Çetin Taş yazdı:Ben bu ülkede SÜNNİCİLİK kadar ALEVİCİLİK'ten de rahatsızım. Ben SÜNNİCİLİK kadar, ALEVİCİLİK' in de ATATÜRK İLKE ve DEVRİMLERİ'ne aykırı olduğuna inanıyorum.
Alevi inancını kendi çabalarıyla öğrenip özümsemeye çabalayan Sünni/Hanefi kökenli biri olarak, bu yorumunuz bana ancak şu biçimde anlamlı gelebilir Çetin Bey: "Alevi
cilik"ten kastettiğiniz
Ali Balkızvari kişi ve örgütlenmeler ise size hak verebilirim.
Çetin Taş yazdı:KEMAL KILIÇDAROĞLU' na karşı kafamdaki soru işaretlerinin nedeni elbette ALEVİ olması değil. En azından şu ana kadar ALEVİCİ olacağına dair kesin bir tavır sergilemedi.
Sizin deyiminizle "Alevi
ciler", bana göre ancak
kendi çapları kadar
dar bir etki alanına sahiptir. Aynı
Ali Balkız örneğinde olduğu gibi. Bu bağlamda şimdiye kadar Alevi
ci davranışları sizi rahatsız eden bir kaç ad verebilir misiniz?
Okuyup dinleyerek, görüp söyleşerek öğrenmeye çalıştığım Alevi düşüncesi ile, yaşamı algılayış noktasında ilke ve devrimleri ile bir bütün olan Gazi Kemal Atatürk'ün düşüncesinin
asla ayrı olmadığını size tüm içtenliğimle söyleyebilirim. Bu tümcedeki görüşü benim kişisel düşüncem sayarsanız, sizinle bu konu üstünde ayrıca tartışmak ve düşünce alışverişinde bulunmak isterim.
Bu vesile ile şunu da
Dersim ağlağı, yeni genel başkanımıza söylemek isterim ki Kürtlük ve Alevilik ancak "ters mıknatıslanma" yapar. Tarihi çarptırarak, özünü horlayarak ulaşabileceğimiz nokta, kendimize en uzak olan noktadır. Türkistan'ın kopuzunu çalıp
türküsünü söyleyerek, Türkistan'ın törenini hem de
Türkçe yaparsan adama sorarlar: Hemşerim memleket nere?
Neyse ki bizim işimiz elalemin memleketi-dini ile değil... Mevlana ne de güzel söylemiş:
Müslümanlığın kafirliğin dışında bir ova...
Uçsuz bucaksız ovada sevdamız uzar gider.
Arif olan geldi mi, usulca başını kor.
Ne Müslümanlığa yer var orada, ne kafirliğe yer.
Derdimin yalnızca
hakikat olduğunun altını bir kez daha çizer; Eskopatj1/2 arkadaşıma da zamanında yazdıklarını bir kez daha anımsatarak, ne ara
Osman Pamukoğlu'nu bırakıp sıkı Baykalcı olduğunu sormak isterim...
19 Mart 2010eskopatj1 yazdı:Haydar bey
Sormak istediğim birşey var Deniz baykal chp'nin başında olduğu müddetçe sence bu millet chp'ye oy verir mi?
18 Mayıs 2010eskopatj2 yazdı:Agbicigim sen destekleyebilirsin, Ama benim chp kutsal görevi tamamlamam için baykal'ın gelmesi şarttır...
Yoksa chp'yi başka türlü desteklemem..
Benim desteğim şartlı destektir?