Kanaltürk’ü Bugün aldı

Genel & Güncel Konular

İletigönderen ihsanerden » Pzt May 26, 2008 20:57

dayanamadim yaziyorum bu insanlar analitik dusunceyi ne zaman ogrenecekler..nasil bu isi basaracaklar..dinlediklerini ve seyrettiklerini ne zaman dogru algilayacaklar...turk kan ve ram size tesekkurler....sag olun....
Kullanıcı küçük betizi
ihsanerden
Üye
Üye

İletiler: 113

İletigönderen Çetin Taş » Pzt May 26, 2008 22:17

Fikirlerin tartışılması gereken bir ortamda insanların birbirlerini şucu ve anti-şucu olarak suçlamaya başlaması düşündürücü.
Bu mevzuyu bu kadar uzun tartıştığınıza inanamıyorum dostlar.Ama tartışılmış ve gerçek.
Zaman tüm bu yukarıda ki düşüncelerin ne derece gerçekleşeceğini bizlere gösterecektir.Bu ülkede bu kadar hain,bu kadar şerefsiz,bu kadar namussuz varken Tuncay Özkan'a bu kadar saldırılmasını ben anlayamıyorum.Demek ki analitik düşünceden yeterince nasibimi alamamışım.Adam benim de çok sevdiğim ve savunduğum bir adam değil.Özellikle Cumhuriyet Mitingleri sırasında yaptığı o kadar yanlış var.Ama mevzunun para-pul olduğunu iddia edenleri anlamakta zorluk çekiyorum.Bu adam para kazanmak için bu kadar zahmete 6 sene boyunca niçin katlansın?Zaten yıllar önce trilyonlarla oynuyordu bu adam?

Burada ara sıra uçuşan Ağlakzade Hocacı sevgi kelebekleri ve Kürtçü liboşlar hariç vatansever insanlarız.Birbirimizin her dediğine EYVALLAH demeyeceğimiz aşikar.Ama birbirimizin vatan-millet-bayrak sevdasından da şüphelenmeyeceğimize yani ortak sevdamıza hep birlikte iman ettiğimize göre yapılan yorumlarda birbirimize karşı kırıcı olmamaya çalışsak sanırım hepimiz daha mutlu olacağız.

Sevgiler.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Ram » Pzt May 26, 2008 23:05

ihsanerden, biz teşekkür ederiz.

Çetin Taş yazdı:Fikirlerin tartışılması gereken bir ortamda insanların birbirlerini şucu ve anti-şucu olarak suçlamaya başlaması düşündürücü.
Bu mevzuyu bu kadar uzun tartıştığınıza inanamıyorum dostlar.Ama tartışılmış ve gerçek.
Zaman tüm bu yukarıda ki düşüncelerin ne derece gerçekleşeceğini bizlere gösterecektir.Bu ülkede bu kadar hain,bu kadar şerefsiz,bu kadar namussuz varken Tuncay Özkan'a bu kadar saldırılmasını ben anlayamıyorum.

Çetin merhabalar, öncelikle başın sağolsun, Allah sabır versin...

Bu ülkede hainden bol yoktur, evet... Peki ama, yanlış olanı da söylemeyecek miyiz¿? Bugüne kadar susmadık mı¿? Ağzımıza kilit vurmadık mı sırf birileri kırılmasın, gocunmasın, birlik-beraberlik bu kadar hain varken bozulmasın diye¿? Şimdi ben, bütün bunları söylüyorum diye, saldırmış mı oluyorum¿? Biz bu düşünceleri, bir günde mi edindik¿? Yalnızca bir gündemden hareket ederek mi başladık yermeye¿?

Demek ki analitik düşünceden yeterince nasibimi alamamışım.Adam benim de çok sevdiğim ve savunduğum bir adam değil.Özellikle Cumhuriyet Mitingleri sırasında yaptığı o kadar yanlış var.Ama mevzunun para-pul olduğunu iddia edenleri anlamakta zorluk çekiyorum.Bu adam para kazanmak için bu kadar zahmete 6 sene boyunca niçin katlansın?Zaten yıllar önce trilyonlarla oynuyordu bu adam?

Vallahi Çetin, mevzunun para-pul olduğunu biz iddia etmiyoruz. Tuncay Özkan, kendi ağzıyla söylüyor, dinlemiyor musun¿? Para için satmadı mı kanalı, yahut gelen desteği paraya çevirmek üzere aidat sistemi getirilmedi mi Bizkaçkişiyiz oluşumuna¿? Biraz da neticeye bakmak gerekir. 6 sene önce trilyonlarla oynuyordu da, şimdi trilyonlarla oynamıyor mu¿? Parası çokmuş artık, İsmet Berkan'ı köpek yapsın kapısında. Yapsın, bizim derdimiz bu değildir.

Fakat yineleyeyim, bizim böyle iddiamız yoktur, olsa olsa sorumuz olur. Bizim iddiamız özetle şudur Çetin: "Bu adam, hak etmediği ve görülmemiş oranda bir destek aldı ve bunu olmayacak şekillerde yüzüne-gözüne bulaştırdı."

Burada ara sıra uçuşan Ağlakzade Hocacı sevgi kelebekleri ve Kürtçü liboşlar hariç vatansever insanlarız.Birbirimizin her dediğine EYVALLAH demeyeceğimiz aşikar.Ama birbirimizin vatan-millet-bayrak sevdasından da şüphelenmeyeceğimize yani ortak sevdamıza hep birlikte iman ettiğimize göre yapılan yorumlarda birbirimize karşı kırıcı olmamaya çalışsak sanırım hepimiz daha mutlu olacağız.

Sevgiler.

Bunun aksini iddia eden de yoktur Çetin. Tuncay Özkan'ı sevenler, vatan sever değildir demenin bir mantığı da yoktur esasen. Tuncay Özkan'a da vatan haini diyen de yoktur. Bizim tartıştığımız bu değildir, şüphe gütmüyoruz. Bu tartışma başta olmak üzere, birçok yerde Kanal-Türk ve Tuncay Özkan'ı savunanların, nasıl ve nelere dayanarak savunduğunu iyi irdelemek gerekir. Yani öyle bir noktaya geliyor ki bu tartışmalar, cemaat-i Özkan tabiri cuk diye oturuyor. Bunu görmek zor değil.

Ayrıca, benim için bu tartışma tek bir şey ifade ediyor Çetin: "Zaman kaybı!"

Sevgiler
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen altinkopru » Sal May 27, 2008 3:15

Ram yazdı:
altinkopru yazdı:
Ram yazdı:altinkopru, iyi, ben sana Tuncay Özkan'ın son terbiyesizliğini anlatayım. Forumumuzda Ankara Rüzgârı adlı izlencenin 18 Mayıs 2008 tarihli bölümü mevcuttur. O izlencenin, Kanal Türk hakkında konuşulan son yarım saatlik kısmını izleyiniz. Mustafa BALBAY, yüreğiyle ve vicdanıyla kabûllenemediğini söylemekte, akabinde Emin ÇÖLEŞAN bir yandan Tuncay Özkan'ı savunmakta, bir yandan da onun da içi el vermemekte ve yermektedir. Bu "oldukça yumuşak ve sakin" yermeler neticesinde dahi, Özkan bitmiştir.

İzlenceyi biraz önce izledim. Özetle Mustafa Balbay kanalın Gülen cemaatine yakın bir gruba satılmasının kabul edilemeyeceğini savunuyor. Emin Çölaşan ise özet olarak Tuncay Özkan'ı tam olarak dinlemeden kesin karar vermemek gerektiğini ama kanalın o gruba satılmasının kötü olduğunu söylüyor. Savunuyor demek biraz zor, T. Özkan'a hak verdiği kısımları açıklıyor. Bunlar daha önce açıklanan konular. Maliye baskısı, RTÜK baskısı, reklam alınamaması, borçlar, haciz vs. gibi. Onun da eleştirdiği kısım kanalın F. Gülen'e yakın bir gruba satılması.
Özkan neden bitmiştir anlamadım. Neden bitsin ki? Özetle kanalın satılmasının kötü olduğunu ama T. Özkan'ın da iyice dinlenmesi gerektiğini ve kendince gerekçelerinin olduğunu söyleyen bir yorum sonrasında T. Özkan neden biter? Nasıl biter?

Savunuyor demiyorum, "bir yandan savunuyor" diyorum -ki bu da tabirimi doğru kılar. Özkan, benim gözümde çoktan bitmiştir de, Mustafa BALBAY dahi isyan ediyorsa, Özkan birçok kişinin gözünde bitmiş demektir. Sen izlenceyi kendi pencerenden izlemişsin. Ayrıca oradaki eleştirilerin yumuşak olduğunu da belirtmiştim. Ve yine ayrıca, Özkan bu izlencedeki eleştirilere, olumsuz bakışa binaen bitmiştir demedim. Bunu Ankara Rüzgârının 18 Mayıs 2008 tarihli bölümünün son 30 dakikasındaki görüşlerle bağlamanın mantığı nedir¿? Yazdıklarım ortadadır, bitme nedenini anlamak zor değildir.

Ortada hala bir bitme nedeni göremiyorum. Kim biter? Bir insan vatan hainliği yaptıysa, dolandırıcılık yolsuzluk yaptıysa biter. TÖ'yü adam yerine koymamak için de yeterli bir neden göremiyorum. İlk yazımın ilk cümlesinde sordum "Bu adamı tam olarak neyle suçluyorsunuz?" diye ve öne sürülen sebepler bu adamı yok saymak için, suçlu olarak damgalamak için, düşman olmak için yeterli sebepler değil.

Ram yazdı:
Ram yazdı:Sonrasında ise cep telefonuma şu bilgiler ileti gelmiştir:

Gönderen: TuncayOzkan (Kısa İleti Hizmeti)
Yazılan:

"Emin Colasan in davetini 
Tuncay Ozkan kabul etti.
Balbay ile patronu Mustafa
Ozbek ART ye Ozkani
cikartmadilar. Arkasindan
atip tuttular... Ayip beyler!"

Noktası-virgülüne dokunmadan aktardım. İşte seviyesizlik budur. Seviyesizlik en kibar tanımdır. Bu açıkça terbiyesizliktir, ayrımcılığın had safhaya vardığı noktadır. Tuncay Özkan'ı adam yerine koyanda da vardır hata... ART'yi de kısmen eleştiriyorum bu mevzuda, kendimi de... Zira sırf soyut birlik bozulmasın diye destek çıkıldı, ses çıkarılmadı birçok şeye...

Olayın aslını bilmiyorum. Anlaşılanlara göre Çölaşan Özkan'ı program'a davet etmiş. Daha sonra M. Özbek ve M. Balbay bunu istememişler. T. Özkan eminim orada olup fikirlerini onlara karşı da söylemek isterdi ki diğer pek çok kanalda da açıkladı. Ama (Özkan veya onun adına yazan şahıs) onlara karşı kendini savunamamanın sıkıntısıyla "arkamdan atıp tuttular" diye kızmış olabilir. Evet "atıp tuttular" lafı terbiyeli değil doğrudur ama sonuçta T. Özkan'ın getirilen eleştirilere verebilecek cevabı yok değildi ve söz hakkı alamamasının sıkıntısıyla bu şekilde konuşması anlaşılabilir. Onun dışında seviyesizlik veya terbiyesizlik göremiyorum açıkçası.

Olayın aslını bilmiyorsun ama, olayı anlatıyorsun. Ben de bunu anlamadım. O kısa iletileri Tuncay Özkan yazdırmaktadır. Ondan habersiz yazılmıyor o cep telefonu iletileri. İhtimâllerle cevap vermeyiniz lütfen. Yarın meteor da düşer, herkes ölebilir dünyada, bu da bir ihtimâl. Ankara Rüzgârı'nın içeriği bellidir. Emin ÇÖLEŞAN, ART'de ayrı bir izlence yapmak istedi, Tuncay Özkan'ı konuşturacaktı. Uzun süreli bir izlence talep etmiş, kabûl edilmemiştir -ki doğaldır. Bugüne kadar Tuncay Özkan'ın yaptığı bencillikleri, ART gibi, Ulusal Kanal birçok kurumu ve kuruluşu yok sayması ve milli değerlerle çatışan tavırları, bu engellemenin haklılığını ortaya koyar.

"Anlaşılanlara göre" dediğime göre anladığım kadarıyla olayı anlatıyorum. İhtimallerle cevap veririm. Bu ihtimallerin bir kısmını doğrulayacak veya yanlışlayacak bilgilere göre de fikirler değişebilir veya yeni fikirler yaratılabilir.

Ram yazdı:"Ayıp beyler!"

Ayıp kelimesinin anlamı:

* Toplumun ahlak kurallarına aykırı olan, utanılacak durum veya davranış
* Kusur, eksiklik
* Utanç veren

TDKAyrıca;

Patron kelimesinin mecaz anlamı boldur. Özellikle bu kelimenin artık günümüzde pek kullanılmamasının bazı duygusal nedenleri vardır. Patron, işçi kesiminin adeta düşmanı olarak görülür. Patron dediği kimse ise kimdir¿? Türk Metâl Sendikası Başkanı ve 20 küsür milyon üyesi olan Uluslararası Metâl İşçileri Federasyonu Başkanı'dır. Burada alaya alma ve küçültme vardır. "BALBAY'ın patronu..." Bu kadar art niyetli ve terbiyesizce ifadeler varken, bu kelimeyi iyi niyetli olarak göstermeyiniz sakın.

"Sen adam mısın Tuncay¿?" diye sorasım geliyor vallahi...

Ayıp etmek, TDK sözlüğüne göre yakışıksızca davranmak anlamına geliyor. TÖ. kendisine söz hakkı verilmemesine içerleyip kendisine yakışıksızca davranıldığını düşünmüş olabilir. Mustafa Özbek Mustafa Balbay'ın ART'deki patronu değil mi? Patron sözü neden aşağılama anlamına gelsin? Abartmıyor musun? Adam yerine konmayı hak etmeyecek kadar bir terbiyesizlik göremiyorum.

Ram yazdı:
Ram yazdı:Tuncay'ın Milli Mücadele anlayışına örnekler:

- Kadının başındaki örtüyü alıp yere çalarak gösteri (şov) yapmak

Bunun tefsiri nedir¿? Şudur: Ben alırım bu örtüyü, yırtar yakarım. Gerekirse saçından tutup sürüklerim o ucubeleri. Adi kara fatmalar, pis yobazlar sizi. Sizi istemiyoruz, defolun gidin.

Şimdi diyeceksiniz ki, Tuncay'ın böyle bir amacı yoktur. Olsun olmasın, dışarıdaki ampûl bunu görünce ne yapıyor, daha çok hocaefendisine sarılıyor, daha çok Cumhuriyet'e küfrediyor, daha çok Türk'e, Atatürk'e, milli değerlere saldırıyor, her türlü pisliğe kendini daha çok bırakıyor. Yalan mı¿!? Buna yalan diyecek olanın aklından şüphe etmem, yoktur zira...

Her şeyden evvel; bu Türk ahlâkına, Mustafa Kemâl adabı ve mücadelesine uygun mudur ey cemaat-ı Özkan¿?

Eğer aynı olaydan bahsediyorsak bir mitingde yaşlı bir kadın konuşurken kendi örtüsünü kendi çıkardı ve "Benim örtüyle bir derdim yok, önemli olan milli mücadeledir" gibi bir mesaj vermek istedi. Orada T. Özkan'ın zorla örtüyü yere çalması gibi bir durum yoktu. Diyeceksen ki Özkan kadına çıkarması için para verdi vs., bunları kanıtlayamayız.

Evet aynı mevzudan bahsediyoruz. Tuncay Özkan zorla o örtüyü alıp yere çaldı demedim. Kusura bakma ama beni anlamıyorsun. Verilmek istenen mesajdan değil, alınan mesajdan bahsediyorum. Bunu görememek, tahmin edememek diye bir ihtimâl olamaz. Bunun adı, bile bile ladestir. Gösteri (şov) yapmak ve yaptırmaktır. O bez parçasının çıkartılmasının da bir usûlü vardır. O bez parçasını kutsal bir öğe olarak gören kaç milyon kişi mevcuttur, bunu düşünmez mi oradaki şovmenler¿? "Birilerine para yedirdi" diye bir söylemim oldu mu¿?

Kusura bakma ama belki de sen kendini anlatamıyorsun. Cümle okununca TÖ alıp yere çalmış gibi anlaşılıyor. Evet bence orada yanlış bir hareket yapıldı.
Birilerine para yedirdi diye bir söylemin olduğunu söyledim mi?

Ram yazdı:
Ram yazdı:- Gazi Paşa'nın peygamber ilan edilmesi

Böyle bir olay bilmiyorum, Tuncay Özkan'ın "Atatürk, Hz Muhammed'ten sonra gelen bir peygamberdir" dediğini zannetmiyorum. Lütfen kaynak göster. Bulabildiğim olay: Bizkaçkişiyiz platformunun Çağlayan'da kadınlar gününde düzenlediği gösteride Emekli Hava Pilot Albay Şenay Güray, AK Parti'nin uyguladığı politikaların kadına verilen hakları adım adım ortadan kaldırdığını savundu. Güray, "Sen ki Atam, can çekişen bir hastaya şifa vermek üzere Allah tarafından görevlendirilmiş bir elçi, bir adı konmamış peygambersin. Sen sarı saçlım, mavi gözlüm nerdesin!" diye seslendi. (Kaynak: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t= ... +neredesin )
Şenay Güray bir şiir okumuş. Bence kötü bir şiir. Pek çok insan M. Kemal'in Allah tarafından gönderildiğini düşündüğünü söyler. Burada da bu düşünce (Ben katılmıyorum) kötü bir üslupla dile getirilmiş. Sonuç olarak Şenay Güray'ın görüşüne katılmıyoruz.

Birincisi; "Atatürk, Hz Muhammed'ten sonra gelen bir peygamberdir" bu cümleyi kullandığımı gördün mü¿?
İkincisi; şu konudaki -her hangi bir cümleyi- Tuncay Özkan'ın sarfettiğini yazdığımı gördün mü¿?

Ben ne diyorum¿? Algı diyorum. O miting kimin kontrolündedir¿? Katılman yahut katılmaman, bu cümleleri Tuncay Özkan'ın kullanması yahut kullanmaması çok mu mühimdir¿? Yahut ben "bizkaçkişiyiz" yahut Tuncay Özkan bu görüştedir mi dedim¿? Bu rezilliktir, kepazeliktir. Bu milli bütünleşme, milli kazanım değil, milli bölücülük yolunda büyük bir adımdır, kutuplaşmadır. Buna izin verilmiştir, göz yumulmuştur. Sorumluluğun başında kim varsa ben onu itham ederim.

Mustafa Kemâl, gönülleri fethederek kazanma yolunu kendine yol seçmiştir. Gönülleri inciterek, insanları rencide ederek değil.

Birincisi; öyle bir cümle kullandığını söyledim mi?
İkincisi; Bunu Tuncay'ın Milli Mücadele anlayışına örnek olarak gösterdin.

TÖ mitingi kontrol ediyor olsa bile Emekli bir Albayın ne söyleyeceğini de kontrol edecek hali yok. Algı diyorsun çok güzel, bu algıyı kim yaratıyor? "İşte dinsiz darbeciler Atatürk'ü peygamber yapmışlar" diye en ufak bir yanlışı anında çarpıtan ve suni gündem yaratıp insanların algılarını kendi lehlerine etkilemeye çalışanlar yaratıyor. Neden o mitingde konulan hiçbir şeyi bilmiyoruz ama sadece bu benzetmeyi biliyoruz? Algımızla kim oynuyor?
Öte yandan bağıra çağıra konuşmasını ben de tasvip etmiyorum. Herkesi kucakladığını söylüyor ama AKP'yi ve Fetullahı işbirlikçi ve vatan haini gibi gördüğü için onlara karşı sert konuşabiliyor.
Benim esas sorum kanalın satılmasında T.Ö.'nün neyla suçlandığını anlayabilmekti. Bir siyasi karakter olarak kutuplaştırıcı tavırlar benim de hoşuma gitmiyor ama bu TÖ'yü adam yerine koymamasını, bitmesini mi gerektirir? Bu bir eleştiri. Ortak bir noktada TÖ'yü eleştiriyoruz. Ama Düşmanlık?

Ram yazdı:
Ram yazdı:Yukarıdaki yazdıklarım burada da geçerlidir. Bu gibi ilginç, acılı ve gülünç hadise de neyin nesidir¿? Terbiyesizliktir, ahlâksızlığın önde gidenidir. Alın size kutuplaşma! Milli bütünlük mü, milli bölücülük müdür bu¿?

- Bilimsel olmayan konuşmalar ve basitlikler

Halkı iyice aptal yerine koyuyor, halk anlasın diye güya kahvehane muhabbetleriyle iyi bir şey yaphtığını sanıyordu. Bir defa yaparsın, iki defa yaparsın anlarız...

Yukarıda yazdıklarını da daha sonra irdelerim. Hangi acılı, gülünç hadiselerden, hangi bölücülükten bahsettiğini anlamadım.
Bilimsel olmayan konuşmaları ve basitlikleri ben de sevmiyorum. Kanalındaki Yolsuzluk ve Yoksulluk, 5. Boyut vs. gibi tartışma programları bilgi, belge, düşünce, derinlik sağlıyordu. Geçen sene Mine Kırıkkanat ve emekli bir generalle katıldıkları tartışma programında ve KK ile düzenledikleri programlarda da derinlikli konuşmalar yapıyordu. Yaptığı basit konuşmalar ise Tayyip Erdoğan'ın meydanlarda yaptıklarından daha basit değiller. Siyaseti de düşündüğü için bu tip konuşmalar da yapabiliyor, ben de daha ağırbaşlı, daha sakin ve bilgiye dayalı konuşmasını isterdim. Bu eleştiriyi yapıcı eleştiri olarak dile getirmekte fayda var. Halkı aptal yerine koyduğuna da katılmıyorum.

Yukarıdaki yazdıklarım, "- Kadının başındaki örtüyü alıp yere çalarak gösteri (şov) yapmak" başlığı altında yazılmıştır. Bunların "- Gazi Paşa'nın peygamber ilan edilmesi" başlığı için de geçerli olduğunu yazdım özetle... Alıntı yaparken doğru alıntılayınız.

Yolsuzluk ve Yoksulluk, 5. Boyut ve Ceviz Kabuğu dışında bir izlence sunmuyorlar zaten. Ben de bunları ayırdım. Ben Tuncay Özkan'ın kendi yaptığı konuşmalardan söz ediyorum. Maşallah, ya özenle söylediklerimi çarpıtıyorsunuz, yahut anlamıyorsunuz. Ve yine maşallah, kıyaslaya kıyaslaya Tayyip haininin safsatalarıyla kıyaslamışsın. Bir defa yaparsın, iki defa yaparsın... Devamlı yapıyorsan ya sen aptalsındır, ya da halkı aptal yerine koymaya çalışıyorsundur. Sen seç; Tuncay aptal mı, yoksa halkı aptal yerine mi koymaya çalışyor¿? Fakat doğru ya, sen ikisine de katılmıyorsun...

Karşıdakini algısı zayıf olmakla veya sözleri kasten çarpıtmakla itham etmeden önce karşındakini anlamak için daha fazla çaba göstermeni dilerim. TÖ'nün kahvehane ağzıyla konuştuğunu söylüyorsun. Yukarıda "Sorumluluğun başında kim varsa ben onu itham ederim" diyordun ya, Kanaltürk'ün sorumluluğunun büyük kısmı ona aitti ve bu kanaldan sürekli içi boş rozet Atatürkçülüğü yapılmadığını anlatmaya çalıştım. Ayrıca Mine Kırıkkanat ve K.Kamal ile hazırladığı programlarda da kahvehane ağzıyla değil genelde mantıklı ve bilgilendirici konuşmalar da yapıyordu. Halka yakın olmak için zaman zaman bu dili seçiyor olabilir. Bu aptal olduğunu göstermez. Halkı aptal yerine koyduğunu da göstermez, sonuçta halkın çoğunluğu geçim sıkıntısında olduğu için bazen meselelerin olabildiğince basitleştirilmesi gerekebiliyor. Ayrıca Kanaltürkte kaliteli ve muhalif başka izlenceler de vardı, Kent planlamayla, ekonomiyle, sanatla ilgili muhalif seslere söz veren pek çok izlence hatırlıyorum.

Ram yazdı:
Ram yazdı:- Ne ABD ne AB! Tam bağımsız Türkiye! Onurlu AB üyeliği, çok şahane!
Tartışma bölümünde, ilgili konu mevcuttur.

Pekala, ilgili başlıkta düşüncelerimi açıklarım. M. Kırıkkanat'ı senelerdir takip ederim. Türkiye'nin milli çıkarlarını her zaman kendi fikirleriyle çok iyi savunduğunu düşünüyorum. O aynı zamanda bir Avrupa vatandaşı ve Türkiye'nin AB ilişkilerinde kendi çıkarlarını savunması gerektiğini söylüyor. "Ne ABD ne AB" sloganında ifade edilense bildiğimiz gibi bunların kayıtsız şartsız kölesi, köpeği olmamamız gerekliliğidir.

Merakla bekliyorum açıklamayı. Yalnız şunu da belirtmekte büyük yarar vardır. Biz kimse ile iyi ilişkiler geliştirilmesin demiyoruz. Bizim sorduğumuz iki soru çok kısa ve basittir:

"Onurlu, şanlı, şuurlu gibi herhangi bir AB üyeliği, milli bütünlüğümüzü ve beraberliğimizi acaba tehlikeye atmıyor mu¿?"
"Bilmem kaçıncı sınıf AB yetkilileri, her gün alenen ihanet içindeki hükümeti öven, ülkemizi, Türkiyemizi ahlâk dışı tabirlerle aşağılayan ifadeler kullanırken, hâlâ AB üyeliğinden bahsetmek neyle açıklanabilir, mantığı nedir¿?"

Bendeki cevaplar, bu kimseleri yerin dibine sokar, baştan söyleyeyim.

Milli bütünlüğü bozan bir üyelik onurlu olmaz.
Devam eden görüşmeler sırasında milli çıkarların savunulmasını talep etmenin mantıksızlığı nedir?

Ram yazdı:
Ram yazdı:- Mitinglerde dışlanan çeşitli kurum, kuruluş ve kitleler

Burada sorumluluk tamamen T. Özkan'ın değil, mitingleri düzenleyenlerindir. Bildiğim kadarıyla Çağlayan Mitinginde bir gurup Özkan'ın katılmasını istememişti.

Mitingleri kim organize ettirdi, kim başında bulundu, kim örgütledi¿? En başta Tuncay Özkan. daha baştan farklı düşünüyorsun. Her mitingde en baştaydı Tuncay Özkan. Önce MHP'den bıkan milliyetçileri dışladılar, sonra İşçi Partisi'ni.

Ben sana şunu da söyleyeyim. 14 nisan'daki ilk mitingi; -Kanal Türk'ün dışında- tamamını ART verdi. Ulusal kanal büyük bir kısmını (yanlış hatırlamıyorsam), SkyTürk de 25-30 dakikalık kısmı verdi. Akabinde Tuncay Özkan canlı yayında çıkıp ne dedi peki¿? Yayını, bir tek biz verdik. Bir-iki kanal da şöyle bir gösterdiler dedi. Sonraki miting sonrasında da benzer ifadeler kullandı. Oysa ART ekbi, devamlı Tuncay Özkan'a destek oluyor, devamlı Kanal Türk'ün adını zikrediyordu.

Benim bildiğim kadarıyla TÖ en başta değil ama örgütleyenler arasında. ART'nin ismini zikretmediyse bu eleştirilecek bir davranış ama bilmediğimiz bazı ilişkiler olabilir. Bunun nedeninin TÖ'ye sorulması gerekir. Örneğin SkyTürk'ü de görmezden geldiğini söylüyorsun ama sonuçta SkyTürk TÖ'ye söz hakkı verdi.

Ram yazdı:
Ram yazdı: Kendi kendini, tüm milli düşünce sahiplerinin lideri ilan etme belirtisi (sendromu)

Şimdi... Tuncay Özkan iyi şeyler yapılmasında rol oynamadı mı¿? Oynadı. Hakkını yemeyelim, onca insan bir şekilde toplandı. Akapeye de muhalefet yaptı. Fakat önemli olan, "bütün bunları nasıl yaptı, netice ne oldu¿?" sorusudur.

Herkes liderlik iddiasında bulunabilir. Bence kendisinde yeterli liderlik özellikleri yoktur. Kendisi liderlik sorumluluğuna talip olmuş, katılmak, katılmamak insanların tercihidir. Netice ne oldu? Önemli muhalif bilgiler, düşünceler insanlara ulaştı. Ulaşmaya devam edecek. Aynı anda da insanların taleplerinin dile getirilmesini sağlayacak bir STK oluşuyor. Bunar milli mücadele adına olumlu eylemler.

Netice ne oldu¿? Salt ampûl düşmanlığından başka "somut" bir şey yapılmadı. Peşinden sürüklediği inanmış milyonlar hayâl kırıklığına uğradı. Rozet ve salon Atatürkçülüğü tavan yaptı. Kanalını Fetullah'ın iki numaralı adamına sattı. Gerçek budur.

Salt ampul düşmanlığı değil. Dediğim gibi muhalif bilgi ve düşüncelerin insanlara ulaşmış olması gayet önemli bir başarı. TV kanalı ne işe yarar ki zaten? BKK'yi kanaldan ayrı tutuyorlar ve faaliyetlerine devam ediyorlar. Yine aynı konu, kime satmasını veya ne yapmasını önerirdin?

Ram yazdı:
Ram yazdı:Yıllar önce önünde el pençe divan durup her sorduğu basit soruya aldığı sözde cevaplara her defasında "efendim, tabi efendim" diye cevap veren Tuncay, dün bu şarlatana küfrediyor, bugün o şarlatana kanalını satıyor!

Çalışanı olduğu şirket adına, Doğan Holding adına bu şirketin çıkarları için Gülen'le, onu iyi gösterecek bir mülakat yapıyor, doğru. O zaman kendi kanalı yok, patron değil bir işçi. Kendi patronunun çıkarına yapması gerekeni yapıyor yosa aç kalır. Diyorsanız ki "Ben o röportajı yapmaz, kanalımdan istifa ederdim" saygı duyarım, ama röortajı yapmasına da saygı duyarım. Sonrasında kendi kanalının patronu olup güçlenince eleştirilerini dile getirmiş.

Altınköprü, sen Tuncay'ın bu röportajına saygı duymaya devam ederken, bir de nelere saygı duyulacağını iyi bir daha düşün. Bu yazdıklarına vereceğim acı bir cevaptan başka bir şey yoktur. Üç aşağıda göreceksin...

Sen fikrine katılmadığın veya anlamadığın insanlara zevzek derken benim cevabım şudur:
Türkiye'de yaşıyorsun, milyonlarca insan sevmedikleri işlerde, patronları daha çok para kazanabilsin diye sabah 9 akşam 6 çalışıyor (Çoğu da daha beter koşullarda). Bu insanların ekonomik özgürlükleri olsaydı aslında umurlarında bile olmayan o patronlar için çalışmazlardı.
Buradaki tercih kişisel bir tercihtir, tasvip etmesem de, karşıt görüşte olsam da bu seçime saygı duyarım. Sen onun yerinde olsaydın kanalından istifa mı ederdin? O zaman belki Kanaltürk'ü kuramazdın.

Ram yazdı:
Ram yazdı:Tuncay Özkan severler, sizleri hiçbir zaman anlamayamadım, siz kendinizi anlayabiliyor musunuz¿?

Bilmemkim sever olmadığım için soruyu üstüme almıyorum. Sadece olaylara mantıklı açıklamalar getirilmesi gerektiğini düşünüyorum ve görüş arılıklarının çıkar çatışmalarına veya kamplaşmalara dönüşüp milli mücadelenin iç çekişmelerle parçalanmamasını istiyorum.

Açıklamaların mantıklı değil, kurtarma amaçlıdır. (Meseleye medya ayağından bakarsak...) Bazı görüş ayrılıklarına örnek, Ulusal Kanal ile ART çizgisi arasında gösterilebilir. Fakat, ana hedef ve temel dayanak aynıdır, halkın gücü ve milli mücadele. Tuncay'ın ve kanalının çizgisiyle zaten Milli Mücadele olmazdı. Milli Mücadele'yi iyi okuyup araştırmanı sana tavsiye etmekten başka ne diyebilirim ki sana¿?

Birilerini kurtarma gibi bir derdim yok. Bu kadar karşı çıkmaya yeterli bir sebep göremediğimden, TÖ'yü suçlayan, milli mücadelede yeri olmadığını, bittiğini söyleyen insanları daha iyi anlamaya çalıştım. Bence de sen de dahil hepimiz çok iyi okuyup araştırmalıyız.

Ram yazdı:
Ram yazdı:Ciddiyet abidesi, II. Milli Mücadele kahramanı, büyük lider Tuncay Özkan!...

Daha çok fetullahçıların Özkan'ı karalama amaçlı kullandığı bir videoyla yazı sona ermiş.
Çoğumuz günlük hayatımızda küfürlü konuşmalar ve el hareketleri kullanabiliyoruz. Kamera yayına girmeden önce kameramanla şakalaşıyor. Evet, çirkin bir görüntü. Evet daha ağır başlı, daha sakin olmak gerekir. Ama ne olmuş kameramana el hareketiyle şaka yaptıysa? Bunun çekilip youtube'a verilip Fetullahçıların karalama amaçlı kullanacağını nerden bilsin? Ben de bugün epey küfrettim umarım birileri gizlice beni kayıt etmemiştir.

Bak hele... pekakalılar da sarı-kırmızı-yeşil renkleri kullanıyor çoğunlukla. Sen bu renklerden vazgeçersen, ben de bu görüntüyü kullanmaktan vazgeçerim. Bana ne, kime ne Fetullahçılar bu görüntüyü kullanıyorsa¿? Mesele bu mudur¿? Tuncay Özkan bu terbiyesizliği yapmamış mıdır yani¿?

Ne olmuş el hareketi yapmışsa¿? sorusunu, aynı ciddiyetsizlikle sana geri iade ediyorum.

Evet, evet çok kötü bir görüntü, ağır başlı ve sakin olmak gerekir. Aman canım ne olmuş, hepimiz yaparız zaten değil mi¿? Hem zaten Fetullahçılar kullanıyor bu görüntüyü...

Değil mi ama¿?

Mesele bu değil elbette. Mesele, TÖ'nün fikirlerini, eylemlerini, kanalından dile getirilen muhalif bilgi ve düşünceleri değil TÖ'nün kişisel davranışlarını çarpıtan veya çeşitli davranışlarını makaslayıp Zaman, samanyolu gibi kanallardan beyin yıkayıcı yayınlar yapan insanlar gibi, TÖ'nın fikirlerini veya eylemleri üzerinde yoğunlaşmak yerine kameraman arkadaşıyla yaptığı bir şakalaşmayı önemli bir şeymiş gibi öne sürmen
Bu iki kişi arasında yapılan küfürlü bir şakanın TÖ'dan habersiz olarak internetten bir şekilde dağıtılmasıyla oluşmuş bir görüntü. Bununla nasıl bir yargıya varmayı düşünüyorsun? Dün ben küfür ederkenki halim kayıt edilip youtube'a konsaydı benide adam yerine koymayacak mıydın?

Ram yazdı:
T. Özkan'ın avukatı durumunda olmak istemem. Yukarıda da yazdığım gibi kendisini eleştirdiğim konular mevcut ama burada kendisine yöneltilen eleştirilerin çoğunun haksız olduğunu düşündüğüm için tartışmaya katıldım.

"Tayyip'i sevmem ama, Akapeli değilim ama..." diye başlayan cümlecikler ve bu türlü türlü cümlecikleri kuran zevzeklere artık kızamıyorum.

Bense bir insanın olumsuz bulduğu yönlerini de açıklayarak körü körüne birilerinin destekçisi olmadığını gösteren ama karşıt fikirli insanları daha iyi anlayabilmek için sorular soran ve çeşitli eleştiriler getiren insanları "Tayyip'i sevmem ama.." diye başlayan cümleler kuran zevzeklere benzetenlere kızıyorum.

Ram yazdı:
T. Özkan ve ART arasındaki bir konuda size neden mesaj geldiğini açıklar mısınız?

Tuncay Özkan kısa ileti servisine üyeyim de o sebepten. Ayrıca "Biz Kaç Kişiyiz¿?"in de ilk üyelerindenim ve daha bu konuya el atmadım.

Epey geç oldu. Son olarak, milli mücadele sırasında birbirimizin olumsuz taraflarına odaklanıp çeşitli nedenlerle iç çatışmalar yaratmak yerine ortak hedeflerde nasıl buluşabileceğimize odaklanmak, düşüncelerimizi, eleştirilerimizi de olabildiğince akıl, bilim, mantık odaklı tutmak yolunda çaba harcamak herkes için daha olumlu sonuçlar verecektir.

Geçti artık o soyut birlik mücadelesi. Birlik mücadelesini zamanında vermeyenler ve adam akıllı veremeyenlerin, şimdi birlik için konuşmaya hakkı yoktur. Tabi bunları, sana yahut salt bir şahısa (Tuncay Özkan) yönelik yazmıyorum.

Vatanına sahip çıkan, milli değerlerini kollayan ve bunlar için mücadele eden insanlardan bazılarının kusurları elbette vardır. Ama bu mücadeleden birilerini dışlamaya, iç çatışmalar yaratmaya kimsenin hakkı yoktur. Yapıcı eleştirilerimizi dile getiririz, ama yıkıcı eleştiri yapmak bu mücadeleye zarar verir. Eğer zamanında adam akıllı mücadele veremeyenler varsa da yapıcı eleştirilerle, ve hepimizin katkılarıyla daha sağlam bir şekilde mücadeleye devam edebilirler. Yeter ki akıl, bilim ışığında yaşayalım ve saygı çerçevesinde birbirimizi kırmadan ve anlamaya çalışarak iletişim kuralım.
...Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır.
Genç, �Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir� diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Onu hapse atacaklar. Diyecek ki, �Ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.�
İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği.
Kullanıcı küçük betizi
altinkopru
Üye
Üye

İletiler: 77

İletigönderen Ram » Sal May 27, 2008 7:44

Türk-Kan, tükeniyor, bitmek üzere...

Ortada hala bir bitme nedeni göremiyorum. Kim biter? Bir insan vatan hainliği yaptıysa, dolandırıcılık yolsuzluk yaptıysa biter. TÖ'yü adam yerine koymamak için de yeterli bir neden göremiyorum. İlk yazımın ilk cümlesinde sordum "Bu adamı tam olarak neyle suçluyorsunuz?" diye ve öne sürülen sebepler bu adamı yok saymak için, suçlu olarak damgalamak için, düşman olmak için yeterli sebepler değil.

Lâ havle ve lâ kuvvete... Deveye diken, sana Tuncay Özkan misali oldu bu... Demekki sen, Tuncay Özkan'ın vatan hainliği yapmasını, seni dolandırmasını bekleyeceksin ki, senin için bitsin. Elebtte bu mağrur düşünce sana aittir ve senin bileceğin iştir. Ayrıca ben Tuncay Özkan'ı neden düşman adledeyim, algılaman buysa benim hatam değildir. Sen ya sebepleri teker teker alıyorsun da değerlendirip Tuncay'ı aklamaya yelteniyorsun, ya da anlamıyorsun güzel kardeşim.

Ayıp etmek, TDK sözlüğüne göre yakışıksızca davranmak anlamına geliyor. TÖ. kendisine söz hakkı verilmemesine içerleyip kendisine yakışıksızca davranıldığını düşünmüş olabilir.

Bak nasıl da hemen yumuşatıyorsun sözcüğü... Ama iyi okumamışsın... Ayıp ettiniz demiyor, ayıp diyor. Özetle, teknik olarak da aklayamıyorsun. Düşünsün, kendi yaptığı arkadan konuşmaları başkalarına mâl ederek, yine kendi ayıbını örtmek için başkalarına ayıp demek mi lâzım böyle bir durumda¿? Kaldı ki haybeye de engellenmedi. Ben Tuncay'ı bu ilk miting zamanları çok takip ettim. Çok iyi bilirim neyin ne olduğunu, kimin kimi nasıl dışladığını...

Mustafa Özbek Mustafa Balbay'ın ART'deki patronu değil mi? Patron sözü neden aşağılama anlamına gelsin? Abartmıyor musun? Adam yerine konmayı hak etmeyecek kadar bir terbiyesizlik göremiyorum.

Haa... Polyanna da otostop çekmiş, bir kamyoncu denk gelmiş. Akabinde Polyanna şöyle demiş:

"Ne kadar iyi bir amca, beni kamyonuna bindiriyor."

Derken hikâye malûm bir şekilde gelişmiş. Akabinde Polyanna şöyle demiş:

"Ne kadar iyi bir amca, bana cinsellik dersi verdi."

Sen yine bir şey göremiyor, bir şey bulamıyor olabilirsin... Fakat ben senin hangi pencereden baktığını gördüm.

Birilerine para yedirdi diye bir söylemin olduğunu söyledim mi?

Ben de, böyle bir şey söylediğini söylemedim esasen. Fakat şöyle bir şey söyledin ki, gideceği yol söylediğime doğrudur:

"Diyeceksen ki Özkan kadına çıkarması için para verdi vs., bunları kanıtlayamayız."

Birincisi; öyle bir cümle kullandığını söyledim mi?

Kullanmadıysam, ne diye haybeye yazıyorsun ve benim bu cümleyi kullandığımı iddia eder gibi yazıyorsun ve akabinde kaynak istiyorsun¿?

İkincisi; Bunu Tuncay'ın Milli Mücadele anlayışına örnek olarak gösterdin.

O ana başlıktır. Nihayetinde bu kelâmları Tuncay Özkan sarfetti demedim ve ima da etmedim.

TÖ mitingi kontrol ediyor olsa bile Emekli bir Albayın ne söyleyeceğini de kontrol edecek hali yok. Algı diyorsun çok güzel, bu algıyı kim yaratıyor? "İşte dinsiz darbeciler Atatürk'ü peygamber yapmışlar" diye en ufak bir yanlışı anında çarpıtan ve suni gündem yaratıp insanların algılarını kendi lehlerine etkilemeye çalışanlar yaratıyor. Neden o mitingde konulan hiçbir şeyi bilmiyoruz ama sadece bu benzetmeyi biliyoruz? Algımızla kim oynuyor?
Öte yandan bağıra çağıra konuşmasını ben de tasvip etmiyorum. Herkesi kucakladığını söylüyor ama AKP'yi ve Fetullahı işbirlikçi ve vatan haini gibi gördüğü için onlara karşı sert konuşabiliyor.
Benim esas sorum kanalın satılmasında T.Ö.'nün neyla suçlandığını anlayabilmekti. Bir siyasi karakter olarak kutuplaştırıcı tavırlar benim de hoşuma gitmiyor ama bu TÖ'yü adam yerine koymamasını, bitmesini mi gerektirir? Bu bir eleştiri. Ortak bir noktada TÖ'yü eleştiriyoruz. Ama Düşmanlık?

Ne demek kontrol edecek hali yok¿? Bakılmıyor mu kimin ne konuşacağına, herkes kafasına göre mi konuşuyor¿? Eğer öyleyse bunun adı miting olur mu¿? Adam çıksa, küfretse ne yaparlar o adamı¿? Konuşmasına devam ettirirler mi¿? Bunda neden durdurmadılar o zaman¿?

Ne yapayım güzel kardeşim Fetullahçı deyyuslar en ufak bir işi çarpıtıyorsa¿? Verme ellerine koz! Burada sadece Tuncay Özkan ekibi mi hedef gösteriliyor sanıyorsun¿?

Yahu kusura bakma kendin diyorsun, kendin anlamıyorsun. Fetullah işbirlikçi bir hainse, esas sorun da kanalın satılması yönünde ise, hâlâ Tuncay Özkan'ın neyle suçlandığını anlamıyorsan, kendi kendini suçlayabilirsin. Aynı kelâmlar; hoşnut değilim, tasfip etmiyorum vesaire... Hâlâ anlamadıysan neden Tuncay'ı adam yerine koymadığımı, sana daha farklı bir anlatım şekli uygulamayacağım. Sen kendi kendine onaylamamaya devam edebilirsin. E-e Tuncay, ka-ka Tuncay, seni gidi yaramaz seni...

Ayrıca ben Tuncay Özkan'a düşman değilim. Fakat yaptıklarını da asla unutmam. Asla güvenmem, söylediklerine inanmam. Bunun adı düşmanlık değil, gerçekliktir. Yoksa özel bir kinim yoktur. Kirli biriyse Allah'ından bulsun der geçerim.

Karşıdakini algısı zayıf olmakla veya sözleri kasten çarpıtmakla itham etmeden önce karşındakini anlamak için daha fazla çaba göstermeni dilerim. TÖ'nün kahvehane ağzıyla konuştuğunu söylüyorsun. Yukarıda "Sorumluluğun başında kim varsa ben onu itham ederim" diyordun ya, Kanaltürk'ün sorumluluğunun büyük kısmı ona aitti ve bu kanaldan sürekli içi boş rozet Atatürkçülüğü yapılmadığını anlatmaya çalıştım.

Alıntın yanlış be güzel kardeşim... Benim bu alıntıda "Atatürk rozetçiliği" tabirimi gördün mü¿? Görmediysen, ne diye "ben daha önce bahsettiğin bu tabir üzerinden yazıyorum" demiyorsun¿? Bunu belirteceksin ki, ben de ona göre cevap vereyim. Kaldı ki vermişim cevabımı, o izlenceler dışında adam akıllı bir şey yoktur bana göre.

Ayrıca Mine Kırıkkanat ve K.Kamal ile hazırladığı programlarda da kahvehane ağzıyla değil genelde mantıklı ve bilgilendirici konuşmalar da yapıyordu. Halka yakın olmak için zaman zaman bu dili seçiyor olabilir. Bu aptal olduğunu göstermez. Halkı aptal yerine koyduğunu da göstermez, sonuçta halkın çoğunluğu geçim sıkıntısında olduğu için bazen meselelerin olabildiğince basitleştirilmesi gerekebiliyor. Ayrıca Kanaltürkte kaliteli ve muhalif başka izlenceler de vardı, Kent planlamayla, ekonomiyle, sanatla ilgili muhalif seslere söz veren pek çok izlence hatırlıyorum.

Ben de esasen iyi okursan Tuncay Özkan'ın kelâmlarından, sohbetlerinden bahsediyorum. Haa, Mine Kırıkkanat mı¿? Lö şante onuğlu A-B üyeliği (gırtlaktan) bonjuğ jönepasi dö mondö jenerasyon, vi kapütülasyon mösyö... Yani diyor ki, üvey oğullarıma çok kızıyorum ama, AB bir başka be gülüm... Geç bu kadını.

Demiştim ya: "Doğru ya, sen ikisine de katılmıyorsun..." Kahvehane ağzı, dil sürçmesiyle olmaz, ayrıca seçimler bitince de gördük Tuncay efendinin kelâmlarını... KanalTürk'te başka yararlı izlence yoktur. Milli Mücadele'nin medya ve sivil toplum ayağındaki sözde kanala bak, üç izlence dışında izlenilecek bir şey yok.

Milli bütünlüğü bozan bir üyelik onurlu olmaz.
Devam eden görüşmeler sırasında milli çıkarların savunulmasını talep etmenin mantıksızlığı nedir?

1) Onur Öymen gibi Avrupa'yı yıkayan-yağlayan kimseleri iyi dinleyeceksin o zaman.
2) Akabinde bu ihanet anlaşmalarının kalktığını ve onurlu bir şekilde bu birliğe dahil olduğumuzu düşünerek; AB'nin anayasasını şöyle bir okuyacaksın. Tabi ay-yıldız yerine, 12 yıldızlı AB bayrağının dalgalandığını görmek istemiyorsan.
3) Avrupa Birliği çökmek üzeredir. Çökmek üzere olan bir oluşuma üye olmak, vatana ihanettir.

Benim bildiğim kadarıyla TÖ en başta değil ama örgütleyenler arasında. ART'nin ismini zikretmediyse bu eleştirilecek bir davranış ama bilmediğimiz bazı ilişkiler olabilir. Bunun nedeninin TÖ'ye sorulması gerekir. Örneğin SkyTürk'ü de görmezden geldiğini söylüyorsun ama sonuçta SkyTürk TÖ'ye söz hakkı verdi.

SkyTürk 25-30 dakika gösterdi. Görmezden geldi demedim. ART başından sonuna kadar yayınladı iki mitingi de, Tuncay Özkan, ısrarla bir tek biz yayınladık, bir-iki kanal da şöyle bir gösterdi dedi. Ayrıca SkyTürk'te, bölücü örgütün sözde siyasi ayağını temsil edenler de konuk oluyor, ampûllerin en dişlileri de... Yani bakmıyorlar bu kimi temsil ediyor diye. Bu; bir kitlesi var ise, bırak konuşsun, kanalımız izlensin mantığıdır. Milli bir çizgisi yoktur, adına da "farklı değerleri içinde barındırmak" ve "gerçek demokrasi" koymuşlar. Elbette çıkarcak konuşturacak, başka bir kanal çıkarsaydı şaşardım doğrusu...

Salt ampul düşmanlığı değil. Dediğim gibi muhalif bilgi ve düşüncelerin insanlara ulaşmış olması gayet önemli bir başarı. TV kanalı ne işe yarar ki zaten? BKK'yi kanaldan ayrı tutuyorlar ve faaliyetlerine devam ediyorlar. Yine aynı konu, kime satmasını veya ne yapmasını önerirdin?

"Somut olarak" salt ampûl düşmanlığı yapılmıştır. Bu böyledir, ufukları açmak yerine köreltmiştir. Ampûl şöyle yaptı, ampûl böyle yaptı... Eee¿? Dünyayı ampûl mü yönetiyor¿?

Hesabını da git Tuncay'a sor, kanal benim kanalım mı ki öneride bulunacağım. Bilinen en somut gerçek şudur: "Gitti, kanalını baş düşman adlettiği kimselere sattı!" Sattı diyorum, sattı. Aslında bunu da onaylamıyorsun ama, maksat Tuncay'a haksızlık edilmesin. E Tuncay etmiş edeceğini...

Sen fikrine katılmadığın veya anlamadığın insanlara zevzek derken benim cevabım şudur:
Türkiye'de yaşıyorsun, milyonlarca insan sevmedikleri işlerde, patronları daha çok para kazanabilsin diye sabah 9 akşam 6 çalışıyor (Çoğu da daha beter koşullarda). Bu insanların ekonomik özgürlükleri olsaydı aslında umurlarında bile olmayan o patronlar için çalışmazlardı.
Buradaki tercih kişisel bir tercihtir, tasvip etmesem de, karşıt görüşte olsam da bu seçime saygı duyarım. Sen onun yerinde olsaydın kanalından istifa mı ederdin? O zaman belki Kanaltürk'ü kuramazdın.

"Altınköprü, sen Tuncay'ın bu röportajına saygı duymaya devam ederken, bir de nelere saygı duyulacağını iyi bir daha düşün."

Dur şu cevabı değiştireyim.

"Altınköprü, sen Tuncay'ın bu röportajına saygı duymaya devam ederken, bir de nelere saygı duyulacağını bir daha olduğu kadarıyla düşünmeye çabala."

"Hu" da çekecek miyiz Tuncaysever¿?

Birilerini kurtarma gibi bir derdim yok. Bu kadar karşı çıkmaya yeterli bir sebep göremediğimden, TÖ'yü suçlayan, milli mücadelede yeri olmadığını, bittiğini söyleyen insanları daha iyi anlamaya çalıştım. Bence de sen de dahil hepimiz çok iyi okuyup araştırmalıyız.

Eminim böyle bir derdin yoktur. "Onaylamıyorum, tasfip etmiyorum, hoş değil ama............... katılmıyorum bu görüşlerine." Okuyalım, araştıralım, tasfip etmeyelim ama aynı zamanda katılmayalım.

Mesele bu değil elbette. Mesele, TÖ'nün fikirlerini, eylemlerini, kanalından dile getirilen muhalif bilgi ve düşünceleri değil TÖ'nün kişisel davranışlarını çarpıtan veya çeşitli davranışlarını makaslayıp Zaman, samanyolu gibi kanallardan beyin yıkayıcı yayınlar yapan insanlar gibi, TÖ'nın fikirlerini veya eylemleri üzerinde yoğunlaşmak yerine kameraman arkadaşıyla yaptığı bir şakalaşmayı önemli bir şeymiş gibi öne sürmen
Bu iki kişi arasında yapılan küfürlü bir şakanın TÖ'dan habersiz olarak internetten bir şekilde dağıtılmasıyla oluşmuş bir görüntü. Bununla nasıl bir yargıya varmayı düşünüyorsun? Dün ben küfür ederkenki halim kayıt edilip youtube'a konsaydı benide adam yerine koymayacak mıydın?

Tuncay Özkan'ın fikirleri de mi varmış¿? Ben bir tek bu terbiyesizliği mi öne sürmüşüm¿? Sen ne mantıksız ve algısı zayıf kimsesin böyle¿? Sen Tuncay Özkan ile kendini bir mi tutuyorsun¿? Yutupta bir tarafını açsan kim takar seni¿?

Özetle; Fetullahçılar gibi (Zaman, Samanyolu) demişsin. Benim söylemlerim bunlar "gibiyse", sen bizatihi Fetullahçısın o zaman. Hem o hainle görüşmesine saygı duyuyorsun, hem de kanalın bu hainlere satılmasına ses çıkartmıyorsun.

Bense bir insanın olumsuz bulduğu yönlerini de açıklayarak körü körüne birilerinin destekçisi olmadığını gösteren ama karşıt fikirli insanları daha iyi anlayabilmek için sorular soran ve çeşitli eleştiriler getiren insanları "Tayyip'i sevmem ama.." diye başlayan cümleler kuran zevzeklere benzetenlere kızıyorum.

Artık vazgeçtim, benzetmiyorum. Bizzat öylesin. Tuncay Özkan'ı aklamak için kırk takla attın burada. Karşıt görüşlerin varsa, beni mantıklı gerekçeler sunarak ikna edeceksin o zaman. Fakat ısrarla anlamadığın, konun çıkış noktasının mantıksızlığı. Tuncay Özkan, kanalını Fetullah'a sattı! *Ulan bunu kanal satılmadan bilsek de söylesek, ne derdiniz ha, ne yapardınız ey Cemaat-i Özkan¿?

*Ulan=A oğlan

Dipnot: Kanalın satışı (Fetullahçılara) zorunluydu diyerek Tuncay'ı aklamaya çalışan her kimse karşıma çıkmasın, ezerim.

Vatanına sahip çıkan, milli değerlerini kollayan ve bunlar için mücadele eden insanlardan bazılarının kusurları elbette vardır. Ama bu mücadeleden birilerini dışlamaya, iç çatışmalar yaratmaya kimsenin hakkı yoktur. Yapıcı eleştirilerimizi dile getiririz, ama yıkıcı eleştiri yapmak bu mücadeleye zarar verir. Eğer zamanında adam akıllı mücadele veremeyenler varsa da yapıcı eleştirilerle, ve hepimizin katkılarıyla daha sağlam bir şekilde mücadeleye devam edebilirler. Yeter ki akıl, bilim ışığında yaşayalım ve saygı çerçevesinde birbirimizi kırmadan ve anlamaya çalışarak iletişim kuralım.

Fazla naz bizde, aşık usandırır
Israr-ı kusur, hiddet uyandırır

Ayrıca belirtmeliyim ki, burada göründüğü gibi, buradan çıkarılabilecek bir Tuncay Özkan kinim ve düşmanlığım yoktur. Otursun oturduğu yerde Tuncay Özkan. Haa, oturmasın diyenler varsa, bugüne kadar yaptığı yanlışları savunan varsa yahut bugüne kadar yaptığı yanlaşları savunmayan fakat Tuncay'a da toz kondurmayan varsa; bundan sonra bilsin ki, kahvehane ağzını Tuncay'dan daha iyi kullanır, buradaki tavrımdan da daha sert bir tavır takınırım.

Ve yine ayrıca, ana fikri Milli Mücadele olan fakat bu konudaki veyahut herhangi bir konudaki olumsuz tavrını mütemadiyen sürdüren her kim varsa, o dur zarar veren mücadeleye. Ve yine fakat, olumsuz görüşlerin biriktiği konular art arda sıralanıyor ve adeta birikiyorsa, bu da bunun istisnasıdır, olumsuz tavır gösterenin haklılığı konuşulur.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen Türk-Kan » Sal May 27, 2008 16:39

deniz17 yazdı:Kanaltürk neden satıldı ?
Tuncay Özkan Kanaltürkün neden satıldığını belgelerle canlı yayında açıkladı...

Tıkla => http://video.google.com/googleplayer.sw ... 7405&hl=tr

Lütfen evrakların tarihlerine dikkat edin.

Resim

Resim

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Türk-Kan » Sal May 27, 2008 16:50

deniz17, bana özelden TÖ'nun zirvalarini göndermenize gerek yoktur.

Skytürk'teki 2 saate yakin konusmalarini bizzat ben paylastim!

:arrow: http://www.guncelmeydan.com/forum/gundem-ozel-230508-tuncay-ozkan-vt14810.html

Vergi borcu ve sigorta primlerinin parasi ile miting yaparsan haciz elbette gelir.

125 milyon $ teklif geldi satmadim diyor, sonunda gidiyor 25 milyon $'a Fetos'a satiyor ve hala bu adama güvenenler veya avukatligina soyunanlar var... Gercekten sasiriyorum.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen tuba » Sal May 27, 2008 18:01

Türk-kan, gerçekten durum şaşkınlık vermekten de öte.. İnsanlar hata yaparlar ve sonunda da bedelini öderler. Bu bu kadar basittir. Bireysel bir karar alınmış, toplumsal destek bekleniyor. Herkes istediği gibi düşünebilir, eyvallah deriz anlamasakta ama nedir nedendir bu kadar ısrar, ben de anlamış değilim.

Vergi ve ssk borçlarını yatıracağın yerde sen kalk bkk'ye yatır ve böylece hedef aldığın iktidarın eline koz ver (ne bekliyordun ki T.Ö., sanki senin için vergi affı yasası çıkaracaklardı!) ondan sonra hem de "sessiz sedasız" kanalı sat, nedenmiş insanların günahına girip kimseden maddi destek alamazmış (hak hukuk bildiği için herhalde).....bu şekilde davranıp sonra da destek bekle..safız ya....hem de satışı yaptığın adamlara karşı tek bir laf etmeden....sonra da kalk yapılan eleştirilere karşı hedef şaşırtmak için orda burda "bir tek kişiyi istiyorum, Tayyip'i istiyorum" de....be adam, Tayyip'i bulsak sana niye getirelim, yapabiliyorsan git kendin al....

Ram: siz burda "onuglu ab üyeligi" diye dalga geçedurun ama M.K. hanımefendi "onuğ nedir, onuğsuz kime denir, tarihçesini biz yazarız" diyor, haberiniz olsun :kikirik: :kikirik: :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

Hoşçakalın

İletigönderen ertis4 » Çrş May 28, 2008 16:45

Adına "fikir" dediğin tartışmalarını, AB yandaşlarıyla, şakşakçılarıyla yapabilirsin. (Beraberce milli değerleri koruyarak! AB'nin güzelliklerinden bahsedersiniz artık...)
Kullanıcı küçük betizi
ertis4
Üye
Üye

İletiler: 4

Re: Hoşçakalın

İletigönderen Ram » Çrş May 28, 2008 16:50

ertis4 yazdı:Dün sabah 5'e kadar oturup yazdığım cevap hiçbir sebep gösterilmeden kaldırılıp üyeliğim de silinmiş.
Güzel, demekki bundan sonra sadece yüklenen TV izlencelerini izlemek için geleceğiz ve bir fikir tartışmasına girişmeyeceğiz.
Yazdığım cevap hala bende duruyor ama buraya asmayacağım, istiyen arkadaşlar özel mesajla bana ulaşarak verdiğim cevabı görebilirler.
Mesajlarda bir sorun olursa 'dan ulaşabilirsiniz.
Hoşçakalın.
altinkopru

Sözde cevap dediğin kıvırtma bende de duruyor, isteyene gösterebilirim. Atmak için bir de sana sebep mi söyleyecektik Erenay efendi¿? Üyeliğin silinmedi, yasaklandın. Kaç tane daha rumuz aldın¿? Tuncay Özkan şakşakçılığını AB yalanlarıyla sürdürdün. Burada senin gibi Erasmus çocuklarına yer yoktur.

Burada adres vermek de yasaktır, şov yapmakta. Tekrar defolabilirsin.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

Re:

İletigönderen eros714 » Çrş Tem 29, 2009 17:47

Ram yazdı: iyi, ben sana Tuncay Özkan'ın son terbiyesizliğini anlatayım. Forumumuzda Ankara Rüzgârı adlı izlencenin 18 Mayıs 2008 tarihli bölümü mevcuttur. O izlencenin, Kanal Türk hakkında konuşulan son yarım saatlik kısmını izleyiniz. Mustafa BALBAY, yüreğiyle ve vicdanıyla kabûllenemediğini söylemekte, akabinde Emin ÇÖLEŞAN bir yandan Tuncay Özkan'ı savunmakta, bir yandan da onun da içi el vermemekte ve yermektedir. Bu "oldukça yumuşak ve sakin" yermeler neticesinde dahi, Özkan bitmiştir.

Sözünü ettiğin programı ben de izledim. Çölaşan programda Tuncay Özkan'ı kanalını fettullahçılara sattığı için eleştirmişti ama Tuncay Özkan'ın kanalını neden sattığını açıklamasını istemişti.

Yazılan:

Tuncay Ozkan kabul etti.
Ozbek ART ye Ozkani

Noktası-virgülüne dokunmadan aktardım. İşte seviyesizlik budur. Seviyesizlik en kibar tanımdır. Bu açıkça terbiyesizliktir, ayrımcılığın had safhaya vardığı noktadır. Tuncay Özkan'ı adam yerine koyanda da vardır hata... ART'yi de kısmen eleştiriyorum bu mevzuda, kendimi de... Zira sırf soyut birlik bozulmasın diye destek çıkıldı, ses çıkarılmadı birçok şeye...

Bu mesaj bana gelmemişti ama bu olayı Emin Çölaşan "Sakıncalı Gazeteci" kitabında okudum. Emin Çölaşan'ın sözleriyle o olay aynen aktarıyorum:

"Tuncay Özkan Kanaltürk'ü Fethullahçılara sattığı zaman ben bu satışı kınamış, ancak bu konuda hükümetin Kanaltürk'ü çökertmek için yaptığı inanılmaz baskıların da dikkate alınması gerektiğini savunmuştum. Mustafa Balbay ise tam tersini savunuyor, Tuncay Özkan'a çok kızıyordu. Aralarında geçmişten gelen sevgisizlik ve karşıtlık olduğunu o günlerde bilmiyordum. Balbay'a bir öneri götürdüm:
"İlk kez bizim programa üçüncü bir kişiyi çıkaralım. Tuncay olayı ve yaşadığı baskıları bizim programda anlatsın."
Balbay gönülsüzce kabul eder göründü.
"Yalnız abi bir şartım var, ben ağır konuşurum. Yüzüne karşı ağır eleştiririm."
Bunları Tuncay'a söyledim, bu koşulları kabul etti. Yaşadığı baskıları ilk kez bizim programda anlatacak, Kanaltürk'ü Fethullahçılara niçin sattığını bizim programda anlatacaktı.
İki gün sonra Mustafa beni aradı. Art'nin onursal başkanı Mustafa Özbek'le bu konuyu konuştuğunu, Özbek'in Tuncay Özkan'ı istemediğini vurguladı. Ben kırılmıştım ama yapacak bir şey yoktu.
Tuncay'ı arayıp özür diledim." (Sakıncalı Gazeteci Sayfa:206-207)

Şimdi anlıyoruz ki Art Tuncay Özkan'a kanalını neden sattığını açıklama şansı bile vermemiş. Tuncay Özkan da bu durum karşısında haklı olarak sinirlenmiş.

Bunun tefsiri nedir¿? Şudur: Ben alırım bu örtüyü, yırtar yakarım. Gerekirse saçından tutup sürüklerim o ucubeleri. Adi kara fatmalar, pis yobazlar sizi. Sizi istemiyoruz, defolun gidin.
Şimdi diyeceksiniz ki, Tuncay'ın böyle bir amacı yoktur. Olsun olmasın, dışarıdaki ampûl bunu görünce ne yapıyor, daha çok hocaefendisine sarılıyor, daha çok Cumhuriyet'e küfrediyor, daha çok Türk'e, Atatürk'e, milli değerlere saldırıyor, her türlü pisliğe kendini daha çok bırakıyor. Yalan mı¿!? Buna yalan diyecek olanın aklından şüphe etmem, yoktur zira...
Her şeyden evvel; bu Türk ahlâkına, Mustafa Kemâl adabı ve mücadelesine uygun mudur ey cemaat-ı Özkan¿?

Bu haberleri Fethullaçı stv de, kanal 7 de izlemiştik. Tuncay Özkan'ın katıldığı bir mitingde yaşlı bir kadın başındaki türbanı çıkarıp atmıştı, ve yandaş medya bunu Tuncay Özkan'ın yaptırdığını yazmıştı daha sonra da bu yaşlı kadın kanaltürk'e çıkıp başörtüsünü tepki olarak kendi isteğiyle çıkardığını canlı yayında söylemişti. Bu olayla ilgili videolar youtube de bulunmaktadır ama youtube'ye giremediğimden buraya link veremedim. Girebilen arkadaşlar baksın bakalım o olay nasıl olmuş.
Tuncay Özkan yukarıda bahsettiğin gibi bir şov yapmadığından altındaki yorumlar da geçerliliğini kaybetmiş oluyor.

Yukarıdaki yazdıklarım burada da geçerlidir. Bu gibi ilginç, acılı ve gülünç hadise de neyin nesidir¿? Terbiyesizliktir, ahlâksızlığın önde gidenidir. Alın size kutuplaşma! Milli bütünlük mü, milli bölücülük müdür bu¿?

Komik. Yine bir fethullahçı yayın organı haberi. Olayın aslı: Çağlayan'daki Cumhuriyet mitinginde Tuncay Özkan'dan önce kürsüye çıkan Emekli Hava Pilot Albay Şenay Güray o anki atmosferin de etkisiyle şöyle bir konuşma yapmış: "Sen ki Atam, can çekişen bir hastaya şifa vermek üzere Allah tarafından görevlendirilmiş bir elçi, bir adı konmamış peygambersin. Sen sarı saçlım, mavi gözlüm nerdesin." demiş. Bu olaydan sonra fettullahçı yayın organı zaman gazetesinde Tuncay Özkan'ın Atatürk'ü peygamber (!) ilan ettiği haberi çıkmıştır.

Ram yazdı:- Bilimsel olmayan konuşmalar ve basitlikler

Halkı iyice aptal yerine koyuyor, halk anlasın diye güya kahvehane muhabbetleriyle iyi bir şey yaphtığını sanıyordu. Bir defa yaparsın, iki defa yaparsın anlarız...

Ben bizkaçkişiyiz platformunun düzenlediği panellere gelen bilim adamlarını hatırlatmak isterim. Özellikle Süheyl Batum'u ve Celal Şengör'ü ve deprem ve ekonomi konularında uzmanların, bilim adamlarının konuştuğunu hatırlatayım.

Buna katılmamak mümkün mü?
Ne ABD ne AB! Tam bağımsız Türkiye! Onurlu AB üyeliği.

Somut örnek olmadığı için yorum yapamıyorum. Hangi kurum yada kuruluş dışlanmış bilmiyorum.

Ram yazdı:- Kendi kendini, tüm milli düşünce sahiplerinin lideri ilan etme belirtisi (sendromu)

Tuncay Özkan'ın böyle bir beyanatı yok.

Ram yazdı:Şimdi... Tuncay Özkan iyi şeyler yapılmasında rol oynamadı mı¿? Oynadı. Hakkını yemeyelim, onca insan bir şekilde toplandı. Akapeye de muhalefet yaptı. Fakat önemli olan, "bütün bunları nasıl yaptı, netice ne oldu¿?" sorusudur.

Bütün bunları bizkaçkişiyiz platformu ile yaptı. Netice de ne oldu? Cumhuriyet mitingleri oldu. Parti kurdu. Ergenekon'dan içeri alındı.

Ram yazdı:Yıllar önce önünde el pençe divan durup her sorduğu basit soruya aldığı sözde cevaplara her defasında "efendim, tabi efendim" diye cevap veren Tuncay, dün bu şarlatana küfrediyor, bugün o şarlatana kanalını satıyor!

Tuncay Özkan yıllar önce kanal d haber müdürüyken fethullah'la ilgili bir haber yapmış. (İşte o haberi burdan izleyebilirsiniz:http://www.vidivodo.com/40805/tuncay-ozkan-ve-fethullah-gulen)
Efendim, neymiş Tuncay Özkan, Fethullah'a efendim demiş ne diyecekti "herif" mi diyecekti orada haber yapıyor. Bir haberci işini yapıyor beyler! O dönemde de gündemde olan biriyle röportaj yapmış olması çok çok normal. Çok beğendiğiniz Fatih Altaylı, M. Ali Birand bebek katili öcalan'la bile röportaj yapmış olduğunu unuttunuzmu.

Ram yazdı:Tuncay Özkan severler, sizleri hiçbir zaman anlamayamadım, siz kendinizi anlayabiliyor musunuz¿?

Ben de seni anlamıyorum. Yandaş, yalama, yalaka, fethullahçılarla bir olup ulusalcı birine niye saldırıyorsun?

Ram yazdı:Ciddiyet abidesi, II. Milli Mücadele kahramanı, büyük lider Tuncay Özkan!
[/quote]

Özel hayat denilen bir şey var. İnsanlar arkadaşlarıyla böyle takılabilirler. Bunu ben de yapıyorum..
video.google.com Video from : video.google.com

SON SÖZ:
www.dailymotion.com Video from : www.dailymotion.com
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletiler: 121

Re: Re:

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Tem 29, 2009 19:16

Offtopic :
eros714 yazdı:

Ne mümkün :)
AB: Türk askeri Kibris'ta isgalcidir!
AB: Türkler Ermenileri kesmistir!
AB: Türkler Kürtleri kesmistir!
AB: Esasen Türklerin kesmedigi 'azinlik' yoktur!
AB: Azinlik demisken; Patrikhane, Heybeliada Ruhban Okulu, Vakiflar!
AB: Kürtlere anayasal haklar! (ne anlama geliyorsa :roll:)
AB: Kürtce ikinci resmi dil olsun!
AB: Türkiye'yi nikahli es yapmayiz, ama en gözde metreslerimizdendir!

Viva onurlu AB Üyeligi :)

(Öymen/Özkan ikilisi beni pek güldürür. Ne diyelim, Allah da onlari güldürsün :))

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Re: Kanaltürk’ü Bugün aldı

İletigönderen Ram » Çrş Tem 29, 2009 20:12

eros714 yazdı:

Yazılan:

Tuncay Ozkan kabul etti.
Ozbek ART ye Ozkani

Bu mesaj bana gelmemişti ama bu olayı Emin Çölaşan "Sakıncalı Gazeteci" kitabında okudum. Emin Çölaşan'ın sözleriyle o olay aynen aktarıyorum:

"Tuncay Özkan Kanaltürk'ü Fethullahçılara sattığı zaman ben bu satışı kınamış, ancak bu konuda hükümetin Kanaltürk'ü çökertmek için yaptığı inanılmaz baskıların da dikkate alınması gerektiğini savunmuştum. Mustafa Balbay ise tam tersini savunuyor, Tuncay Özkan'a çok kızıyordu. Aralarında geçmişten gelen sevgisizlik ve karşıtlık olduğunu o günlerde bilmiyordum. Balbay'a bir öneri götürdüm:
"İlk kez bizim programa üçüncü bir kişiyi çıkaralım. Tuncay olayı ve yaşadığı baskıları bizim programda anlatsın."
Balbay gönülsüzce kabul eder göründü.
"Yalnız abi bir şartım var, ben ağır konuşurum. Yüzüne karşı ağır eleştiririm."
Bunları Tuncay'a söyledim, bu koşulları kabul etti. Yaşadığı baskıları ilk kez bizim programda anlatacak, Kanaltürk'ü Fethullahçılara niçin sattığını bizim programda anlatacaktı.
İki gün sonra Mustafa beni aradı. Art'nin onursal başkanı Mustafa Özbek'le bu konuyu konuştuğunu, Özbek'in Tuncay Özkan'ı istemediğini vurguladı. Ben kırılmıştım ama yapacak bir şey yoktu.
Tuncay'ı arayıp özür diledim." (Sakıncalı Gazeteci Sayfa:206-207)

Şimdi anlıyoruz ki Art Tuncay Özkan'a kanalını neden sattığını açıklama şansı bile vermemiş. Tuncay Özkan da bu durum karşısında haklı olarak sinirlenmiş.

Tuncay Özkan kızabilir. Bu, seviyizlik ve terbiyesizlik yapmasını mı gerektirir¿? Ayrıca bu konuyu, burada yazılanları tamamen okudun mu¿? Kim kime asıl haksızlığı yapmış yazdık burada; Tuncay Özkan'ın diğerlerini nasıl dışladığını yazdık. Gidip kanalı Fetullah'a satacak, sonra da ayrımcılık yaptığı, tüm dışlamaları ve kendi kendini tek ve lider gibi göstermesi unutulacak, ondan sonra suçlu kim olacak¿?

Çölaşan bulmuş Tuncayını, aman bırakmasın.

eros714 yazdı:

Bu haberleri Fethullaçı stv de, kanal 7 de izlemiştik. Tuncay Özkan'ın katıldığı bir mitingde yaşlı bir kadın başındaki türbanı çıkarıp atmıştı, ve yandaş medya bunu Tuncay Özkan'ın yaptırdığını yazmıştı daha sonra da bu yaşlı kadın kanaltürk'e çıkıp başörtüsünü tepki olarak kendi isteğiyle çıkardığını canlı yayında söylemişti. Bu olayla ilgili videolar youtube de bulunmaktadır ama youtube'ye giremediğimden buraya link veremedim. Girebilen arkadaşlar baksın bakalım o olay nasıl olmuş.
Tuncay Özkan yukarıda bahsettiğin gibi bir şov yapmadığından altındaki yorumlar da geçerliliğini kaybetmiş oluyor.

Vallahi ben izlemedim. Sen izlemişsin, neler dendiğini yazabilirsin. Ben mitingi izledim, neyin ne olduğunu gözlerimle gördüm. Fakat asıl sorun senin okuduğunu anlamamandan kaynaklanıyor:

"Tuncay Özkan yukarıda bahsettiğin gibi bir şov yapmadığından altındaki yorumlar da geçerliliğini kaybetmiş oluyor."

Önce ampûl yandaşları bu tür haberler yaptı de, sonra onlar ne demiş yazma, akabinde onların deyip de senin burada yazmadığın fakat ima ettiğin söylemleri benim üzerime yık.

Yukarıdaki Erasmus çocuğu da öyle anlamış, cevabını vermişim. Tuncay Özkan kadının başındaki örtüyü alıp yere çaldı demiyorum, karşı tarafta bu algı olur demek istiyorum, oldu da zaten. Kadın çıkacak "kahrolsun şeriat" diyecek, ondan sonra ayıkla pirincin taşını. Apûle oy veren yurdum insanına sorsan, "şeriat İslâm demektir" diyecektir.

eros714 yazdı:

Yukarıdaki yazdıklarım burada da geçerlidir. Bu gibi ilginç, acılı ve gülünç hadise de neyin nesidir¿? Terbiyesizliktir, ahlâksızlığın önde gidenidir. Alın size kutuplaşma! Milli bütünlük mü, milli bölücülük müdür bu¿?

Komik. Yine bir fethullahçı yayın organı haberi. Olayın aslı: Çağlayan'daki Cumhuriyet mitinginde Tuncay Özkan'dan önce kürsüye çıkan Emekli Hava Pilot Albay Şenay Güray o anki atmosferin de etkisiyle şöyle bir konuşma yapmış: "Sen ki Atam, can çekişen bir hastaya şifa vermek üzere Allah tarafından görevlendirilmiş bir elçi, bir adı konmamış peygambersin. Sen sarı saçlım, mavi gözlüm nerdesin." demiş. Bu olaydan sonra fettullahçı yayın organı zaman gazetesinde Tuncay Özkan'ın Atatürk'ü peygamber (!) ilan ettiği haberi çıkmıştır.

Vazgeçiyorum, hiç okumamışsın. Bir de tereciye tere satar gibi olayın aslını anlatıyor. İşte okumazsan güzel kardeşim, ya da okuyup da ne yazdığımı anlamazsan bu duruma düşersin. Hepsinin cevabı bu başlık altında vardır; değerli gözlerin yorulacak ama ne yapalım, bir zahmet, hadi...

Ram yazdı:- Bilimsel olmayan konuşmalar ve basitlikler

Ben bizkaçkişiyiz platformunun düzenlediği panellere gelen bilim adamlarını hatırlatmak isterim. Özellikle Süheyl Batum'u ve Celal Şengör'ü ve deprem ve ekonomi konularında uzmanların, bilim adamlarının konuştuğunu hatırlatayım.

Hadi mitingler neyse de, asıl televizyon konuşmalarından bahsediyorum. Kimin¿? Tuncay Özakn'ın. Yani Celal Şengör ya da Süheyl Batum'un konuşmalarından bahsetmiyorum. Okumamanın zararları!

Afedersin neye katıldığını biraz açar mısın¿?

Somut örnek olmadığı için yorum yapamıyorum. Hangi kurum yada kuruluş dışlanmış bilmiyorum.

Birkaç örnek:

Yayıncılıkta dışlamalar; ART, Ulusal Kanal ve Kanal B
Mitinge katılımda dışlamalar; (İlk mitinglerde) İşçi Partisi'nin söylemlerini engellemeler ve MHP'den kopmuş, sağdan uzaklaşmış bazı eski milliyetçiler ya da MHP'ye muhalif MHP'li birtakım kümeler (Türkiyem Topluluğu gibi).
Soğutmalar; karşı taraf ile iyice kutuplaşma yaratan söylem ve eylemler, karşı taraftan olmayan kümeleride etkilemiş, mücadeleden soğutmuştur.

Ram yazdı:- Kendi kendini, tüm milli düşünce sahiplerinin lideri ilan etme belirtisi (sendromu)

Tuncay Özkan'ın böyle bir beyanatı yok.

Gerçekten mi¿? İnadına mı yapıyorsun bunu güzel kardeşim¿?

Ram yazdı:Şimdi... Tuncay Özkan iyi şeyler yapılmasında rol oynamadı mı¿? Oynadı. Hakkını yemeyelim, onca insan bir şekilde toplandı. Akapeye de muhalefet yaptı. Fakat önemli olan, "bütün bunları nasıl yaptı, netice ne oldu¿?" sorusudur.

Bütün bunları bizkaçkişiyiz platformu ile yaptı. Netice de ne oldu? Cumhuriyet mitingleri oldu. Parti kurdu. Ergenekon'dan içeri alındı.

Netice ne olacak! Gitti, kanalını Fetullah'a sattı. Netice budur, sen haticeyi yazmışsın. Kanal bünyesinde çalışanlara bir yıl kadar ödemediği maaşları ne yaptı onu bilmiyorum. Kanal Biz kurulalı çok oldu, herhalde artık ödemiştir.

Tuncay Özkan yıllar önce kanal d haber müdürüyken fethullah'la ilgili bir haber yapmış. (İşte o haberi burdan izleyebilirsiniz:http://www.vidivodo.com/40805/tuncay-ozkan-ve-fethullah-gulen)
Efendim, neymiş Tuncay Özkan, Fethullah'a efendim demiş ne diyecekti "herif" mi diyecekti orada haber yapıyor. Bir haberci işini yapıyor beyler! O dönemde de gündemde olan biriyle röportaj yapmış olması çok çok normal. Çok beğendiğiniz Fatih Altaylı, M. Ali Birand bebek katili öcalan'la bile röportaj yapmış olduğunu unuttunuzmu.

İnsanoğlu işte... Dün Fetullah'ın önünde el pençe divan duran adamın, nasıl oluyor da bugün "ultra", "süper" ve hatta "mega" yurtsever olduğunu sorgulamıyor; sorgulamak bir yana, yadırgamıyor da...

Ben de seni anlamıyorum. Yandaş, yalama, yalaka, fethullahçılarla bir olup ulusalcı birine niye saldırıyorsun?

Küçüklerden az büyüksün
Büyüklerden bir hödüksün
Bühtan çıktı kaz kafandan
Ey sen nasıl bir kütüksün¿?

Ram yazdı:Ciddiyet abidesi, II. Milli Mücadele kahramanı, büyük lider Tuncay Özkan!

Özel hayat denilen bir şey var. İnsanlar arkadaşlarıyla böyle takılabilirler. Bunu ben de yapıyorum..
video.google.com Video from : video.google.com

Özeline saygım sonsuz
Güzeline sevgim sonsuz
Tuncay Özkan sıradansa
Neden safa taktı boynuz¿?

SON SÖZ:

Yürüyen balinalar
Kuş olup uçuverdi
Bühtan Tanrısı eros
Son sözü deyiverdi

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

Re: Kanaltürk’ü Bugün aldı

İletigönderen yigitler » Çrş Tem 29, 2009 21:43

Arkadaslar, artik bu is coktan oldu bitti. Bosuna kavga etmeyelim. Herkes gibi ben de ofkelendim ve uzuldum Kanalturk'un satisina. Tuncay Ozkan'in tavirlarindan hoslanmayabilirsiniz ya da ayni goruste olmayabilirsiniz, ama nihayet gercek bir Ataturkcu, Fatih Altayli ve Reha Muhtar gibi plastip Ataturkcu degildir. Ben dilerim ki hem Tuncay Ozkan, Mustafa Ozbek, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay bir an once hurriyetlerine kavussun. Ama benim asil merak ettigim sey neden Aydin Dogan, ya da Mehmet Emin Karamehmet bu kanala talip olamadi? Ama asil gercek su, anketlere gore cok az kisi seyrediyor bu yeni Kanalturk'u. Koza Gurubu'nun istedikleri basarisi gelmedi, oteki kanallarin golgesinde kaldilar.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Re:

İletigönderen eros714 » Prş Tem 30, 2009 10:01

Türk-Kan yazdı:
Vergi borcu ve sigorta primlerinin parasi ile miting yaparsan haciz elbette gelir.

125 milyon $ teklif geldi satmadim diyor, sonunda gidiyor 25 milyon $'a Fetos'a satiyor ve hala bu adama güvenenler veya avukatligina soyunanlar var... Gercekten sasiriyorum.

Tuncay Özkan'ın cevabını içeren video:
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletiler: 121

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x