Ram, abimin tavsiyesini yerine getireceğim teşekkür ederim tavsiyen için.Benim söylemek istediğim elbette ki tuncay şanlı sol açık değildir ama oynadığı maçlarda hakkını vermiştir.Cihan konusunda haklı olabilirsin ama sabri sağ bek olarak oynadı hem alt yapıda hem de gs de yıllarca zaten fatih terimde ilk olarak kendisini sağ bek olarak oynatmıştır ama seninle bir konuda hemfikirim abi tunca şanlı sağ açık değil forvet olarak daha iyi oynayacaktır.Nitekim milli takımda bunu göstermiştir tuncay.Bu arada umarımm ifadeyi yanlış anlamadın bir daha kulllanmam söz bir de son olarak hakan ünsal gs de sağ bek oynadı abi tamam hücuma çok çıkıyordu bindirmeler yapıyordu ama önünde genelde ya hasan şaş oluyordu ya da emre belezoğlu aynı şey ümit özat içinde geçerli yani aslında benim savunduğumda şudur ki tuncay açık oyuncusu olarak her iki kanatta arkasında iyi bir sol defans oyuncusu olduğunda çok daha fazla randıman verebilir bunu ispatlamak adına sizden önder-tuncay ümit-tuncay ikililerinin maçlarına bakmanızı rica ediyorum saygılar
Semih R.Cabalar, Semih yanlış anlamazsan, futbol tartışmalarının boş olduğunu düşünüyorum, fazla vakit ayırmak da istemiyorum. Ama bu seferlik sıralayayım.
1-) Sabri alt yapıda da, Ümit Milli Takım'da da, ileride oynamıştır. Fatih Terim'in, zaman zaman onu geride oynatması; sağdaki tecrübeli oyuncuların çokluğundandır.
2-) Tuncay'ın "sağ açık" olduğu bir tartışma yapmadık. Öyle bir şey yok zaten.
3-) Hakan Ünsal'ın, sağ-geri oynaması, söz konusu dahi olmamıştır. Zaman zaman sol-geri olsa da, bu çok azdır. Hasan, H. Ünsal ve Ergün birlikte oynadığında, Hasan genellikle forvet görevi görürdü. Orta ve bindirme yapanlar, genellikle Ergün ve Hakan olmuşlardır. Ama zaman zaman, Hasan'ın çizgide oynaması, Hakan'ın geride kalmasına neden olmuştur.
4-) Emre Belezoğlu sol kanatta oynamadı. Orta sahanın, sol-iç kısmında, ya da ortasında görev aldı. Hatta Hagi zamanında, devamlı yer değiştiriyordu.
5-) Meselâ Maldini sol-geri oynamıştır son zamanlarda. İleri çıkmaz. Aynı yerin karşısında, yani sağda oynayan Cafu'ya bir de bak. Temelde aynı yerdeler ama, Cafu sağ-açık oynar. Gider, gelir.
6-) Son cümlen ise, ikili bir beraberliği anlatıyor, takım oyunu. Ben ise bireysellikten bahsediyorum. Bak R. Carlos'a, sol-açık, çizgiden bir kaptırdı mı, tutana aşk olsun. Keza Hakan Ünsal... Bu bireysel başarıdır. Ama Tuncay böyle değil, nedeni de açık, adam sola bağlı değil.
Noktalama işaretlerine bakmıyorum, derli toplu yazsan yeter zaten.