Ozer86 yazdı:Bu konuyu yanlis algiladin, ve açiklama hissi duyuyorum. Eger ki Arablar ile Türkler birlikte bir Osmanli cumhuriyeti kuracaksalar, yönetim cumhur tarafindan tayin edilmeli. Bunun tek yolu demokrasidir. Demokraside çogunluk hükmeder. Arablarin sayisi da bizden yüksek oldugu için, onlarin bu sartlar altinda bizim üzerimize hükmetmesi dogal.Ram yazdı:(...) "Araplar çok olduğu için onlar bize hâkim olur" şeklinde bir cümle kuracak kadar ileri gidiyorsun.(...)
Buna karsi tek çare hem Turk hem Arab etnisitesini yok etmek, ve millet bilincini ortak payda olan müslümanlik üzerine insaa etmek. Bu da yapiliyor zaten.
Neo-Osmanli cumhuriyet temeline oturacak varsayimindan çikan dogal ve tartismasiz sonuç bu dur. Ayrica ben bunun Türkiye için iyi birsey olacagini demedim.
Ozer86, tum iyi niyetimle senin dusunceni anlamaya calistim ve sana bir soru sormak istiyorum,
Peki "bu da yapiliyor zaten" dedigin seyin Muslumanligin egemen kilinmasi olmadigini, Arap kulturunu ve Arap dusunurlerini temel almis, merkezinde Kur'an bulunmayan sosyolojik bir dinin egemen kilinmasi oldugunu ve boyle bir sahte Muslumanlastirmanin Turkleri Araplastirip, Araplari daha da Araplastiracagi gercegini gormezden gelmiyor musun?
Ayrica sunu da belirteyim, Turk'un uzerinde baska bir milletin egemenlik kurmasi asla dogal degildir. Anormaldir.
Turkluk bir etnisite de degildir.