Zaman: Cum Ağu 08, 2025 4:22

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Trump'ın 'şer ekseni' / Ceyda KARAN

Trump'ın 'şer ekseni'

BM Genel Kurulu vesilesiyle; ABD Başkanı Donald Trump’ın, kendi halkına ‘Önce Amerika’ vaadi, dünya halklarına da salt yıkım getirmiş liberal müdahaleciliği rafa kaldıracağı yalanlarını salladığı yemin konuşması fiilen gömüldü. ‘Çılgın Donald’, BM salonunda sadece Amerikan siyaset sınıfının entelektüel olarak en dökülen yüzünü sergilemedi. Amerika’nın entelektüel siyaset sınıfının azımsanmayacak bir kısmının benimsediği ‘rejim değişikliği’ ve ‘şer ekseni’ tezlerini yeniden kuşandı.

Döndük George W. Bush yönetimine...

* * *

Neler dedi Trump? Dinlerken yüzümü ...
Read more : Trump'ın 'şer ekseni' / Ceyda KARAN | Görüntüleme : 825 | Yanıtlar : 0

Zeki Üçok nereye koşuyor / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Zeki Üçok nereye koşuyor

Hava Kuvvetleri eski savcısı Ahmet Zeki Üçok ile ilgili beş yıla yakın hapis yattığı sırada en çok yazıyı ben kaleme aldım. Uğradığı haksızlıkları bıkıp usanmadan dile getirdim. 2009 yılında memleketim Kayseri'de FETÖ'nün TSK'dan bilgi sızdırma girişiminin ilk somut deliline ulaşılmıştı. Üç astsubayın askerî personel ile ilgili bilgileri cemaatin ağabeylerine hangi yöntemler ile servis yaptıkları belirlenmişti. Tarihi fırsattı... Soruşturmayı yürütmek için Ankara'dan Albay Zeki Üçok görevlendirildi. Keşke yürütmese başka biri gitseydi. Yine ...
Read more : Zeki Üçok nereye koşuyor / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 802 | Yanıtlar : 0

Yalandan Yaygara! / Türker ERTÜRK

Yalandan Yaygara!

Irak Kürdistan Bölge Yönetimi tarafından “Kürdistan bölgesinin bağımsız bir devlet olmasını ister misiniz?” sorusunun yöneltileceği referandum, 25 Eylül’de yapılacak. Referandumda yüksek oranda “Evet” çıkması neredeyse kesin gibi.

Referandumda sonucun “Evet” çıkması ertesi gün “Bağımsız Kürdistan”ın ilan edileceği anlamına gelmemekle birlikte, nihai sonuç bağımsızlık olacaktır. Referandumla birlikte, bölgenin 100 yıllık statükosunun değişmesine yol açacak hukuki başlangıç yapılmış olacaktır.

KİMİN ÇIKARINA?

“Bağımsız Kürdistan” için referandumun alt yapısı 1991’de, ABD’nin Irak’a müdahalesi ile başlatılmış, Saddam’ın düşürülebilme ...
Read more : Yalandan Yaygara! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1211 | Yanıtlar : 0

Kürdistan referandumunun mali sponsoru: AKP / Mehmet Ali GÜLLER

Kürdistan referandumunun mali sponsoru: AKP

Önemli bir gelişme olmazsa, Barzani 25 Eylül’de bağımsızlık referandumunu yapacak gibi görünüyor. Ancak her şey olabilir. Zira ABD-İngiltere’nin devreye girmesi sonrasında Bağdat ile Erbil arasında bir kapı açılmış ve o kapıda Irak Petrol Bakanı üzerinden hâlâ pazarlıklar yapılmaktadır.

Peki referandum konusunda AKP hükümeti “tam olarak” ne düşünüyor? Yanıtı referandumdan üç gün önce(!) yapılacak MGK toplantısı sonrasında öğrenebileceğiz!

Oysa ciddi bir devlet, tavır ilanını son üç güne bırakmaz ve referandum sonrasında ...
Read more : Kürdistan referandumunun mali sponsoru: AKP / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 832 | Yanıtlar : 0

"Barzani'nin ortakları" mı bağlıyor elinizi-kolunuzu? / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

"Barzani'nin ortakları" mı bağlıyor elinizi-kolunuzu?

Barzani'nin, Irak'ın kuzeyinde yapmayı planladığı referandumdan çıkan sonucu tanımayacaklarını ilan ettiğinde eleştirmiştim CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ı.

Tanınması gerektiğini düşündüğüm için değil tabii!

Referandum yapıldıktan ve Barzani istediği sonucu çıkardıktan sonra Türkiye'nin Ana Muhalefet Partisi'nin bu sonucu tanımamasının hiçbir somut etkisi, yaptırımı olmayacaktı. Beklentim, CHP'nin, Türkiye'deki iktidar üzerinde, referandumu yaptırtmamaya dönük kamuoyu baskısı oluşturmasıydı. Yılmaz, hem önceki gün yaptığı basın toplantısında, hem de dün sosyal medya hesabından paylaştıklarıyla tam da ...

ABD'li senatörün o sözünden sonra TSK'nın başına "Balyoz" indi / Mustafa ÖNSEL

ABD'li senatörün o sözünden sonra TSK'nın başına "Balyoz" indi

“Çok çetin Bir Yola Girdiniz General…”

Başlıktaki sözü bir ABD’li senatör söylüyordu 2007 yılında. Orgeneral Ergin Saygun’a, görüşme yapmak için gittiği ABD’deki bir toplantı sırasında söylenen sözlerdi bunlar. Peki, neden söylenmişti ve ne denilmek istenmişti bu sözlerle? Sonra ne olmuştu?

Anlatalım…

Malum, son bir yılda ABD-PKK/PYD ilişkileri “Bizim kara gücümüz” çizgisine geldi, yani “yasak aşk” alenileşti.

Geçmişte yaşanan “yasak aşk” bugün mutlu bir izdivaca dönüşmüş görünüyor. ...

ABD'nin AKP'ye verdiği görev! / Batuhan ÇOLAK

ABD'nin AKP'ye verdiği görev!

Beyaz Saray ile AKP arasındaki ilişkiler oldukça sıcak günlerden geçiyor.

Zafer Çağlayan'a çıkarılan tutuklama kararı ve Cumhurbaşkanlığı korumalarıyla ilgili soruşturmadan dolayı özellikle yandaş medyada ciddi bir tedirginlik oluştu.

Geçen hafta içerisinde AKP'den gelen açıklamalar, süreci daha da belirsiz hale getiriyor gibi gözüktü.

Bozdağ açıkça "ABD yargısı eliyle Türkiye'de darbe girişimi yapılmak isteniyor" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler Zarrab soruşturmasının daha da büyüyüp iktidarın önemli isimlerini kapsayabileceğinin bir göstergesiydi.

AKP açısından son derece ...
Read more : ABD'nin AKP'ye verdiği görev! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1179 | Yanıtlar : 0

Çiftçimizin çilesi / Agah Oktay GÜNER

Çiftçimizin çilesi

Türkiye'nin siyasi hayatında en sabırlı, en çilekeş kesim tarım kesimi ve köylülerdir. Tamamen yanlış ekonomi politikası ve özellikle tarım hayatımızı bombardıman eden uygulamalarla üreticiler şu anda yürümektedir. CHP'nin öncülüğünde yapılan bu yürüyüşün temellerinde AKP iktidarının fevkalade hatalı politikaları bulunmaktadır. Geçmiş hükümetler döneminde FİSKOBİRLİK'in Ticaret Bakanlığı eliyle yönlendirilmesi, ihracatın düzenlenmesi yıllarında fındık üreticisi mutluydu, emeğinin karşılığını büyük ölçüde alıyordu. O güzel yıllarda birlikler sadece fiyat düzenlemesi yapmıyor üreticinin tüccara kul olmasını, teslim olmasını da ...
Read more : Çiftçimizin çilesi / Agah Oktay GÜNER | Görüntüleme : 638 | Yanıtlar : 0

Barzanistan'ı Kuran "Kayıt Dışı Unsurlar" Kim? / Müyesser YILDIZ

Barzanistan'ı Kuran "Kayıt Dışı Unsurlar" Kim?

AKP'li Meclis eski Başkanı Cemil Çiçek Hürriyet'e yaptığı açıklamada, 12 Ağustos 1999'da Fazilet Parti'den 20 milletvekili olarak, “Barzanistan” tehlikesine dikkat çektiklerini hatırlatarak, şunları söylemiş:

“18 yıl önce uyarmıştık. Kuzey Irak’taki gelişmeler benim için sürpriz değil. İşin gittiği noktayı göremediğimiz için günü birlik tepki koyarak, netice elde etmeye çalışıyoruz. Bizde sorun devlet aklında. Bütünlük içinde görme sorunumuz var. Devlet olarak bu gelişmeleri iyi okuyamadık. Siyasilerin de sorumluluğu var, ama devleti ...
Read more : Barzanistan'ı Kuran "Kayıt Dışı Unsurlar" Kim? / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 889 | Yanıtlar : 0

Cezaevi yaptırmak kolaylaşırken / Çiğdem TOKER

Cezaevi yaptırmak kolaylaşırken

AKP iktidarı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, devletin cezaevleri yaptırma sürecini mali, hukuki ve teknik açıdan kolaylaştırdı.

Tahmin edeceğiniz gibi bu “kolaylıklar seti”, OHAL KHK’siyle mümkün olabildi. 674 sayılı KHK ile cezaevleri mevzuatına eklenen madde, yerleşik süreci tamamen değiştirdi.

Şimdi Adalet Bakanlığı istediğinde Hazine arazileri kolayca tahsis edilebiliyor.

Eskiden mera alanlarına cezaevi yapılamazken şimdi yapılabiliyor.

Eskiden bütçede ödenek olması gerekirken, şimdi bu şart bulunmuyor.

Ve nihayet deprem, sel, afet olmadan, “Sen gel, ...
Read more : Cezaevi yaptırmak kolaylaşırken / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 632 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148882 ileti • Toplam 46220 başlık • Toplam 25038 üye

x