Kanaltürk’ü Bugün aldı

Genel & Güncel Konular

Kanaltürk’ü Bugün aldı

İletigönderen Çetin Taş » Pzt May 12, 2008 15:19

Bugün gazetesinin sahibi olan Koza Davetiye, Kanaltürk’ü satın aldı. Kanaltürk’te Tuncay Özkan’ın yerine yeni patron Akın İpek oldu.
İSTANBUL - Bugün gazetesinin sahibi Akın İpek, Kanaltürk’ün yeni patronu oldu. İpek Matbaacılık’ın bağlı ortaklığı Koza Davetiye, Kanaltürk TV, Kanaltürk Radyo ve kanalturk.com.tr internet sitesinin ana ortağı olan Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri şirketinin yüzde 99.99 hissesini satın aldığını açıkladı.

KAYNAK: http://www.ntvmsnbc.com/news/446000.asp
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Çetin Taş » Pzt May 12, 2008 15:34

Kanaltürk el değiştirdi!

Kanaltürk'ü Bugün Gazetesi'nin sahibi olan Koza İpek Grubu satın aldı. ATV ve Sabah’ı almaktan ümidini kesen Koza İpek Grubu sonunda Kanalturk’ü aldı.
Koza Davetiye Kanaltürk'ü satın aldı. Konuya ilişkin olarak İMKB'ye açıklama gönderildi.

Koza Davetiye satışla ilgili olarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bir açıklama gönderdi.

Açıklamada, gruba bağlı ATP İnşaat'ın Kanaltürk TV, Kanaltürk Radyo ve kanalturk.com.tr sitesiyle ilgili şirketlerin yüzde 99.9'luk hissesini satın aldığı belirtildi.

Kanaltürk hükümete yönelttiği sert eleştiriler ve sahibi Tuncay Özkan'ın cumhuriyet mitinglerindeki aktif tavrı ile dikkat çekiyordu. Kanalın CHP ile olan ilişkisi ise iktidar partisi tarafından eleştiriliyordu.

İŞTE KANALTÜRK'ÜN YENİ PATRONU

Grubun başındaki Akın İpek 1963 doğumlu… İyi bir eğitim görmüş. Önce Ankara TED, ardından İngiltere’de ekonomi… Babası öldükten sonra işi büyüterek ilerletmiş. Medya ise istediği ama hiç planlamadığı bir konuymuş.

ÖNCE BUGÜN’Ü ALDI

Bir arkadaşı sayesinde Nazlı Ilıcak’la tanışmış ve bir hafta içinde de gazeteyi almış. Gazeteyi aldığı günlerde Vatan Gazetesi’nden Gülümhan Gülten’e verdiği röportajında şöyle anlatıyor.

“Ben o zaman bunu bir fırsat olarak algıladım. Ben tam gazeteyi aldığım sırada bir yerde Zafer Bey'le (Zafer Mutlu) karşılaştık. Bana ilk söylediği “Allah kolaylık versin” lafı oldu. Ben o zaman anlamamıştım. Sonra anladım. Zor olduğunu biliyordum ama bu kadar zor olduğunu tahmin edemedim. Ben de medyada kısa sürede çok büyük başarı elde ederim sandım. Bir buçuk yılda hayatımı törpüledi”

ALTIN MADENCİLİĞİ

Davetiyecilikle başladığı, medyayla devam ettiği işine bir de altın madenciliğini ekledi. 20 milyon dolarını peşin ödeyerek 45milyon dolara Bergama'daki ‘Ovacik Madeni'ni aldı.

AK PARTİ’Yİ DESTEKLİYOR MU?

İpek AK Parti'yle organik bir bağının olmadığını söyleyen İpek Erdoğan’ı hayatında sadece 2 defa görmüş. İpek “Ak Parti’yi destekliyor musunuz?” sorusuna “Ben siyasi istikrarı destekliyorum. Ben çalışarak para kazanan bir insanım. Bu ülkede benim bir gecede tüm borçlarım 2 katına çıktı. Varlığım yarı yarıya düştü. Şimdi AK Parti, sevin ya da sevmeyin bu işi geçmiş iktidarlardan daha iyi yapmadı mı? Elimi vicdanıma koyuyorum. Yine söylüyorum, AK Parti'yle hiçbir ilişkim yok. Ama ben istikrarı destekliyorum."

SARIKLI CÜBBELİ BİR ADAM DEĞİLİM

Akın İpek hakkında en çok konuşulan dedikodu ise Fethullah Gülen’in en yakınındaki isim olduğu. İpek Gülen’i tanıdığını inkar etmiyor. Ve “Bence Hocaefendi bu ülkedeki radikal İslamın da önündeki en büyük engellerden bir tanesidir.” Diyor ve kendini şöyle tanımlıyor: “İnançlı bir insanım, eşim de inançlıdır. Alkolü, yaklaşık 11 yıl önce inançlarım nedeniyle bıraktım. Ama modern bir aileyiz biz. İyi bir eğitim gördük. Ama sanki beni dünyadan kopmuş cübbeli, sakallı bir adam gibi görüyorlar.”
Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/default.aspx ... Date=12.05 .2008&ver=52
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen creative » Pzt May 12, 2008 15:35

bu satışdan sonra kanaltürk de haberleri izleyelim bakalım nasıl olacak. hükümet neler yapmış neleeer :roll:
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

İletigönderen zfrtxt » Pzt May 12, 2008 15:45

ne oldu simdi tuncay ozkan fetullahi kirip geciriyordu ekranindan bugun gazetesi bedava dagitilirken feto baglantisini haykiriyordu. altin madeninden tut medyaya yukselisini sorguluyordu genc girisimcinin , gidip de onami satacakti . ahde vefa dedikleri bu muymus? benim uzuldugum hulki cevizoglu oldu bakalim simdi ona program yaptiracaklarmi hala . ya ardlarina taktiklari binlerce insanin guveni ne durumda simdi acaba ?
Kullanıcı küçük betizi
zfrtxt
Üye
Üye

İletiler: 106

İletigönderen İlteriş » Pzt May 12, 2008 17:28

Bizkackisiyiz sitesinde, "yeni kanal geliyor" yazilmis. Umarim, ceviz kabugu ve benzeri haber programlarini yayinlayabilecekleri bir kanal kurarlar. Ic cephe zayifliyor.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Çetin Taş » Pzt May 12, 2008 20:13

Tuncay Özkan'ın gazetecilik ve politik hayatı bugün bitmiştir.
Biz Kaç Kişiyiz Hareketi'ne üye olan 1 milyon 300 bine yakın kişinin hissettiği şu an olsa olsa hayal kırıklığıdır.Bu harekette ne yazık ki bugün bitmiştir.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt May 12, 2008 20:36

hakkaten bende bu işi anlamadım.biz kaç kişiyiz de de yorumları okusanız milley ne yazacağını bırakın ne düşüneceğini bile daha bilmiyor.yani bu kanal zorda olabilir.ona lafım yok.ama satılacaksa da böyle birine ve bu kadar punduna getirerek satılır mı? hakkaten bende çok büyük hayal kırıklığına uğradım.chp nin oylarını ilk etapta bölecek olsa dahi uzun vadede bu hareketin güçleneceğini ve chp nin acizliğini kapatacağını umud ediyordum ama karizma çizildi bir kere.şu an aklımda T.Özkan kimlere hizmet ediyor soruları uçuşuyor.millete mi yoksa .....
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Çetin Taş » Pzt May 12, 2008 21:10

Bir hatıramı sizinle paylaşayım.
Geçen sene Öağlayan'da yapılan Cumhuriyet Mitingi'ne İşçi Partisi otobüsü ile giderken ilçe başkanı ile Tuncay Özkan yüzünden tartışmıştım.Tuncay Özkan'ın karanlık bir adam olduğunu ve Cumhuriyet Mitingleri'ni kendi leyhine dönüştürmeye çalıştığını söylemişti.Ben de günün birlik olma günü olduğunu,bu şekilde düşünmesinin üzücü olduğunu söylemiştim.
Şimdi ister istemez kendime soruyorum acaba gerçekten ilçe başkanının bildiği bir şey mi vardı diye.
Kanalı satın alanlar doğrudan Ağlakzade Cemaati'ndenler.Bunu çok iyi biliyorum.Yahu savaşta bile teslim olmadan önce cephaneler imha edilir.Bu kanalı ille de satacak idiysen zaten alacak bir düzine kişi vardı.Neden tutup da bu güzelim kanalı Ağlakzade Hoca'ya satıyorsun be Tuncay Özkan?
Sonu. olarak ULUSAL KANAL yalnız kaldı ve umarım belki bu saye de yıllardır hak ettiği ama bulamadığı ilgiyi bulur.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen erenay » Pzt May 12, 2008 22:37

İşte demokrasi: TMSF baskıları sonucu Nihat Genç, Serdar Akinan, Yalçın Küçük programlarına son verdi, Ulusal kanal binasını polis bastı bütün ekipmanlarına el konuldu, rtük mahkeme kararlarını ihlal ederek kablolu lisansı vermedi, ve diğer hiçbir kanala yapılmayan hükümet baskısıyla Kanaltürk ekonomik olarak zayıflatıldı ve ele geçirildi.
Şimdi sadece uydudan ve internetten takip edebildiğimiz Avrasya TV ve Ulusal kanal kaldı. Yaşasın demokrasi!
"...Mısır'da 11 yıl kaldım fakat 11 saat daha kalsaydım artık çıldırırdım. Sana halisane bir fikrimi söyleyeyim mi?
İnsanlık da Türkiye'de, milliyetçilik de Türkiye'de, müslümanlık da Türkiye'de, hürriyetçilik de Türkiye'de
Eğer varsa Allah benim ömrümden alıp Mustafa Kemal'e versin"
M. Akif Ersoy (Muhittin Nalbantoğlu'na yazılan bir mektuptan alıntı)
Kullanıcı küçük betizi
erenay
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen Ram » Pzt May 12, 2008 23:18

Şaşırmadım ve üzülmedim. Bu kanalda bir tek Hûlki'yi izlerdim, o da zaman zaman olumsuz eleştirdiğim biri esasen. Rozet, salon, kokteyl, bayrak Atatürkçülüğünü, özetle sûni Atatürkçülüğü dayatıyorlardı. KİOSK izlencesini kesmezler kanımca... Umarım bu sûniliği yayanların tümü, tamamen yok olur ve bunlara gönülden destek veren halk biraz olsun kendine gelir. Daha çok yazılacaklar var ama...

Gerçek televizyonculuğu iki kanal üstlenmektedir:

Avrasya Radyo Televizyon ve Ulusal Kanal

Bu iki kanalın da olumsuz eleştirilecek ufak-tefek noktaları yok değildir. Fakat, samimiyetleri göz önündedir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Adsız » Pzt May 12, 2008 23:32

BKK hareketi devam edecek.O bir sivil toplum örgütü.
Duyduğum kadarıyla yeni bir kanal kurulacakmış ama zamanı belli değil.
Mali olarak çok güç durumdalardı.2 hafta önce Emin Çölaşan'la tanıştığımda o da söylemişti Kanalturk kapanacak başa çıkamıyorlar, kimse destek olmuyor diye.
Kullanıcı küçük betizi
Adsız
Üye
Üye

İletiler: 175

İletigönderen Çetin Taş » Sal May 13, 2008 19:32

Az önce KANALTÜRK ekranlarında Tuncay Özkan ve Kerimcan Kamal'ı izledim.
Son yıllarda hiç yaşamadığım bir pişmanlık duydum onları izlerken ve büyük usta Uğur Mumcu'nun ''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.''sözünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım.
Tuncay Özkan ve Kerimcan Kamal KANALTÜRK'ü neden KOZA GRUBU'na sattıklarını anlattılar.Dün satılma haberini bu sayfalara eklemiştim.O haberin altına yazdığım görüşlerimden büyük pişmanlık duydum.Yazdığım bu konu ile ilgili görüşlerimin hepsini geri alıyorum.
İzlemeyenler için özetliyorum:Tuncay Özkan ve Kerimcan Kamal'ın aylardır kapılarını aşındırdığı anlı şanlı sosyal demokratlar ve diğer bazı timsah gözyaşı döken iş adamları-yazarlar-sanatçıların hem Tuncay Özkan ve hem de Kerimcan Kamal'ın ''gelin bu kanala sahip çıkın,çok büyük ekonomik baskı altındayız,televizyonumuza reklam geliri elde etmemiz hükümet tarafından engelleniyor''çağrılarına kulak asmamışlar.Kanala ait her türlü teknik donanım ve akla gelebilecek her türlü taşınır malzeme 15 Mayıs 2008 tarihinde haciz nedeniyle satılacakmış.Aylardır kanal çalışanları ücret alamıyorlarmış.Netice itibariyle kameramanından program yapımcısına kadar tüm çalışanlar eşine az rastlanır bir özveriyle çalışıyorlarmış.Tuncay Özkan özetle çalışanlarının paralarını ödeyebilmek ve kanalın haraç mezat satışını engellemek için bu satışı yapmak zorunda kaldığını söyledi.KOZA grubu ile anlaşma sonucu 2 ay daha yönetimde Tuncay Özkan ve Kerimcan Kamal bulunacaklar.Bu süreden sonra da tv kanalı,gazete,siyasi parti her neye ihtiyaç duyuluyorsa bunu yapacaklarını söyledi Tuncay Özkan.Bugünkü kendisine yönelik ağır hakaretlerden dolayı çok ağır sözler söyledi.Radikal Gazetesi İsmet Berkant'a ismen hitap etti ve ''www.bizkaçlirayız.com''şeklindeki BİZKAÇKİŞİYİZ hareketini de dahil ederek ağır hakaret içeren yazısı ile ilgili olarak ''kaç paraya bunları yazıyorsan söyle,sana para yollayayım,şerefsiz,namussuz,hayasız''şeklinde özetleyebileceğim şekilde seslendi.BİZ KAÇ KİŞİYİZ hareketi ile Kanal Türk satışının bir ilgisi olmadığını ve çalışmaların Türkiye genelinde aynı hızla devam edeceğini söyledi.

Sevgiler.

Not:Bu yazıyı yeni bir konu olarak ayrıca tartışma sayfasına ekledim.Buraya da o tartışma konusunun içeriğini eklemek zorunda hissettim kendimi çünkü bu konu ile ilgili önyargılı davrandığımı,ahkam kestiğimi anladım.Şu an da başlangıçta söylediklerimi geri aldığımı bilmenizi istedim.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Sal May 13, 2008 20:47

Cetintas arkadasim, bu aciklamalarini izleyememistim, ozetledigin icin, emegin icin tesekkurler.
Tuncay Ozkan eger aldigi paralarla adam gibi bir TV kurabilir ve o TV'sinde gercege daha yakin bir Ataturkculuk sergilerse bende ve pekcok vatandasta yarattigi guven kaybini ancak o zaman tamamen onarabilir.
Saygilar.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Türk-Kan » Sal May 13, 2008 22:19

Tuncay Özkan özetle çalışanlarının paralarını ödeyebilmek ve kanalın haraç mezat satışını engellemek için bu satışı yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Tuncay Özkan'i sevemedim ve güvenemedim.
Özveri olmadan "Milli Mücadele" olmaz. Ben de is hayatindayim ve Fetullah'in parasi kursagimdan gececegine ac kalirim veya bana ait bir seyi yakarim yine de onun kursagina atmam.
Sadece bizkackisiyiz.com üyelerinin yapacagi 10'ar liralik "bagis, aidat, yardim" ile (adi ne olursa olsun) bu borc ödenirdi. Ve hala muhasebeden dogru anliyorsam, ancak kazancin oldugu yerde vergi borcunun oldugunu biliyorum.
Ayrica Ram'a da katiliyorum. "Ne ABD ne AB, tam bagimsiz Türkiye" diyen bir kitlenin icinde olan birinin AB parasiyla AB taraftari bir programi yayinlamasi, benim icin samimiyetsizliginin göstergelerinden bir tanesiydi.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Sal May 13, 2008 22:33

Türkan,biliyorsun burası Türkiye.Burada kazançtan da,kazanmadığın paradan da vergi alınıyor.Kanaltürk'ün tek gelirinin reklam geliri olduğu ve o gelirin de gelmediğini göz önüne alırsan ve sevgili sistemin pek çok kazanç ve kazanılmamış para vergisi olduğundan oluşan vergi borcu normaldir.
Adam başı 10 Lira formülünde ne yazık ki işlemez canım kardeşim.Burası Türkiye.Adamlar tellevizyonlarda anlattılar.İma ettiler gittikleri kişileri.Yalvarmışlar.Televizyonda ki programlarımızda aylardır açık açık söylüyoruz diyorlar bu durumun olacağını.Ama akıl veren ve ahkam kesenler paralarını bizden esirgediler diyorlar.
İnanırım Türkan.Kanaltürk'ten çok önce Cumhuriyet Radyo'da aynı desteği bulamadığı için birkaç aylık mücadele ardından kapatmak zorunda kalmıştı.Aynı şekilde şu an anlı şanlı biricik CUMHURİYET gazetemizin en çok sattığı zaman ki tirajı ne kadar biliyor musun?20 bin.Yani sözün özü biz ATATÜRKÇÜ,Kemalist,Sosyal demokrat,Sosyalist,Komünist ve kendini ilerici gören her kesimden insan ne kadar kalabalık olursak olalım bizlerin sahip çıkmamız gereken birkaç adacığa bile sahip çıkamadık ve çıkamıyoruz.

Türkan.İlk anda ki tepkimi zaten okumuşsundur.Kanalın Fettullahçılara satılmasından dolayı kan beynime sıçradı.Ama netice olarak zaten KANALTÜRK'ün 15 Mayıs 2008'de haraç mezat kapışılacağı bilgisini öğrendikten sonra hiç olmazsa alınacak para ile hem borçların kapatılacağına ve hem de belki en azından Biz Kaç Kişiyiz Hareketi'nde kullanılacak paranın elde edileceğine inandım.

He Tuncay Özkan'ı eleştirelim şimdiye kadar ki başka tavır ve davranışlarından dolayı.Samimiyetsiz olduğunu düşündüğümüz bazı olaylardan dolayı eleştirelim.
Ama ben bu KANALTÜRK satışından dolayı samimiyetine kendi adıma güveniyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x