Zaman: Cum Ağu 08, 2025 5:47

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

GES'i hatırlayanınız var mı?.. / Ahmet TAKAN

GES'i hatırlayanınız var mı?..

Çapulcu başı Barzani bu işi nasıl yaptı?.. Nasıl cesaret edebildi?..

Mehmetçiğin başına çuval geçirilmesi... "Bu millet seninle guru duyuyor" kongreleri... Megri Megri... Çözüm süreci... 16 Nisan'da 'evet' çıksın diye Barzani'nin kesesinden dağıtılan avantalar... Paçavraların Türk topraklarında göndere çekilmesi... TSK'nın gayet planlı ve projeli bir şekilde çökertilmesi faaliyetleri...

Yok!.. Tekrar etmeyeceğim... Bir daha bir daha ayrıntılarıyla yazmayacağım... İtiraf edeyim, uyandırmadık ahaliyi!.. Ama yılmak da yok. Farklı, bugüne kadar sır olarak derinliklerde kalmış ...
Read more : GES'i hatırlayanınız var mı?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2190 | Yanıtlar : 0

İran'ın güçlü kalma sebebi / Batuhan ÇOLAK

İran'ın güçlü kalma sebebi

Barzani'nin referandum süreci aniden ortaya çıkmadı. AKP, 16 Nisan referandumunda "evet" için Barzani ile birlikte çalışırken, sözde Kürdistan referandumunun yapılacağını gayet iyi biliyordu.

Aslında Barzani Türkiye'deki referandumdan önce bu işi gerçekleştirmeyi planlıyordu.

Hemen birileri devreye girdi. Barzani'nin konuyu dile getirmemesini, gerekiyorsa Türkiye'deki referandumdan sonra konuşmasını rica ettiler. Talep kabul gördü ve Barzani Türkiye'deki gelişmelere göre susma kararı aldı.

Referandumdan "evet" çıkması durumunda AKP'nin müttefiki Barzani'nin bağımsızlık için harekete geçeceğini seçimlerden önce ...
Read more : İran'ın güçlü kalma sebebi / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1319 | Yanıtlar : 0

Hitler, Fritz Neumark, FETÖ ve Gergedanlar / Erol MANİSALI

Hitler, Fritz Neumark, FETÖ ve Gergedanlar

Prof. Fritz Neumark ile vefatından iki yıl önce 1987’de Almanya’da buluştuğumuzda kendisine sormuştum: 1933’te Atatürk Türkiye’sine kaçışınızda esas neden Yahudiler üzerindeki baskı mıydı?

Bana hiç beklemediğim bir yanıt verdi: “Yahudilikle ünsiyetim yoktur: Esas korkum Almanya’da meslektaşlarımın birçoğunun Hitler rejimine yakınlaşmalarıydı. Onlara benzemekten korktuğum için Türkiye’ye sığındım.”

Ionesco’nun 1958’de yazdığı Gergedanlaşma olgusu ile Neumark 1930’ların başında karşılaşmıştı. Ve gergedanlaşmamak için Almanya’dan kaçıp Atatürk Türkiye’sine sığınmıştı.

Baskı sonucu rejimin bir parçası ...
Read more : Hitler, Fritz Neumark, FETÖ ve Gergedanlar / Erol MANİSALI | Görüntüleme : 963 | Yanıtlar : 0

Liderlerin Lideri / Türker ERTÜRK

Liderlerin Lideri

Geçen gün, bir arkadaşım tarafından elektronik posta aracılığı ile gönderilen bir videoyu izledim. Videoda; ilkokul seviyesinde bir sınıfı öğretmenleri “Selamünaleyküm” diye selamlıyor ve öğrenciler hep bir ağızdan “Aleykümselam” diye yanıt veriyorlar. Arkasından dinsel içerikli ritüeller, “Siyasal İslamcı” sözler ve tekbirler. Belli ki; andın yerine planlanmış, cihatçı kafa yapısına sahip dindar ve kindar nesiller yetiştirilmesine yönelik bir beyin yıkama operasyonu.

Bu uygulama henüz eğitim ve öğretim sistemimize egemen olmamakla birlikte; halen bizi yöneten iktidar ...
Read more : Liderlerin Lideri / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 820 | Yanıtlar : 0

Barzani meydan okuyor / Muharrem BAYRAKTAR

Barzani meydan okuyor

Bu satırları yazarken Kuzey Irak’ta referandum oylaması devam ediyordu. Bir yandan Irak merkezi hükümeti diğer yandan İran, Barzani yönetimine karşı müeyyideler uygulamaya başladı. Bağdat, sınır kapılarının ve havaalanlarının teslim edilmesini istiyor, İran ise sınırlarını kapattı.

Türkiye’de ise henüz tık yok.

Türk Hava Yolları, Erbil uçuşlarına devam ediyor.

Habur sınır kapısı çalışmaya devam ediyor.

Kuzey Irak’tan Türkiye’ye petrol akmaya devam ediyor.

Erbil’deki Türk bankalara Türkiye’den para akışı devam ediyor.

Yani hayat normal akışında ...
Read more : Barzani meydan okuyor / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 760 | Yanıtlar : 0

Saflık mı Hainlik mi? / Rifat SERDAROĞLU

Saflık mı Hainlik mi?

Saflık; Kolayca aldatılabilme durumu, aldanma!
Hainlik: Kutsal sayılanlara el uzatma, kötülük etme, görevi kötüye kullanma, aldatma!

Tarih 20 Şubat 2014, dönemin Başbakanı Erdoğan, Memur-Sen tarafından Ankara’da düzenlenen toplantıda konuşuyordu;
“Biz bu paralel örgütü 12 Eylül’de darbeci paşalara yaptığı yalakalıktan, 28 Şubat’ta sırtımıza sapladığı hançerden, “beceremediniz artık bırakın” manşetlerinden biliriz. Ama inanın bu kadar büyük bir düşkünlüğün, bu kadar büyük bir ihanetin içinde olmamışlardı. Aldanmışız, gerçekten çok safmışız!

Bu cümle dikkatlice okunursa, ...
Read more : Saflık mı Hainlik mi? / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1053 | Yanıtlar : 0

Kabahat bende! / Servet AVCI

Kabahat bende!

Ben ki "Bu Kuzey Irak'ta ne oluyor? Başımıza iş mi alıyoruz?" diye merak ettiğimde, "Müjdeler olsun, yeniden Osmanlı oluyoruz, Kuzey Irak yakında referandumla Türkiye'ye bağlanacak" diyen siyasetçi, danışman, tokatçı, gazeteci tiplere mal mal inandım!.. Kabahat bende!

* * *

Ben ki Kurtlar Vadisi'ni fazla kaçırdım, doz aşımına uğradım, arabama arma astım, "Eyalet sistemi zararlı değil ki, Osmanlı'da Kürdistan da vardı, Lazistan da" denilince "He yaaa" türünden kafamı salladım!.. Kabahat bende!..

* * * ...
Read more : Kabahat bende! / Servet AVCI | Görüntüleme : 1148 | Yanıtlar : 0

Bu nasıl oldu bitti? / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Bu nasıl oldu bitti?

MGK, Bakanlar Kurulu, TBMM Genel Kurulu, liderler toplandı; Barzani'nin yapacağını ilan ettiği referanduma dair -aslında- bütün söyledikleri:

"Bölücü girişim, gayrimeşru oldubitti..."

* * *

- Molla Mustafa Barzani, 1966'da, "Kürdistan' haritasını dünya milletlerine kabul ettireceğiz. Irak'tan sonra ikinci mücadele cephemiz Türkiye olacaktır" demiş ve Wilson haritasına bağlılığını ifade etmişti.

- Öcalan'ın sorgusunda vardı; "Amerika'nın bütün meselesi Barzani ve Talabani'yi devlet haline getirmektir. Asıl prensleri Barzani'dir, aynı İsrail'in prensi olduğu gibi..."

- ...
Read more : Bu nasıl oldu bitti? / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU | Görüntüleme : 912 | Yanıtlar : 0

Güney sınırlarımızda 2. İsrail Devleti mi? / Kenan AKIN

Güney sınırlarımızda 2. İsrail Devleti mi?

Bugün Kuzey Irak'taki sözde "Referandum kavgası" yaşanırken Orta Doğu yine büyük tehditler, kargaşalar, çatışmalar dönemini yaşıyor.

Oysa, belki de dünyada; huzura, barışa en muhtaç bölgenin Orta Doğu olduğu herkes tarafından kabul ediliyor.

Orta Doğu aslında insanoğlu tarafından yapılan katliamlara "mekan" olmaktan yorulmuş bezmiş bulunuyor.

Üstelik hem din, hem soy-sop savaşları buranın insanına soluk aldırmıyor.

Her şeyden önce, Orta Doğu'da en büyük çıban başının "Siyonizm" olduğunu kabullenmek gerekiyor.

Gerçekten de ...
Read more : Güney sınırlarımızda 2. İsrail Devleti mi? / Kenan AKIN | Görüntüleme : 934 | Yanıtlar : 0

Barzani'ye karşı elimizde ne var? / Zeynep GÜRCANLI

Barzani'ye karşı elimizde ne var?

Şu tespiti yapmadan yazıya başlamak olmaz;

Irak'ta Mesud Barzani'yi “bağımsızlık referandumu” yapmaya kalkacak kadar güçlendiren unsurların başında, AKP hükümetinin izlediği yanlış politikalar geliyor.

Devleti devlet yapan, ordusu, bayrağı, toprağı, ekonomisidir;

Türkiye'deki AKP iktidarı, Barzani'nin bu unsurları “tamamlayabilmesi” için adeta seferber olmadı mı?

Hepimizin hafızasında;

Barzani, Ankara'ya geldiğinde “devlet başkanı” gibi muamele görmedi mi?

Ankara ve İstanbul'da göndere, Barzani'nin kendi kontrolündeki bölgenin bayrağı olarak kullandığı “Ala renk” çekilmedi mi?

Iraklı Kürtlerin ...
Read more : Barzani'ye karşı elimizde ne var? / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 746 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148882 ileti • Toplam 46220 başlık • Toplam 25038 üye

x