Ozer86 yazdı:Sabah Gazetesi'nde bugün yayınlanan Fetullah Gülen ile yapılmış söyleşinin bir bölümü:
Neo Osmanlılar!
Tam bu noktada Irak'tan ABD'nin çekilmesiyle neler olacağına ilişkin bir soru geliyor. Gülen'in bu soruya cevabı bir hayli çarpıcı:
"Bölgede gerginlik var. Bir otorite boşluğu var. ABD o boşluğu oluşturdu. Şu an kendi içlerinde çok ayrıldılar. Aralarında kin ve nefret var. Şiiler'in bile içlerinde bu var. ABD de bunu istiyordu. Girip çıktıkları her yerde problem bıraktılar. O bölgelerin kaderi bu maalesef. Hariciler, Moğollar, Emeviler, Bizans geçti o bölgelerden. Osmanlı'ya kadar hep kan revan içinde kaldı. Jeopolitik olarak çok önemli bir yer. En sorunsuz zamanları Osmanlı dönemi olmuş. Dileriz yeni Osmanlı ruhu olur oralarda. Neoconlar'a karşı Neo Osmanlılar ..."
Araya girip "Türkiye, Yeni Osmanlı mı?" diye soruyoruz.
Gülen'in cevabı kısa oluyor:
"Neden olmasın? ABD'nin Neoconlar'ı varsa Türkiye'nin de Neo Osmanlılar'ı olur..."
Gülen'in ağzından bu cümleler dökülünce Ahmet Taşgetiren hemen yorumunu yapıyor:
"İşte gazete manşeti çıktı!"
Bugünlerde ABD'li stratejist George Friedman 'ın Osmanlı benzetmesi yapması da bir hayli ilginç.
-------
Tamami icin:http://www.guncelmeydan.com/forum/fetullah-gulen-bu-isin-icinde-bir-gatakulli-var-vt19381.html
Sizlerin cevabını merak ediyorum. Neden olmasın?
Ozer86 yazdı:Vallah bence sen Türkceyi ögrensen iyi edersin.Türk-Kan yazdı:Evet, su an kisisellesmek zorundayim, sizofrenik bir vak'a. Kolay gelsin
Özer86 bu konuda ne düsünüyor, bilmem. Dur bi soruyum.![]()
İrade-i Milliye,
Benim kullanici resmi olarak Erol Manisali'yi seçmemin nedeni, kendisine duydugum hayranliktir. Görüslerimizin bagdasmadigi dogru degil. Bu konuda ispatlama geregide duymuyorum.
Benim tartisma davetiyemi tahrik olarak nitelemissin.Tartaklanmaktan kurtulmak için 'bu tahrik!' diyene gördümde tartismadan bu sekilde kaçani görmedim. Dikkat et yanarsin.
![]()
Ben burada diyalektik kültür içinde bir seyler ögrenmeye geldim. Yani soru- cevap modeli içinde. Senin yaptigin kitaplar önermek, köze yazilari kopyalayip yapistirmak. Sorularima cevap verecek yetenek ve kabiliyete sahib degilsen, hiç zorlama kendini.
----
Bu tartisma çok gereksiz ve sikici bir yön aldi.
Ozer86 yazdı:Bu sidik yarisi nasil basladi?
1. Ilk mesajin basligi aslinda Fetullah Gülen: Neo-Osmanlicilik neden olmasin idi. Bu moderator tarafindan simdiki haline degistirildi. Bu yüzden millet basligi bana atfetti. Bu forumda karsi görüslere tahammül kültürü pek olmadigindan dolayi, millet bana saldirdi.
Ozer86 yazdı:3. Türk-Kan isimli sahis benim iyi niyetli mesajimi kisisel saldirilar ile cevapladi. Eski tartismalarin etkisi altinda kalmis olmali. Birinci 'sidik yarisi nedeni' kendisi için geçerli degil, çünkü basligi degistiren moderator kendisidir.
Türk-Kan yazdı:Ozer86, biz sakaya vurdukca siz ciddi ciddi Neo-Osmanli teorisini savunuyorsunuz ve sacmaliyorsunuz! (ilk kez olmuyor ne yazik ki!)
2009 yilinda bilime hükmetmeden kime hükmetmeyi düsünüyorsunuz? Hem bilimle ugrasabilirmisiz, hem devletin sinirlarini büyütebilirmisiz! Kuzum, sizin yasiniz kac?
Ozer86 yazdı:Bu sidik yarisi nasil basladi?
1. Ilk mesajin basligi aslinda Fetullah Gülen: Neo-Osmanlicilik neden olmasin idi. Bu moderator tarafindan simdiki haline degistirildi. Bu yüzden millet basligi bana atfetti. Bu forumda karsi görüslere tahammül kültürü pek olmadigindan dolayi, millet bana saldirdi.
2. Bazi cevaplarin içerik olarak anlamsiz oldugunu düsündüm, ve bunu nedenleriyle beraber açikca yazarlarina bildirdim. Umdum ki ders çikartsinlar. Gördüm ki bana karsi ikinci bir cepe açilmis.
3. Türk-Kan isimli sahis benim iyi niyetli mesajimi kisisel saldirilar ile cevapladi. Eski tartismalarin etkisi altinda kalmis olmali. Birinci 'sidik yarisi nedeni' kendisi için geçerli degil, çünkü basligi degistiren moderator kendisidir.
4. Bende herkese ayni sekilde cevap verdim.
5. Benim cevaplarim üzerine yalnizca muhattaplarim degil, ayni zamanda onlarin arkadaslari - hakli/ haksiz gözetmeden - katildilar.
Bu noktada herkes çamur atmakla meskul oldu. Asil konu unutuldu.
Ha yönetici, ha moderatör.Türk-Kan yazdı:Ozer86 yazdı:Bu sidik yarisi nasil basladi?
1. Hâlâ ögrenemediniz, bu sitede modaratör yoktur, yönetici vardir!
Neden gerek duysaydim? Benim için en can alici noktasi Osmanli hakkinda sarf edilen sözler idi.2. Siz, Fetullah'in yayinlanan röportajinin tamamini paylasmaya gerek dahi görmeden
Fetullah Gülen'in ismini çekerek asil konuyu degistirmediniz.Ben de haberin tamamini yayinlayip, hatta sizin basliginiza baglanti adresini de ekleyerek konu basliginizi tartismak istediginiz asil konu dogrultusunda degistirdim.
Içerik olarak cevap vermiyorsun ve sidik yarisini sürdürüyorsun.Bak sen velede! Cok sükür, balik hafizali degiliz!
Ben senin ilk yazinda iki tane kayde deger arguman buldum, ve bunlari durustce cevapladim. Sen buna cevap olarak, simdide yaptigin gibi, sahsimi küçümsedin: "Kuzum, sizin yasiniz kac?". Bundan sonra benden nasil ciddi bir cevap bekleyebilirsin?Benim yazdiklarim ortada iken sark kurnazligi yaparak, sadece ilk bölümü alintilayip
Anlasilan biz geçinemeyegiz.Konulari carpitmama konusunda size ilk ve son uyarim. Dikkate aliniz.
Ben savunma yapmadim, açikladim sadece.Ram yazdı:Bütün savunma savın
Dikkatlice okursan, iki tane neden daha verdim."başlığın değiştirmesi"nden ibaret.
Ben Fetullah Gülen'in sözlerini her açidan degerlendirmek istedim. Dikkatini çekerim: Neo-Osmanciliga karsi bir kaç arguman sundum. Sende buna cevap verirken 'aslinda sordugun sorunun cevabini kendin veriyorsun' dedin.Bu soruyu da mı Fetullah sordu: "Sizlerin cevabını merak ediyorum. Neden olmasın?"
Ya da bunları da Fetullah mı yazdı¿? -> http://www.guncelmeydan.com/forum/viewt ... 261#111261
Hain görüslere karsi üyeleri kovmak, iletilerini silmek mi daha etkili, yoksa onlari ikna etmek mi? Hangi amaca yariyor kovup silmek?Eğer karşı görüş dediğin buysa, bu tür görüşlere "hainlik, ihahet" gibi tanımlamalarla yaklaştığımızı, bunca süredir buralarda gezinmene rağmen algılayamamışsın. Ayrıca forum kurallarına bir göz atmanı tavsiye ederim, bak bakalım "Ek Kurallar" başlığı altında hangi kuralları ihlâl etmişsin.
Güzel. Burdaki paylasimlardan yararlandigim için kovulmak istemem dogrusu. Ama bir daha tartismalara katilacagimi düsünmüyorum.Sana çamur atılmadığını bilsem de, seninle yarıştıracak bir sidik göremesem de, kuralları ihlâl etsen de, bunu -sitenin yöneticisi olmam dolayısıyla- doğal uyarı hakkına bağlamayarak, tahammülsüzlük olarak algılayacak biri olduğunu da bilsem de, kurallara uyman kaydıyla, üyeliğinin devam etmesi için bir şans daha tanıyorum.
Ozer86 yazdı:Ha yönetici, ha moderatör.Türk-Kan yazdı:Ozer86 yazdı:Bu sidik yarisi nasil basladi?
1. Hâlâ ögrenemediniz, bu sitede modaratör yoktur, yönetici vardir!
Ozer86 yazdı:Neden gerek2. Siz, Fetullah'in yayinlanan röportajinin tamamini paylasmaya gerek dahi görmeden
duysaydim? Benim için en can alici noktasi Osmanli hakkinda sarf edilen sözler idi.
Üstelik haberin tamamina ulastiran bir linki ben vermistim bile. 'Sabah' kelimesi neden kahverengi oldugunu düsünüyorsun?
Ozer86 yazdı:Fetullah Gülen'in ismini çekerek asil konuyu degistirmediniz.Ben de haberin tamamini yayinlayip, hatta sizin basliginiza baglanti adresini de ekleyerek konu basliginizi tartismak istediginiz asil konu dogrultusunda degistirdim.
Ozer86 yazdı:Içerik olarak cevap vermiyorsun ve sidik yarisini sürdürüyorsun.Bak sen velede! Cok sükür, balik hafizali degiliz!
Ozer86 yazdı:Ben senin ilk yazinda iki tane kayde deger arguman buldum, ve bunlari durustce cevapladim. Sen buna cevap olarak, simdide yaptigin gibi, sahsimi küçümsedin: "Kuzum, sizin yasiniz kac?". Bundan sonra benden nasil ciddi bir cevap bekleyebilirsin?Benim yazdiklarim ortada iken sark kurnazligi yaparak, sadece ilk bölümü alintilayip
Ozer86 yazdı:Anlasilan biz geçinemeyegiz.Konulari carpitmama konusunda size ilk ve son uyarim. Dikkate aliniz.
Ozer86 yazdı:Ben savunma yapmadim, açikladim sadece.Ram yazdı:Bütün savunma savın
Dikkatlice okursan, iki tane neden daha verdim."başlığın değiştirmesi"nden ibaret.
Bu soruyu da mı Fetullah sordu: "Sizlerin cevabını merak ediyorum. Neden olmasın?"Ben Fetullah Gülen'in sözlerini her açidan degerlendirmek istedim. Dikkatini çekerim: Neo-Osmanciliga karsi bir kaç arguman sundum. Sende buna cevap verirken 'aslinda sordugun sorunun cevabini kendin veriyorsun' dedin.Ya da bunları da Fetullah mı yazdı¿? -> http://www.guncelmeydan.com/forum/viewt ... 261#111261
Ben Neo-Osmanciligin hem zararlarinin hem yararlarinin ortaya çikmasini istedim. Ilk olarak zararlarini sundum. Ama herkes karsi çikinca, bilerek yararlar ortaya koydum. Bunu yaparken de açikca seytanin avukatligini yaptigimi belirtim. Bu sekilde tartisma dogar, ve insanlarin zihninde net olarak püf noktalar belirir.
Basligin degismesiyle ben bir tarafmisim gibi yansidi, ki bu dogru degil.
Hain görüslere karsi üyeleri kovmak, iletilerini silmek mi daha etkili, yoksa onlari ikna etmek mi? Hangi amaca yariyor kovup silmek?Eğer karşı görüş dediğin buysa, bu tür görüşlere "hainlik, ihahet" gibi tanımlamalarla yaklaştığımızı, bunca süredir buralarda gezinmene rağmen algılayamamışsın. Ayrıca forum kurallarına bir göz atmanı tavsiye ederim, bak bakalım "Ek Kurallar" başlığı altında hangi kuralları ihlâl etmişsin.
Güzel. Burdaki paylasimlardan yararlandigim için kovulmak istemem dogrusu. Ama bir daha tartismalara katilacagimi düsünmüyorum.Sana çamur atılmadığını bilsem de, seninle yarıştıracak bir sidik göremesem de, kuralları ihlâl etsen de, bunu -sitenin yöneticisi olmam dolayısıyla- doğal uyarı hakkına bağlamayarak, tahammülsüzlük olarak algılayacak biri olduğunu da bilsem de, kurallara uyman kaydıyla, üyeliğinin devam etmesi için bir şans daha tanıyorum.
Bu konuyu yanlis algiladin, ve açiklama hissi duyuyorum. Eger ki Arablar ile Türkler birlikte bir Osmanli cumhuriyeti kuracaksalar, yönetim cumhur tarafindan tayin edilmeli. Bunun tek yolu demokrasidir. Demokraside çogunluk hükmeder. Arablarin sayisi da bizden yüksek oldugu için, onlarin bu sartlar altinda bizim üzerimize hükmetmesi dogal.Ram yazdı:(...) "Araplar çok olduğu için onlar bize hâkim olur" şeklinde bir cümle kuracak kadar ileri gidiyorsun.(...)
Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk