Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü

Genel & Güncel Konular

İletigönderen mukanorkan » Cum Mar 27, 2009 11:18

Şuna inanıyorumki kendilerinden biri o helikopterde olsaydı şimdiye kadar çoktan bulmuşlardı.
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye
 
İletiler: 425
Kayıt: Çrş Oca 07, 2009 16:18

İletigönderen Ram » Cum Mar 27, 2009 11:33

Dün Tayyip yine gösterisini yaptı: "Şimdi tabii bindikleri helikopter çok güçsüz, zayıf. Bir kere tek kanatlı. Biz de biniyoruz helikoptere ama dört kanatlı."
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen gokdeniz » Cum Mar 27, 2009 12:26

Ram yazdı:Dün Tayyip yine gösterisini yaptı: "Şimdi tabii bindikleri helikopter çok güçsüz, zayıf. Bir kere tek kanatlı. Biz de biniyoruz helikoptere ama dört kanatlı."
:

shock: :shock:

bir yetiskin insanin edecegi laf midir?hele boyle bir durumda ...zannedersin mahalle cocuklari kendi aralarinda oyuncaklarini karsilastiriyor
SIKIYORSA kimlere, hangi tavizleri vererek bindigini acikla ..

ilk mesajimda yazmistim ..sag kurtulan olursa sasiracagim diye .. simdi oluleri bulurlarsa sasiracagim .. coktan kurda ,kusa yem olmuslardir ...
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye
 
İletiler: 202
Kayıt: Pzt Kas 19, 2007 2:00

İletigönderen Urumchi » Cum Mar 27, 2009 12:53

Muhsin Yazicioglu hayatta kalirsa , siyaseti birakip bir Dunya turuna cikar , ya da Bir sahil kasabasina yerlesip kafasini dinler
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye
 
İletiler: 259
Kayıt: Çrş Şub 25, 2009 17:46

İletigönderen kaye » Cum Mar 27, 2009 13:02

Türk-Kan yazdı:
mukanorkan yazdı:

NASA enkazı buldu, ekipler yola çıktı

Amerika´da yaşayan bir Türk´ün NASA´da çalışan arkadaşına rica etmesiyle uydu vasıtasıyla enkazın yeri tespit edilebildi.

ABD Başkanı Barack Obama´nın ziyareti nedeniyle Türkiye semalarında konuşlandırılan üç casus uydu bu kez Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yer tespiti için kullanıldı. NASA mühendisinin, helikopterin enkazının Ilıca beldesinin Hacıbudak köyü yakınlarında olduğunu tespit etti.

VUCUT ISISI SİNYALİ

NASA´da çalışan tanıdık mühendis ayrıca enkazdan üç kişinin vucut ısısı sınyali alındığını da bildirdi.

Bu bilgilerden sonra BBP kriz masasının girişimi ile Bursa´dan 20 kişilik arama kurtarma ekibinin acil olarak bölgeye yönlendirildi. Uçakla yola çıkan timin ise bölgeye ulaşmak üzere olduğu öğrenildi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, bu gelişmelerden sonra, "Askeri birlikler, AKUT ve partililerden oluşan arama birimleri Hacı Budak mevkiine yönlendirildi" açıklamasını yaptı.


kaynak


Bu haber doğruysa eğer, hala yaşıyorlar demektir bu ve de artık bulunmaları lazım.
Yalnız epeydir haber kanallarına bakıyorum, hiçbiri bundan bahsetmedi..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57

İletigönderen mukanorkan » Cum Mar 27, 2009 13:10

kaye , bende bakıyorum kimileri böyle bilgi var diyor kimileride bilgi kirliliği diyor. Anlamıyorum nasıl bulunamıyor iha muhabiri de aramasymış düşdükleri bile anlaşılmaycakmış.
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye
 
İletiler: 425
Kayıt: Çrş Oca 07, 2009 16:18

İletigönderen zfrtxt » Cum Mar 27, 2009 13:52

arkadaslar allahin tokadi bu olsa gerek secim meydanlarinda atip tutan siyasilerimize mi gercege mi inanacagiz ne oldugumuzu gorduk cok acik olarak. sen turkiyesin buyuk dusunmus, sadece guluyorum ama cok da uzuluyorum.
Kullanıcı küçük betizi
zfrtxt
Üye
Üye
 
İletiler: 106
Kayıt: Pzt Eki 22, 2007 3:43

İletigönderen Sonturk » Cum Mar 27, 2009 14:00

zfrtxt, aynen katiliyorum, ne kadar aciziz boyle durumlarda beli oluyor...
Turk,strong, stark,..., bir tesaduf mu?
Kullanıcı küçük betizi
Sonturk
Üye
Üye
 
İletiler: 68
Kayıt: Sal Mar 24, 2009 15:10

İletigönderen maydonos » Cum Mar 27, 2009 14:22

Koylulere izin verseler aninda bulurlardi.Ama bence bulunmasini istemiyorlar.Bu durumu kullaniyor iktidar.Cok yazik ve insanlik disi.
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53

İletigönderen kaye » Cum Mar 27, 2009 14:43

Zfrtxt, çok güzel yakalamışsın, "büyük düşün"müş..
Görüyoruz büyük düşünmeyi seçim arefesinde..
Biz bu durumu hep yaşıyoruz, daha 2 ay öncesinde Uludağ'da donarak ölen çocuğu hatırlıyor musunuz:


Ümit’in ölümünde ihmaller zinciri

Uludağ’da kaybolduktan ancak 11 saat sonra bulunan Ümit Özgen’in neden kurtarılamadığı tartışılıyor. Aileye göre Ümit ‘kurtarma rezaletine’ kurban oldu

Uludağ’da snowboard yaparken kaybolduktan 11 saat sonra bulunan üniversite öğrencisi Ümit Özgen’in (21) ölümünün ardından sorumlular savunmaya geçerken ilginç iddialar ortaya atıldı. AKUT ve ailesine göre Ümit, kurtarma rezaletinin kurbanı oldu. Amca Bülent Özgen, Ümit’in oteller bölgesinin 2 kilometre uzaklıkta bulunduğunu, ancak 3 saat gecikmeyle getirildiğini belirterek, “Kar aracının beklediği tepeye sedye çıkarılması için 4 metrelik ip bile yokmuş. Sırtı donmuştu, karın üzerinde bekletmişler” dedi.
AKUT Bursa lideri Aziz Doğan da jandarmanın tutumu nedeniyle etkin şekilde kurtarmaya katılamadıklarını savunurken tüm çabanın gösterildiğini belirten jandarma yetkilileri, bölgede tehlikeli yerlere ağ çekme kararının uygulanmadığını savundu.
Özgen’i kurtarmak için dağa giden AKUT Bursa ekip sorumlusu Doğan, 3-4 saat boyunca Özgen’le telefonda irtibat sağlayan jandarmanın kendilerinden yardım istemediğini söyledi. Doğan, şunları anlattı:
“Gider gitmez GSM şirketinin koordinatlarından çocuğun yerini tespite çalıştık ama bizim sisteme uymayınca işe yaramadı. 22.30 civarında 4 jandarma ile 2 kayakçıdan oluşan ekip çocuğun bordunu buldu. ‘Biz de yardıma gidelim’ dedik ama bize yer vermediler. Ya da veremediler. 15 yıldır operasyonlara katılıyoruz ama bunda jandarmayla koordinasyon sıkıntılıydı.”

Bulunduğunda anneyle konuştu
Özgen’in bulunduğunda annesiyle görüştürüldüğüne dikkat çeken Doğan, aradan geçen 2.5 saatte Özgen’in hipotermi (vücut ısısının düşmesi) nedeniyle yaşamını kaybettiğini söyledi. Hipotermiye karşı Özgen’e sıcak su içirilmesi, koltuk altlarına sıcak su şişeleri koyulması gibi acil ilk yardım müdahalelerinin yapılması gerektiğini kaydeden Doğan, “Bizim ekibimizde bunlar vardı ama gidemedik. Bu müdahaleler yapılmamış” diye konuştu.
Doğan, jandarmanın Özgen’in bulunmasının ardından kurtarmayı üstlenmek için kendilerini devre dışı bıraktığını da öne sürdü.
Sisin 15.00’ten sonra kalktığını ancak helikopter kaldırılmadığını belirten amca Özgen de, “Oradaki komutan ‘Helikopter kalkacak’ dedi. İki komutan odaya girip 3 saat sohbet etti. Giden ekibin yanında ne ilk yardım malzemesi vardı ne araç gereç. Çocuğa içirecek suları bile yoktu. AKUT’un yanında her türlü araç gereç vardı ama kullanmadılar. Yokuşu çıkaramamak, 2 kilometre getirememek ne demek? 4 metrelik yamaçtan sedyeyi çıkaracak ip bile yokmuş yanlarında. Sırt tarafı olduğu gibi donmuştu. Sırt üstü yatarken altına bir şey sermemişler. Karın üzerinde tutmuşlar. Yaşananlar ölüme terk etmekle eşdeğer. İhmali olanlara dava açacağız. Davanın gelirini AKUT’a bağışlayacağız” dedi.

Sırtımızda taşıdık
Bir jandarma yetkisi de Uludağ’da tehlikeli bölgelere ağ çekilmesi için alınan kararın uygulanmadığını, olay günü büyük fedekârlıkta bulunduklarını savunarak “Karlara gömülmüştü. Onu kaldırmak isteyen arkadaşımız kara saplandı. Araçların bulunduğu yere sırtımızda taşıdık. Bazı arkadaşlar dereye düşüp yaralandı. AKUT ekibini olay yerine getirdik. Arkadaşlarının kendisini sürekli araması ve telefonun şarjının tükenmesi ona geç ulaşmamıza neden oldu. En büyük etken, dağda ciddi bir sağlık kuruluşunun olmaması” dedi.
Özgen’e Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside ölüm nedeni “düşme sonucu donarak ölme” tanısı konuldu.

‘BTK’ya başvuru yok’
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da GSM şirketinin cep sinyalini belirlemek için savcılık izni isteyip, kurtarma için zaman kaybedilmesiyle ilgili iddialara “Böyle bir iddia ortada ise araştırılacak ve gerçek ortaya çıkacak. Bilgi İletişim ve Teknolojileri Kurumu’na (BTK) bu konuyla ilgili intikal eden bir başvuru yok” dedi.
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57

İletigönderen kaye » Cum Mar 27, 2009 14:50

Saat 14:30 itibariyle helikopterin enkazına ulaşıldığı, 3 kişinin yaşadığı haberi var ama henüz kesin değil..




Döngele Köyü, Şahinkayası Mevki, Kanlıçukur'un güneyi, Elmalı-Sisne arası bir yerde helikoptere ulaşılmış..





Enkaza ulaşıldı
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sisne ile Elmadağ arasında Şahinkayası denilen bölgede enkaza ulaşıldığına dair bilgi geldiğini söyledi. Atalay, "Şu an bilgi geldi enkazın yeri tespit edildi, hepimiz o bölgeye gidiyoruz" dedi. Alınan bilgiye göre enkaz, Kurucaova'nın 4 kilometre kuzeydoğusunda bulundu.


Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57

İletigönderen mukanorkan » Cum Mar 27, 2009 15:02

Atalay: Enkazın Yeri Bulundu

Bakan Atalay: Helikopter enkazının yeri tespit edildi, ekipler bölgeye gidiyor.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP helikopterler ilgili bir açıklama yaptı: Atalay "Şu an bize ulaşıldığı bilgisi geldi. Biz de olay yerine gidiyoruz" dedi.

Helikopterin enkazının Sisne ile Elmadağ arasında Şahinkaya bölgesinde olduğu belirtiliyor. Ekipler de o bölgeye yönlendirildi.


27.03.2009 14:54:00

kaynak
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye
 
İletiler: 425
Kayıt: Çrş Oca 07, 2009 16:18

İletigönderen kaye » Cum Mar 27, 2009 15:20

maydonos yazdı:Koylulere izin verseler aninda bulurlardi.Ama bence bulunmasini istemiyorlar.Bu durumu kullaniyor iktidar.Cok yazik ve insanlik disi.


Maydonos, senin dediğin gibi köylüler yardımı ile bulmuşlar sanırım..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57

İletigönderen maydonos » Cum Mar 27, 2009 15:27

Dogru yolu bulmus beceriksizler ordusu.Hani heryeri bbg gibi gozleyebiliyorlardi.Biz kendi kendimizi yonetiyoruz inanin bu yoneticilerin yaptigi hic bir sey yok.Oturduklari yerden palavra yapiyorlar.Bbp lilier icin sevindirici haber gelmis.Gozleri aydin olsun Kaye arkadas.
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53

İletigönderen kaye » Cum Mar 27, 2009 15:39

Korucular-köylüler bulmuş, Habertürk'ten seyrediyorum, spiker kadın bölgedeki korucuyla konuşuyor, korucu biraz daha konuşursak sizinle, biz de donacağız diyerek telefonu kapattı..
Üstleri bir karış buz olmuş..




5 ceset bulunmuş, içlerinde Muhsin yok dediler son olarak..




Bir saatten fazla oldu enkaz bulunalı, TV spikerleri daha köylülerle konuşuyorlar, henüz resmi bir görevli gelemedi olay yerine..




Korucular, arama yapılan yerin çok uzağındayız diyorlar..






Korucu Remzi Gök, Döngel Köyü'nden, tipi var biz de donacağız nerdeyse diyor.. 15:46




5 cesette helikopterin içinde diyor Remzi Gök.. 15:50




Köylülerde ateş yakarak ısınıyorlarmış, 17 kişilermiş.. 15:53




Korucu Cuma Gök: "Helikopterin ön tarafı tamamen dağılmış, 5 tane ceset var, biz de soğuktan titriyoruz, hiç bir görevli gelmedi henüz, Kahramanmaraş merkeze bağlı Döngel Köyündeniz, çığ tehlikesi var, enkazın yanında fazla durmadık bu yüzden, 100 m ilerisindeyiz, tipi var, sis var, çok zor ulaşılacak bir yerdeyiz, çok yüksek" dedi canlı telefon bağlantısında.. 15:58


Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x