Zaman: Cmt Ağu 09, 2025 8:49

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Besle Kargayı Oysun Gözünü! / Özgen ACAR

Besle Kargayı Oysun Gözünü!

“‘Sarraf’ Adlı TV Dizisi!” başlıklı geçen haftaki yazım, “ABD’deki Rıza Sarraf davası, renkli, gizemli bir TV dizisine dönüşmeye başladı” cümlesi ile başlıyordu.

İran’dan gelen bir “tveet” ise şöyleydi: “ABD’de Sarraf davası tipik bir Türk dizisi oldu!” Gerçekten bir Türk yapımcı, iyi bir polisiye senaryo yazarı ile anlaşıp bu olayı başından bu yana, dikkatle izleyip bir TV dizisi yaparsa, değil Türkiye’de, dünyada izlenme rekorları kırar…

* * *

Bu olayda benim anlayamadığım ...
Read more : Besle Kargayı Oysun Gözünü! / Özgen ACAR | Görüntüleme : 754 | Yanıtlar : 0

Yakında Bombalar Türkiye'de Patlayacak! / Türker ERTÜRK

Yakında Bombalar Türkiye'de Patlayacak!

Geçen hafta İsrail, İran’ın Suriye’deki üssünü vurdu. Ortadoğu çok önemli gelişmelere gebe! Yakında bölge Türkiye dahil ateş topuna dönebilir ama Türkiye’deki iktidar hem meselenin ayırdında değil hem de can derdine düşmüş durumda. Ülkemizin durumu ile uğraşacak, güvenliğimizle ilgili olarak bölgeye ve gelişmelere dikkatini teksif edecek ne gücü ne enerjisi ne de niteliği var!

İsrail, Lübnan hava sahasını kullanarak, İran’ın başkent Şam’a 13 km mesafedeki El Kisva’daki üssünü vuruyor, Şam ve çevresinde ...
Read more : Yakında Bombalar Türkiye'de Patlayacak! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1172 | Yanıtlar : 0

"Sahte mi dediniz?" o zaman kolayı var / Saygı ÖZTÜRK

"Sahte mi dediniz?" o zaman kolayı var

Bazı siyasileri rüşvetle bağlayan, onların sayesinde dokunulmazlık elde eden Türkiye'nin Rıza Sarraf'ı, İran'ın Reza Zarrab'ı konuşuyor ve bazılarımız “Vay bee” diyor. Hayret etmeyin. Çünkü bunlar zaten 17 Aralık dosyasında yer alıyordu. Rüşvetin üzerine gitmek yerine Rıza'nın hayırseverliğini, vatanseverliğini öne çıkardılar. ABD'de konuşunca da “vatan haini”, “casus” oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinde bulunan bütün belgeleri açıklamadığını bu köşenin okurlarına duyurmuştum. İşte açıklama günü geldi. Rıza, ABD'ye gizli ...
Read more : "Sahte mi dediniz?" o zaman kolayı var / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 760 | Yanıtlar : 0

Sarraf faturasını kim ödeyecek? / Remzi ÖZDEMİR

Sarraf faturasını kim ödeyecek?

İran asıllı Rıza Sarraf Amerika'da yargılanıyor. Bu yargılamanın siyasi boyutlarını bir kenara bırakıp ortaya çıkacak ekonomik faturaya baktığımızda ürkütücü bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz.

Bankacılık piyasasında günlerdir Türk bankalarına ciddi bir para cezası geleceği konuşuluyor.

Hatta bazı bankaların isimleri ortalıkta dolaşıyor. Bir süre önce bir gazetede 5 bankaya ciddi bir para cezası geleceği yazıldı. Sonra bu haber geri çekildi. Haberin geri çekilip çekilmemesinin aslında hiçbir anlamı yok. Çünkü finans piyasasında ...
Read more : Sarraf faturasını kim ödeyecek? / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 1737 | Yanıtlar : 0

New York'ta Zarrab davası kuyruğu / Zeynep GÜRCANLI

New York'ta Zarrab davası kuyruğu

Ülkeler, bankalar, rüşvetler, milyon dolarlar…

Reza Zarrab'ın “sanık” olarak başlayıp, “itirafçı” olarak sürdürdüğü ABD'deki mahkeme macerasında ilk üç günde neler dediğini yazdık, çizdik.

Zarrab konuştukça, yazmaya da devam edeceğiz.

Çünkü Zarrab davasına ilgi çok büyük. Onlarca Türk gazetecinin yanı sıra bir o kadar, belki daha kalabalık Amerikalı gazeteci de davayı izliyor.

Ve elbette “izleyiciler”. Amerikan mahkemeleri, Türkiye'de olduğu gibi halkın izlemesine açık.

Onlarca kişi, film izlemeye gelir gibi, “Zarrab izlemeye” ...
Read more : New York'ta Zarrab davası kuyruğu / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 759 | Yanıtlar : 0

Sarraf resmen hayali ihracat yapmış / Çiğdem TOKER

Sarraf resmen hayali ihracat yapmış

Ama öyle ama böyle yapmayın, tereddüt edecek hiçbir şey yok:

Rüşvet suçtur.

Ortaya çıkarılmasında, sonra içeride örtülmesinde, içeride örtüldüğü için dışarıda küresel boyut kazanmasındaki arka planlar ve hesaplar rüşvetin utanç verici bir suç olduğu gerçeğini değiştirmez.

Rüşvet utanç verici bir suçlamadır.

Dünya gündeminde rüşvet suçlamasıyla yer almak daha da utanç vericidir.

Dünya gündeminde rüşvetle anılırken, “içerideki” medyanın, böyle bir durum yokmuş gibi davranması çok daha utanmazcadır.

Sadece utanmazca değil, yayın ...
Read more : Sarraf resmen hayali ihracat yapmış / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1017 | Yanıtlar : 0

Gözler yine CHP'nin grup toplantısında.../Levent BULUT

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeler gündemden düşmüyor.
Kılıçdaroğlu, bu çok konuşulan ve AKP'nin Meclis araştırması açılmasını engellediği belgeleri kamuoyuyla paylaştı. Şimdi bu olayı özetleyecek olursak:
Belgeler için, önce adı geçen iş adamlarının avukatı "sahte" iddiasında bulundu. AKP Grup Başkanvekili ise, "Bunlar rutin, ticarete ilişkin belgeler…" diye konuştu. Ardından AKP Genel Başkanı R.T. Erdoğan'ın avukatları bunu yalanladı. Daha sonra ise Erdoğan "Ticaret suç mu?!" diye çıkıştı. Belgelerin sahte olduğunu öne süren Bellway Ltd şirketinin sahibi ise ...
Read more : Gözler yine CHP'nin grup toplantısında.../Levent BULUT | Görüntüleme : 525 | Yanıtlar : 0

Çikinova! / Necati DOĞRU

Çikinova!

Bakanla balıkçıda tanıştım. Oğluna rüşvet verdim. Koluna saat aldım. Öbür bakanla telefonda konuştum. İşi başından bağladım. Banka genel müdürü Süleyman Aslan'a ayakkabı kutuları dolusu Euro gönderdim. Başbakan Tayyip Erdoğan ile Hazine Bakanı Ali Babacan, bankalara İran ile ticaretin başlatılması için talimat verdiler. Benim işler kolaylaştı, iş hacmim büyüdü. Çin'e gittim, Hindistan'a uzandım; onlara Türkiye'de geliştirdiğim “kuru delme” tıkır tıkır işliyor, sizin için de sistem kurayım dedim. Rıza Sarraf, tatlı tatlı anlatıp rüşvetleri sıralarken Mahkemenin ...
Read more : Çikinova! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 893 | Yanıtlar : 0

Babam sağ olsun! / Remzi ÖZDEMİR

Babam sağ olsun!

Bu sözü içinizde duymayan var mı? Genelde kamyon ve minibüslerin arkasında yazar.

Kamyoncu büyük bir gururla bu sözü yazar. Düşündüğünüzde aslında kızmanız lazım. Babası onu okutmamış altına kamyon almış gibi düşünebilirsiniz. Ama burada bir güvence var.

Sırtını bir insana dayama güvencesi.

Bu söz bana hep Türkiye'deki bankaları hatırlatıyor.

Türkiye'de bankaların da bir babası var. O da devlet!

Aslında bankalar hani camlarına şube adlarını yazıyorlar ya işte oraya "Devlet Baba sağ olsun" yazmaları ...
Read more : Babam sağ olsun! / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 781 | Yanıtlar : 0

Sana Ne Be Rıza Sarraf'tan / Savaş SÜZAL

Sana Ne Be Rıza Sarraf'tan

Sana ne be kardeşim? Neden her şeye nane olup duruyorsunuz, her şeye burnunu sokuyorsunuz? Sana ne seni soymalarından? Onlar bu amaçla çulsuzken geldiler ülke başına şimdi milyarderler. Anandan, babandan kalan malları toprakları sana sormadan satarlarmış sana ne? Senin hakkını etrafına dağıtmalarından, hak etmeyenlere devlet imkânlarını saçmalarından sana ne? Onların başları kapalı diye okuyamamış zavallı çocukları hastalıklı diye askerlik yapamazken iş adamı ve milyoner olmuşlar sana ne? İmam veya mümin vakıflarının, ...
Read more : Sana Ne Be Rıza Sarraf'tan / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 1002 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148887 ileti • Toplam 46223 başlık • Toplam 25039 üye

x