kaye ve mustafat arkadaşlarım.
Bir konu açıklığa kavuşmalı.Ukalalık yaptığımı sanmayın.Ama doğru bildiklerimi söylemek zorundayım.
Tartışmış olmak için tartışmak bizim milletin evde, okulda, yolda, işte,sinemada, maçta,hamamda,dolmuşta....her yerde yaptığı bir şey.Ama tartışmanın amacından sapılır bu tartışmalarda.Çünkü tartışmanın amacı farklı fikirleri karşılıklı söyleyip, savunup daha iyiyi,daha güzeli,daha doğruyu ortaya çıkartmaktır.
Fakat tartışmanın tek ve olmazsa olmaz bir şartı vardır.Tarafların karşılıklı birbirlerine saygı ve anlayış duymaları.Zaten bu saygı ve anlayış gerektiğinde savunulan fikrin yanlışlığına ya da eksikliğine ikna olma erdemini de getirir.Ama aksi olduğunda da karşılıklı ağız dalaşına dönüşür.
Mustafat'ın her şeyi ama her şeyi tartışma isteğini anlamakla beraber kabul etmiyorum.Her şeyin ama her şeyin her ortamda tartışılabileceğine inanmıyorum.ATATÜRK'ün insani yönlerini vatandaşa göstermek bahanesiyle kişiliğine,özel hayatına saldırı yapılması kabul edilemez.
Buradan düz mantık kurup ''ATATÜRK'ün ki tartışılıyorsa Hz. Muhammed'inkini de tartışalım o zaman.''demek de aynı şekilde doğru değildir.Burada şu düşünceye katılıyorum.ATATÜRK'ü her fırsatta eleştiren ve sıradan bir insanmış gibi anlatan,düşünen şeriatçı kesim elbette ki Hz. Muhammed'in özel hayatının tartışılmasına hoş görüyle bakmaz.Ve şeriatçı olmayan ama inançlı olan insanlar tarafından da hoş görüyle bakılmaz.
Dolayısıyla ''madem ATATÜRK tartışılıyor hadi Hz. Muhammed'i de tartışalım.'' düşüncesi şeriatçılar açısından kabul edilemez.Aynı şekilde inançlı insanlarımızın da büyük bir çoğunluğu böyle bir tartışmadan rahatsız olur.Çünkü İNANÇLI insanlardır onlar.Hiç kimse inançlarının eleştirilmesinden ya da inançları ile karşılaştırmalar yapılmasından hoşlanmaz.Yani tartışmaya başlarken inançlı insanlarla onların inançları üzerine tartışılmaz.
Aynı şekilde inançsız insanlarla onların inançsızlığının ne kadar saçma olduğu tartışılmaz.Manasızdır bu.
Kimseyi kırmadan yazmaya çalıştığım yorumlardan sakın ola ki hiç kimse saftirik olduğum düşüncesine kapılmasın.Derdim mümkün olduğu kadar kimseyi kırmamaktır.Ama arkadaşlarım da okuduklarımı anlayabildiğimden lütfen şüphe etmesinler.
Kelime kelime birbirlerinizin yazdıkları şeyleri tartışacak kadar zıt düşüncelerdeyseniz bence tartışmayın.Böylece birbirinizi daha fazla kırmamış olursunuz.
Netice olarak ben yine bu konunun başlığına dönüyorum ve ATATÜRK'ün ne kadar önemli bir önder olduğunu dosta ve düşmana gösterecek bir filmi 70 sene geçmesine rağmen yapamayan bir ülkenin,ne hikmetse onun İNSANİ YÖNLERİNİ GÖSTERMEK AMACI ile çekilen bir filme ihtiyacı olmadığını düşünüyorum.Üstelik son 500 senedir çıkardığı en büyük kahramanı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olan bir milletin varsın o kahramanının insani yönleri didik didik edilmesin.
Ben ''ATATÜRK hatasız bir insan değildi.Onun da hataları vardı.''söylemlerinden aşırı derecede rahatsızlık duyuyorum.Ama bir o kadar da bu söylemlerin sahiplerine kanan,söylemlerin cazibesine kapılan insanlardan dolayı da üzüntü duyuyorum.Çünkü kandırıldıklarının farkında olmadıklarını düşünüyorum.Bu ülkenin en çok ihtiyacı olan şeylerden biri KAHRAMANLARIDIR.ATAsıdır.ATAsının ilahi bir varlık olmadığını,ete-kemiğe bürünmüş bir insan olduğunu zaten bu millet çok iyi bilir.
Ve zaten bu yüzdendir ki o bu milletin en büyük KAHRAMANIDIR.
O kahramanı basit,sıradan bir insan gibi göstermeye çalışmak mümkün değildir.
Çünkü o sıradan bir insan değildir.