Ozer86 yazdı:Ram,
Ben seni daha olgun biri olarak görüyordum. Yanilmissim. Benim 'hakaretler' sonucu kirilacagim, üzülecegim var sayimindan hareket ediyorsin. Yanilmissin. Hiç hayatimda görmedigim bir internetvarliginin kisiligim hakkinda sarf ettigi sözler benim degil, onin kendi ruh halini açiga çikarir.
Hayır çocuk, bu söylediklerim benim ruh halimi yansıtmaz. Şimdi de
stratejistlikten
psikologluğa geçiş yapmışsın. Birileri seni fazla pohpohlamış ki, küçük dağları yaratmış bir edayla yazıyorsun. Üstelik, ben sana "
bu dediklerimi hakaret olarak kabûl edebilirsin, hiç sorun değil" şeklinde yazmışım, bunlara kırılacağın/üzüleceğin varsayımından hareket etmediğim anlaşıldığı gibi, tersine bu,
sen bunlara hakaret de desen seni dikkate almayacağımı gösteren bir cümledir.
Yine tersine, benim ruh halim ile bir bilgi yoktur. Yazdıklarına dayanarak, hakkında oluşan bendeki intiban ile seni tanımlıyorum. Bu doğrudur, eksiktir veyahut yanlıştır. Çok tutulan (popüler) söylemlerle -hiç görmediğim internet varlığı gibi- işin içinden kolayca sıyrılabileceğini düşünmen de ayrıca üzerinde durulması gereken bir durum. Basit mantıkla; "
ancak birbirimizi görünce, birbirimiz hakkında görüş bildirebiliriz" diyorsun.
Anlasilan tartismayi pek sevmeyen bir yapiniz var. Ne yapalim o zaman. Siz dogrulari hükmedin. Usaklariniz uysun.
Aklı selim olanlarla tartışırız. Yazık ki, bu konudaki saçmalamaların sonucunda, bu ulam içerisinde değilsin. Uşaklığa gelinece;
Sen CIA'nın güdümlediği tasarıyı ciddi ciddi tartışalım-görüşelim diyerek, CIA'nın uşaklığını yapıyorsun, CIA'nın istediği bu değil mi yoksa¿? Bizim uşağımız yoktur, biz uşak da istemeyiz, biz kral da-padişah da değiliz. Ayrıca krallık-padişahlık isteyen de sensin bir bakıma; zira vilâyet/eyâlet sistemli imparatorlukta cumhuriyet rejimi olmaz, adını cumhuriyet olarak değiştirsen de olmaz.
Asil padisahlik, anti-cumhuriyetcilik budur.
Cumhuriyet rejimini tehdit eden zırvalara kapılmış olanlar bu şekilde bir tanımlama yapamaz. Yapamayacağı gibi, burada kendi saçmalıklarına karşı çıkanları da
anti-cumhuriyetçilik ya da
padişahçılık ile itham edemez. Aslında bunun bir mantığı var, hakkını vereyim; terörist bu devirde el üstünde tutuluyorsa, Cumhuriyetin yıkılmaması için çaba gösterenler anti-cumhuriyetçi de olur, "Ergenekon teröristi" de olur pekâlâ...
Bu 'dedigim dedik, çaldigim düdük anlayisi' ile üstelik baska görüste olanlari, veya çesitli görüsler arasinda sikisip kalmislarida yaniniza çekemessiniz...!
Algısı olan temiz insanlara kapımız açık, öğrenmek isteyene sitemiz açık, soru sormak isteyen de sorabilir, sorusuna herhangi biri cevap verebilir ya da verilmeyebilir. Kışkırtanlara, "
o olsun ama bu da olsun" diyen karıştırıcılara, iki satır okumamışlara, yurtsever görünüp de yurtseverlik dışı tavırlar sergileyenlere, bilinçli olduğunu düşünüp de bir halt bilmeyenlere, kafası tümden karışıklara fazla tahammül edemediğimiz doğrudur. Fakat biz bir siyasal parti değiliz. "
Gel, ne olursan ol gel" benzeri bir zihniyetimiz yoktur.
Benim yapmak istedigim bütün argumanlari ortaya çikarmak, ve bunlarla birlikte baska görüste olanlarin karsisina geçip, Türkiyenin çikarlarini gösterip, ulusalcilari, milliyetcileri cogaltmak.
Onu burada yapamazsın güzel kardeşim. Git Fetullahın kelebeklerinin toplaştığı, bilmem kaçıncı cumhuriyetçi örümceklerin yazdığı sitelere, orada onları kendi düşüncelerinle birleştirmeye çalış. İki kelâm et de oralarda yurtseverlik adına, bak ne oluyor. Çok iyi niyetliysen, çok yurtseversen 47'yi kazanmaya çalış, burada %47 bulamazsın. Neo-Osmanlıcı herhangi bir geri zekâlı ile bu konuyu dibine kadar tartışabilirim, çok! bilimsel veriler de sunup stratejik çözümlemelerde de bulunabilirim. Allah'a şükür okumam-yazmam var, algım da iyidir. Fakat:
Davalar; vicdana, tarihe, düşman zihniyetlere bırakılmaz. Ya aksın, ya kara.
Ölüm-kalım savaşı verdiğimizi hâlâ algılayamayanlara bu sitedeki içerik de yetmiyorsa...