'Türkler giremez. Defolun!'

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Ozer86 » Pzt Oca 26, 2009 22:10

bezgin yazdı:Arap kardeslerimi seviyorum, Filistinli kardeslerimi, Ortadogu'nun ezilen halklarini seviyorum, müslüman olduklari icin degil bizim gibi sahipsiz, egitimsiz olduklari, yanlis yönlendirildikleri icin. Secenekleri olsa bizim gibi krallara, sahlara, para babalarina isyan edeceklerini biliyorum. Bizim gibi?
Bence milletleri iyi veya kötü olarak tanimlamamak gerekir. Lord Palmerston'un dediği gibi: ülkelerin daimi dostları veya duşmanları olmaz; yalnız daimi olan çıkarlardır. Bu bakımdan Arab halklarını müslüman oldukları için, veya bizim gibi ezildikleri için kardeş olarak görmek yanlışdır. Bizim abiliğimiz tavizkarlığı beraberinde getirir. Işimize gelirse ezilenlerin haklarını aramalıyız; gelmezse ezenlerle çekinmeden anlaşmalıyız.
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen Ram » Pzt Oca 26, 2009 22:39

Milletlerle çıkar ilişkisi kurulmaz. Çıkar ilişkileri devletlerle kurulur. Mazlum Milletler ise apayrı bir konudur. Gücün varsa, onurluysan el uzatırsın.

Diyelim Arapların çoğunluğu Türk karşıtı olsun; dünyanın kaçta kaçı Türk karşıtı değildir ki¿? Bu da ayrı bir konudur.

Uruguay, Arjantin, Venezüella, Şili gibi ülkeler de, Türkleri çok sevdiği için olsa gerek, sözde! (Gayrı Millî Eğitim Bakanı Hüseyin yasaklayacakmış "sözde" kelimesini) soykırımı tanıdı. Fakat bunlar da devlettir. Bu tür verilerle, ilgili devletlerin halklarına açık ve kesin bir yargı konulamaz.

Türk'ün düşmanı, baş düşmanı emperyalizmdir. Yok illâki bireylere fatura çıkartacak olanlar varsa, %47'yi oluşturan yurdum insanına faturayı çıkartabilir. Otuzeş milyonluk Türkiye ile de eminim daha bağımsız oluruz.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen dervishizir » Pzt Oca 26, 2009 23:17

Lord Palmerstonun damacana çanağına beşkere. Arkadaş yani bu adamın dediği gibi filan nasıl oluyor yani bu adamların dediği gibi filan diyerek zaten yıllardır bu memlekete bindiriyorlar :) o dedi bu dedi bir Atatürküm diyemedi bu memlekette çıkarlar filan varmış. Ezik, çürük çarık olduğunda ne olursan ol ister Türk ol ister bilmemne (Gerçi Türklüğü biçmek için gözleri dönüyor kanını görsünler cesedini gömsünler diye ). Adama sorarlar o Lord Palmerston emperyalist Adam bikere LORD boru değil; emperyalistin ağ babası o der o sözü gelsinde nereden gelirse gelsin. adama sorarlar peki sen EMperyalistmisin o musun bu musun diye hem kemalist dersen hemde lordun dediğini savunursan ehhe ne derler bilmem aaaa derler çırpılacak bir yumurta; acaba krem şantimi yapsak yoksa samırsaklasaktamı saklasak :kikirik: çevir kazı yanmasın nasıl olsa 1000 in üzerinde kişi gazzede gitmiş, afrikada gitmiş, oymuş buymuş, Bakın abiler bu adamlar kıtır kıtır keserler kılları kıpırdamaz, adamın soyu böyle atadan genlerinden gelen bir hayinlik bu yani birbirine katarlar tarzanyalılar adamın işi bu bölecek karıştıracak, çırpacak, yok edecek. eee hadi göster bakayım sende bu işleri yapmış ata. varmı yok. yani sözün kısası Şerefsiz olabilmek için anadan doğma öyle olmak gerekir, yoksa istediğin kadar olmaya çalış anca lord sofrasında şaklaban olursun, çünki adam yalamış yutmuş yedi ceddi öyle biz lordlardan krallardan paçayı kurtarana kadar 3 kıtada milyonlarca aslan bırakmışız, yani biraz el insaf yani lordların aklı onda kalsın bizim ki bizde.......... Saygılar iyi geceler.... ana debrem oluyor
Kullanıcı küçük betizi
dervishizir
Üye
Üye

İletiler: 144

İletigönderen hirbo06 » Pzt Oca 26, 2009 23:37

Ram yazdı:Milletlerle çıkar ilişkisi kurulmaz. Çıkar ilişkileri devletlerle kurulur. Mazlum Milletler ise apayrı bir konudur. Gücün varsa, onurluysan el uzatırsın.

Diyelim Arapların çoğunluğu Türk karşıtı olsun; dünyanın kaçta kaçı Türk karşıtı değildir ki¿? Bu da ayrı bir konudur.

Uruguay, Arjantin, Venezüella, Şili gibi ülkeler de, Türkleri çok sevdiği için olsa gerek, sözde! (Gayrı Millî Eğitim Bakanı Hüseyin yasaklayacakmış "sözde" kelimesini) soykırımı tanıdı. Fakat bunlar da devlettir. Bu tür verilerle, ilgili devletlerin halklarına açık ve kesin bir yargı konulamaz.

Türk'ün düşmanı, baş düşmanı emperyalizmdir. Yok illâki bireylere fatura çıkartacak olanlar varsa, %47'yi oluşturan yurdum insanına faturayı çıkartabilir. Otuzeş milyonluk Türkiye ile de eminim daha bağımsız oluruz.

Merhaba Arkadaslar,
Arap veya herhangi baska bir irka, devlet politikalarina karsi olsak dahi o milletlere top yekun kufredip hakaret etme felsefesine katilmadigimi belirteyim. Turk karsitligi ise bircok devlet politikasina ve milletlerin bilinc altina yerlesmistir. Ne var ki bu karsitlik Avrupa'dan, ABD'den gelince sempati duymak, gormezden gelip isbirligi yaparak buyruklarini yapmak nerde, oburlerine sovmek nerde... Demek ki guclu Ulke ve milletlerin dostu ve sempatizaninin daha fazla olacagi saviyla, Turk'un ve diger milletlerin tek dusmani emperyalizm ve o politikalara canak tutan hukumetleridir dusuncesindeyim.
Turkiye disindaki Arap' lara karsi, o irki hedef alan hicbir genelleyici hakarete katilmiyorum. O milletleri elestirelim; bilincsizliginden, yanlis Turklere olan tutumundan, diger Araplara karsi olan vurdumduymazligindan bir birlik olamayislarindan, milliyetcilikduygularinin zayifligindan vs bahsedebilir, yerden yere de vurabiliriz...
Ama bizim Turkiye olarak amacimiz mumkun oldugunca fazla Turk'u ve Arap'i ve herhangi bir diger milleti veya devleti ulkemiz tarafina cekmek, milletimiz cikarina olan politikalara desteklerini saglamaktir. Bunu yaparken kimseyi dislama, nefret etme, kin gutme luksumuz yoktur. Var ise Arap dusmanligindan kurtulup, bu insanlarla nasil isbirligi gelistirir, ticaret yapar, eger mumkun olur ise nasil tekrar Turkiye'nin gudumune aliriz olmalidir kaygimiz inancindayim.
Bir diger nokta ise Turkiye'nin durumu. Ram in belirttigi uzere Turkiye'de 35-40 milyonluk bir kesim bizim hicte benimsemedigimiz politikalari desteklemekte, belkide bizim millet anlayisimizla bile ortusmeyen tanimlamalari yapip, milli cikarlar aleyhine fikirler beslemekte. Hal boyle iken, Turkiye icerisinde 3-5 arap ulkesi kadar insan yanilmisken, Arap'lara kufretmek yersiz ve anlamsiz olur. Asagida birkac arap ulkesinin nufusunu verdim. Dedigim uzere amac once Turkiye' yi sonra ise bu devletlerin halklarini kazanip yanimiza cekmek olmalidir. Bu ise Turkiye disindaki Araplara kufrederek olmaz.
Tesekkurler.

Umman 2,595,000
Filistin 3,761,646
Kuveyt 2,851,000
Birlesik Arap Emirlikleri 4,380,000
Libya 6,160,000
Cezair 10,327,800
Suriye 19,929,000
Yemen 22,389,000
Sudi Arabistan 24,735,000
Irak 28,993,000
Misir 75,804,000
Kullanıcı küçük betizi
hirbo06
Üye
Üye

İletiler: 156
Konum: ONCE AHLAK,TERBIYE VE NEZAKET SONRA FIKIR ALISVERISI! SAYGIMIZ; BILGI,DUSUNCE VE EMEGE, REP'E DEGIL!

İletigönderen maydonos » Sal Oca 27, 2009 0:40

hirbo06 sandim karsimda bir an rte konusuyor..sen kucaklas herkesle...kimse araplara kufretmiyor..abartma lutfen...yalnizca sistem ve niyetleri acikladik...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen bezgin » Sal Oca 27, 2009 1:02

Ozer86 yazdı: Bence milletleri iyi veya kötü olarak tanimlamamak gerekir. Lord Palmerstonun dediği gibi: ülkelerin daimi dostları veya duşmanları olmaz; yalnız daimi olan çıkarlardır. Bu bakımdan Arab halklarını müslüman oldukları için, veya bizim gibi ezildikleri için kardeş olarak görmek yanlışdır. Bizim abiliğimiz tavizkarlığı beraberinde getirir. Işimize gelirse ezilenlerin haklarını aramalıyız; gelmezse ezenlerle çekinmeden anlaşmalıyız.

Özer bu meseleyi sen biraz karistiriyorsun sanirim. Sen bir devlet degilsin, yani Türk Devletinin bir parcasi degilsin. Ve senin kendini özdeslestirdigin devlet sana bir yabanci kadar bile deger vermiyor, o yüzden kendini fazla kaptirma derim. Meselenin özü su, evine gidip, sicak asini beklerken sen düpedüz herkes gibi, bir Arap gibi sen de insansin. Ailene karsi, sevdiklerine, arkadalarina karsi, büyük kücük bu milletin fertlerine karsi sorumlusun, onlarla et ve tirnak gibi baglisin. Peki neden? Cünkü sen en önemlisi, insanligin bir parcacisisin yani komsuna hirsiz girmisse sessiz kösende oturamazsin, ya da kanlar icinde yatan bir insana sirtini ceviremezsin. Eger bunlari anlamiyorsan hic cevap verme daha iyi.

Bu "abilik" makami da bir hayalden ibaret, abilik senin kendi hüsnü kuruntun bence. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir yaklasim olmamistir, belki bu tür söylemler, kandirmacalar ümmetci ve irkci bazi kadrolar tarafindan muhafaza edilmis olabilir ama bunlar gecmiste, Osmanli'da kalmis, gecersiz, hükmünü yitirmis sifatlardir. Tayyip Erdogan yaklasimidir.

Garibime giden bir nokta daha var. Arkadaslarin bir kismi atip tutmus; yok Araplar haindir, iki yüzlüdür vs. Bu tür düsüncelerin sahiplerinin insan sevgisi konusunda ciddi süphelerim var. Insan sevgisi olmayanlarla Türkiye'de neyi, nasil daha iyiye, ileriye götürecegiz. Cumuriyet'in kurulus felsefesine tamamen aykiri düsüncelerle bu cumhuriyeti nasil ayakta tutabilecegiz cok merak etmekteyim.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen luzismud » Sal Oca 27, 2009 2:03

Ortalik oldukca kizismis bakiyorum...

Halide Edip'in meshur bir sözü vardir; Kelime hatasi yapabilirim ama mealen soyleydi

"Milletler dostumuz, hükümetler düsmanimizdir"

Ben buradan hareketle, bu forumda Araplar hakkinda güzel seyler yazmamis olmakla beraber bu kadar kolayci olmayalim derim. Zira izin vermeyen "Hükümet"... Kendilerine göre sebepleri vardir mutlaka. Misir'dan rol calmak bence yeterli bir sebep. Aslinda sadece "Rol calar gibi" yaptik. Cok sayin degerli biricik basbakanimiz kendisinin hirlamasi gürlemesi yetmezmis gibi karisini kizini da konferanslarda aglatti. Kelimenin tam anlamiyla SHOW yapti. Ciddi ve RESMI reaksiyon gösteren Hugo Chavez'in tam tersi yani. Ona ragmen hepimiz gördük Filistin icin yapilan bazi gösterilerde Hugo Chavez ile birlikte onun resmi de tasidilar... Ne olursa olsun yaptiklari ve yapmadiklari ile Misir dertlerden nasibini alirken bir digeri iki gün sonra unutulacak bir iki artislikle puna topluyor... Ben olsan ben de kizarim.

Aklima takildi; Acaba bu insanlar TBMM'den bir kinama bile cikmadigini bilselerdi yinede pankartlarda onun resmini tasirlar miydi???
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen hirbo06 » Sal Oca 27, 2009 7:38

RTE kiiiim biz kim Maydonos... Kinaye yapmissin ancak, hele bir su basimizdaki belalardan bir kurtulalaim, hele bir milli direncimiz yerine gelsin, hele bir tam bagimsizligi benimseyelim... Cok kucaklanacak adam var; su icimizdeki dinci ve vatan hainlerinden baslayarak, sirayla baska unsurlarada deginiriz...Bu kucaklamanin ne sekilde olacagi ise adamina gore anlam ve mahiyet degistirecek elbette... Azerbeycan ve diger Turk milletlerini veya diger dost milletleri kucaklamak ile, RTE veya isbirlikci Turk yada baska dusman milletleri kucaklamanin farkli olacagida asikardir. Kimi kucagimiza oturacak, kimi yanimizda sarilip guc aldigimiz kardes olacak...Ama once su kucaklanip kucaga oturtulacaklari halletmek en ivedi sart...
ONCE AHLAK,TERBIYE VE NEZAKET SONRA FIKIR ALISVERISI! Terbiyesiz (insan), yalnız kendine kötülük etmez, bütün utanç ve erdem ufuklarını ateşler (Mevlana). Ahlak mukaddestir; çünkü aynı kıymette eşi yoktur... Bir millet, zenginliğiyle değil, ahlak değeriyle ölçülür…Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir(K.Ataturk)
Kullanıcı küçük betizi
hirbo06
Üye
Üye

İletiler: 156
Konum: ONCE AHLAK,TERBIYE VE NEZAKET SONRA FIKIR ALISVERISI! SAYGIMIZ; BILGI,DUSUNCE VE EMEGE, REP'E DEGIL!

İletigönderen Çetin Taş » Sal Oca 27, 2009 9:31

Milletlerle çıkar ilişkisi kurulmaz. Çıkar ilişkileri devletlerle kurulur. Mazlum Milletler ise apayrı bir konudur. Gücün varsa, onurluysan el uzatırsın.

Kesinlikle.İlave decek bir düşüncem yok.

Söyledim yazımda.Türkler için Ortadoğu'da,Avrupa'da ve ABD'de ön yargılar vardır.

Zaten cevabı kendin vermişsin.Elbette ki Uruguay,Arjantin,Venezüella halklarına sormamışlar sözde soykırımı tanırken.Üstelik bu ülkelerde son derece elit bir üst tabakayı oluşturan Ermeni nüfusu vardır.Türkleri çok tanımaz zaten buraların halkları.Ama en önemlisi ön yargılar yoktur Türkler ile ilgili.

Yine ilave edecek sözüm yok.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen bozkurtlar diyari » Sal Oca 27, 2009 11:46

Bende son söz olarak bu konuda sunu söylemek istiyorum.
TÜRK'ün TÜRK'den BASKA DOSTU YOKTUR !!!!!!
Dini inancimizi bu olaylara karistimamak lazim.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen Ozer86 » Sal Oca 27, 2009 16:02

Ram,
Türkiye'deki finansal elit Batının güdümünde değil mi? Ya bölücü unsurlara ne demeli?

Yalnızca devletlerle çıkar ilişkilerine girmek aptallıktır, girerseniz kendi manevra alanınızı daraltmış olursunuz.

Bir devletin içinde finansal elit ve etnik yapıların dışında daha nice işbirliğe açık unsurlar vardır. Bunlar: ordu, universiteler, bürokrasi, medya, hukuk çevrelerı, sendikalar, fakir veya dışlanmis halk kesimleri, vesaire. Türkiye herzaman kendi çıkarına hizmet eden tarafın yanında olmak zorundadır.

Aslında her insanın kendi menfaatleri vardır. Bu menfaatler devletin menfaatleriyle herzaman aynı değildir. Catışma doğabilir. Lakin insanlar tek başına bir devlete karsı bir şey yapamazlar. Az önce saydığım unsurlar bu güce sahiptirler, ve başkalarınca kullanılabilirler.

Biz boyna Batılılar bizi bölüp yönetmek istiyor diyerek yakınıyoruz, ama Batıtıları aynı yöntemlerle bizde bölelim, yönetelim demiyoruz ne hikmetse…

Bunun yanı sıra emperyalizmin bizim duşmanımız olduğunu zannetmiyorum. Bazen bizim ülkenin çıkarlari pek ala emperyalist ulkelerin çıkarlarıyla örtüşebilir, örtüşüyorda.

dervishizir,
Düşüncelerin dini, vatanı olmaz. Doğruya doğru diyeceksin!

bezgin,
Senin bahsettiğin değerler ülkelerin kendi sınırları içinde herzaman yararlıdır. Birligi, beraberligi, kardeşligi sağlarlar. Lakin hudutu herzaman geçemezler; yalnızca bizim ülke olarak işimize yararsa başka ülkelerdeki unsurlarla kardeşlik edebiyatına girebiliriz.

Bu mantıkla ulusumuzu yeniden bir süpergüç haline getirebiliriz. Ve ó zaman adil bir dünya düzenini kurabiliriz. Ama şimdiden ülke çikarlarını düşünmeden, hep mazlumun yanında dikelmek bizim kendi ayağımıza sıktığımız bir kurşun olur, ve orta/ uzun vadede mazlumlara da yaramaz.

Bu atasözünü hatırlatmakta yarar görüyorum:
Dinsizin hakkından imansız gelir.
Emperyal bir güç olana dek insafsızca cıkarlarımızın takipcisi olmalıyız. Güçsüz halde (adil) düzen kurmak maalesef mümkün değil.
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletigönderen bezgin » Sal Oca 27, 2009 16:46

Özer,

Komsunda yangin ciktigi zaman, kendi duvarlarini islatman yeterli degil. Cünkü komsunda cikan yangin binanin temellerine zarar veriyor.

Bu yalitimci, güclüye biat eden anlayis ülkemize hicbir yarar saglamamistir. Anlamiyorum, farkli ülkelerde mi yasadik? Ülkenin son 50 yilda gecirdigi sarsintilari bir düsün, bir de Ortadogu'daki gelismeleri. Su sitede kitaplari, yazilari, videolari yayinlanan düsünürler ne söylüyor. Hepsi bir kenara Avatar'ina koydugun Prof. Dr. Özdag bile bu yalitimci, güce tapan düsünceleri redediyor. Okumuyor musun, okudugunu mu anlamiyorsun? Hayretler icindeyim.

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Ozer86 » Sal Oca 27, 2009 17:30

Bezgin,

Ben güçlüye değil, güce ‘tapmaktan’ yanayım. Biz çıkarlarızımız doğrultusunda hareket etmeliyiz. Son 50 yıldır köle gibi güçlüye biat ediyoruz. Benim vurgulamak istediğim şudur: Amerikancılık ve Avrupa hayranlığı ne kadar zararlıysa bize, kör anti-emperyalistlik ve mazlumculuk da aynıdır. Ama maalesef bu söylemler ulusalcılar arasında popülerdir. Bu beni üzüyor.

Sayın Ümit Özdağ herzaman Orta Asya daki Türki Cumhuriyetleri Rusya ile Amerika arasında bir denge politikası izledikleri için övmustur, bunu akıllı olarak nitelemistir.
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletigönderen seldaefe » Sal Oca 27, 2009 21:30

bu arap ülkelerinin hepsi böyle ingilizin amerikalının elinde kukladır halkları sefildir cahildir ağaları beyleri azgın para zevk sefa düşkünüdür kaynaklarını emperyalizm sömürür bizim geri kafalı bazı ileri gelenlerimiz ümmet masalları uydururlar bunlarla mı,bizi aynı konuma sokmak için yüz yıldır mücadele içindeler kısmen de başarılı olmuşlardır ama feto gibi biriyle tam başarıyı elde edeceklerini düşünmekteler ama bence her kuşun eti yenmez bunu da er geç anlayacaklardır. :!: :r
Kullanıcı küçük betizi
seldaefe
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen bezgin » Sal Oca 27, 2009 23:28

Iste insan profilimiz bu, tam bati emperyalizmi kivaminda. Aynadaki aksine küfreden bir millet.

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x