Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Urumchi » Prş Mar 26, 2009 15:43

Mamak Cezaevi’nde 15 yıl önce yazdığı ‘Üşüyorum’ şiiri dinleyenleri duygulandırdı. Kahramanmaraş’ta dağlık bir bölgede kendisiyle birlikte 6 kişiyle kaza geçiren Yazıcıoğlu, “Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır, Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum.” dizeleriyle şiirine başlıyor. Yazıcıoğlu’nun şiiri, “Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim, Güneşimi kapatmayın, Beton çok soğuk, üşüyorum.” dizeleriyle bitiyor.
İşte Yazıcıoğlu’nun Mamak Cezaevi’ndeyken yazdığı ve okuduğu ‘Üşüyorum’ şiiri

Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum..

Muhsin YAZICIOĞLU

Kaynak
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen İlteriş » Prş Mar 26, 2009 16:42

orhunefe yazdı:Nihat Genç'in bir lafı vardır: ... mezarlarına tükürene kadar... der.

Memleket düşüyor, bütün kaleler düşüyor.Bir helikopter düştü diye doğru bildiklerimden geri duracak nezaket ve insanlık hesabı yapacak değilim.

Evet bu sozleri bu baslik altinda da soyledin ya! Simdi memleket kurtuldu iste! Birakalim mucadelelerimizi gerek kalmadi!

Siz bu memleket sadece karsi oldugumuz siyasiler yuzunden mi batiyor saniyorsunuz?

Oyleleri vardir ki, yersiz ve toplumun gorenek ve degerlerinin !kaldiramayacagi tavir ve soylemlerle kendi savunduklari fikirlere karsit fikirlilerden daha agir sekilde zarar verirler. Olmuslere saygi, bizim binlerce yilik bir degerimizdir. Inan kendimi bilmesem, buradaki hakiki yurtsever Kemalistleri bilmesem, "Kemalizm boyle insanlikdisiliklari mi besliyor?" diyecegim. Ve emin ol, bizi senin gibilerle taniyanlarin bize karsi olmasindan dolayi batiyor bu memleket!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen orhunefe » Prş Mar 26, 2009 17:02

GöktürkMehmet yazdı:
orhunefe yazdı:Nihat Genç'in bir lafı vardır: ... mezarlarına tükürene kadar... der.

Memleket düşüyor, bütün kaleler düşüyor.Bir helikopter düştü diye doğru bildiklerimden geri duracak nezaket ve insanlık hesabı yapacak değilim.

Evet bu sozleri bu baslik altinda da soyledin ya! Simdi memleket kurtuldu iste! Birakalim mucadelelerimizi gerek kalmadi!

Siz bu memleket sadece karsi oldugumuz siyasiler yuzunden mi batiyor saniyorsunuz?

Oyleleri vardir ki, yersiz ve toplumun gorenek ve degerlerinin !kaldiramayacagi tavir ve soylemlerle kendi savunduklari fikirlere karsit fikirlilerden daha agir sekilde zarar verirler. Olmuslere saygi, bizim binlerce yilik bir degerimizdir. Inan kendimi bilmesem, buradaki hakiki yurtsever Kemalistleri bilmesem, "Kemalizm boyle insanlikdisiliklari mi besliyor?" diyecegim. Ve emin ol, bizi senin gibilerle taniyanlarin bize karsi olmasindan dolayi batiyor bu memleket!

Yazıcıoğlu öldü mü? Bunu biliyor muyuz? Bilmiyorsak beni ölmüşlere saygısızlık ile suçlayamazsınız.

Tayyip ölse üzülecek fetullah ölse ağlayacak mıyız? Amerika'nın köpeklerine yas tutmak ne zamandır vatanseverlik oldu?
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen Neyzensever » Prş Mar 26, 2009 17:05

Herseyini yitir ama Insanligini yitirme...ben böyle bir ölümü düsmanima bile istemem
Kullanıcı küçük betizi
Neyzensever
Üye
Üye

İletiler: 74

İletigönderen İlteriş » Prş Mar 26, 2009 17:10

orhunefe yazdı:
GöktürkMehmet yazdı:

Yazıcıoğlu öldü mü? Bunu biliyor muyuz? Bilmiyorsak beni ölmüşlere saygısızlık ile suçlayamazsınız.

Tayyip ölse üzülecek fetullah ölse ağlayacak mıyız? Amerika'nın köpeklerine yas tutmak ne zamandır vatanseverlik oldu?

Ben sizden vatansever degil, once insan olmanizi bekliyORUM. Insan olamamis birinin vatanini sevebilecegine inanmiyorum. Telefon gorusmelerini dinlemedin mi? 24 saat once ulasilan muhabir, helikopter icinde sesi solugu cikan tek kisiydi. Diger insanlar muhtemelen o an olmuslerdi. Zaten -15 derece soguga 24 saat baygin halde dayanacak bir insan tanimiyorum.

Hem illa olmuse mi saygi duyulur? Kaza gecirmis, olum tehlikesi altinda, halden dusmus, yardima muhtac, can cekisen, soguk ve olumle bogusan insanlara merhamet gosterilmez mi?

Fethullah da olse, Tayyip de olse uzulmem, sana burada uzul mu dedik!
Fethullah da olse Tayyip de olse yas tutmam, hem sana burada yas tut diyen mi var!

Biz dusmanlarimiza bile merhamet gosteririz, dogustan, rastgele Turkiye'de dogmus olmaktan dolayi sevmeyiz milletimizi! Milletimizi bu gibi erdemleri ve degerleri yuzunden severiz, ve milletimiz bu yuzden buyuk millettir.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Urumchi » Prş Mar 26, 2009 17:20

orhunefe yazdı:Tayyip ölse üzülecek fetullah ölse ağlayacak mıyız? Amerika'nın köpeklerine yas tutmak ne zamandır vatanseverlik oldu?

Tayyip'e veya Fethullah'a tamam eyvallah ...
Ama yavas ol bi sakin!!!! , Yazicioglu'na Amerikan Kopegi demek senin boyunu asar ....
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen Gumilev » Prş Mar 26, 2009 18:43

Orhunefe sen önce şu ismini değiştir. Yazıcıoğlu'nun fikirlerini beğenmeyebilirsin ve bu senin şu anda ileri geri cahilce konuşmanı gerektirmiyor. Şu anda bir ölüm kalım meselesi söz konusu sen çıkmışsın ne diyorsun? Türk milletine mensup olsaydın eğer bu şekilde mesaj yazmazdın. Bizim insanımız Çanakkale savaşında bile yaralı düşman askerlerine şefkat duygusuyla yaklaşmış, yardım etmiştir. Burda abuk sabuk yorum yapıpta milletin sinirlerini tepesine çıkarma!
Kullanıcı küçük betizi
Gumilev
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen orhunefe » Prş Mar 26, 2009 19:05

Gumilev yazdı:

Orhunefe sen önce şu ismini değiştir. Yazıcıoğlu'nun fikirlerini beğenmeyebilirsin ve bu senin şu anda ileri geri cahilce konuşmanı gerektirmiyor. Şu anda bir ölüm kalım meselesi söz konusu sen çıkmışsın ne diyorsun? Türk milletine mensup olsaydın eğer bu şekilde mesaj yazmazdın. Bizim insanımız Çanakkale savaşında bile yaralı düşman askerlerine şefkat duygusuyla yaklaşmış, yardım etmiştir. Burda abuk sabuk yorum yapıpta milletin sinirlerini tepesine çıkarma!

Emredersin paşam, başkaca bir sıkıntın var mı? İyi ezberle adım; Orhun, Orhun Efe.

Düşmana gösterilen şefkatle övünürken aynı anda da sanki haddineymiş gibi Türklükten aforoz ettin ya beni inan çok üzüldüm.
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen kaye » Prş Mar 26, 2009 19:15

Beyler, bayanlar;
Konunun dışına çıkmakla kalmayıp, anlamsız tartışmalara dalmaktasınız. Bundan sonra konu dışında yazacaklarınız tarafımdan silinecektir. Daha dikkatli ve hassas olunuz...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen abosgal » Prş Mar 26, 2009 19:36

hayatlarını türkiyenin milli menfaatlerine olumlu yada olumsuz adamış insanlardan biridir muhsin yazıcıoğlu ,ben bir insani his ve görev olarak helokopter kazası geçiren insanlara oldukça üzülmekteyim.bu insanların başta muhsin yazıcıoğlu olmak üzere, bigisayar başında oturup yazı yazanlar hiç bir yürüyüşe zahmet edip gitmeyenler bu ülke için parmağına bir iğne batmasından sakınmış bir takım insanlardan farklı oldukları açıktır öyle koltukta oturup nara atmakta olmuyor bende sayın muhsin yazıcıoğluna yakın biri değilim ama bu memleket için bir şeyler dahi yapmaya çalıştıysa saygı duymak gerektiğine inanıyorum YÜCE ALLAH TAN TÜM KAZAZEDELERE YARDIM YAKINLARINA DA ALLAH TAN SABIR DİLERİM,ALLAH BÜYÜKTÜR.....
Kullanıcı küçük betizi
abosgal
Üye
Üye

İletiler: 22

İletigönderen Çetin Taş » Prş Mar 26, 2009 19:55

Şimdi bu başlık altında samimi düşüncelerimi söylemek istemedim,tuttum kendimi ama arkadaşlarımız geleneksel TÜRK MİLLETİ davranışı sergileyip ''kör ölür,badem gözlü olur''deyişine uygun Muhsin Yazıcıoğlu methiyeleri yazmışlar.Ve ben de bunları okuyunca dayanamıyorum.orhunefe kardeşimin dediği yakın geçmişteki Muhsin Yazıcıoğlu tavırlarını bile hatırlamayan çok arkadaşımız olduğu kesin.O zaman ben örneğin Bahçelievler Katliamı diyeyim.Ötesini demiyeyim.Biliyorsunuz,devir internet devri,gugıl'da Bahçelievler Katliamı yazın ve ilgili konu başlıklarını bir karıştırın bakalım.

Hadi ölenin arkasından kötü şey söylemeyelim,kabul de,bu kadar unutkan olmamalıyız arkadaşlar.

Not:Ben bu mesajı yazdıktan sonra farkettim ki arkadaşlar birbirlerine hakaret boyutuna varan sözler sarfetmişler.Herkesi akıllarını başlarına almaya ve sağlıklı düşünmeye davet ediyorum.Pek adetim değildir ama bu konu başlığını bir süre kilitliyorum.Lütfen birbirinize karşı saygılı olun.Bu site üyesi arkadaşlarımızın hepsi de VATANSEVERdir ve hepsi de TÜRK'tür.Bu gerçeği herkes sindirsin lütfen.

Not 2:Yaklaşık 2 saatlik bir düşünme ve sakinleşme süresi sanırım tüm aklı başında arkadaşlarıma yeterlidir.Konu başlığını açıyorum.Lütfen VATANSEVER TÜRKler'e yakışır şekilde tartışın.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Urumchi » Prş Mar 26, 2009 22:02

Allah'tan umut kesilmez ama, bundan sonra yasamalari mucize ...
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen mukanorkan » Prş Mar 26, 2009 22:26

Arkadaşlar çok vahim bir durumla karşı karşıyayız 30 saat geçti hala bulunamadı koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir helikopteri bulamadı. Yani devletin bütün kurumları seferberlik halinde 30 saattir aramalarına rağmen bir helikopteri bulamıyorsa pkk şimdiye kadar neden bitmemiş biraz daha anlamış oldum. Demekki bir savaşa girsek vay halimize.
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 27, 2009 10:50

[quote="mukanorkan"][/quote]
NASA enkazı buldu, ekipler yola çıktı

Amerika´da yaşayan bir Türk´ün NASA´da çalışan arkadaşına rica etmesiyle uydu vasıtasıyla enkazın yeri tespit edilebildi.

ABD Başkanı Barack Obama´nın ziyareti nedeniyle Türkiye semalarında konuşlandırılan üç casus uydu bu kez Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yer tespiti için kullanıldı. NASA mühendisinin, helikopterin enkazının Ilıca beldesinin Hacıbudak köyü yakınlarında olduğunu tespit etti.

VUCUT ISISI SİNYALİ

NASA´da çalışan tanıdık mühendis ayrıca enkazdan üç kişinin vucut ısısı sınyali alındığını da bildirdi.

Bu bilgilerden sonra BBP kriz masasının girişimi ile Bursa´dan 20 kişilik arama kurtarma ekibinin acil olarak bölgeye yönlendirildi. Uçakla yola çıkan timin ise bölgeye ulaşmak üzere olduğu öğrenildi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, bu gelişmelerden sonra, "Askeri birlikler, AKUT ve partililerden oluşan arama birimleri Hacı Budak mevkiine yönlendirildi" açıklamasını yaptı.

kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Cum Mar 27, 2009 11:14

Dün Yılmaz POLAT, "Başbakan her konuda Amerikalılardan yardım istiyor, keşke Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunmasında da yardım isteseydi. En azından İncirlik Üssü'ndeki Amerikan teknolojisinden yararlanılabilirdi" demişti.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x