Zaman: Sal Eki 28, 2025 4:49

News News of Bilim ve Teknoloji

Site map of Bilim ve Teknoloji » Dizin : Bilim ve Teknoloji

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Torun Darwin haklı çıktı

Torun Darwin haklı çıktı

Charles Darwin'in torununun balıkların suyun hareketinde rol oynadığı yönündeki kuramı önceki gün kanıtlandı...

http://w9.gazetevatan.com/newpics/news/310720090955502028233_2.jpg

Denizde yaşayan küçük ve büyük canlıların okyanus sularının hareketinde önemli bir rol oynadığı kanıtlandı. Balıkların ve diğer deniz canlılarının okyanus hareketlerine yaptığı katkı konusundaki kuram ilk olarak 1950'lerin ortalarında, evrim teorisinin kurucusu, doğa bilimci Charles Darwin'in, kendisiyle aynı adı taşıyan fizikçi torunu Charles Darwin tarafından öne sürülmüştü. Ancak bilim çevrelerince kabul görmemişti. 1960’larda yapılan bir deneyle okyanusun ...
Read more : Torun Darwin haklı çıktı | Görüntüleme : 1538 | Yanıtlar : 0

Görünmez olmanın formülü Türklerde

Resim

Görünmez olmanın formülü Türklerde

Türk araştırmacıları 'cisimleri görünmez kılma' yolunda büyük bir adım attı. Yapılan çalışmalarla Türkiye, ABD ve iki Avrupa Birliği üyesi ülkenin ardından dünyada 4. ülke konumuna geldi.

Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (NANOTAM) araştırmacıları, cisimleri belli frekanslarda görünmez kılan nanoteknoloji tabanlı malzeme geliştirdi.

Türkiye'nin tek Descartes bilim ödülü sahibi olan Bilkent Üniversitesi NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay'ın başkanlığını yürüttüğü projede doktora öğrencisi Atilla Özgür Çakmak tarafından geliştirilen ''görünmezlik pelerini'' teknolojisi, ...
Read more : Görünmez olmanın formülü Türklerde | Görüntüleme : 2535 | Yanıtlar : 9

Evlerin kendi elektriğini üretmesiyle ilgili bilgi talebi

Arkadaşlar evlerin kendi elektriğini üretmesiyle ilgili gerçekten bişi bilen varmı? Bu konu hep konuşuluyor ama nasıl başarılır anormal rakamlara mal olmadan yardım istiyorum. Bizim apartman çok rüzgar alan bir yerde. Mühendisler odası dahil bi yerleri aradım kimse yönlendirmiyor, nasıl başarırım teşekkürler.
Read more : Evlerin kendi elektriğini üretmesiyle ilgili bilgi talebi | Görüntüleme : 2126 | Yanıtlar : 5

Elektrik havadan gelecek, pil ve kablo kalkacak

Elektrik havadan gelecek, pil ve kablo kalkacak

Kablosuz iletişimin yaygınlaşmasının ardından, dünya artık kablosuz şarj dönemine de hazırlanıyor.

Yeni geliştirilen bir sistem sayesinde çok kısa süre sonra bilgisayarlar, cep telefonları ve televizyonlar prize ihtiyaç duymadan hem kullanılabilecek hem de şarj edilebilecek. Fizik dünyasında yeni bir devrin başlangıcı olarak kabul edilen bu teknoloji, ABD’den WiTricity firması tarafından geliştirildi. Elektriği kablosuz olarak havadan ileten bu teknoloji, boşta duran bir ampülün yanmasını sağlarken bilgisayarın da durmadan çalışmasına imkan ...
Read more : Elektrik havadan gelecek, pil ve kablo kalkacak | Görüntüleme : 1759 | Yanıtlar : 4

Windows'a rakip geliyor

Yeni işletim sistemi; sade, hızlı ve güvenli olacak. Ara yüz sıkıcı olmayacak. İnternete birkaç saniyede girilebilecek

İnternet devi Google, yakında piyasaya işletim sistemi sürüyor. 2010'un ikinci yarısında "çok hafif" bilgisayarlarda kullanılmaya başlayacak Google Chrome OS adlı işletim sistemi, dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılan Microsoft'un Windows'una rakip olacak.
Yeni sistem, internette gezinti amacıyla geliştirilen "netbook" bilgisayarlara öncelikle yüklenecek.
Yeni işletim sistemi, şirketin Microsoft'un internet tarayıcısı İ.Explorer'la rekabet etmek için eylülde çıkardığı Chrome yazılımı esas alınarak geliştirildi. ...
Read more : Windows'a rakip geliyor | Görüntüleme : 1425 | Yanıtlar : 0

AÜ, en üstün soğutucu malzemeyi üretti

AÜ, en üstün soğutucu malzemeyi üretti

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite laboratuarlarında, Prof. Yalçın Elerman ve arkadaşları tarafından dünyadaki en üstün soğutucu malzemenin üretildiğini bildirdi.

ANKA

Ankara- Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite laboratuarlarında dünyadaki en üstün soğutucu malzemenin üretildiğini bildirdi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, "Dünyada nanoteknoloji konusunda en önde gelen bilim insanlarından olan Prof. Dr. Yalçın Elerman başkanlığındaki Ankara Üniversitesi Manyetik Malzemeler Araştırma Grubu, manyetik soğutma teknolojisinde büyük bir atılım sağlayacak ve bugüne kadar bilinen ...
Read more : AÜ, en üstün soğutucu malzemeyi üretti | Görüntüleme : 1532 | Yanıtlar : 0

Silikon çipin tahtı sallanıyor

Silikon çipin tahtı sallanıyor

"Bizmut tellürid" bileşiği bilgisayarlarda kullanılan silikon çip teknolojisinin yerini alacak.

Amerikalı bilim adamlarının üzerinde çalışmakta olduğu "bizmut tellürid" adlı kimyasal bileşiğin bilgisayarlarda kullanılan silikon çip teknolojisinin yerini alarak, çok daha güçlü ve hızlı bilgisayarların üretilmesini sağlayabileceği düşünülüyor.

San Jose Mercury News'in haberine göre, yeni bileşik üzerinde çalışmalarını sürdüren California'nın Stanford Üniversitesi'nin fizikçileri tarafından ilginç bir madde olarak değerlendirilen bizmut tellürid, elektronların enerji kaybetmeden ilerleyebilmelerine olanak tanıyor.

Stanford Materyal ve Enerji Bilimi ...
Read more : Silikon çipin tahtı sallanıyor | Görüntüleme : 1345 | Yanıtlar : 0

Google'a Türk rakip!

Google'a Türk rakip!

Mehmet Öz’ün kardeşi Silikon Vadisi’nden Google’a rakip oldu.

Nihal YUVACAN / VATAN

Ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz’ün kardeşi Seval Öz, Google’a alternatif olacak yeni bir arama motorunu Türkiye pazarına açtı. Google’un tarama sistemini kuran Anna Patterson ve IBM araştırma mühendisi Tom Costello’nun kurduğu Cuil şirketine geçen yıl hem finans uzmanı hem de şirket ortağı olarak giren Öz, kurduğu yeni teknolojiyle Google’a alternatif yaratan arama motoruna 1 yıldan kısa bir süre içinde saniyede ...
Read more : Google'a Türk rakip! | Görüntüleme : 1394 | Yanıtlar : 0

Çınlamaya çare buldu Avrupalı hastalar akın etti

Çınlamaya çare buldu Avrupalı hastalar akın etti

Türkiye'deki tek işitme cihazı üreticisi Ear Teknik işitme üzerine nano teknolojiler geliştirmeyi başardı

İşitme cihazı üreticisi Ear Teknik'in Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Emin Ağaç, şirketin geliştirdiği Earnet Nano'nun, kulak çınlama sorunu için dünyada ''ilk'' somut ürün olduğunu belirterek, ''Avrupa, Orta Doğu, Türkiye ve Azerbaycan'da bir yıllık satış hedefimiz 12 milyon dolar'' dedi.

Hem çınlama, hem işitme kaybına hem de yüksek sesleri filtreleme özelliğine sahip 8 kanallı Nano, ...
Read more : Çınlamaya çare buldu Avrupalı hastalar akın etti | Görüntüleme : 1427 | Yanıtlar : 0

Türkiyenin İnternet hızı ayıbı

Türkiyenin İnternet hızı ayıbı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bugün Hacettepe Üniversitesinde düzenlenen "İnternet ve Gençlik" başlıklı etkinlikte, Türkiyenin İnternet kullanımında dünyada 13., Avrupada ise 7. sıraya yükselmesiyle övünmüş. Ama sözünü ettiği, farklı aralıklarla İnternet kullananların toplam sayısı. Peki ya, Türkiyedeki kullanıcıların İnternete bağlanma hızları?

OECD verilerine göre, Türkiyenin İnternet hızı şu durumda:

Resim

Görüldüğü üzere, İnternete kaplumbağa hızıyla bağlanıyoruz.

Ama sıra fiyatlara geldiğinde, durum birdenbire değişiyor! Yine OECD verilerine göre, tablo şu şekilde:

Resim

Binali ...
Read more : Türkiyenin İnternet hızı ayıbı | Görüntüleme : 1429 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149149 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25118 üye

x