Zaman: Cmt Ağu 09, 2025 6:11

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ordu-cami arasında binamaz ülke / Ceyda KARAN

Ordu-cami arasında binamaz ülke

Pakistan, siyasete ve orduya dini haddinden fazla bulaştırmanın sakıncalarını gösteren en nadide örneklerden birisi. Hindistan altkıtasının 20’nci yüzyıl ortasında bağımsızlığını kazanmış ve tek birleştiri unsuru din olan Pakistan’ın ahalisi, kuruluş DNA’sına işlenmiş siyasal İslamcılık olmadan düşünülemez. Ve bu makus talihi değiştirmelerinin yolu da pek yok.

Son örneği kasım başındaki olaylar. İşin içinde ordu ve hatta dış güçlerin parmağı olduğu rivayet edilen olaylar, zaten yolsuzluk ithamlarıyla geçen temmuzda ‘kızağa çekilmiş’ Nevaz Şerif’in ...
Read more : Ordu-cami arasında binamaz ülke / Ceyda KARAN | Görüntüleme : 737 | Yanıtlar : 0

Amerika'ya hâlâ umut bağlayanlar / Muharrem BAYRAKTAR

Amerika'ya hâlâ umut bağlayanlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun açıklamalarından anlıyoruz ki, Erdoğan’ın Trump’la yaptığı son telefon görüşmesinden sonra Amerika artık YPG’ye silah vermeyecekmiş.

Çavuşoğlu şöyle diyor: “Sayın Trump net bir şekilde talimat verdiğini, bundan sonra YPG'ye silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önceden son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir. Konuşmanın ileriki aşamalarında bir kere daha bu sözünü teyit etmiştir. Net bir şekilde generallere ve Ulusal Güvenlik Danışmanı’na talimat verdiğini ve bundan sonra herhangi bir ...
Read more : Amerika'ya hâlâ umut bağlayanlar / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 706 | Yanıtlar : 0

Akkuyu'da Rusya denetimi / Çiğdem TOKER

Akkuyu'da Rusya denetimi

Sadece ülkemizin geleceği için değil.

Yarım asırlık süreyi kapsayan üretim lisansı ve 22 milyar dolarlık yatırım bedeline bakıldığında, Akkuyu Nükleer Güç Santralı’nın (NGS) Türkiye- Rusya ilişkisinde de bir numaralı konu olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Akkuyu’da üretilecek elektriği 12.35 sent gibi, bugünkü fiyatlara bakıldığında astronomik bir bedelle satın alacağını önceki yazıda anımsattık. (İlk iki reaktör yüzde 70, üç ve dördüncü reaktörler yüzde 30. Ve her reaktör devreye alındıktan sonra 15’er ...
Read more : Akkuyu'da Rusya denetimi / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 789 | Yanıtlar : 0

Türkiye'nin en büyük meselesi / Levent BULUT

Sokaktaki vatandaşa bugün Türkiye'nin en büyük meselesi nedir diye sorsanız size ilk söylecekleri; işsizlik, ekonomi, terör ve eğitim olacaktır. Oysa bana göre en büyük mesele partizanlıktır. Daha önce bu konuyu birkaç kez yazdım ve yazmayı sürdüreceğim. Ta ki aydınlar, yazarlar, çizerler bunu anlayıp milletimize anlatana kadar... Şöyle bir bakın yukarıdaki meseleler aslında partizanlar olmasa çözülebilecek meselelerdir. Ama ülkemizde partizanlar yüzünden hiçbir şeyi çözemezsen de, kandırılıp, yanıltılsan da o koltuklarda oturmaya devam edilir. Particilik yapanlar oy ...
Read more : Türkiye'nin en büyük meselesi / Levent BULUT | Görüntüleme : 622 | Yanıtlar : 0

Kara Cuma oyunu / Remzi ÖZDEMİR

Kara Cuma oyunu

Kara Cuma kampanyası nedeniyle Cuma günü internetten alışveriş yaptım. 400 liralık bir saati yüzde 40 indirimli 400 liraya aldım.

Şaka değil! Aldığım saat yüzde 40 indirimli fiyatla satılıyordu.

İnternet sitelerine o kadar büyük talep vardı ki, bir çoğu adeta göçmüştü. Ben Türkiye'nin en büyük gazetesinin günlerdir ballandıra ballandıra anlattığı internet sitesine girdim. Çünkü buranın kıdemli bir yazarı bu sitenin indiriminden bahsediyordu. Hem de birinci sayfadan.

Saatler doldu ve Kara Cuma başladı.

Site ...
Read more : Kara Cuma oyunu / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 1240 | Yanıtlar : 0

2012'de cezaevinde yazdığım mektupta bugüne göndermeler / Mustafa ÖNSEL

2012'de cezaevinde yazdığım mektupta bugüne göndermeler

26 Kasım 2012'de cezaevinden yazdığım bir mektup. Bugüne göndermelerde bulunmuşuz...

İşte o mektup!

Ben Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nden, İstiklal Savaşı Gazisi nam-ı diğer "Hoca Mustafa" ile mezarına dahi ulaşılamayan, yine askerde şehit olmuş nam-ı diğer "Yetim Mehmet"in torunu, sülalesinin ilk subayı, bu halkın öz çocuğu Mustafa Önsel.

Ben, iftiralar ve hukuki hiçbir niteliği olmayan imzasız kağıtlar, tamamı sahte belgeler aleyhine kanıt kabul edilerek 18 yıla mahkum olmuş Mustafa Önsel.

Ben, ...
Read more : 2012'de cezaevinde yazdığım mektupta bugüne göndermeler / Mustafa ÖNSEL | Görüntüleme : 712 | Yanıtlar : 0

Bunu ancak tıp açıklar! / Servet AVCI

Bunu ancak tıp açıklar!

İnsan bazen de kendisini sorgulamalı "Acaba sıkıntı bende mi?" diye... Sorguladım ve sonuca ulaştım, itiraf ediyorum, galiba arıza bende...

Çünkü anlamakta zorlanıyorum... Bir siyasî irade düşünün... Kobani dedikleri Ayn-el Arap düştü düşüyor diye yaygara kopuyor... Söz konusu yere IŞİD abanıyor... İçeride direnen ise PYD/YPG...

Bu durumda Kuzey Irak'tan takviye lâzım... Takviyenin doğrudan oraya gönderilmesi mümkün değil... Türkiye'nin koridor açması ve silah ile 'savaşçılar'ın Türkiye topraklarından geçmesi gerekiyor...

Açıyoruz koridoru, önlerine eskort ...
Read more : Bunu ancak tıp açıklar! / Servet AVCI | Görüntüleme : 827 | Yanıtlar : 0

Zarrab yanlışları / Zeynep GÜRCANLI

Zarrab yanlışları

ABD'de Zarrab davasında sona gelindi.

Pazartesi-Salı jüri seçimlerinin ardından en geç çarşamba günü savcılık ve savunmanın açılış konuşmaları yapmaları bekleniyor.

“Zarrab davası” olarak başlayan duruşma sürecinde, Reza Zarrab resmen “sanık” olmayacak. Hakkında istenen 6 ayrı suçtan, toplamda 90 yıllık hapis cezası ağır gelmiş olmalı ki, Zarrab “itirafçılığı” seçmiş görünüyor.

Duruşmada “sanık” kısmında sadece Halkbank eski Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla kalmış durumda. Atilla cephesinden henüz “itirafçılığa kaydığına” ilişkin bir belirti yok; bunun en ...
Read more : Zarrab yanlışları / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 791 | Yanıtlar : 0

'Affet bizi öğretmenim!' / Ali SİRMEN

'Affet bizi öğretmenim!'

Öğretmen çocuğuyum. Öğretmen annemin eve getirdiği ekmekle büyüdüm. Beş yıl öncesine kadar 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde anneme giderdim. Beş yıldır annem yok artık.

24 Kasım’da, Başbakan Binali Yıldırım’ın Öğretmenler Günü davetini yüreğim burkularak izledim. Aynı gün yaptığı konuşmada, ana muhalefet lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1. derece 4. kademeye gelmiş bir öğretmenin 3040 lira aylık aldığını, bunun da 7056 lira olan yoksulluk sınırının hayli altında olduğunu söylüyor, özel bir yasa ile ...
Read more : 'Affet bizi öğretmenim!' / Ali SİRMEN | Görüntüleme : 820 | Yanıtlar : 0

Oramar ve Öcalan'a hak veren Rektör! / Batuhan ÇOLAK

Oramar ve Öcalan'a hak veren Rektör!

Oramar… İsmini duyanlarımız, yerini bilenlerimiz yoktur belki de…

Yıllarca PKK'lı teröristlerin Hakkari Dağlıca'da en etkin oldukları bölgenin adı Oramar…

Son derece zorlu bir coğrafya…

2 bin 522 metre yükseklikte bir tepe…

Irak sınırına uzaklığı da 4 kilometre….

İnternete girin "Oramar" yazın, teröristlerin çektikleri videolar, fotoğraflar karşınıza çıkacak. O görüntülerde bol bol örgüt propagandası yapıyorlar. Öyle rahatlar ki Oramar'ı "kurtarılmış bölge" ilan etmişler.

Dağlıca taburumuza yapılan saldırıların neredeyse tamamı işte ...
Read more : Oramar ve Öcalan'a hak veren Rektör! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1037 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148887 ileti • Toplam 46223 başlık • Toplam 25039 üye

x