Ram yazdı:Tuncay Özkan kızabilir. Bu, seviyizlik ve terbiyesizlik yapmasını mı gerektirir¿? Ayrıca bu konuyu, burada yazılanları tamamen okudun mu¿? Kim kime asıl haksızlığı yapmış yazdık burada; Tuncay Özkan'ın diğerlerini nasıl dışladığını yazdık. Gidip kanalı Fetullah'a satacak, sonra da ayrımcılık yaptığı, tüm dışlamaları ve kendi kendini tek ve lider gibi göstermesi unutulacak, ondan sonra suçlu kim olacak¿?
Çölaşan bulmuş Tuncayını, aman bırakmasın.
Tuncay Özkan'ın o sana gelen mesajı, bizzat yolladığını düşünmüyorsun heralde. Kaldı ki o mesajda da seviyesizlik ve terbiyesizlik yok bence. Doğrular, gerçekleri paylaşmış sizlerle daha sonra Çölaşan da bu olayı kitabında anlatıyor ve burdan Tuncay Özkan'ın haklı olduğunu anlıyoruz (!) (Anlayana...)
Ram yazdı:Vallahi ben izlemedim. Sen izlemişsin, neler dendiğini yazabilirsin. Ben mitingi izledim, neyin ne olduğunu gözlerimle gördüm. Fakat asıl sorun senin okuduğunu anlamamandan kaynaklanıyor:
Önce ampûl yandaşları bu tür haberler yaptı de, sonra onlar ne demiş yazma, akabinde onların deyip de senin burada yazmadığın fakat ima ettiğin söylemleri benim üzerime yık.
Yukarıdaki Erasmus çocuğu da öyle anlamış, cevabını vermişim. Tuncay Özkan kadının başındaki örtüyü alıp yere çaldı demiyorum, karşı tarafta bu algı olur demek istiyorum, oldu da zaten. Kadın çıkacak "kahrolsun şeriat" diyecek, ondan sonra ayıkla pirincin taşını. Apûle oy veren yurdum insanına sorsan, "şeriat İslâm demektir" diyecektir.
1- "Okuduğunu anlamama" değil inanmama olacaktı o çünkü ben yandaş, fethullahçı medyada çıkan, Tuncay Özkan gibi ulusalcı, kemalist insanlarla ilgili, haberlere inanmıyorum.
2- Sen burada fethullahçı medyanın tosuncuklarının söyledikleri gibi o kadının başörtüsünü çıkarmasını Tuncay Özkan planladı görüşüne katılıyormusun?
3- Katılmıyorsan, Tuncay Özkan müneccim mi? Nereden bilsin kadının öyle bir hareket yapacağını?
4- Karşı tarafın algısı ne olur bilmem. Nasıl algılarlarsa algılasınlar: Kahrolsun şeriat! Yaşasın Laik, Demokratik, Sosyal, Hukuk Devleti! Yaşasın Mustafa Kemal ATATÜRK'ün devrimleri! Bazı küçük beyinliler istiyor diye şeriat mı isteyelim ram efendi?
Ram yazdı: Hadi mitingler neyse de, asıl televizyon konuşmalarından bahsediyorum. Kimin¿? Tuncay Özakn'ın. Yani Celal Şengör ya da Süheyl Batum'un konuşmalarından bahsetmiyorum. Okumamanın zararları!
Efendi burası Türkiye! Burası Almanya, yada İngiltere değil. Politika jargonuyla mı konuşacaktı? Kim ne anlardı o zaman söylediklerinden? Halka konuşurken herkesin anlayacağı sade bir dil kullanması gerekir Türkiye'de.
Ram yazdı:Afedersin neye katıldığını biraz açar mısın¿?
Açarız.
1- Ben Türkiye'nin dış politikasını ABD'nin, iç politikasını AB'nin, ekonomisini de IMF'nin yönetmesine karşıyım. "Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye"nin anlamı budur.
2- Türkiye'nin ulu önder Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine, mertebesine ulaşması için önemli bir adımdır Avrupa Birliği üyeliği. Karşı olun yada olmayın AB ülkeleriyle bizim aramızdaki farklar ortadadır. İnsanların yaşam standartları arasındaki uçurum ortadadır. Bu koşullar altında ben AB'ne girmeye karşı değilim ama AB üyeliği için politkacılarımızın onların her dediğini yapmasına karşıyım, onların karşısında ezik durmalarına karşıyım. Bu yüzden diyorum ki: "Onurlu AB üyeliği".
Ram yazdı:- Mitinglerde dışlanan çeşitli kurum, kuruluş ve kitleler
Birkaç örnek:
Yayıncılıkta dışlamalar; ART, Ulusal Kanal ve Kanal B
Mitinge katılımda dışlamalar; (İlk mitinglerde) İşçi Partisi'nin söylemlerini engellemeler ve MHP'den kopmuş, sağdan uzaklaşmış bazı eski milliyetçiler ya da MHP'ye muhalif MHP'li birtakım kümeler (Türkiyem Topluluğu gibi).
Soğutmalar; karşı taraf ile iyice kutuplaşma yaratan söylem ve eylemler, karşı taraftan olmayan kümeleride etkilemiş, mücadeleden soğutmuştur.
1- "Yayıncılıkta dışlananaların" (!) hepsi cumhuriyet mitinglerini verdi ama kanallarından.
2- İşçi partisinin söylemlerini tabi ki engelleyecekler, o mitingler tek partiye mi bırakılacaktı?
3- Soğumasınlar kardeşim ne yapalım? Övseler miydi onları? Ayrıca kutuplaşmayı Akp yaratmıştır.
Tuncay Özkan'a vatan haini gibi davrananlara ustanın güzel bir şiiri:
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt
hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.