maydonos yazdı:turkiye sinirlari icindeki araplari kastetmedigim acik bir sekilde ortada..ingilizlerle isbirligi yapanlardan konu ediyorum.neyi kastetdigim belli..turkiyede su anda arap kultur ve politikalarinin nelere mal olduguda ortada...onlarin beslemelerinin bize neler yaptigida ortada...olaya sirf bati emperyalizmi uzerinden bakarsaniz olmaz, araplarda emperyalisttir..
Maydonos,
Turkiye'de ki araplari kastetmedigini ve o konuda benimle benzer dusundugun inancindayim. Ingiliz'lerle isbirligi yapanlar konusunda ise bizim acimizdan (Turkiye) yine haklisin (Arap milliyetciligi yonunden farkli yorumlar yapilabilir). Turkiye'deki arap sempatizanlarinin ve arap usaklarinin bizlere verdigi zarar konusunda da haklisin, katiliyorum. Her olayi ise ulkemiz/milletimiz yararina veya zararina her yonuyle incelemeye calisiyorum aklim erdigince. Ilk gonderilen mesajdaki haber'in son paragrafina tekrar dikkat cekmek istiyorum. Dikkatli okunursa gorulecegi gibi haberi verenin de ard niyetli, irkci bir yaklasim sergilemedigi inancindayim. Ne var ki bizlerdeki 1.ci Dunya ve Kurtulus savasi evresinde hicbir ulustan "direkt" yardim gormemis olmamizin uzuntu ve terkedilmislik duygusu mesajlarimiza yansimakta. Elbette neler oldugunun bilinciyle, tarihimizide iyi bilip degerlendirerek, mevcut dunya duzeni icersinde ulkemizi ve milletimizi bu cendereden nasil cikarir ve ileriye gotururuz dusuncesindeyiz hepimiz.
Refah Sınır Kapısı'nda mahsur kalan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Kerem Kınık, şöyle konuştu: 'Bizim burada olduğumuz dönemde İrlandalılar, Fransızlar, Malezyalılar Gazze'ye geçerken, hiçbir Türk'ün geçmesine izin verilmedi. Mısır istihbarat yetkilileri 'defolun', 'Türkleri istemiyoruz' diyerek hakaret ettiler. Daha önce İsrail'den, Erez Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye yardım götürmüştük. İsraillilerden bile böyle muamele görmedim. Mısır vatandaşları ile hiçbir sorunumuz olmadı. Savaşın ilk günlerinde Mısır Kızılayı ile işbirliği yaparak Gazze'ye 43 tonluk tıbbi yardım malzemesi ve 12 ambulans sokmuştuk. Ancak şimdi Gazze'ye Türk vatandaşı girmek isteyince sorun çıkardılar. Bu tavır birden oluştu. Mısırlı yetkililerin, Türk hükümetini istemediğini düşünüyorum. Gazze'ye giriş yapana kadar bekleyeceğiz.'
Elbetteki Misir'da da , dunyanin baska bir ulkesinde de Turk milletinin temsilcisi Turk hukumetidir. Turk hukumetine saygisizlik Turk milletine saygisizliktir. Ancak, bu saygisizligi yapan ne Arap irkidir ne Misir halkidir. Haberde de verildigi uzere yapan, Misir hukumetidir, Misir gizli servisidir... Misir vatandaslarindan olumsuz bir yaklasim gorulmedigi' de haberde belirtilmis. Hukumetler ve yoneticiler baki olmadigi gibi yanlis politikalar uretmeleride olasidir. Hukumetlerinin su veya bu zamanda tutunmus oldugu yanlis poltikalardan o milletlerin kendileri de aci cekmektedirler, cevrelerine de zararlari olmalari muhtemeldir. Ne varki onlarin yanilmisliklari, iclerinde aldatilmis olanlarin oldugu gercegi onlara top yekun hakaret etme hakkini bize vermez. Her milletin kendi hatalarinin ceremesini cektigi asikar ve dileyelim ki biz biraz toplum olarak bunlarin bilinciyle hareket edebiliriz. Ancak uzulerek gozlemledigimiz gibi ne hukumetimizin gittigi yol iyi bir yol, ne milletimizin bilinci ve tepkisi bu gidisati engelleyebilecek duzeyde. Allah sonumuzu hayir etsin, tez zamanda bu AKP hukumetini ve zihniyetini basimizdan alsin...(Goruldugu uzere artik olayi Allah'a havale eder oldum, milletime olan guvenimin ve onun sagduyusuna olan inancimin ne kadar torpulendiginin de belgesi gibi, neyse belki yaza yaza , beyin cimnastigi yapa yapa, kendimize bir umit isigi dogururuz kimbilir)
Saygilar