Neo Osmanlılar neden olmasın?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

İletigönderen bezgin » Cum Mar 06, 2009 21:36

Anlasildi en senlikli güncelmeydan gecelerinden birini daha yasayacagiz :lol: :lol:
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen İlteriş » Cum Mar 06, 2009 21:37

Soru (KUESCIN)
Neo Osmanlilar neden olmasin?

El Answer:

1-) Cunku adini bile ecnebi gavurlarin koydugu bir devlet ilk basta onun bunun gonullu tarla bekcisi olmayi kabul ediyor demektir! FatiH Sultan Mehmet yeniden gelse de ona devletin adinin neden "Neo Osmanli" olacagini aciklayin bakalim kellenizi vuruyor mu vurmuyor mu?

2) Madem Atalarimiza bagliliktan, onlarla ovunmekten sozediyoruz, o halde kurulmasi gereken devlet "3. Göktürkler" neden olmasin? Veya baska bir ifadeyle "why not?"

Neden "etegi kaltak, salvari saltak, ekende bicende olmayip, yemede ortak" Osmanli'yi yeniden Turk'un kafasinda boza pisirmeye cagiralim arkadas?
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

Re: Neo Osmanlılar neden olmasın?

İletigönderen ServetinFedaisi » Cum Mar 06, 2009 21:41

Ozer86 yazdı:Sabah Gazetesi'nde bugün yayınlanan Fetullah Gülen ile yapılmış söyleşinin bir bölümü:

Neo Osmanlılar!
Tam bu noktada Irak'tan ABD'nin çekilmesiyle neler olacağına ilişkin bir soru geliyor. Gülen'in bu soruya cevabı bir hayli çarpıcı:
"Bölgede gerginlik var. Bir otorite boşluğu var. ABD o boşluğu oluşturdu. Şu an kendi içlerinde çok ayrıldılar. Aralarında kin ve nefret var. Şiiler'in bile içlerinde bu var. ABD de bunu istiyordu. Girip çıktıkları her yerde problem bıraktılar. O bölgelerin kaderi bu maalesef. Hariciler, Moğollar, Emeviler, Bizans geçti o bölgelerden. Osmanlı'ya kadar hep kan revan içinde kaldı. Jeopolitik olarak çok önemli bir yer. En sorunsuz zamanları Osmanlı dönemi olmuş. Dileriz yeni Osmanlı ruhu olur oralarda. Neoconlar'a karşı Neo Osmanlılar ..."
Araya girip "Türkiye, Yeni Osmanlı mı?" diye soruyoruz.
Gülen'in cevabı kısa oluyor:
"Neden olmasın? ABD'nin Neoconlar'ı varsa Türkiye'nin de Neo Osmanlılar'ı olur..."
Gülen'in ağzından bu cümleler dökülünce Ahmet Taşgetiren hemen yorumunu yapıyor:
"İşte gazete manşeti çıktı!"
Bugünlerde ABD'li stratejist George Friedman 'ın Osmanlı benzetmesi yapması da bir hayli ilginç.
-------

Tamami icin: :arrow: http://www.guncelmeydan.com/forum/fetullah-gulen-bu-isin-icinde-bir-gatakulli-var-vt19381.html

Sizlerin cevabını merak ediyorum. Neden olmasın?

Neo Osmanli degil Milli hükümet.
Kullanıcı küçük betizi
ServetinFedaisi
Üye
Üye

İletiler: 18

İletigönderen İrade-i Milliye » Cum Mar 06, 2009 21:51

Ozer86 yazdı:
Türk-Kan yazdı:Evet, su an kisisellesmek zorundayim, sizofrenik bir vak'a. Kolay gelsin :)
Vallah bence sen Türkceyi ögrensen iyi edersin.

Özer86 bu konuda ne düsünüyor, bilmem. Dur bi soruyum. :roll:

İrade-i Milliye,

Benim kullanici resmi olarak Erol Manisali'yi seçmemin nedeni, kendisine duydugum hayranliktir. Görüslerimizin bagdasmadigi dogru degil. Bu konuda ispatlama geregide duymuyorum.

Benim tartisma davetiyemi tahrik olarak nitelemissin. :lol: Tartaklanmaktan kurtulmak için 'bu tahrik!' diyene gördümde tartismadan bu sekilde kaçani görmedim. Dikkat et yanarsin. :roll:

Ben burada diyalektik kültür içinde bir seyler ögrenmeye geldim. Yani soru- cevap modeli içinde. Senin yaptigin kitaplar önermek, köze yazilari kopyalayip yapistirmak. Sorularima cevap verecek yetenek ve kabiliyete sahib degilsen, hiç zorlama kendini.

----

Bu tartisma çok gereksiz ve sikici bir yön aldi.

Bir çocuk gibi yazıyorsun. Çapsız insanlarla bir şey tartışılmaz. Oysa ben de burada senin gibi klavyeşörlerin olduğunu bilmiyordum. Gerçekten terbiyeli olman ve idrar yarıştırır gibi yazmaman gerekiyor. Burada mahalle karıları gibi tartışıyorsun ve çapsız, birikimsiz ateşli bir çocuksun. Hem yaş olarak hem de zeka olarak çocuk gibi hareket ediyorsun. Kimsenin tartışmadan kaçtığı yok. Her şeyi sana açıklamaya çalıştım. Ne yapayım sana YÖK'ten tez mi indireyim? Nasıl alırdınız? Kopyala yapıştır yapıyorsun demişsin. Dayanağın ne diye sordun ben de gösterdim. Diyalektik senin dediğin gibi olmaz. Kendini Sokrates mi zannediyorsun? Sen diyalektik yapıyorsan ben de Sokratesim.

Keçinin olmadığı yerde kuzuya Abdurrahman Çelebi derler, bunu da unutma. "Dikkat et yanarsın" gibi bayağı cümleler senin bilgi birikimini göstermeye yetiyor. Kopyala yapıştır yapıyor diyeceğine o makaleleri oku, karşı görüş belirterek yorumla. Diyalektten bahsedene bak ne günlere kaldık.

Hülasa saygılı ol, sonra derdine çare bulalım. Orada yanıtlar duruyor. Burada bir arkadaşımızın dediği gib CIA savunuculuğu yapma. Eğer gerçekten tartışmak istiyorsan, ilk önce kalıplarını kırmalısın. Ukala tavırlarla bir yere varamazsın.
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen İrade-i Milliye » Cum Mar 06, 2009 22:41

Bütün Müslümanların birleşmesini istiyorlar diyen bir kişinin düşüncelerini elbette ki ciddiye alıp sorgulamak ve bu basit düşüncelerin sahibi bir kişiyle asla tartışmak istemezdim. Tarih bilgisinin zayıf olmasından dolayı onu burada küçük görme ihtiyacı hissediyorum, çünkü kendisi bundan çok hoşlanıyor. Tüm mütevazılığımı bir kenara bırakarak sana Osmanlı konusunda birkaç şey söylemek istiyorum.

Osmanlı dediğin farklı etnik gruplardan meydana gelmiş, farklı dinlerden insanları bünyesinde barındıran evrensel bir imparatorluktur. Osmanlı Birinci Romanın ve İkinci Roma dediğimiz Doğu İmparatorluğundan sonra gelen üçüncü Roma’dır. Osmanlı’nın imparatorluk safhasına geçtiği dönemlerde de bizzat bu devleti yönetenler Rum devleti demişler ve Roma mirasına sahip çıkmışlardır. 20.yy.ın başlarında ulus-devlet modeli en önemli model olarak çıktı. Bak Mansur Şah arkadaşımız da çok güzel bir şekilde açıklamış: “Neden olmaz, çünkü tarihsel süreçte derebeyliklerden sonra krallıklar ve imparatorluklar, sonra da Cumhuriyet ve ulus devletler gelişmiştir. Bu doğa kanunu gibi bir şeydir.”
Doğa kanunlarına karşı gelmek imkansızdır. Birçok tarih otoritesi bugün Osmanlının diriltilemeyeceğini söylemekte ve yeniden bir imparatorluk kurmanın mümkün olmadığını söylemektedir. Halil İnalcık, İlber Ortaylı, Murat Bardakçı gibi liberal ve ideolojik takıntısı olmayan Osmanlı hayranları bile böyle düşünüyorsa bu konuda bizlere pek fazla laf düşmez.
Şimdi Türkiye Cumhuriyeti bir ulus-devlettir. Cumhuriyet kelimesi burada kafaları karıştırıyor olabilir. Cumhuriyet olması demek o devletin çok demokratik ve ilerici olduğu anlamına gelmez. Bugün Pakistan da, Kongo da, İran da bir cumhuriyettir. Pakistan 5 kabile devleti tarafından yönetilmektedir. Pakistan’ın adında tüm kabileler temsil edilmektedir ve yapay bir addır. Kongo İslam Cumhuriyeti de bir cumhuriyettir. Ve bu ülkeler şeriatın boyunduruğu altında inim inim inlemektedir. Bugün İslamcı modeli örnek alıp da bilimde, teknolojide dünyada yer etmiş bir tane ülke gösteremezsin. Türkiye ulus-devlet modeliyle Batı dünyasında yer edinmeye çalışıyor. Sunulan neo-Osmanlıcılık gibi modeller birçok kişinin gururunu okşamaktan öteye gidemiyor.

Lawrence of Arabia filmini izleyenleriniz olmuştur belki. Bu film belli bir tarihe kadar yasaklanmıştı Türkiye’de. Burada Lawrence’in Akabe’deki bedevi Arap kabilelerini ayaklandırarak Osmanlı Türklerini nasıl arkadan vurduğunu göstermektedir. Bu herkesin izlemesi gereken bir filmdir. Yine kitaplardan öğreniyoruz ki Lawrence’in peşinden gelen Araplar Türklerin karınlarını altın bulabilmek umuduyla deşmişlerdir. Ortadoğu coğrafyasını gezmiş biri olarak diyebilirim ki Araplardaki Türk imajı olumsuzdur. Osmanlı döneminde de Arapların huzur içinde yaşadığı gibi abartılı tarih yazımını bir kenara bırakmak gerekiyor. Çünkü Araplar Osmanlı hakimiyetindeki 400 sene içerisinde huzurlu yaşamamışlar ve sürekli ayaklanma çıkarmışlar, İstanbul’a karşı direnmişlerdir. Mısır hidivi Mehmet Ali Paşa’nın Kütahya’ya kadar geldiğini biliyoruz. Çünkü Osmanlı’daki gelirlerin büyük kısmı Mısır’dan ve Balkanlardan karşılanmaktaydı. Bu konuda araştırma yapanlar birçok tarihi vesika bulacaktır. Mısır’ın Osmanlılara karşı başkaldırışı da bundan kaynaklanmaktadır. Merkez-çevre ilişkilerinde çevreden hazineye büyük bir birikim akmıştır. Araplar bu yüzden Osmanlıyı sevmez. Ben de ulusalcı bir Türk milliyetçisi olarak Arapları sevmem, orası kişisel bir meseledir ve ayrı bir tartışma konusudur. Daha 1918’de seni arkadan vurmuş bir milletin yaşadığı bir bölgede yeniden lider olmak istiyorsun.

Sen daha Diyarbakır’a sahip çıkamıyorsun, edemiyorsun. Nasıl böyle hayallere kapılabiliyor insanlar bilemiyorum. Dünyada uluslar arası sermaye kent devleti tipinde etnisiteleri teşvik ederken imparatorlukların ortaya çıkması uluslar arası konjonktür açısından da imkansızdır. Türkiye ancak bölgesel güç olabilir. Bu da dış ve iç dinamiklere bağlıdır. Bölgesel güç olursa da olsa olsa eski Osmanlı coğrafyasında nüfuz alanları kurabilir ki bunu da ihtimal olarak zayıf buluyorum. Çünkü Türkiye’ye Ortadoğu’da biçilen rol taşeronluktur, liderlik değil. Bir defa bunu kafalara kazımak gerekmektedir. Türkiye herkesin sandığı gibi çok güçlü bir ülke değildir. Türkiye ne yazık ki çok zayıf bir ülkedir. Senin yeni Osmanlıcılığa soyunabilmen için ilk önce kendi ülkende güçlü olman gerekir. Neden yeni Osmanlıcılık tartışılıyor da Türk birliği tartışılmıyor. Kültürel olarak çok fazla bir ortak noktamızın bulunmadığı Arapların kahrını çekmek isteyen Türkiye öncelikle kültür ve dil birliğine sahip olduğu Türkistan’a yönelmelidir. Avrasya çok zengin bir ülkedir ve Türkiye’nin burada atacağı adımlar zaten diğer mazlum ülkelere de örnek olacaktır.

Biz elbette halk bakımından ve kültür bakımından Osmanlı’nın devamıyız, ama artık Osmanlı hanedanı yıkılmış yerine parlamenter demokrasiye dayalı bir cumhuriyet kurulmuştur. Osmanlıcılık tartışmaları doğrudan doğruya cumhuriyetin temel dinamiklerini hedef alan, kafaları bulandırma projesidir. Biz Osmanlı’dan çok büyük dersler almışa benzemiyoruz. Yoksa bu tür projeler ortaya sürülmezdi.

AKP’li, Fettulahçı ve Amerikancı Özer incilerini saçmış etrafa: “ Arablarin sayisi bizden yüksek oldugu için, onlar. Ama bunun da çözümü var: etnisite bilincini yok edip, dini anlayis üzerine kurulmus bir vatandaslik, millet anlayisi. Erbakan hocada, Erdoganda bu dogrultuda hareket ediyor zaten...”

Bu Türkçe özürlü Özer denilen kişi, ruhunu Arap’a, Amerika’ya, Fettoş’a satmış ulusalcı görünümlü bir ajan provaktördür. Etnisite bilinicini yok etmekmiş. Sen ilk önce kendini yok et. Bu topraklar Nihat Genç’in dediği gibi 1000 yıldır kimseye boyun eğmedi. Buraya gelip ahlaksız düşüncelerinle kafaları bulandırma. Senin dediklerini Osmanlının son zamanlarındaki aydınlar da demişlerdi. Araplar necip millet, Ermeniler millet-i sadıka oldu, Türk de köle oldu, cariye oldu. Az daha ulu Başbuğumuz Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı sen de Fransız, İngiliz kırması bir insan olacaktın.
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletigönderen Ozer86 » Cum Mar 06, 2009 23:27

Bu sidik yarisi nasil basladi?

1. Ilk mesajin basligi aslinda ‘Fetullah Gülen: Neo-Osmanlicilik neden olmasin” idi. Bu moderator tarafindan simdiki haline degistirildi. Bu yüzden millet basligi bana atfetti. Bu forumda karsi görüslere tahammül kültürü pek olmadigindan dolayi, millet bana saldirdi.

2. Bazi cevaplarin içerik olarak anlamsiz oldugunu düsündüm, ve bunu nedenleriyle beraber açikca yazarlarina bildirdim. Umdum ki ders çikartsinlar. Gördüm ki bana karsi ikinci bir cepe açilmis.

3. Türk-Kan isimli sahis benim iyi niyetli mesajimi kisisel saldirilar ile cevapladi. Eski tartismalarin etkisi altinda kalmis olmali. Birinci 'sidik yarisi nedeni' kendisi için geçerli degil, çünkü basligi degistiren moderator kendisidir.

4. Bende herkese ayni sekilde cevap verdim.

5. Benim cevaplarim üzerine yalnizca muhattaplarim degil, ayni zamanda onlarin arkadaslari - hakli/ haksiz gözetmeden - katildilar.

Bu noktada herkes çamur atmakla meskul oldu. Asil konu unutuldu.
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 06, 2009 23:38

Ozer86 yazdı:Bu sidik yarisi nasil basladi?

1. Ilk mesajin basligi aslinda ‘Fetullah Gülen: Neo-Osmanlicilik neden olmasin” idi. Bu moderator tarafindan simdiki haline degistirildi. Bu yüzden millet basligi bana atfetti. Bu forumda karsi görüslere tahammül kültürü pek olmadigindan dolayi, millet bana saldirdi.

1. Hâlâ ögrenemediniz, bu sitede modaratör yoktur, yönetici vardir!

2. Siz, Fetullah'in yayinlanan röportajinin tamamini paylasmaya gerek dahi görmeden, sadece kendinizce önemli gördügünüz "Neo Osmanli" projesi bölümünü alip (ki, tamaminda Ergenekon Tertibi üzerine cok carpici itiraflari var), tartisma baslatmak amacli bir konu actiniz.

Ben de haberin tamamini yayinlayip, hatta sizin basliginiza baglanti adresini de ekleyerek konu basliginizi tartismak istediginiz asil konu dogrultusunda degistirdim.

Burada bir carpitma yoktur, carpitmaya kalkmayin, carpilirsiniz!

Ozer86 yazdı:3. Türk-Kan isimli sahis benim iyi niyetli mesajimi kisisel saldirilar ile cevapladi. Eski tartismalarin etkisi altinda kalmis olmali. Birinci 'sidik yarisi nedeni' kendisi için geçerli degil, çünkü basligi degistiren moderator kendisidir.

Bak sen velede! Cok sükür, balik hafizali degiliz!

Türk-Kan yazdı:Ozer86, biz sakaya vurdukca siz ciddi ciddi Neo-Osmanli teorisini savunuyorsunuz ve sacmaliyorsunuz! (ilk kez olmuyor ne yazik ki!)

2009 yilinda bilime hükmetmeden kime hükmetmeyi düsünüyorsunuz? Hem bilimle ugrasabilirmisiz, hem devletin sinirlarini büyütebilirmisiz! Kuzum, sizin yasiniz kac?

Benim yazdiklarim ortada iken sark kurnazligi yaparak, sadece ilk bölümü alintilayip, bunu kisisel hakaret olarak algiliyormus gibi yaptiniz.

Konulari carpitmama konusunda size ilk ve son uyarim. Dikkate aliniz.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Cum Mar 06, 2009 23:47

2. Bazi cevaplarin içerik olarak anlamsiz oldugunu düsündüm, ve bunu nedenleriyle beraber açikca yazarlarina bildirdim. Umdum ki ders çikartsinlar. Gördüm ki bana karsi ikinci bir cepe açilmis.

3. Türk-Kan isimli sahis benim iyi niyetli mesajimi kisisel saldirilar ile cevapladi. Eski tartismalarin etkisi altinda kalmis olmali. Birinci 'sidik yarisi nedeni' kendisi için geçerli degil, çünkü basligi degistiren moderator kendisidir.

4. Bende herkese ayni sekilde cevap verdim.

5. Benim cevaplarim üzerine yalnizca muhattaplarim degil, ayni zamanda onlarin arkadaslari - hakli/ haksiz gözetmeden - katildilar.

Bu noktada herkes çamur atmakla meskul oldu. Asil konu unutuldu.

Bütün savunma savın "başlığın değiştirmesi"nden ibaret. Bu soruyu da mı Fetullah sordu: "Sizlerin cevabını merak ediyorum. Neden olmasın?"

Ya da bunları da Fetullah mı yazdı¿? -> http://www.guncelmeydan.com/forum/viewt ... 261#111261

Eğer karşı görüş dediğin buysa, bu tür görüşlere "hainlik, ihahet" gibi tanımlamalarla yaklaştığımızı, bunca süredir buralarda gezinmene rağmen algılayamamışsın. Ayrıca forum kurallarına bir göz atmanı tavsiye ederim, bak bakalım "Ek Kurallar" başlığı altında hangi kuralları ihlâl etmişsin.

Sana çamur atılmadığını bilsem de, seninle yarıştıracak bir sidik göremesem de, kuralları ihlâl etsen de, bunu -sitenin yöneticisi olmam dolayısıyla- doğal uyarı hakkına bağlamayarak, tahammülsüzlük olarak algılayacak biri olduğunu da bilsem de, kurallara uyman kaydıyla, üyeliğinin devam etmesi için bir şans daha tanıyorum.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Ozer86 » Cmt Mar 07, 2009 0:06

Türk-Kan yazdı:

Ha yönetici, ha moderatör.

2. Siz, Fetullah'in yayinlanan röportajinin tamamini paylasmaya gerek dahi görmeden
Neden gerek duysaydim? Benim için en can alici noktasi Osmanli hakkinda sarf edilen sözler idi.

Üstelik haberin tamamina ulastiran bir linki ben vermistim bile. 'Sabah' kelimesi neden kahverengi oldugunu düsünüyorsun?

Ben de haberin tamamini yayinlayip, hatta sizin basliginiza baglanti adresini de ekleyerek konu basliginizi tartismak istediginiz asil konu dogrultusunda degistirdim.
Fetullah Gülen'in ismini çekerek asil konuyu degistirmediniz.

Içerik olarak cevap vermiyorsun ve sidik yarisini sürdürüyorsun.

Benim yazdiklarim ortada iken sark kurnazligi yaparak, sadece ilk bölümü alintilayip
Ben senin ilk yazinda iki tane kayde deger arguman buldum, ve bunlari durustce cevapladim. Sen buna cevap olarak, simdide yaptigin gibi, sahsimi küçümsedin: "Kuzum, sizin yasiniz kac?". Bundan sonra benden nasil ciddi bir cevap bekleyebilirsin?

Anlasilan biz geçinemeyegiz.
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletigönderen Ozer86 » Cmt Mar 07, 2009 0:31

Ram yazdı:Bütün savunma savın
Ben savunma yapmadim, açikladim sadece.

"başlığın değiştirmesi"nden ibaret.
Dikkatlice okursan, iki tane neden daha verdim.

Bu soruyu da mı Fetullah sordu: "Sizlerin cevabını merak ediyorum. Neden olmasın?"

Ya da bunları da Fetullah mı yazdı¿? -> http://www.guncelmeydan.com/forum/viewt ... 261#111261
Ben Fetullah Gülen'in sözlerini her açidan degerlendirmek istedim. Dikkatini çekerim: Neo-Osmanciliga karsi bir kaç arguman sundum. Sende buna cevap verirken 'aslinda sordugun sorunun cevabini kendin veriyorsun' dedin.

Ben Neo-Osmanciligin hem zararlarinin hem yararlarinin ortaya çikmasini istedim. Ilk olarak zararlarini sundum. Ama herkes karsi çikinca, bilerek yararlar ortaya koydum. Bunu yaparken de açikca seytanin avukatligini yaptigimi belirtim. Bu sekilde tartisma dogar, ve insanlarin zihninde net olarak püf noktalar belirir.

Basligin degismesiyle ben bir tarafmisim gibi yansidi, ki bu dogru degil.

Eğer karşı görüş dediğin buysa, bu tür görüşlere "hainlik, ihahet" gibi tanımlamalarla yaklaştığımızı, bunca süredir buralarda gezinmene rağmen algılayamamışsın. Ayrıca forum kurallarına bir göz atmanı tavsiye ederim, bak bakalım "Ek Kurallar" başlığı altında hangi kuralları ihlâl etmişsin.
Hain görüslere karsi üyeleri kovmak, iletilerini silmek mi daha etkili, yoksa onlari ikna etmek mi? Hangi amaca yariyor kovup silmek?

Sana çamur atılmadığını bilsem de, seninle yarıştıracak bir sidik göremesem de, kuralları ihlâl etsen de, bunu -sitenin yöneticisi olmam dolayısıyla- doğal uyarı hakkına bağlamayarak, tahammülsüzlük olarak algılayacak biri olduğunu da bilsem de, kurallara uyman kaydıyla, üyeliğinin devam etmesi için bir şans daha tanıyorum.
Güzel. Burdaki paylasimlardan yararlandigim için kovulmak istemem dogrusu. Ama bir daha tartismalara katilacagimi düsünmüyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 07, 2009 0:31

Ozer86 yazdı:
Türk-Kan yazdı:

Ha yönetici, ha moderatör.

Türkce'ye, Türk'lüge verdiginiz önem bu mudur? Ama yok, Neo-Osmanli icin Türklük'ten de vazgecilebilir, degil mi?

Ozer86 yazdı:
2. Siz, Fetullah'in yayinlanan röportajinin tamamini paylasmaya gerek dahi görmeden
Neden gerek
duysaydim? Benim için en can alici noktasi Osmanli hakkinda sarf edilen sözler idi.

Üstelik haberin tamamina ulastiran bir linki ben vermistim bile. 'Sabah' kelimesi neden kahverengi oldugunu düsünüyorsun?

Burasi "tiklama" sitesi degil, bir haberi paylasacaksaniz, tamamini paylasacaksiniz. Kaynak belirtme zorunlugunuz zaten var.
Sizin "can alici" noktanizda en ufak bir degisiklik yapilmadi, konu iceriginin virgülüne dahi dokunulmadi!

Ozer86 yazdı:
Fetullah Gülen'in ismini çekerek asil konuyu degistirmediniz.

Simdi konu basliginin önüne "Fetullah Gülen"i eklesem sizin saviniz, söylemleriniz gecerliligini mi kaybedecek, Neo-Osmanli rüyaniz bitecek mi? Siz bu rüyayi sahiplenene kadar yapilan yorumlar zaten alintiladiginiz bölüm üzerine idi. Size kimse saldirida bulunmadi! Ayrica, siz bu forumun kullanicilarini, konunun icerigini okumadan basliga göre yorum yapacak kadar salak mi bellediniz?

Ozer86 yazdı:
Içerik olarak cevap vermiyorsun ve sidik yarisini sürdürüyorsun.

Cevap verilmeyen icerik nedir? Hayir, aslinda bu sitede ömrünüzün biraz daha uzun olmasi icin sans veriyorum, ama anlayan kim?

Ozer86 yazdı:
Benim yazdiklarim ortada iken sark kurnazligi yaparak, sadece ilk bölümü alintilayip
Ben senin ilk yazinda iki tane kayde deger arguman buldum, ve bunlari durustce cevapladim. Sen buna cevap olarak, simdide yaptigin gibi, sahsimi küçümsedin: "Kuzum, sizin yasiniz kac?". Bundan sonra benden nasil ciddi bir cevap bekleyebilirsin?

Önüme sacmasapan "tezler" süren birine yasini sormamdan daha dogal bir sey olamaz. Onu da mi hakaret olarak algiladiniz? :)

Ozer86 yazdı:
Anlasilan biz geçinemeyegiz.

Demek anlasabildigimiz konular da varmis. :) Bir baska bahara insallah!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 07, 2009 0:49

Senlik buraya kadar.

Veledlik yapmak isteyen baska kim varsa siraya girsin, ServetinFedaisi'ni takip etsin!

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen DevUyandi » Cmt Mar 07, 2009 8:52

Bu konuyu Yalcin Kucuk "Israil'in Osmanli Imparatorlugu" diyerek bir hayli iyi tahlil etmis
http://www.odatv.com/index.php?id=14940

Akillari sira Turkler'in gururlarini oksayarak gaza getirme projesiyle baslica saglanacak olan iki sey var:
1. Bir turlu kontrol edemedikleri Turk Ordusu'nu Israil ve ABD nin hizmetine vererek Orta Dogu'nun pis islerini yaptirmak.
2- Turkler'in hem ekonomik cikarlari, hem de kultur ve soy baglari nedeni ile asil yonelmeleri gereken Avrasya istikameti yerine yuzlerini Orta Dogu'ya cevirip Islami Fasizm yolunda verilen rolu yerine getirmesini saglamak

Bir yandan Yeni Dunya Duzeni projesiyle her ulus devleti binbir parcaya bolup zayif sehir devletler haline getirmeye calisirken Buyuk Turkiye/ Yeni Osmanli vb. tezleri yutturabileceklerini sanmalari Turk insaninin zekasina bir hakarettir
Kullanıcı küçük betizi
DevUyandi
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen Ram » Cmt Mar 07, 2009 11:03

Ozer86 yazdı:
Ram yazdı:Bütün savunma savın
Ben savunma yapmadim, açikladim sadece.

Savunma da bir açıklamadır.

"başlığın değiştirmesi"nden ibaret.
Dikkatlice okursan, iki tane neden daha verdim.

Diğer her ne belirttiysen, "tahammülsüzlük" ya da "birilerine ders vermek" gibi; bunlar nedenlerin değildir, senin kuruntularını ve çok bilmişliğini gösterir.

Bu soruyu da mı Fetullah sordu: "Sizlerin cevabını merak ediyorum. Neden olmasın?"

Ben Fetullah Gülen'in sözlerini her açidan degerlendirmek istedim. Dikkatini çekerim: Neo-Osmanciliga karsi bir kaç arguman sundum. Sende buna cevap verirken 'aslinda sordugun sorunun cevabini kendin veriyorsun' dedin.

Ben Neo-Osmanciligin hem zararlarinin hem yararlarinin ortaya çikmasini istedim. Ilk olarak zararlarini sundum. Ama herkes karsi çikinca, bilerek yararlar ortaya koydum. Bunu yaparken de açikca seytanin avukatligini yaptigimi belirtim. Bu sekilde tartisma dogar, ve insanlarin zihninde net olarak püf noktalar belirir.

Basligin degismesiyle ben bir tarafmisim gibi yansidi, ki bu dogru degil.

Burası, bir televizyon izlencesinin yapıldığı yayın odası değil. Kaldı ki, bir şeyin avukatlığını yapacaksan da -en azından- buna karşı olduğunu belirtmek zorundasın. "Ben şeytanın avukatlığını şapıyorum" diyorsun ama, ardından hiç de o şekilde davranmayıp ciddi ciddi Neo-Osmanlıca yazıyorsun. Esasen şimdi de "yararlarının ortaya çıkamasını istedim / yararlar ortaya koydum" diyorsun. Bu da şeytanın avukatlığını yapmadığını gösteriyor ki, ya CIA'nın tasarısından yarar bekleyebilecek kadar ahmak ya da gerçekten bu tasarıyı destekleyen hain birisin. Savın çöktü, başlığın değiştirilmesiyle, şeytanın avukatlığıyla hiçbir ilgisi yoktur. CIA, bunu tartışmaya açtırdı, sen de dümen suyunda gidiyorsun.

Hain görüslere karsi üyeleri kovmak, iletilerini silmek mi daha etkili, yoksa onlari ikna etmek mi? Hangi amaca yariyor kovup silmek?

Bilgilenmek isteyeni ikna etmeye çalışırım. Şaibeli olanlara ise karşı çıkarım. Sen bilgilenmek istemiyorsun, merak ettiğin bir şey de yok. Ortalığı karıştırıyorsun, CIA çıkışlı Neo-Osmanlı Tasarısı'nın yararlarından bahsediyorsun. Tarihsel evreleri reddedip bol keseden jeopolitikle zıt martavallar atıyorsun, "Araplar çok olduğu için onlar bize hâkim olur" şeklinde bir cümle kuracak kadar ileri gidiyorsun. Herhangi birinin de seni ciddiye aldığını zannetmiyorum. Sen değil, herhangi biri CIA çıkışlı tasarının "yararlarından" bahsederse, ihanet içindedir. Sana özel bir tavır sergilenmiyor.

Güzel. Burdaki paylasimlardan yararlandigim için kovulmak istemem dogrusu. Ama bir daha tartismalara katilacagimi düsünmüyorum.

Ben uyarımı yaptım. İster tartışmalara katıl, ister katılma. İster kurallara uy, ister uyma. Bunlar senin bileceğin işler. Ayrıca şunu da unutma, bu başlıkta sarfettiklerini "yeni üye olmuş" biri sarfedemeden tekmelenirdi.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Ozer86 » Cmt Mar 07, 2009 18:03

Ram yazdı:(...) "Araplar çok olduğu için onlar bize hâkim olur" şeklinde bir cümle kuracak kadar ileri gidiyorsun.(...)
Bu konuyu yanlis algiladin, ve açiklama hissi duyuyorum. Eger ki Arablar ile Türkler birlikte bir Osmanli cumhuriyeti kuracaksalar, yönetim cumhur tarafindan tayin edilmeli. Bunun tek yolu demokrasidir. Demokraside çogunluk hükmeder. Arablarin sayisi da bizden yüksek oldugu için, onlarin bu sartlar altinda bizim üzerimize hükmetmesi dogal.

Buna karsi tek çare hem Turk hem Arab etnisitesini yok etmek, ve millet bilincini ortak payda olan müslümanlik üzerine insaa etmek. Bu da yapiliyor zaten.

Neo-Osmanli cumhuriyet temeline oturacak varsayimindan çikan dogal ve tartismasiz sonuç bu dur. Ayrica ben bunun Türkiye için iyi birsey olacagini demedim.
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x