Neo Osmanlılar neden olmasın?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

İletigönderen İlteriş » Cmt Mar 07, 2009 18:24

Ozer86 yazdı:
Ram yazdı:(...) "Araplar çok olduğu için onlar bize hâkim olur" şeklinde bir cümle kuracak kadar ileri gidiyorsun.(...)
Bu konuyu yanlis algiladin, ve açiklama hissi duyuyorum. Eger ki Arablar ile Türkler birlikte bir Osmanli cumhuriyeti kuracaksalar, yönetim cumhur tarafindan tayin edilmeli. Bunun tek yolu demokrasidir. Demokraside çogunluk hükmeder. Arablarin sayisi da bizden yüksek oldugu için, onlarin bu sartlar altinda bizim üzerimize hükmetmesi dogal.

Buna karsi tek çare hem Turk hem Arab etnisitesini yok etmek, ve millet bilincini ortak payda olan müslümanlik üzerine insaa etmek. Bu da yapiliyor zaten.

Neo-Osmanli cumhuriyet temeline oturacak varsayimindan çikan dogal ve tartismasiz sonuç bu dur. Ayrica ben bunun Türkiye için iyi birsey olacagini demedim.

Ozer86, tum iyi niyetimle senin dusunceni anlamaya calistim ve sana bir soru sormak istiyorum,

Peki "bu da yapiliyor zaten" dedigin seyin Muslumanligin egemen kilinmasi olmadigini, Arap kulturunu ve Arap dusunurlerini temel almis, merkezinde Kur'an bulunmayan sosyolojik bir dinin egemen kilinmasi oldugunu ve boyle bir sahte Muslumanlastirmanin Turkleri Araplastirip, Araplari daha da Araplastiracagi gercegini gormezden gelmiyor musun?

Ayrica sunu da belirteyim, Turk'un uzerinde baska bir milletin egemenlik kurmasi asla dogal degildir. Anormaldir.

Turkluk bir etnisite de degildir.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Urumchi » Cmt Mar 07, 2009 18:28

Ozer86 yazdı:
Ram yazdı:(...) "Araplar çok olduğu için onlar bize hâkim olur" şeklinde bir cümle kuracak kadar ileri gidiyorsun.(...)
Bu konuyu yanlis algiladin, ve açiklama hissi duyuyorum. Eger ki Arablar ile Türkler birlikte bir Osmanli cumhuriyeti kuracaksalar, yönetim cumhur tarafindan tayin edilmeli. Bunun tek yolu demokrasidir. Demokraside çogunluk hükmeder. Arablarin sayisi da bizden yüksek oldugu için, onlarin bu sartlar altinda bizim üzerimize hükmetmesi dogal.

Buna karsi tek çare hem Turk hem Arab etnisitesini yok etmek, ve millet bilincini ortak payda olan müslümanlik üzerine insaa etmek. Bu da yapiliyor zaten.

Neo-Osmanli cumhuriyet temeline oturacak varsayimindan çikan dogal ve tartismasiz sonuç bu dur. Ayrica ben bunun Türkiye için iyi birsey olacagini demedim.

Esasinda bunlar guzel bende heyecanlaniyorum bir turk olarak ama malesef Utopik yaklasimlar . Turan , Neo-Osman ; Bu devirde tam bir birlik cok zor ama en azindan ekonomik ve siyasal , askeri iliskileri ilerletmek lazim .. Her devletin kendi milli cikarlari var ve buna gore hareket ediyorlar sizinde bildiginiz gibi . Biz bugun Amerika ile karsi karsiya iken ;Yarin Cin bize saldirsa ; Amerika yardim etse Amerika bizim dostumuz olur .Ebedi hasimlik olmaz , Ebedi dostlukta olmaz . Yeni Osmanlicilik diye bir akim olacaksa ; bizim himayemiz altinda olur. Su anki Turkiye Cumhuriyetinde 33 etnik koken var ama Turkler guclu olmazsa , bu devlet dagilir ... Bu is ne din kardesligine ; ne de Kultur birligine bakar ...
Arap'lar tabiki bizim din kardesimizdir ve kin gutmek herseyden once muslumana yakismaz . Ama eskiyi unuttanda, ayni acilari tekrar yasar . Malesef araplarin icinde hala , Ingilizlerin iclerine yerlestirdigi Turk dusmanligi var . Once burdan baslamamiz lazim tedaviye...
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen İlteriş » Cmt Mar 07, 2009 18:31

Urumchi yazdı:Esasinda bunlar guzel bende heyecanlaniyorum bir turk olarak ama malesef Utopik yaklasimlar .

Urumci sen ciddi misin? Ne yazdigini okumuyor musun? Bak ne yazmis, sen de aktarmissin;

Arablarin sayisi da bizden yüksek oldugu için, onlarin bu sartlar altinda bizim üzerimize hükmetmesi dogal.

Araplarin Turkler uzerinde egemenlik kurmasi seni heyecanlandiriyor mu yani?
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Mar 07, 2009 18:38

Urumchi yazdı:Esasinda bunlar guzel bende heyecanlaniyorum bir turk olarak

Tamam toptan kafayı yedik. Yavaş yavaş adamların istediği kıvama geliyoruz. Bu tezgaha gelmeyin. Uyanın bunların hepsi ABD'nin BOP'u( Büyük İsrail).
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Urumchi » Cmt Mar 07, 2009 18:43

GöktürkMehmet yazdı:
Urumchi yazdı:Esasinda bunlar guzel bende heyecanlaniyorum bir turk olarak ama malesef Utopik yaklasimlar .

Urumci sen ciddi misin? Ne yazdigini okumuyor musun? Bak ne yazmis, sen de aktarmissin;

Arablarin sayisi da bizden yüksek oldugu için, onlarin bu sartlar altinda bizim üzerimize hükmetmesi dogal.

Araplarin Turkler uzerinde egemenlik kurmasi seni heyecanlandiriyor mu yani?

:):):):) Cildiriyorum araplar keske bizi yonetse

Kardes yanlis ifade ettim sanirim kusura bakmayin . Bir turk milliyetcisi icin en aci sey baskasi tarafindan yonetilmek olur .

Ayrica oyle bir birligi Araplar yonetse 3 gunde mahveder ... Beni soyledigim , Inaniyorum ki sende boyle

dusunuyorsundur , Tekrar dunya uzerinde soz sahibi olmak . Bunun icinde guc gerekir , nufus gerekir , Enerji kaynaklari

gerekir bu da birlik ile olur ya Turan ya da Yeni Osmanlicilik kavramlari olabilir ya da Alternatif bilmiyorum .. Ama tabiki

yoneten , turk milleti olacaktir , oralar eskisi gibi bizim eyaletimiz olacaktir plan budur . Ama tabi bunlar bu sartlarda

olmaz , o yuzden once bir tam bagimsiz olalimda sonrasi gelir ...
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 07, 2009 18:49

'BOP nasıl olur?' için bakınız: :arrow: Gazi Paşa'nın Ortadoğu Projesi
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen bezgin » Cmt Mar 07, 2009 18:51

Türk-İslam Sentezciligi cöküyor...

http://medyapolitenblog.blogspot.com/20 ... chive.html
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 07, 2009 18:54

bezgin, paylastigin yaziyi düzenleyebilir misin, örnegin word ile. Forumda tamami büyük harflerden olusan iletiler, kurallara aykirilik teskil ediyor daa. :wink:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen bezgin » Cmt Mar 07, 2009 18:58

Hemen degistiriyorum. Offf. :oops: :oops:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Ozer86 » Cmt Mar 07, 2009 19:09

GöktürkMehmet yazdı:Peki "bu da yapiliyor zaten" dedigin seyin Muslumanligin egemen kilinmasi olmadigini, Arap kulturunu ve Arap dusunurlerini temel almis, merkezinde Kur'an bulunmayan sosyolojik bir dinin egemen kilinmasi oldugunu ve boyle bir sahte Muslumanlastirmanin Turkleri Araplastirip, Araplari daha da Araplastiracagi gercegini gormezden gelmiyor musun?
Söylediklerin dogruysa, yani Milli Görüs'ün temsil ettigi 'müslümanlik' aslinda Arablarin yayilmaci heveslerinin ideolojik ayagi ise, evet çizdigim resim eksik.

Ama Milli Görüs'ün bu tanima uyup uymadigini dogrusu ben bilmiyorum. Bu savi ispat edebilirmisin?

Ayrica sunu da belirteyim, Turk'un uzerinde baska bir milletin egemenlik kurmasi asla dogal degildir. Anormaldir.
Saydigim parametreler altinda bu dogaldir. Yoksa elbette hiç bir Türk, hatta hiç bir insan, hür bir yasamdan vazgeçmek istemez. Türklügün mutlaka yok edilmesi projenin zararlarindandir. Benim bu projeyi destekledigimi de lütfen sanmayin...
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen Urumchi » Cmt Mar 07, 2009 19:20

Paylasimlar icin tesekkurler , ama her Osmanlici isbirlikic degildir , ama tabiki once ulus devlet ..
Istediklerini yapsinlar , Biz Türküz, Taa İliklerime Kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ’üz ! !!!!!!
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen Ozer86 » Cmt Mar 07, 2009 19:25

Urumchi yazdı:Paylasimlar icin tesekkurler , ama her Osmanlici isbirlikic degildir , ama tabiki once ulus devlet ..
Istediklerini yapsinlar , Biz Türküz, Taa İliklerime Kadar MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ’üz ! !!!!!!
Isbirlikci demedim ki. Türklerin Arablar ile birlik olmalarini, Türklügünden vazgeçmeden veya Arablarin usagi olmadan, mümkün görmüyorum. En azindan demokratik bir yönetim tarzi ile.
Kullanıcı küçük betizi
Ozer86
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen maydonos » Cmt Mar 07, 2009 20:14

Bu ne sacma tartisma artik.Ozer86 ne yapmaya calisiyorsun sen.Git fitnosun sayfalarinda tartistir bu konuyu.Seni onlar iyi tatmin ederler.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen bezgin » Cmt Mar 07, 2009 20:26

Adi üstünde Fitnetos.

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Urumchi » Pzr Mar 08, 2009 2:41

Ozer86 yazdı:
Urumchi yazdı:Paylasimlar icin tesekkurler , ama her Osmanlici isbirlikic degildir , ama tabiki once ulus devlet ..
Isbirlikci demedim ki. Türklerin Arablar ile birlik olmalarini, Türklügünden vazgeçmeden veya Arablarin usagi olmadan, mümkün görmüyorum. En azindan demokratik bir yönetim tarzi ile.

Araplarla birlik olmak diye bir sey soz konusu degil . Onlari yonetmekten bahsediyorum .Ayrica araplara usak olmak diye
birsey olamaz bana gore .Araplar yonetecek bir millet degil ; yonetilecek bir millettir . Ayrica milliyetcilik kavrami en az olan
topluluktur . O yuzden ulus devlet olamazlar . Bizim yonetimimiz onlar icinde en iyi ve adil cozumdur . Ama tabi su anda bunlar hayal ; Amerikan ve Ingilizlerin atadiklari krallar , baskanlar ile bizim onlar uzerinde soz sahibi olmamiz pek mumkun gorunmuyor...

Ama sunuda ifade edeyim ki bu sitedeki herkes gibi bencede su an ki en buyuk derdimiz tam bagimsiz bir devlet olmaktir.Once tam bagimsiz olalim , sonra tekrar en buyuk olmak icin mucadele ederiz ...
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x