Neo Osmanlılar neden olmasın?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

İletigönderen maydonos » Pzt Mar 09, 2009 16:29

Urumchi sen ne demek istiyorsun yani Turkceye cevirince anlami bozuluyormus.Bu yutturmacayi yillarca yedi bu cahil toplum.
Sana yazacak cok sey var ama bu polemige girmeme gerek yok.Buraya Turk kulturunu dilini kucuk gormeye ve hakarete geldi isen ve diger yazdigin konularlada ha bire celisiyorsun.Sen Turklugunden suphelisin demektir bu?Bu kompleksle yasamaya devam et.Ayrica sanirim bu konun tartisildigi baska bir baslik vardi.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Urumchi » Pzt Mar 09, 2009 17:56

maydonos yazdı:Urumchi sen ne demek istiyorsun yani Turkceye cevirince anlami bozuluyormus.Bu yutturmacayi yillarca yedi bu cahil toplum.
Sana yazacak cok sey var ama bu polemige girmeme gerek yok.Buraya Turk kulturunu dilini kucuk gormeye ve hakarete geldi isen ve diger yazdigin konularlada ha bire celisiyorsun.Sen Turklugunden suphelisin demektir bu?Bu kompleksle yasamaya devam et.Ayrica sanirim bu konun tartisildigi baska bir baslik vardi.

Gozunu seviyim Maydonos ne alaka yani !!!!!!!! Tam ruh halini yansitan bir acilim Gicik
Hic bir dili birbirine tam ceviremezsin , ufak ya da buyuk anlam kaymasi olur benim dedigim bu ...

Ayrica , Turklugumu de sana soracak degilim , Birak bu sovanist yaklasimlari ben sana hakaret etmiyorum ...
Fikir ortaya koyuyoruz , destekle destekleme sana kalmis bel alti vurmak zavalliliktir ...

Celistigim bir yer gostersene bu konular ile ilgili ...

Namaz Arapca olsun diyince Turk milliyetcisi ve Ataturkcu olunmuyor mu ?
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen bezgin » Pzt Mar 09, 2009 18:03

Urumchi yazdı:
Namaz Arapca olsun diyince Turk milliyetcisi ve Ataturkcu olunmuyor mu ?

Hayir. Özürcü veya düzeltmeci olunuyor.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen maydonos » Pzt Mar 09, 2009 18:11

Bir onceki iletimde de degim gibi yasa dinini. Eger, Arapca anlamadan bilmeden dualarin dahi kabul olmaz.ha puta ibadet eder gibi.neyin bel alti bu son zamanlarda cikan deyimde hic hos degil.Evet gicigim her zaman ve daima.Her onume gelen fikre amennna diyecek bir beynim yok + sovenist hic degilim.Soz karmasasi yaratma lutfen.Ayrica, merak ettigim arapca bilmeden dilinede ceviremiyorsan bir de anlam kaymasi oluyorsa sen bu dini yasamayi nasil dusunuyorsun?
Sonuc:Tam anlamadan inanmaktir. o zaman tum kadinlar anadili gibi Arapca bilmeliler. Anadilimiz de.Arapca olmali.Istedigin bu sanirim.Hoscakal gurulu Turk.Yasasin, Arap emperyalizmi(!!).
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Urumchi » Sal Mar 10, 2009 1:20

Ram yazdı:
Urumchi yazdı: Bal-şeker olsun.

eksik olma
Bendende sana bir arap usulu cay ...

Soru: Kuran, hafızın sesini dinlemek için mi inmiştir? Öz dilimizle namaz kılamaz mıyız ve dua edemez miyiz? Kuran tercümesi, Kuran yerine geçer mi?

Aslında bu konu birkaç yıl önce başkanlığım döneminde tartışılmış ve gerekli cevaplar verilmişti. Ancak, hafıza-i beşer nisyan ile malul olduğundan sütunumuzun elverdiği ölçüde bu konuya değinelim. Kuran-ı Kerim sadece aşır olarak okunmak veya dinlenmek için değil; daha öncelikli ve önemli olarak anlaşılmak ve dünya-ahiret mutluluğuna erişilmek üzere indirilmiştir. Kuran, bütün insanlığın ebedi ilmi ve yegáne saadet kaynağıdır. İnsanlık boğulduğu karanlıktan ancak bu ilahi meşalenin kutsal ışığı sayesinde kurtulacaktır. Muhammed İkbal bu ışığa karşı gözlerini kapayanları ağır bir dille eleştirmiştir. Bir şiirinde şöyle der: "Ey Müslüman! Sen hálá dindarlık taslayan, ilim ihtikárcılığı yapan, kendisine hiçbir şahsiyet payı ayırmadan başkalarını şuursuzca taklit eden zavallı bir zümreye esir bulunuyorsun. İki cihan saadetinin yegáne kaynağı olan mukaddes kitabına karşı ne yazık ki bütün ilgin kesilmiş gibidir. Ancak, öleceğinde, kolayca ölmen için Yasin-i Şerif okuyorlar.
Ah! Ne kadar acıklıdır ki Barigah-ı Kibriya’dan sana hayat ve kuvvet vermek için inen o mübarek kitap, demek yaşaman için değil de kolayca ölmek ve hayat sahasından hazin bir surette silinmekliğin için okunuyor öyle mi?"

Evet, Kuran okunmalı, anlaşılmalı ve yaşanılmalıdır. Kuran’ın çağrısı tüm insanlara yönelik olduğu için, değişik dillere çevrilmesi ve anlaşılır tefsirlerinin yapılması gereklidir, şüphesiz buna da büyük ihtiyaç vardır.
Fakat şu unutulmamalıdır ki, hiçbir tercüme aslının yerini tutmaz ve her bakımdan aslına uygunluk arz etmez. Çünkü tercüme, bir sözün anlamını başka bir dilde dengi bir sözle aynen ifade etmektir. Halbuki, bir dilden başka bir dile çeviri yapılırken ifade ve metinlerin manalarını ve inceliklerini tam olarak aktarmak mümkün olmamaktadır. Çünkü, gerek dillerin yapı ve edebi sanatlar yönünden farklılığı, gerek çevirmenin kapasitesinin yetersizliği, tam bir çevirinin ortaya konulmasını zorlaştırmaktadır.Ayrıca, bu dillerin ve bu dilleri konuşan kişilerin kendilerine has anlatım ve üslupları, duygu ve heyecanları vardır ki bunların başka dillerde kelime ve ifadelerle anlatılması mümkün değildir. Bu nedenlerle Kuran çevirilerine "meal" tabiri yaygın olarak kullanılmaktadır. Meal, bir şeyin özü, hülasası, varacağı sonuç demektir. Yani çevirmenin Kuran lafzından anladığı şeydir. Dolayısıyla hiçbir meal, ne kadar mükemmel olursa olsun Kuran hükmünde değildir. İyi anlaşılır olması için güvenilir tefsirlere başvurulması gerekir.
Kuran’ın namazda Türkçe mealinin okunmasına gelince; bilindiği gibi Kuran hem lafız (söz) hem de manadan ibarettir; hem Kuran’ın belirlemeleri hem de Hazreti Peygamber’in açıklama ve örnekleriyle kesin ve sabit bir farz olup namazda kendi özgün dilinde okunmasıyla yerine getirilir. Şüphesiz bir Müslüman’ın en azından namazda okuduğu Kuran-ı Kerim metinlerinin anlamlarını bilmesi, namazda bunları anlayarak ve duyarak okuması son derece önemlidir ve zor da değildir.

Namazın ihmal ve tehir edilemeyeceği dikkate alınarak Kuran’ın asıl lafzını okuyamayanların, öğreninceye kadar tek başına namaz kılarken mealiyle kılması mümkündür
. Türkçe namaz ile Türkçe dua birbirine karıştırılmamalıdır. Dua, kulun Allah’tan istekte bulunmasıdır, bunun herkesin kendi diliyle yapılmasından daha tabii bir şey olamaz

Mehmet Nuri YILMAZ "http://makale.turkcebilgi.com/kose-yazisi-82880-mehmet-nuri-yilmaz-turkce-namaz.html

Benden bu konuda bu kadar arkadaslar , herkesin fikrine saygi duyarim ...

Yalniz Maydonos , Arap emperyalizminide ilk defa duyudm :) Yillardir somurulen bir irka , emperyalist dedin ya helal olsun.,,
Araplar yonetilen bir irktir , simdi geberiyorlar turkler bizi tekrar yonetsin diye ...
Bel alti = Sen Turklugunden suphelisin ifadesidir !!!!
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Sal Mar 10, 2009 2:03

Urumchi, Sen Osmanliyi seviyorsun degilmi?Genc Osman nin yasamini oku :!:Araplar dini somuru araci olarak kullandilar belki zaman icinde oyuncaklarini diger emperyalistlerle paylastilar.Peki bu paylasimi neden yaptilar?ve neden bu isbirligini yaptilar?Hangi ulusu durdurmak icin isbirligi oldu?Ee oyle hersey hazir olmuyor biraz arastir oku buralara ezbere yazilar dokturme.
Araplar emperyalisttir.Dini yaymak icin saldirgan politikalar izlemislerdir.Simdiki gibi kan dokmuslerdir. Her millette oldugu gibi onlarinda ezilen yiginlari vardir.
Onun icin mi? rte ve kul gul suudi kralinin etegini opuyor.
Terbiyeli konus karsindaki bir bayan olabilir.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Urumchi » Sal Mar 10, 2009 2:13

maydonos yazdı: Terbiyeli konus karsindaki bir bayan olabilir.

Ben sana nerede terbiyesizlik yaptim hanimefendi ? :) :):)

Ben her seyden önce bir Türk milliyetcisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim.

Türk birliğinin, bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyalari içinde

kapayacağim. Türk birligine inaniyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır.

Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlıgı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, günes ne demek, ufuk ne

demek, o zaman görülecek."

Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Sal Mar 10, 2009 2:17

Oyle ise din yerine iste avrasya ile ilgilen ne ha bire din konularina giriyorsun.Zaten yillardir boyle zaman kaybettik.
belasagi- alti' sozcugu terbiyeli bir soz mu?
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Sal Mar 10, 2009 6:55

Urumci, farkli bir dile cevirinin ufak anlam kaymalari yarattigini soyluyorsun.

Peki anlasilan kisim cogunlukta olmuyor mu, cok az kismi dogru anlamiyla cevrilse bile, yabanci bir dilde Kur'an okumak hicbirsey anlamamak degil midir?

Hicbirsey mi daha coktur birsey mi?

Hicbirsey SIFIR'dir (rakamla: "0")

Sen Kur'an'in mesajinda degilsen, Hicbirsey anlamamaya devam et. Biz dinimizi anlamak isteyen insanlar olarak Turkce okumak istiyoruz.

Dinini anlamak istiyorsan Arapca ogrenmek zorundasin gibi bir asagilik dayatmayi kabul edemeyiz.

Bunu bize sen degil, Erbakan gelse dahi kabul ettiremez.

Ayrica profil resmini "Turkcu gorunmek" adina kullandigin ortaya cikti, simdi onun yerine Suud Kralinin resmini filan koyabilirsin. Daha cok yakisir ve samimi durur.

Turkculere de saygi duydugum icin Arapcilara da saygi duyarim, yani Arapciligi samimi olarak yap, tek nefret ettigim sey samimiyetsizliktir.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen kut » Sal Mar 10, 2009 13:05

Konu Osmanlı'nın yeniden canlandırılmasından nerelere gelmiş süper...
Osmanlı Türk birliğini savunmaz, onun için önemli olan ümmettir. Türk birliği savunan da Osmanlı'yı savunmaz. Çünkü en basit anlamıyla Osmanlı'da "Türklük" tabu bir kavramdır.
Urumchi kardeşim önce sen neyi savunacağına karar ver diyorum.
Biraz da tarih okuyun,.....
lütfen....
Kullanıcı küçük betizi
kut
Üye
Üye

İletiler: 45

İletigönderen zfrtxt » Sal Mar 10, 2009 19:50

urumchi yazilarindaki bilgi eksikliklerine ve celiskilere yazilacak cok sey var ama orasini gecelim. cevrilemez diye diye nereye gelmisiz ona iki ornek verip sana bir kitap tavsiye edecegim ve bu kitabi okur isen bizim bu konudaki yaklasimimizi en azindan benim yaklasimimi anlamana yardim edecektir.

1. es-salat ( arapca) , namaz (farsca), simdi ibadet etme eylemini betimleyen bu kelimelerin turkcede karsiligi yoktu diyelim neden arapcasini almadik da farscasini aldik.
2. yikanmak (turkce), gusul (arapca), abdest (farsca) biz hangisini kullaniyoruz farscasini veya suna ne demeli ; gusul abdesti ( yikanma yikanmasi)

geldigimiz nokta budur.
cengiz ozakinci - dil ve din
Kullanıcı küçük betizi
zfrtxt
Üye
Üye

İletiler: 106

İletigönderen Urumchi » Sal Mar 10, 2009 22:01

Meydani bos goren sallamis caniniz sagolsun !!!
Ama soylesem tesiri yok sussam gonul razi degil modundayim !!!!
zfrtxt yazdı:1. es-salat ( arapca) , namaz (farsca), simdi ibadet etme eylemini betimleyen bu kelimelerin turkcede karsiligi yoktu diyelim neden arapcasini almadik da farscasini aldik.
2. yikanmak (turkce), gusul (arapca), abdest (farsca) biz hangisini kullaniyoruz farscasini veya suna ne demeli ; gusul abdesti ( yikanma yikanmasi)

zfrtxt kardesim , benim soyledigim seylerle seni soylediklerin arasinda daglar kadar fark var , ben farz olan ayetlerden bahsediyorum sen bana , terimlerden bahsediyorsun ... Namaz yerine pray desende olur , es-salat desende ... Hatta Yikanma yikanmasinida kullanirim farketmez ... Fatiha'yi tam cevir onuda kullanalim ..
Beni de ilgilendirmez sen neye inaniyorsan inan ben kamu hizmetimi yaptim ....

kut kardesim ,

Hem Osmanli'yi sevip hemde Turan'a inanilmaz mi diyorsun ...
Ya da Ayni zamanda Ataturk ve Fatih ya da Apdulhamit sevilmez mi diyorsun ?
Ayrica hem Turk birligini kurup hemde butun Musluman alemini yonetmenin neresi kotu ?????
Ben Musluman , Ataturkcu ve Turk Milliyetcisiyim , Turkiye'de benim gibi milyonlar var ...
Tarihler yazmadi ise sen kafana yaz !!!!

GöktürkMehmet kardesim

Bu paranoya haline gelen arap ve arap dili kompleksini anlamis degilim. Araplar bizi yonetecek nitelikte bir millet degil.Ayrica Araplardan hic hoslanmam , ingilizlerle isbirligi yapip kendi dindaslarini arkadan vurmuslardir ...
Ama ne yapayim ki , Kuran-i Kerin ve Hazreti Peygamber efendimiz bu kavimden cikmistir ... O yuzden
ben sana Tekrar soyluyorum namaz bana gore Turkce kilinmaz onun disinda neyi Turkce yapiyosan yap onlarca tefsir var kac tanesini okudun ??? Bu benim fikrim ...

Bir de Arap diye itham ettigin adami iyi tart !!!
Cunku Ben Atalari hic katliam yapmadan 4 kita 7 denize hakim olmus ;
Hacli seferleri yapan hristiyanlara temizlik adabi ogretmis ;
Topraklarinda gunes batmamis ;
Gemileri karadan yurutmus ;
Bir bizanslinin zulumden kurtulmak icin , Fatih'e Istanbul surlarini yikabilecek toplar doktugu ;
40 kisi ile Cin sarayini basan ;
Simdilerde sanat eseri denen ama Turk korkusunun birebir delili olan Cin settini, korkak Cinlilere insa ettiren Akincilarin torunuyum ;
Ben bir Turk'um
Iliklerine kadar Mustafa Kemal Ataturk'um
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen Ozer86 » Sal Mar 10, 2009 22:02

Göktürkmehmet,

Neo-Osmancilarin Islam anlayisina üç nedenden dolayi karsi çikiyorsun;

1. Arab dilinin kullanimi.
Türk müslümanlarinin Arapça israri beni de sasirtiyor. Özellikle küçük çocuklara (hayatlarinin bu belirleyici döneminde) anlamini bilmedikleri Arapça cümlelerin ezberletilmesi, ve içerigi yerine bu arapça cümlelere ilahi kudret atfedilmesi, yeni nesillerimizin bilgisiz, mantiksiz ve gösterisli bir kitleye dönüsmesini sagliyor.
Ezanin, namazin ve bazi dualar ve ilahilerin Türkler tarafindan Arapça okunmasida anlamsiz ve hatta zararli. Arab dilinin kutsallastirilmasi ayni zamanda islam dinine büyük saygisizliktir. Bu durum aslinda birtek Arablara yariyor. Nasil yariyor sorusuna tam net olarak cevap veremiyorum, ama en azindan Arablar hakk etiklerinden daha olumlu bir imaj sahibi oluyorlar ve Arab diline duyulan ilgi artiyor.

2. Dinler arasi diyalog meselesi.
Bu projenin Islam’a ve Türklerin çikarlarina aykiri olup olmadigini bilmiyorum, arastirmaktayim daha. Bu sitede bulunan yazilari ve sayin Nadim Macit’in Küresel Güç Politikaları: Türkiye ve İslam’ isimli kitabini vaktim oldugunca ve aklim aldiginca okuyorum.
Ama simdiden senin düsüncelerine karsi bir tane itirazim var. Sen bütün Islami çevrelerin dinler arasi diyalog projesinin arkasinda durdugunu belirtiyorsun. Bu dogru degil. Mesela Milli Görüs (en azindan Saadet Parti kanadi) Milli Gazete vasitasiyla AKP hükümetinin bu konuyla ilgili tavrini boyna elestiriyor.
Bu arada Maide suresinin 51’I ayetinin alimlerce çesitli sekillerde yorumlandiginida belirtmek isterim. Bazilarina göre Yahudiler ile Hiristiyanlari dost edinmek yasak, bazilarina göre hiristiyanlarin ve Yahudilerin himayesi altina girmek yasak, ve yine bazilarina göre savas esnasinda (kimi) ehli-kitab ile ittifak kurmak yasak.

3. Iç bölünmeler
“Hep birlikte Allah’in ipine yapisin, firkalara bölünüp parçalanmayin”. Bu çok güzel bir ilke. Türlü türlü tarikatlar ülkemizde ve baska ülkelerde mevcut. Ama çesitli firkalarin varligi, bunlarin hepsinin Allah’in ipinden uzak oldugu anlamini tasimiyor. Bir tane firka dogruyu temsil edebilir.
Bir dini anlayisin dogru olup olmadigini anlamak için, ilk once Allah’in ‘ipini’ bilmek lazim. Ve yine –maalesef- ben bu durumda degilim.

Sonuç olarak ileri sürdügün elestiriye, yani neo-osmancilarin hedefinin müslümanlarin birligi degil, Arab nüfuzunu arttirma olduguna katiliyorum. Bu dogrultuda sundugun üç gerekçe var; bir tanesi bile savini ispatlamaya yetiyor. Ben birinci gerekçeye katiliyorum, ikinci ve üçüncü gerekçeler konusunda çekimserim. Biraz uzun ve karisik bir açiklama oldu ya, neyse.

Urumchi,
Kisisel saldirilari görmezden gelmeni tavsiye ederim.
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen kharaball » Sal Mar 10, 2009 22:04

ÖZER86 kardeşi harcamış güncelmeydan.

Aynı evi paylaşmak zorunda kalan fakat kişilikleri-amaçları farklı olan insanlar için (birbirlerini öldürmek seçeneği olmadan) denge noktası, güçlünün yakınına doğru olacaktır.Devletler içinde durum aynıdır.Bu zayıf olanın etkisinin sıfır olmadığı manasına gelir.

NEO-OSMANLI kelimesinin bize sevimli hale getirilişi 'BÜYÜK TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ' gibi bir şekil alacaktır zannımca.Bencede şeytani sermayenin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ni sokmaya çalıştığı kalıp bu kalıptır.Mevcut şartların devamı halinde bu planın gerçekleşmesi doğal olacaktır.Lakin bizim göstereceğimiz direncin olayların gidişatında çok etkili olacağını umuyorum ve önümüzdeki yılların denge noktasını lehimize doğru kaydıracağını düşünüyorum.Burada önemli olan, başımıza gelenlerin 'kimin başının altından çıktığı' noktasını kaçırmamamızdır.Onların bir hesabı varsa ALLAH ında vardır ve bu millet tümüyle gerizekalı değildir.

Bir arkadaş bahsetmiş, tekrar imparatorluklar çağınamı dönülecek diye...
Dünya 'BİRLİKLER DÜNYASI' olmaya başlamadımı?
Bence imparatorluk kelimesinin 21yy. için uyarlanmış halidir BİRLİK kelimesi.

Bir başka konuda ARAP lar TÜRK boyunduruğuna girerlermi? noktası...
ARAP iktidarları güçlüye yanaşmayı alışkanlık haline getirmişlerdir.Savaşın S sinden anlamayan ödlek arap iktidarları güçlü olana tapacak kadar aşağılıktır.Biz güçlü olduğumuz takdirde gazeteleri vs. TÜRK yalakalığına başlayacaktır.Kaldıki bir avuç askerle koca arap toplumlarını yönettiğimiz devletlerde kurmuşuz zamanında..
MODERN LAWRENS LARA, İÇİMİZDEKİ İRLANDALILARA DİKKAT EDİNİZ.. UŞAKLIK ETMEYİNİZ..
Kullanıcı küçük betizi
kharaball
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen Ozer86 » Sal Mar 10, 2009 22:26

kharaball yazdı:ÖZER86 kardeşi harcamış güncelmeydan.
Vay be, nerdeyse gözlerim dolacak. :o

Anladigim kadariyla sen bir Amerikan Neo-Osmanli projesine karsi olmakla birlikte, kendi tasarimiz sonucu ortaya çikacak bir Arab-Türk birliginden yanasin. Bu tür birliklere, Türk-Arab birligi olsun, Türkler arasi bir birlik olsun, bende sicak bakiyorum, ve baskalarinin itirazlarini merak ediyorum...
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletiler: 85

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x