı verilen operasyon, en başından beri “dış destek”le yürüyor. “Darbe yapacakları” iddia edilen kişilerin gözaltına alınmasıyla başlayan süreç, AB ve ABD’nin destek mesajlarıyla devam ediyor. Daha geçen hafta, ABD Büyükelçisi Jefrey, “Ordunun siyasetteki etkisi mutlaka yok edilmeli” diye beyanat verdi. ABD belli ki; önümüzdeki süreç te de AKP iktidarı ile “ittifak”ına devam edecek. Askere 1 Mart 2003 tezkeresinden dolayı güvenmeyen ABD, İran’a yönelik operasyonda TSK yerine AKP ile işbirliği yapacak. İran’a müdahaleye karşı çıkan TSK böylece saha dışına atılacak. Söz söyleme hakkı elinden alınacak. TSK’nın yerine ise AKP monte edilecek. AKP iktidarda kalabilmek adına AB ve ABD’nin tüm isteklerini koşulsuz bir şekilde yerine getirecek.

Meselenin bir de öteki yüzü var tabii… AB ve ABD destekli operasyonun “siyasal sonuçları” ele alınırken; “açılım”ı masaya yatırmamak olmaz. ABD, uzun süreden beri “açılım” adını verdiği paketin uygulanması ve PKK’nın siyasallaştırılması için çaba gösteriyor. PKK’yı Talabani – Barzani iktidarının karşısında “tehlike” olarak gören ABD, terör örgütünün “silahsızlandırılması”nı istiyor. Bir sonraki aşama ise Kürtlere bir devlet hediye etmek… Böylece, kendisine de yeni bir “pazar” yaratmak…

Ancak; bunun yapılabilmesi için Türkiye’den de “toprak alınması” ve Kürt devletinin parçalarının tamamlanması gerekiyor. Aksi taktirde; Kürtleri ikna etmek ve denetimlerinde tutmak mümkün olmayacak. İşte bu yüzden; “açılım”la yapılamayacağını gördükleri operasyon, askerin tahrik edilmesiyle hayata geçirilmeye çalışılacak.

Hatırlayın; NATO müteahhitlerinden Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen yıllar önce “Kürtlerin hakları verilmezse dış güçler askeri müdahalede bulunur” demişti. Şen’in sözleri o dönem bomba etkisi yaratmıştı. Milliyetçi – ulusalcı güçler Şen’e büyük tepki göstermişti.

Sanırız; şimdi o günlere yaklaşıldı. Uzun bir süreden beri “açılım” adı altında Kürt devletinin ilan edilmesine uzanan bir çaba var. Kürtlerin ve diğer halkların demokratik haklarını kullanamadığına ilişkin sistemli bir propaganda faaliyeti yürütülüyor. Daha düne kadar Kürt yurttaşlarımıza ırkçı-faşizan söylemlerle saldıran gericiler, bugün birer “özgürlük havarisi” rolüne soyunuyor. Oysa; Kürtlere yaptıkları hakaretlerin henüz mürekkebi bile kurumadı…

ABD’nin Kürtlerin “siyasal hakları” üzerinden yürüttüğü bu kampanya, uzun vadede bir Kürt devletinin kurulmasının psikolojik zeminini oluşturmaya yönelik. Ancak bunun önünde üç engel var: Biri CHP diğeri TSK, diğeri ise MHP… TSK, son operasyonlarla iyice güçten düşürüldü, itibarsızlaştırıldı… Arkasındaki halk desteği azaltıldı… CHP ise Baykal liderliğinde duruşunu sağlamlaştırdı. MHP’nin tabanı ise açılıma yönelik en sert tepkiyi veren parti konumunda…

MHP ve CHP bu yüzden “şimdilik” açık hedef haline getirilemiyor. Her iki partinin geniş bir taban desteğine sahip olması, “demokrasicilik oyunu”nu yürüten AB – ABD ve AKP’yi zor duruma sokuyor. “Parlamenter rejim” içindeki CHP ve MHP’yi etkisizleştiremeyen AB - ABD – AKP üçgeni uzun vadeli planın gerçekleştirilebilmesi için önce orduyu tamamen hareketsiz kılmayı amaçlıyor.

Türk ordu geleneğinin bilincinde olan ABD, işi şansa bırakmamak için de sürekli atraksiyon geliştiriyor. Medya eliyle yürütülen bu operasyonlarla ordunun “moralini çökertmek” ve “sinir sistemini alt üst etmek” amaçlanıyor. “Sinir sistemi” bozulan bir organizasyonun kontrolünü kaybedeceğini bilenler, ordunun “darbe yapması”nı istiyor. Böylece; askerin herhangi bir darbe girişiminde bulunmasının da işleri kolaylaştırılacağı varsayılıyor. Zira; asker darbe yapmaya yeltendiği an “Demokrasi elden gidiyor” yaygarası kopartılarak “açık askeri müdahale”nin de zemini oluşturulacak. Böylece, hem iktidardaki AKP’nin konumu güçlendirilecek, hem de “Kürt hakları” adı altında bölünmenin önü açılacak… Ali Şen, “Haklar verilmezse NATO açıktan müdahale eder” dediğinde kimileri kızmış, kimileri gülüp geçmişti… Sanırız artık o günlere yaklaştık…

Askerin sürekli tahrik edilmesinin arkasında işte bu uzun vadeli plan yatıyor… Tabii AKP de bu süreci kendi lehine çevirmeyi beceriyor. Yeni bir kapatma davasının açılacağı söylentilerinin yaygınlaştığı şu günlerde, aklımıza Şamil Tayyar’ın sözleri geliyor. Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Tayyar, Taraf Gazetesi’ne verdiği röportajda “Kapatma davası açılırsa, generallerin hepsi gözaltına alınır” demişti.

Başbuğ’un ses kaydının internete düşmesi, kapatma davası açılacağının açıktan konuşulmaya başlanması, ABD’nin askere yönelik mesajları ve beklentileri, Türkiye’yi çok zor günlerin beklediğini gösteriyor. İran, Afganistan, İsrail, Pakistan ve Rusya’ya yönelik hesapların tamamı, neredeyse Türkiye üzerinden yapılıyor. AKP ise krizi fırsata çevirip konumunu güçlendirmeyi planlıyor.

Ancak bu üçgenin; yani AB - ABD ve AKP'nin unuttuğu birşey var: Evdeki hesap çarşıya uymaz... Uymayacak da... Bunu hep birlikte göreceğiz...

22 Şubat 2010-Gerçek Gündem

http://www.gercekgundem.com/?c=61952
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen Başkomutan » Pzt Şub 22, 2010 15:22

BEŞİKTAŞ ADLİYESİ'NE SALDIRI İHBARI

Gözaltına alınanların getirileceği İstanbıl Beşiktaş Adliyesi'ne saldırı ihbarı yapıldı. Polis adliyenin çevresinde arama yapıyor.


GÖZALTINA ALINANLAR İSTANBUL'DA

Ankara'da gözaltına alınan İbrahim Fırtına ve 4 kişi İstanbul'a getirildi.

MEHMETÇİK VAKFI'NIN ARANMASINA VATANDAŞ TEPKİSİ

[img]http://www.internethaber.com/canli/data/1/1266843471-11.jpg[/img]

“Balyoz Güvenlik Harekatı Planı” iddialarına ilişkin Mehmetçik Vakfı'nın İstanbul Temsilciliğinde yapılan aramalar tamamlandı.

Arama sürerken vakıf binası önüne gelen bir araçtan askeri marş çalınarak aramalar protesto edildi.

Vakfın önünde toplanan vatandaşlar da aramalara tepki gösterdi.


LÜTFÜ SANCAR EMNİYETTE

Operasyonlar devam ediyor. Eski Güney Deniz Saha Komutanı Lütfü Sancar da İzmir'de Emniyette!

GÖZALTINA ALINANLARIN ORTAK NOKTASI

Gözaltına alınan kuvvet komutanlarının ortak özelliği ise aynı dönemde görev yapmış olmaları.
Eski Hava Kuvvetleri Komutanı E. Org. İbrahim Fırtına ve Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı E. Ora. Özden Örnek 2005 yılında emekli edilmişlerdi.


GÖZALTINA ALINAN ASKERLER NEYLE SUÇLANIYOR?

Bugün gözaltına alınan komutanlar iki ayrı dönemde tasarlandığı öne sürülen darbe planlarıyla suçlanıyor. Kuvvet Komutanları 2003'te, ordu komutanları ise yakın tarihte darbe planlamakla itham ediliyor...


ÖRNEK TERÖRLE MÜCADELEDE

Ayışığı ve Sarıkız darbe planlarını anlattığı günlükleri ile gündeme gelen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Örnek Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.


OPERASYON NASIL BAŞLADI?

Üst düzey askeri yetkililere yapılan operasyon polis kriminalin verdiği 'Belgeler Gerçek' raporuyla başladı.

O belge neydi?

Taraf Gazetesi darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiasını ortaya atmıştı. "Balyoz Güvenlik Harekat Planı" adı altında "Çarşaf", "Sakal", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlara göre, Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecek, Ege'de Türk jeti düşürülecek, Ak Parti aciz gösterilmeye çalışılacaktı


GÖZALTINA ALINANLARIN TÜM LİSTESİ

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek
Eski 1.Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun
Emekli Korgeneral Yavuz Yalçın
Emekli Korgeneral Engin Alan
Emekli Korgeneral Ayhan Taş
Emekli Korgeneral Mustafa Çalış
Emekli Tümamiral Özer Karabulut
Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk
Emekli Albay Emin Küçükkılıç
Emekli Deniz Kurmay Albay Ümit Özcan
Emekli Deniz Oramiral Feyyaz Öğütçü

Balyoz Planı iddiasıyla ilgili olarak İstanbul'un bazı yerlerinde ve Ankara ve İstanbul'da 14 ayrı noktada arama yapıldı. 7'si muvazzaf, 7'si emekli 14 asker gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Eski Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına, 1. Ordu Komutanı Ergun Saygun ve Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek var.

internethaber
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Şub 22, 2010 15:33

İlker BAŞBUĞ: ABD ile işbirliğimiz mü-kem-mel!

Daha da mükemmelleşecek paşam, sıra size geldi. YETMEZ yahu!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen Comte » Pzt Şub 22, 2010 15:42

Artik hersey olabilir. Konusacak birseyin kalmadigi noktadayiz.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç
 
İletiler: 195
Kayıt: Prş Ara 10, 2009 17:21

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Şub 22, 2010 15:42

E. Org. Çetin DOĞAN gözaltında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen bezgin » Pzt Şub 22, 2010 15:44

Evet pasam biz cok alistik bu duruma, daha fazlasi gelmeli. Bir magdurlastirma operasyonu da size, sahsiniza lazim. Sonra bir bakarsiniz, Cankaya Köskü'nde oturuyorsunuz.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen Başkomutan » Pzt Şub 22, 2010 15:46

Yapılanlar çok açık ama dur diyecek millet dur diyecek insan yok.Devlet Erzurum'da olan hukuksuzluğa dur dedi.HSYK hukuksuzluğa öyle bir dur dedi ki CIATÖ-AKPTÖ-FETÖ-MedyaTÖ afalladı ama bu kısa sürdü.
Yetkisi alınan savcılara verilen dosyayı Beşiktaş Terör Örgütüne gönder talimatı yetmedi.
Öyle ki Ergenekon savcılarının yetkilerinin alınması gündeme geldi.Bu yüzden devletten yediği şamarın acısını bugün çıkarmaya çalışıyorlar.Çünkü Cihaner dosyasının Erzuruma gönderilmesi onların savcılarının yetkilerinin alınması tam bir Osmanlı tokadı...

A'dan Z'ye medyamız(!) dahil arkadaşlarım şaşırmışlar.
Hiç şaşırmayın çünkü hiç akıllı değil bu şer odakları.Devlet her adım attığında,Genelkurmay Başkanım her konuştuğunda CIATÖ-AKPTÖ-FETÖ harekete geçiyor.

Seçimlerde AKPTÖ gücünü kaybetse dahi CIATÖ-MedyaTÖ-FETÖ hâlâ içimizde.

Eğer faşizme dur diyecek milyonların buluştuğu mitingler yapılmazsa ve devlet bu şer odaklarının kullandığı yolu kullanmazsa işte o zaman şaşırabilir,kahrolabilirsiniz.

Çünkü başka Türkiye yok!..
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Şub 22, 2010 15:51

Bir yanlışlık var Başkomutan, şaşıran filan yok (en azından burada).
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen ozgurk » Pzt Şub 22, 2010 15:52

adamlar 2005 de emekli olmuslar balyoz darbesi hakkinda suclaniyorlar gerceklestirilmemis sozde bir darbe icin herkes iceri atilirken daha once yapilmis olan darbelere karisanlar hayatini yasiyor onlara neden ses cikartilmiyor... isin garip tarafi birde sivil darbe olayi varki gozle gorulur bir sekilde uygulanmakta neden buna goz yumulmakta boyle sacmalik olamaz
Kullanıcı küçük betizi
ozgurk
Üye
Üye
 
İletiler: 16
Kayıt: Sal Kas 03, 2009 22:08

Re: Paşalara Balyoz gözaltısı

İletigönderen ozgurk » Pzt Şub 22, 2010 15:56

Türk-Kan yazdı:İlker BAŞBUĞ: ABD ile işbirliğimiz mü-kem-mel!

Daha da mükemmelleşecek paşam, sıra size geldi. YETMEZ yahu!


pasam derin uykuda anlasilan.. abd ile ne tur mukemmel bir iliski olabilir memlekette abd hayrani vatansever varmi ...
Kullanıcı küçük betizi
ozgurk
Üye
Üye
 
İletiler: 16
Kayıt: Sal Kas 03, 2009 22:08

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x