Ram yazdı:Milletlerle çıkar ilişkisi kurulmaz. Çıkar ilişkileri devletlerle kurulur. Mazlum Milletler ise apayrı bir konudur. Gücün varsa, onurluysan el uzatırsın.
Diyelim Arapların çoğunluğu Türk karşıtı olsun; dünyanın kaçta kaçı Türk karşıtı değildir ki¿? Bu da ayrı bir konudur.
Uruguay, Arjantin, Venezüella, Şili gibi ülkeler de, Türkleri çok sevdiği için olsa gerek, sözde! (Gayrı Millî Eğitim Bakanı Hüseyin yasaklayacakmış "sözde" kelimesini) soykırımı tanıdı. Fakat bunlar da devlettir. Bu tür verilerle, ilgili devletlerin halklarına açık ve kesin bir yargı konulamaz.
Türk'ün düşmanı, baş düşmanı emperyalizmdir. Yok illâki bireylere fatura çıkartacak olanlar varsa, %47'yi oluşturan yurdum insanına faturayı çıkartabilir. Otuzeş milyonluk Türkiye ile de eminim daha bağımsız oluruz.
Merhaba Arkadaslar,
Arap veya herhangi baska bir irka, devlet politikalarina karsi olsak dahi o milletlere top yekun kufredip hakaret etme felsefesine katilmadigimi belirteyim. Turk karsitligi ise bircok devlet politikasina ve milletlerin bilinc altina yerlesmistir. Ne var ki bu karsitlik Avrupa'dan, ABD'den gelince sempati duymak, gormezden gelip isbirligi yaparak buyruklarini yapmak nerde, oburlerine sovmek nerde... Demek ki guclu Ulke ve milletlerin dostu ve sempatizaninin daha fazla olacagi saviyla, Turk'un ve diger milletlerin tek dusmani emperyalizm ve o politikalara canak tutan hukumetleridir dusuncesindeyim.
Turkiye disindaki Arap' lara karsi, o irki hedef alan hicbir genelleyici hakarete katilmiyorum. O milletleri elestirelim; bilincsizliginden, yanlis Turklere olan tutumundan, diger Araplara karsi olan vurdumduymazligindan bir birlik olamayislarindan, milliyetcilikduygularinin zayifligindan vs bahsedebilir, yerden yere de vurabiliriz...
Ama bizim Turkiye olarak amacimiz mumkun oldugunca fazla Turk'u ve Arap'i ve herhangi bir diger milleti veya devleti ulkemiz tarafina cekmek, milletimiz cikarina olan politikalara desteklerini saglamaktir. Bunu yaparken kimseyi dislama, nefret etme, kin gutme luksumuz yoktur. Var ise Arap dusmanligindan kurtulup, bu insanlarla nasil isbirligi gelistirir, ticaret yapar, eger mumkun olur ise nasil tekrar Turkiye'nin gudumune aliriz olmalidir kaygimiz inancindayim.
Bir diger nokta ise Turkiye'nin durumu. Ram in belirttigi uzere Turkiye'de 35-40 milyonluk bir kesim bizim hicte benimsemedigimiz politikalari desteklemekte, belkide bizim millet anlayisimizla bile ortusmeyen tanimlamalari yapip, milli cikarlar aleyhine fikirler beslemekte. Hal boyle iken, Turkiye icerisinde 3-5 arap ulkesi kadar insan yanilmisken, Arap'lara kufretmek yersiz ve anlamsiz olur. Asagida birkac arap ulkesinin nufusunu verdim. Dedigim uzere amac once Turkiye' yi sonra ise bu devletlerin halklarini kazanip yanimiza cekmek olmalidir. Bu ise Turkiye disindaki Araplara kufrederek olmaz.
Tesekkurler.
Umman 2,595,000
Filistin 3,761,646
Kuveyt 2,851,000
Birlesik Arap Emirlikleri 4,380,000
Libya 6,160,000
Cezair 10,327,800
Suriye 19,929,000
Yemen 22,389,000
Sudi Arabistan 24,735,000
Irak 28,993,000
Misir 75,804,000