Neo Osmanlılar neden olmasın?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Neo Osmanlılar neden olmasın?

İletigönderen Ozer86 » Cum Mar 06, 2009 11:58

Sabah Gazetesi'nde bugün yayınlanan Fetullah Gülen ile yapılmış söyleşinin bir bölümü:

Neo Osmanlılar!
Tam bu noktada Irak'tan ABD'nin çekilmesiyle neler olacağına ilişkin bir soru geliyor. Gülen'in bu soruya cevabı bir hayli çarpıcı:
"Bölgede gerginlik var. Bir otorite boşluğu var. ABD o boşluğu oluşturdu. Şu an kendi içlerinde çok ayrıldılar. Aralarında kin ve nefret var. Şiiler'in bile içlerinde bu var. ABD de bunu istiyordu. Girip çıktıkları her yerde problem bıraktılar. O bölgelerin kaderi bu maalesef. Hariciler, Moğollar, Emeviler, Bizans geçti o bölgelerden. Osmanlı'ya kadar hep kan revan içinde kaldı. Jeopolitik olarak çok önemli bir yer. En sorunsuz zamanları Osmanlı dönemi olmuş. Dileriz yeni Osmanlı ruhu olur oralarda. Neoconlar'a karşı Neo Osmanlılar ..."
Araya girip "Türkiye, Yeni Osmanlı mı?" diye soruyoruz.
Gülen'in cevabı kısa oluyor:
"Neden olmasın? ABD'nin Neoconlar'ı varsa Türkiye'nin de Neo Osmanlılar'ı olur..."
Gülen'in ağzından bu cümleler dökülünce Ahmet Taşgetiren hemen yorumunu yapıyor:
"İşte gazete manşeti çıktı!"
Bugünlerde ABD'li stratejist George Friedman 'ın Osmanlı benzetmesi yapması da bir hayli ilginç.
-------

Tamami icin: :arrow: http://www.guncelmeydan.com/forum/fetullah-gulen-bu-isin-icinde-bir-gatakulli-var-vt19381.html

Sizlerin cevabını merak ediyorum. Neden olmasın?
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen Ram » Cum Mar 06, 2009 12:13

Sizlerin cevabını merak ediyorum. Neden olmasın?

Yukarıdaki soruyu ciddi ciddi soruyor musun¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Ozer86 » Cum Mar 06, 2009 16:01

Evet ciddiyim. Bu konu gelecekte daha çok tartışılacak gibi görünüyor. Zihinsel olarak buna hazırlıklı olmak gerekir, ve ben bu durumda değilim.

Osmanlı-projesinin ABD'nde bir yahudi tarafından tasarlandığını biliyorum. Israil'in ömür boyu komşuları ile düsman olarak ayakta kalamayacağı biliniyor. ABD desteğini çektiği an Israil deyi birşey ortada kalmaz. Bu yüzden bazı zionistler federal bir Osmanlı devleti içinde, yönetim kadrolarına hakim ve ABD'ye sadık bir oluşumdan yana tavır koyuyorlar.

Projenin diğer destekleyicisi ümmetciler. Bunların Osmanlı devleti içinde Israil'e veya yahudilere bir rol verme niyetleri yok. Tam bu noktada Murat Bardakçı gibi şerefsizler 'Abdulhamid'de Yahudilere toprak vermek istiyordu' gibi yalanlar ortaya atarak, ümmetcileri Yahudi-Müslüman ittifakına hazırlıyorlar gibi.

Türkiye açısından bu projenin ne tür yararlar ve zararlar gerçekleştireceğini bilmiyorum, ve sizlerin bilgilerinden yaralanmak istiyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletigönderen kut » Cum Mar 06, 2009 16:32

Bu bilgi kirliği ve dezenformasyonun içinde yapılmasını önereceğim tek şey tarihi okumanızdır. O size cevap verecek.
Kullanıcı küçük betizi
kut
Üye
Üye

İletiler: 45

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 06, 2009 16:32

Türkiye Cumhuriyeti'nde yasamaktan memnun olmayan, devletin adinin "Türkiye Cumhuriyeti" olmasindan utanan/sIkIlanlar, küresel güclerin onlara tahsis edecegi topraklarda neo osmanlicilik oynayabilirler. Alaska olabilir mesela :hmm:

Bizi gercek gündemimizden koparip önümüze yeni yeni konular atan CIA ve kucagindaki Fetos'un fikirleri üzerine tartismayi gereksiz ve zaman kaybi olarak görüyorum. Bölünmüs Türkiye haritalari bitti, simdi "genisletilmis Türkiye" haritalarini piyasaya sürmeye basladilar.

Daha kendini yönetmekten aciz bir ülkeyiz. Gercekci olun!

Bir kac gün evvel Kuantum Devrimi üzerine bir belgesel izledim... Nano robotlar, isinlama metodlari vs. Yakin gelecekte bizi bekleyen yeni teknolojiler.

Oturup ilimle, bilimle ugrasmak yerine bize sunduklari tartisma konularina bakiniz. Neymis, Neo-Osmanli'ymis. Ne o, Türkiye Cumhuriyeti'ne, yine de istediginiz gibi dis geciremiyorsunuz anlasilan.

Ayrica bu konuyu tartismak icin Anayasamizin 1. maddesi mi degistirildi benim haberim olmadan? :roll:

Son osmanli torunlari (ingiliz bebeleri) Queen Elisabeth'in ülkesinde yasiyor mesut bahtiyar. Bir de 1. Recebimiz var tabii, ama o da kendine bir Malaya aramak zorunda kalacak yakinda (gerci oglunun gemicigi de görür o isi..).
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen bezgin » Cum Mar 06, 2009 16:32

Neosmanli Matriks peygamberleri. Sanal dünyada, akillara Zion bir tartisma.

Simdi söyle bir sey var Türkiyede milliyetci görünüp siyonist bir faydacilikla her seyden biraz icine koyuyorlar. Kimi safca Fetoyu yanina cekmek veya Fetoya daha da yaklasmak istiyor. En azindan isbirligi diyorlar.

Akli evvel bu arkadaslara tavsiyem, bu deli sacmalarini buraya (Türkiye'ye) tasimasinlar. Herseyi sentezlemek eski bir siyonizm hastaligidir ve bunu icat eden siyonistlerin bile burnu coktan bkta. Biz kendi öz felsefemizi üretelim. Kendimiz icin degil insanlik icin düsünelim, cünkü tek kazanma yolu budur.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen maydonos » Cum Mar 06, 2009 16:33

Yanit:Varlar zaten, TC'yi yikmak ve parcalamak icin siki bir sekilde 1938den beri "durmak yok yola devam" slogani ile islamo fasizme dogru hizla gidiyoruz.
Cok mu aradin bu soruyu?
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Ram » Cum Mar 06, 2009 16:51

"Neden olmasın?" diye sormuşsun Ozer86, "neden olmasın?"...

Hani olması için bizi ilgilendiren bir neden yok da, kendi sorunun cevabını kısmen kendin vermişsin zaten. Bu, BOP'u Büyük Osmanlı Projesi olarak savunanların hüsnükuruntu seviyelerini arttırmak ve bu kimselerin düşüncelerine bel bağlamışların ahmaklıklarını perçinlemek için yayılan saçmalıktır. Mesele sözüm ona stratejik bakış açısının ürünü; oysa, kelebek başı Hacı Fettan'ın da saçmaladığının tersine, jeopolitik bunun için hiçbir şekilde müsait değildir.

Diyelim bu tür saçmalıklar ciddi ciddi ve yalnızca ülkemiz içinden bir kısım insanlar tarafından ülkemizi büyütmek/güçlendirmek amacıyla ortaya konuluyor; bir an için bu şekilde düşünelim:

1) Hangi tarihte yaşıyoruz¿? Yaşadığımız devirde, nasıl bir sistem kuracaksın ki bu işlemeli ve geleceğe de kendini taşımalı¿?
2) İlgili sistemde yer alacak ülkeler ve halkları bunu kabûl edecek mi peki¿?
3) İyi niyetliyiz ya, "kabûl ettiler Osmanlı benzeri bir sistemde (-ki bu konfederasyon hatta federasyon da değildir, bildiğimiz vilâyet/eyâlet sistemidir) yaşamayı" diyelim; biz mi hâkim olacağız bunlara, onlar mı bize hâkim olacak¿?
4) Biraz daha saflaşalım ve "benzeri sistemde yaşamayı kabûl eden, elbette merkezî gücü de kabûl eder, o merkezî güç de biz olacağız" diyelim; tek erkli bir yapı, bize veyâhut yapının içinde bulunanlara ne kazandırır¿?

Türk'ün yok oluşu için hayalî (fantastik) bir tasarı, ciddiye almam mümkün değil. Fakat ciddiye almamız gereken bir nokta var; bu, ilgili tasarıya gönül vermişler ya da çıkarı için bahsi geçen tasarıyı savunanlar ve bunların başlattığı ve hızla yayılan Yeni-Osmanlıcılık safsatasının, vatanı içinden çıkılamayacak bir kara deliğin içine sürükleme ihtimâlidir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen maydonos » Cum Mar 06, 2009 17:21

rte meydanlarda basbasbagiriyor "tek devlet, tek millet".Diger yandan boluculuk propagandasi yapiyor.Fitnos ta ayni sekilde.Arkasindan bop mu top mu?nedir ?Bu ne celiskidir.Tek istedikleri islamo fasizm altinda halki yonetmektir.Bu neo meo degil?millete sevimli gostermek icin uydurulmus masal inan inanir.abd dekilere cenneti, turkiyedekilere de cok ozledikleri padisahliklarini vaad ederek.zavalli halk aldatilmaktadir.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen kut » Cum Mar 06, 2009 17:38

Bazıları çok önceden hazırlanmış bile...

Resim
Kullanıcı küçük betizi
kut
Üye
Üye

İletiler: 45

İletigönderen MansurSah » Cum Mar 06, 2009 17:41

Neden olmaz, çünkü tarihsel süreçte derebeyliklerden sonra krallıklar ve imparatorluklar, sonra da Cumhuriyet ve ulus devletler gelişmiştir. Bu doğa kanunu gibi birşeydir. Tebaadan, raiyadan ulusa, vatandaşa doğru bir gelişme vardır ve bunu Mustafa Kemal'in önderliğindeki Türk Devrimi ile, Fransız Devrimi'nden bir hayli, Ekim Devrimi'nden ise birkaç yıl sonra tecrübe etmişizdir. O günden itibaren geriye dönmeyi arzulayana, zaten mürteci, bu isteğe ve eyleme de irtica demekteyiz.

"Oralar da bizim olacak, buralar da yaşasın oleyy" diye cahil cühelanın ağzına bir parmak hayali bal çalarak, Osmanlı'nın bizzat Sevr dönemine götürmek istedikleri açıktır.

Bunu isteyenler, köşelerinde tartışan liboşlar 2.Cumhuriyetçiler Fethullahçılar, neden Musul-Kerkük'e müdahalemizi ve zaten bizim olan oraların, bize bağlanmasına bu kadar karşılar? Neden Azerbeycan ile federasyon, konfederasyon tarzı birşey yada hepten birleşip tek devlet olmamıza bu kadar karşılar? Genişlemeyi bırakın, her daim Güneydoğu'yu Kürtlere federasyon olarak vermemiz gerektiğini söylemenin ötesinde dayatıp durmaktaki insanlar bunlar. Ermeni soykırım yalanını tanıyıp Ağrı'yı Kars'ı Çıldır'ı onlara vermemiz gerektiğini söyleyen insanlar bunlar.

Şimdi kalkmışlar Osmanlı olalım. E tabi, 1938'ten itibaren, duraklama devrini müteakip gerileme devrini, içimize sindire sindire idrak ettik. Ergenekon tertibi de cuk diye oturdu. Herşey yolunda gidiyor yani, peki ya vurucu hamle ne zaman nasıl gerçekleşecek? Bir adım atmaları lazım. Böyle yavaş yavaş, ılımlı ılımlı daha ne kadar gidebilirler, halk uyanmakta ve safları tutmakta.

Osmanlı olmak isteyenlere tek bir nasihatım var:

YAVAŞ OLUN DA, SAÇINIZ BAŞINIZ DAĞILMASIN!
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen Ozer86 » Cum Mar 06, 2009 18:42

Kut,
Yanlıs bilgileri açıklarsanız, sevinirim.

Türk-Kan,
Anayasamızın birinci maddesinde Türkiye devletinin yönetim seklinin cumhuriyet oldugu yaziyor. Neo-Osmanli devleti teorik olarak cumhuriyet seklinde yönetilebilir. Zaten Arablarinda belli ayleler tarafindan yönetilmeyi istediklerini hiç sanmiyorum.

Ayrica, ülkemiz hem bilimle ugrasabilir, hem devletin sinirlarini büyütebilir. Illa birini seçmek zorunda degiliz.

Bezgin,
Amma da saçmaliyorsun ha. :roll: Fikirler dünyasinda bütün düsünceler 'savasmak yada kaçmak' dikleminin bir sentezidir. Daha sionistler ortaya çikmadan çok önce sentezler var olmusdur.

Maydonos,
Yazdiklarimi tekrar okursan, kendi yazdiklarinla bir iliskisi olmadigini anlayacaksin...

Ram,
1. Cumhuriyet elbette. Diger yönetim biçimlerinin hiç sansi yok. Neo-Osmanli akiminda böyle düsündügünü zannediyorum.
2. Niye etmesinler? Vatandaslarin çikarlariyla despotik rejimlerin çikarlari çatisiyor.
3. Arablarin sayisi bizden yüksek oldugu için, onlar. Ama bunun da çözümü var: etnisite bilincini yok edip, dini anlayis üzerine kurulmus bir vatandaslik, millet anlayisi. Erbakan hocada, Erdoganda bu dogrultuda hareket ediyor zaten...
4. Yeralti zenginlikler ve büyük bir pazar.

Galiba temel sorun, Türklerin Türk irkinin sonuna göz yumacaklar mi, yummayacaklar mi?

MansurSah,
Neo-Osmanli devleti teorik olarak cumhuriyet seklinde yönetilebilir.

Sevr'i istediklerini hiç düsünmüyorum. Bütün müslüman ülkelerin birlesmesini istiyorlar.
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 06, 2009 18:46

Ozer86, biz sakaya vurdukca siz ciddi ciddi Neo-Osmanli teorisini savunuyorsunuz ve sacmaliyorsunuz! (ilk kez olmuyor ne yazik ki!)

2009 yilinda bilime hükmetmeden kime hükmetmeyi düsünüyorsunuz? Hem bilimle ugrasabilirmisiz, hem devletin sinirlarini büyütebilirmisiz! Kuzum, sizin yasiniz kac?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen maydonos » Cum Mar 06, 2009 19:00

yok tabi sen sacma sapan bir tartisma actin bende sana ayni sekilde yanit verdim israr etme daha.Aslinda bir baglanti var. ama senin sorunla.Adamlar daha hic bir seye karar verememisler.Sende kalkmis neo bilmem ne zaten varlar ikinci osmanli ne demek( neoosmanli)demek.devam edebilirim sacmalamaya..Simdi zamani mi hemde bu gunlerde.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen bezgin » Cum Mar 06, 2009 19:02

Ozer86 yazdı:
Bezgin,
Amma da saçmaliyorsun ha. :roll: Fikirler dünyasinda bütün düsünceler savasmak yada kaçmak dikleminin bir sentezidir. Daha sionistler ortaya çikmadan çok önce sentezler var olmusdur.

Herseyi sentezlemekle birbiriyle celismeyen felsefeleri sentezlemek arasinda fark var. Birinde tarhana elde edersin, digerinde kusmuk.

Ben sacmaliyorum, ama sen mantik saciyorsun masallah. :kikirik:
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

Sonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x