İzmir'de ırkçı terörizme geçit yok!

Genel & Güncel Konular

Re: İzmir'de ırkçı terörizme geçit yok!

İletigönderen yigitler » Pzt Kas 30, 2009 23:40

Kutadgu Bilig yazdı:Kocaoğlu'ndan Taraf'a sert cevap

Aziz Kocaoğlu: 'İzmir'e faşist diyen faşistin ta kendisidir!'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Faşizmin başkenti İzmir" diyen Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'ya fena çaktı. İşte, Kocaoğlu'nun o sözleri.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) konvoyunun 22 Kasım günü, Hatay Üçyol semtinde taşlı sopalı bir grubun saldırısına uğraması, İzmir'i Türkiye'nin gündemine oturttu. "Laik Cumhuriyet'in bekçisi" olarak adeta ülkede markalaşan İzmir, bu saldırıyla birlikte, kimi yazarlar tarafından, "Faşizmin başkenti" olarak nitelenmişti. İzmir, tarihsel kökleri çok eskilere dayanan bir kent ve bir çok medeniyeti içinde barındırıyor. Din, ırk çeşitliliği ve bir dönem Yunan işgali altında kalması nedeniyle, kimi kesimlerin geçmişte "Gavur İzmir" hakaretine de uğrayan kent, 29 Mart yerel seçimlerde, ülkedeki genel eğilimin aksine, yüzde 56 gibi büyük bir çoğunlukla CHP'li Aziz Kocaoğlu'nu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na taşımıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile şu günlerde yoğun tartışmaların göbeğindeki İzmir'i, ve her daim yaşayanlarının "Cumhuriyet'in bekçisi" olarak övündüğü kentin kimi çevrelerce nasıl "faşizmin başkenti" olarak yaftalandığını konuştuk.

İşte, Kutlu Esendemir'in röportajından bir kesit...

Son yaşanan olayların ardından, kimi çevreler İzmir'i," faşizmin başkenti" olarak niteleniyor.

50 bilemediniz 100 kişinin bir siyasi partinin konvoyuna böyle bir saldırıya uğramasını yapılmasını tabii ki istemezdik, yakışık da değildi. Ama daha sonra, kimi gazetelerde, "Faşizmin başkenti" İzmir oluyorsa kimi soruları sormakta fayda var: Faşizm nedir? Nasıl faşist olunur? Kimde faşist olma gücü ve yetkisi vardır? Kim faşist olabilir? Kimin geçmişi, orijini buna müsaittir? Bunun olanakları İzmir için mevcut mudur? Bu soruların hepsini yanıtlayıp, daha sonra elini vicdanına koyup ona göre yazmak gerekir. İzmir zaten faşizme karşı büyük bir güvencedir. İzmir, faşizme karşı sadece kendi kentinin değil, sadece Ege bölgesinin değil, Türkiye'nin güvencesidir.

İzmir'e karşı bu tepki kendilerini liberal olarak niteleyen kimi yazarlardan geliyor. İzmir'in bu siyaset çizgisiyle bir sorunu mu var?

Artık kelimeler de anlamını yitiriyor. Literatürde bildiğimiz liberalizme bakarsak, bu yazıları yazan insanlar nasıl liberal olabiliyor ve liberalizm nedir? Bunu pek anlayamıyorum. İktisat okudum, işletme masteri yaptım. Kendi kararımca da biraz felsefe, biraz tarih okurum. Bilebildiğim kadarıyla, "Faşizmin başkenti İzmir" başlığını yapan zihniyetin liberalizmle hiçbir alakası olamaz. İzmir'e "faşist" diyenin kendisi faşisttir.

İnsanlarla beraber, kavramlar da mı değişiyor?

Tersten okuyalım: İzmir'in faşist olmadığını dünya alem biliyor. Bir defa faşizmin başkenti demek ne demek? "İzmir faşizme geçit versin" demektir. Faşizmin karşısında durmasın demektir. "İzmir pasifize olsun" demektir, "İzmir bayrak açmasın" demektir. "İzmir, laik ve demokratik cumhuriyeti, Atatürk ilke ve inkılaplarını korumasın, bizim önümüze engel olmasın" demektir. İzmir, faşizmin önünde engeldir.

Bu eleştiriler, İzmir halkında travma yaratıyor mu?

İzmirli hemşehrilerimle beraber burada sapasağlam duruyoruz. Bize geçmişte de yıpratmak için birçok girişimde bulunuldu. İzmir halkı buna gerekli cevabı verdi. Biz eğer aynı doğrultuda, aynı ilkelerle, aynı sevgiyle, aynı tevazu içerisinde hizmetimizi sürdürürsek İzmirli hemşehrilerimiz, şu anda "Faşizmin başkenti İzmir" diyen zihniyete ve onun savunduğuna, –neyi savunuyorsa bilmiyorum orası karışık biraz- ilk seçimde gereken cevabı verecektir.

İktidar partisini mi hedef alıyorsunuz?

Hayır. Ben iktidar partisini kastetmedim. İktidar Böyle bir anlam çıkartılmasın lütfen. O insanlar, iktidar partisine yakın olur, uzak olur. Çünkü o zihniyet o gün neyi savunuyorsa ki bilinmez ve o zihniyet birçok şeyi savunabilir. İzmir'e, "Faşisizmin başkenti" diyen zihniyet ne yapabilir, neye ve kime hizmet edebilir? Bir defa İzmir'e hizmet etmediği kesin. Türkiye'ye hizmet edip etmediğini de genel siyasetle uğraşan kişiler ve basın mensupları, sosyologlar, ekonomistler, siyasiler değerlendirecektir.

http://habercem.com/Kocaoglundan-Tarafa ... _9000.html

Bu R.O Kutahyali p.....k basinin onde gidenlerindendir. Ulan serefsiz, sen kim oluyorsun da Izmirlilere fasist diyorsun? Asil fasist olan sen ve o pis gazetendir...
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Ara 01, 2009 1:05

Tertipçilerin Yeni Hedefi İzmir

Faşist demeleri yetmedi, şimdi de Ergenekoncu ilan ettiler.

İktidar yanlısı yayın organları, TSK’ya, Anayasa Mahkemesine, Yargıtay’a, Danıştay’a saldırdılar yetmedi. Tunceli halkını ve Alevileri kışkırttılar kesmedi. Şimdi de İzmir şehrine ve halkına hakaretler yağdırıyorlar. İzmir’e o kadar hırslanmışlar ki, faşist suçlamasıyla bile kinleri dinmedi, bir de Ergenekoncu ilan ettiler.

“Ege’de sonsöz” adlı internet sitesinde Gönül Soyoğul’a röportaj veren Dinç Bilgin, İzmir’e “Ergenekoncu şehir oldu” dedi.

Sabah yazarı Nazlı Ilıcak da bugünkü köşe yazısında bu suçlamaya alkış tuttu.

Bunları yazıp söyleyenler, durmadan tahrik ettikleri İzmir’de etnik bir çatışma çıkarsa bunun sorumlusu olacaklarını bilmiyorlar mı?

Dinç Bilgin’in söz konusu röportajda İzmir’e ağır suçlamalar yönelttiği bölüm şöyle:

SOYOĞUL: Peki sizin zamanınızda, bıraktığınızda diyelim, İzmir nasıl bir şehirdi?

BİLGİN: Son derece ilerici, son derece her yeniliğe açık. Bana göre Türkiye’de belki zamanın ruhunu en iyi anlayan şehirlerden bir tanesiydi, belki birincisiydi. Şimdi tersini görüyorum orada. Çok kendi içine kapandı, böyle bir garip şey...

SOYOĞUL: Ama bunda iktidarın da payı olabilir. Çok kendi içine kapanma, genellikle savunma durumlarında olur. Eğer siz temel noktalarda kendi canınıza kastedildiğinizi düşünüyorsanız; ilk düşünceniz, canınızı kurtarmaktır. Kapanmaktır. Değil mi?

BİLGİN: Çok doğru söylüyorsun, tam üzerine bastığın şey. İzmirli, kendisini Anadolu’nun diğer şehirlerinden farklı, daha ileride, daha Avrupalı olarak gördü. Bu yeni iktidarın kendi hayat tarzına tehdit olduğunu varsaydı ve ondan ürktü, korktu. Bu korkuları önleyebilecek bir medya organı da olmadı. Şimdi insaflıca baktığımızda...

SOYOĞUL: Tam tersine, o korkular körüklendi…

BİLGİN: Hah, işte onu söylemeye çalışıyorum. Baktığımız zaman İzmirlinin korktuğu, endişelendiği, kendi hayat tarzlarına tehdit olarak gördüğü yeni iktidar, 7 senedir iktidarda. (gülüyor) 7 senedir ne Türkiye’ye irtica geldi, ne İzmirli kızlar kapandı (gülüyor) ne de İzmirli kızların etek boylarına karışan oldu. Hiçbir şey olmadı.

SOYOĞUL: Olmadı ama, İzmir’in duruşundan olmadı, belki de bazı şeyler...

BİLGİN: Değil değil. Türkiye'de de olmadı. Tam tersi yani İzmir bana göre gereksiz bir paranoyaya kapıldı ve o paranoya da onu zamanın ruhundan kopardı. Şimdi İzmirlilerin ilericilik zannettikleri şey, böyle gördüğüm kadarıyla, gericiliğe dönüştü.

SOYOĞUL: Tutuculuk diyelim, gericilik çok ağır bir laf Dinç Bey.

BİLGİN: Pardon pardon, doğru söylüyorsun. Tutuculuğa dönüştü... Türkiye’nin en ulusalcı şehri oldu mesela İzmir... Bu, bana acı geliyor.

SOYOĞUL: (gülerek) Ergenekoncu şehir mi?

BİLGİN: Evet, Ergenekoncu şehir oldu. (buruk gülümsüyor) Bu bana hakikaten acı geliyor. İzmir ki Demokrat Parti’nin kalesi İzmir, arkadan Adalet Partisi’nin kalesi İzmir, arkasından ANAP’ın ANAP olduğu dönemde kalesi İzmir'in, birden böyle ulusalcılığa dönüşmesi, bana acı ve garip geliyor.

http://www.odatv.com/n.php?n=tertipcile ... 3011091200
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen ilkkurşun » Sal Ara 01, 2009 16:24

Dinç Bilgin’in söz konusu röportajda İzmir’e ağır suçlamalar yönelttiği bölüm şöyle:

SOYOĞUL: Peki sizin zamanınızda, bıraktığınızda diyelim, İzmir nasıl bir şehirdi?

BİLGİN: Son derece ilerici, son derece her yeniliğe açık. Bana göre Türkiye’de belki zamanın ruhunu en iyi anlayan şehirlerden bir tanesiydi, belki birincisiydi. Şimdi tersini görüyorum orada. Çok kendi içine kapandı, böyle bir garip şey...

SOYOĞUL: Ama bunda iktidarın da payı olabilir. Çok kendi içine kapanma, genellikle savunma durumlarında olur. Eğer siz temel noktalarda kendi canınıza kastedildiğinizi düşünüyorsanız; ilk düşünceniz, canınızı kurtarmaktır. Kapanmaktır. Değil mi?

BİLGİN: Çok doğru söylüyorsun, tam üzerine bastığın şey. İzmirli, kendisini Anadolu’nun diğer şehirlerinden farklı, daha ileride, daha Avrupalı olarak gördü. Bu yeni iktidarın kendi hayat tarzına tehdit olduğunu varsaydı ve ondan ürktü, korktu. Bu korkuları önleyebilecek bir medya organı da olmadı. Şimdi insaflıca baktığımızda...

SOYOĞUL: Tam tersine, o korkular körüklendi…

BİLGİN: Hah, işte onu söylemeye çalışıyorum. Baktığımız zaman İzmirlinin korktuğu, endişelendiği, kendi hayat tarzlarına tehdit olarak gördüğü yeni iktidar, 7 senedir iktidarda. (gülüyor) 7 senedir ne Türkiye’ye irtica geldi, ne İzmirli kızlar kapandı (gülüyor) ne de İzmirli kızların etek boylarına karışan oldu. Hiçbir şey olmadı.

SOYOĞUL: Olmadı ama, İzmir’in duruşundan olmadı, belki de bazı şeyler...

BİLGİN: Değil değil. Türkiye'de de olmadı. Tam tersi yani İzmir bana göre gereksiz bir paranoyaya kapıldı ve o paranoya da onu zamanın ruhundan kopardı. Şimdi İzmirlilerin ilericilik zannettikleri şey, böyle gördüğüm kadarıyla, gericiliğe dönüştü.

SOYOĞUL: Tutuculuk diyelim, gericilik çok ağır bir laf Dinç Bey.

BİLGİN: Pardon pardon, doğru söylüyorsun. Tutuculuğa dönüştü... Türkiye’nin en ulusalcı şehri oldu mesela İzmir... Bu, bana acı geliyor.

SOYOĞUL: (gülerek) Ergenekoncu şehir mi?

BİLGİN: Evet, Ergenekoncu şehir oldu. (buruk gülümsüyor) Bu bana hakikaten acı geliyor. İzmir ki Demokrat Parti’nin kalesi İzmir, arkadan Adalet Partisi’nin kalesi İzmir, arkasından ANAP’ın ANAP olduğu dönemde kalesi İzmir'in, birden böyle ulusalcılığa dönüşmesi, bana acı ve garip geliyor.

Elinden sabah ve atv gittikten sonra vıraklayan dinç efendi,belliki şu aralar akp den mamalanmakta.tayyibe yalakalığın dozunu fazla kaçırmış.eh dinç kardeş bu laflardan sonra yine geleceksin izmire.öğenememiş bu aşağılıklar,böyle"faşist,etnik ayrımcılık"gibi birbirleri aralarında ezberledikleri iki üç terimle izmirlilerin(yani bizlerin)bunları tınlıyacağını.ama karşılaştığında haddinide bildirir orası ayrı mesele.
Faşizmin başkenti İzmir" diyen Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'ya

Bu haysitetten yoksun satılmış(R.O.)geçenlerde ceviz kabuğu programında;"Benim şehrim izmirde herkes manasızca evine işyerine bayrak asar"demişti."Hatta bizim evde bile asılırdı,ne gereği var derdim aileme"diyede ekledi.Eh herkes senin gibi yalama olmak zorunda değilki satılmış.Bunun gibi k.ç öpücüler izmirde çok nadirdir.hatta ben ilk defa böyle bir yalamayı duydum ve gördüm izmirimizde.Bunun gibi "soros"'pu çocukları anca satılmış medyalamada havlayabilir.halkın arasına girince bukalemun gibi değişirler.
Ayrıca kendisine bu Türk ve Türkiye düşmanlığından dolayı,mahkemeye başvurarak"Kütahyalı"olan soyadını waşington veya brüksel olarak değiştirmesini öneriyorum.o güzel ilimizin adını böyle bi pislikte bulunmasına gönlüm razı olmuyor.
Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Resim
Kullanıcı küçük betizi
ilkkurşun
Üye
Üye

İletiler: 99

İletigönderen MansurSah » Sal Ara 01, 2009 17:33

Kocaoğlu, Taraf'a sert cevap vermeyi bilmiş, hayret!

Lakin geçen hafta ABD'nin soykırımcı-tecavüzcü-sömürgeci-işkenceci katil sürüsü (ki onlara "asker" demeye dilim varmıyor), İzmir Limanı'na demir atıp şehre çıktığında, başta Türkiye Komünist Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği olmak üzere, çeşitli milli kuvvetler, bu katillerin kafasında gah yumurta gah bira şişesi patlatmaktayken, işbu katillerin komutanı, Kocaoğlu'nu makamında ziyaret ediyordu da kendileri plaketleşiyorlardı, stratejik müttefikleşiyorlardı, tokalaşıyor ve Natolaşıyorlardı, mermerleşiyorlardı.

Amerika'nın (kavramsal ve fiiliyat olarak) katillik komutanıyla sarmaş dolaş olacaksın ama Amerika'nın içimizdeki zavallı hain kuklalarına "sert" cevap vereceksin..

Kim inanır?

Kadir?

----

Tamam, AQP'ye karşı CHP'yi ve hatta MHP'yi bile çözüm olarak görmek, ilk bakışta sürdürülebilir olmasa da kurtarılabilir bir gelecekmiş gibi gözükebilir ama..

Amerikancılığın, Natoculuğun, piyasacılığın, azı-çoğu olur mu Allahaşkına?

Değdi-değmedi fıkrası geliyor aklıma:

""Merkeze bağlı iki köy ahalisi, birbirini hiç sevmezmiş. Biri merkeze daha yakınmış. Berikinden, şehirde işini halletmek üzere gün doğanda yürüyekoyan köylü, susarsam yerim diye yanına bir güzel karpuz almış. Öğleye doğru, güneş tepede.. Susamış. Kesmiş, anca yarısını yiyebilmiş. Kalan yarısı, bir işe yaramaz; bıraksa da tam diğer -o sevmediği- köyün yakınlarında olduğundan, onlara yar etmek istemiyor.. Ne yapsın, tutmuş kalan yarıya bir güzel işemiş.

Varmış şehirde işini görmüş, ikindi vakti doğru köyüne seğirtmiş. Lakin bastırmış amansız bir susuzluk. Serap görecek nerdeyse. Tam o esnada, sabah işeyerek bıraktığı o yarım ama o buz gibi, kıpkırmızı, sulu mu sulu karpuzu görmüş. Susuzluktan da kuduracak. Almış eline karpuzu, "orasına değdiydi, burasına değmediydi" diye karpuzun orasından burasından ısırmaya başlamış.

Değdiydi, değmediydi, diyerek, tüm karpuzu yemiş bitirmiş.""

E şimdi arkadaşlar; Amerikancılık, Natoculuk, kapitalistlik, AB'cilik, Tüsiad'le yakın ilişkiler, "Barzaniye Talabaniye burs verelim de gençleri gelsin ODTÜ'de İTÜ'de okusunlar" parlak fikirleri; şu partinin yada bu partinin, "burasına değdiydi ama burasına değmediydi" diye bir mantık gözetebilir miyiz?

Ne acıklı..
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen ilkkurşun » Çrş Ara 02, 2009 12:14

Amerika'nın (kavramsal ve fiiliyat olarak) katillik komutanıyla sarmaş dolaş olacaksın ama Amerika'nın içimizdeki zavallı hain kuklalarına "sert" cevap vereceksin..

Kim inanır?

Haklısın arkadaşım.Bunun adı"tavşana kaç,tazıya tut"politikasıdır.
Tamam, AQP'ye karşı CHP'yi ve hatta MHP'yi bile çözüm olarak görmek, ilk bakışta sürdürülebilir olmasa da kurtarılabilir bir gelecekmiş gibi gözükebilir ama..

Amerikancılığın, Natoculuğun, piyasacılığın, azı-çoğu olur mu Allahaşkına?

Tabiki olmaz.Fakat Banu Avar üstadında dediği gibi,bizatihi medyalama Amerikan emperyalizminin kuklası olmuştur.Bu sebeple sürekli kendi çıkarlarının teminatı olacak partileri ekranlarında saatlerce halkın beynine kazıyorlar."işte seçenekleriniz bunlar seçin bi tanesini" diyorlar.Oysa emperyalizme dur diyeceğiz diyen Hepar, Türkiye komünist partisi ve İşçi partisinden en ufak bir satır bile geçmiyorlar.çünkü işlerine gelmiyor.Halkın çoğuda genellikle bunların yalak medyasını izlediği için,ezberletilmiş bu üç beş taşeron partiden birine oy veriyor.
Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Resim
Kullanıcı küçük betizi
ilkkurşun
Üye
Üye

İletiler: 99

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Ara 03, 2009 2:45

İzmir, PKK çetesinin suç alanı

Ahmet Türk ve ekibinin İzmir’de geliştirdiği olayların devamını izliyoruz.. Malum çetenin matbuat kanadı devreye girmiş durumda, PKK çetesini mazlum, İzmirliyi “saldırgan(!)” gösterme gayreti içerisindeler..

Ders alınmalı, bu matbuatın hali artık anlaşılmalı.. Paçavralarını satın alarak onları yüceltme, kime destektir anlaşılmalı...

Dikkat ediniz “yandaş” olanlardan Barzani sermayesi ile çıkanlardan söz etmiyorun sadece...

Pek Atatürkçü geçinen (!), tavşana kaç metodu ile sütre gerisine maskelenen, geleneksel sermayenin, patronlar kulübünün matbuatını da, millici ayaklarda yalakalık yapıp Barzani petrolünden ihale kapınca rota değiştiren cüce matbuat patronlarını da bu hesabın içine alınız...

Lafı uzatmayıp, rotasını şaşırtmayalım, konumuz İzmir’deki PKK hesapları... A.T’nin yarattığı olay, PKK’nın artık vakti geldi çıkışıdır!.. İzmir’in Atatürkçü insanının direnci kırılmak isteniyor..

PKK yıllardır bu şehirde sinsi faaliyette.. Bu durumdan İzmirli haberdar ama asıl haberdar olanlar kulağının üstüne yatmış anlaşılan!.. Geçen yaz aylarında, İzmir’den gönderilen bir mektup, dehşet iddialarla doluydu..

Önce bu mektuba bir göz atalım. Satırlar şöyleydi;

“İzmir’de köklü değişim; Yenişehir, eski adıyla Tepecik genelevlerinin rantına tek tük Kürt çapulcularının mafya edasıyla el koyması ve İhsan Alyanak’ın CHP’den seçilmesiyle başladı. İhsan Alyanak ve Yüksel Çakmur’un yanlış ve tehlikeli politikalarını 1. Körfez Savaşı tetikledi. Peşmerge sevecenliği ile ülkemiz vatandaşlığına alınan 1 milyon Suriye, İran ve Irak Kürdünün bir kısmı İzmir’e sistematik bir şekilde yerleştirildi. Mardin, Siirt, Bitlis ve Diyarbakır illerimizde yaşayan vatandaşlarımız; Müslümanlığın vecibelerine ve dürüstlük ilkelerine sıkı sıkıya bağlı oldukları halde, bu yeni yetme ithal Mardinli, Diyarbakırlı gençler İzmir’de her türlü kanunsuzluğa parmak bastılar.

Peygamber yatağı Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ımızdan gelen, beş vakit namazını geçirmeyen, dürüstlük ve mertlik yolunda canını veren insanlar gitti, yerine; hırsızlık yapan, kapkaççı, çek-senet tahsilatçısı, kadın satıcısı, bölücü ve yıkıcı bir ucube kanunsuz sürüsü geliverdi. Önce Kadifekale’yi işgal ettiler.

Bu kaynaktan zuhur eden işportacılar Kemeraltı’nı ve İzmir Vilayet Konağı mahallini kendilerine mekan seçtiler. Önceleri PKK yayınları ve PKK müziklerini satmayla işe başlayan işportacılar daha sonraları gıda sektörüne el attılar. Sahte Tekel sigaraları; Vilayet Konağı civarında satılmaya başlandı. Çankaya, Basmane ve eski Bitpazarı mahallinde, cep telefonlarını ve çantaları kapan kap-kaççılar ortaya çıktı...

Sahte Süleymaniye sigarası veya Tekel sigarası satıyorlar.”

Mektubun sahibi devamında, kendi tanık olduğu, küçük kız çocuklarına yaptırılan kap kaç olaylarını ve PKK çeteleşmesinin faaliyetlerini örneklerle anlatıyor.. Bu arada ilginç olan, polis ekiplerinin bu adi suç çetelerini yakalamasına karşın, uyum yasaları sonucu, özellikle çocuk yaştakilerin adliyenin bir kapısından girip ötekinden çıkarak gene suça devam etmeleridir..

İzmir bu çetenin girdabında, Apo bayrakları sallayanlar da onlardı..

Tıpkı öteki büyük şehirlerdeki varoşların durumu gibidir bu durum..

Eşkıyanın şehirdeki halidir..

Behiç KILIÇ / 3 Aralık 2009, YENİÇAĞ
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen İL-BARS » Prş Ara 03, 2009 11:30

Behiç Beğ'in yazısındaki noktalar sadece İzmir için değil, turizm bölgesi olan büyük paraların döndüğü sahil şeridindeki illerimiz ve büyük metropoller(özellikle İstanbul) içinde geçerlidir.
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

İletigönderen bezgin » Pzr Ara 06, 2009 1:43

İzmir’de Taşlar ve Köpekler - Ali Cenk Gedik

KENTİN SESİ-İZMİR Yazıları

İzmir faşizmin başkenti olsa çok sevinecekler.

Hatay caddesinde DTP konvoyuna yönelik linç girişiminin önemli bir sonucu budur.

İktidar cephesinin hala şiddetle zonklayan büyük bir kuyruk acısı var bu şehirde.

Cumhuriyet mitinglerinin en büyüklerinden birisi bu şehirde yapılmış, son seçimlerde en büyük hezimetlerden birisi bu şehirde alınmış.

İzmir faşizmin başkenti olsa çok sevinecekler. Demek ki kavganın büyüğü bu şehre saklanmış.

Dikkat! Dêhn! Achtung! Attention!

İzmirli komünistlerin son bildirisi bu bağlantıya dikkat çekiyor: “İzmir Meselesi mi Memleket Meselesi mi?” *

İzmir için arzuladıkları şey, tüm memlekette görmek istedikleri şeyle aynıdır.

İzmir’den faşizmin başkenti yaratmak isteyenlerle, memleketi “faşist tiyatrocular” ve “faşist rockçılar” ve kısaca “faşist sanatçılar ülkesi” yapmak isteyenler aynı. Ve idam sehpasındaki son sözleri “Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!” olan Deniz Gezmiş’den bir faşist yaratmak isteyenler ve “Mustafa Suphi, Şefik Hüsnü ve Ethem Nejat’lardan Hikmet Kıvılcımlı, Doğan Avcıoğlu ve Mihri Belli’lere kadar” tüm Türkiye solunu faşist yapmak isteyenler de aynı.

Memleket kesmedi mi? Alın size aynı cepheden Latin Amerika “güzellemeleri”:

"Che devrimci bir cinayet makinesiydi... özgürlükçü-sol perspektifi benimseyen biri de her şeyden önce sosyalizmin Guevara tipi gaddar ve despot yüzüyle hesaplaşmak zorundadır...“Sol değerler” nedense Castro ve Chavez gibi katil diktatörlerin rejiminde ezilen insanların yanında olmak yerine susmayı tercih eder..."

İzmir faşizmin başkenti olsa çok sevinecekler. Böylece hürmette kusur etmedikleri 12 Eylül şakşakçısı Fetullah hocaları ve AKP ile birlikte “faşizme” karşı mücadele edecekler:

“…Gülen’den ne kadar nefret ederseniz edin, Gülen’in bu ülkede onmilyonlarca insan tarafından sevilen ve hürmet gören bir insan olduğu gerçeği değişmiyor... Türkiye dindarları arasında Fethullah Gülen’e hürmet etmeyen, Gülen’den hoşlanmayan insan sayısı istisnai rakamlara tekabül eder...... Gülen hareketine düşman olmak demek, bu milyonlarca insanı karşısına almak demektir...”

Bu kadar “faşizm”den sonra lafın dönüp dolaşıp bir şekilde TKP’ye gelmemesi mümkün mü? Değil! Mutlaka eski TKP’liler sahne almalıdır.

İzmir faşizmin başkenti olsa çok sevinecekler. Tamam! Ama buna hiç sevinmeyecek hemşerimiz Ece Temelkuran abla da neden İzmir’deki linç olayını gide gide yine eski TKP’lilere sormuş diye düşünmemek elde değil.

Tüm memlekette olduğu gibi İzmir’de de her yaştan gıcır gıcır komünistler vardır. Bir ziyaretinde bir de onların çayını içsin, aslında binlerce yıllık olan “taşlar ve köpekler” meselesini bir de onlardan dinlesin**:

taş var köpek yok

taş yok köpek var

taş var köpek var

ama kralın köpek

sıkıysa at taşı

Önemli not: Bugün dağıtıma giren “Sanat Cephesi” dergisini bayinizden ısrarla isteyiniz.

* http://haber.sol.org.tr/soldakiler/tkp- ... beri-21080

** Can Yücel’in çevirdiği 2500 yıllık Sanskritçe bir şiir.

soL - 05.12.2009
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen İlteriş » Pzr Ara 06, 2009 2:00

Yarin Mersin'de de DTP konvoyu varmis. Mersinlilerin bu konvoyla buyuk bir catismaya girebileceginden endise duyuyorum. Allah korusun cok kotu hadiseler yasanabilir. Ogrendigim kadariyla dtp'lilerin gececegi guzergahlar bile belliymis ve Mersinliler kendilerine siddetli bir karsilama hazirliyorlarmis. Isin daha kotu yani ise su; Mersin PKK sempatizanlarinin nufusunun son yillarda oldukca arttigi, hedefledikleri bir sehir. Isin, yarin cikabilecek olaylar acisindan daha da endise verici boyutu ise, Mersin'in esas yerlesik halkinin Milliyetci Yorukler ve Turkmenler olusu.

Umarim cakal surusu PKK'li katilleri vatandasa birakmadan devletin polisi ve jandarmasi dagitir, engeller. Yoksa, Mersinde patlayabilecek bir olay, butun yurt capinda bir Turk-Kurt catismasi seklinde yayilabilir.

Ilgililerin ciddi onlem almasi gerekiyor.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen bezgin » Pzr Ara 06, 2009 2:28

Katiliyorum Göktürk,

Mersin cok kritik bir nokta. Barzani'nin ve AKPKK hükümetinin gözleri Adana ve Mersin'de. Yani yetkililer önlem alsin derken, kimlerin ellerini ovusturdugunu da iyi bilmek lazim. Izmir ve Adana'daki polis yetersizligi (neredeyse seyrettiler) akillardan cikmiyor.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x