Zaman: Cum Ağu 08, 2025 3:10

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Hani Misak-ı Millîciydiniz? / Ahmet GÜRSOY

Hani Misak-ı Millîciydiniz?

Bütün millî varlıklarımızı gasp etseler bile, AKP hükümetlerinin iki konuda sesi Almanya'ya çıktığı gibi gür çıkmıyor. Biri Çipras, yani Yunanistan, öteki Kuzey Irak, yani Barzani..

Çipras, maliyesi iflas etmiş bir ülke iken bile Türkiye'nin 18 adasını işgal etti. Barzani ise, kuracağı Kürdistan'ın önemli şehirlerini Türkiye'ye inşa ettirdi. Edenler de, iktidara yakın kimseler.

İlginç değil mi?

Özal'la başlayan süreçte Türkiye'yi yöneten iktidarların hemen hepsinin gözdesi oldu Barzani. Hâlbuki Türkiye, ta Osmanlı'dan (1829 Babanzade ...
Read more : Hani Misak-ı Millîciydiniz? / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 746 | Yanıtlar : 0

Dünya bizimle dalga geçiyor! / Murat MURATOĞLU

Dünya bizimle dalga geçiyor!

Öncelikle gazeteme bana kalbi kadar temiz bu sayfayı ayırdığı için teşekkür ederim.

Saflık timsali bu girizgâhın bir nedeni var! En azından bu derece saf olmalıyız ki açıklanan her ekonomik veriye “eyvallah” çekelim. Yetmez! Saflığımızın yanında zekâmız da 3-c sınıfının performansına eşit olmalı. Şüpheci sorular sorulmamalı. Gayet pişkince açıklıyorlar; Daha zenginiz… Çok hızlı büyüyoruz… Tasarruflarımız yükseldi… Yatırımlarımız çok hızlı artıyor…

* * *

Hani? Nerede? Siz bilmiyorsunuz! Ama onlar görüyor. Herkescikler bizi ...
Read more : Dünya bizimle dalga geçiyor! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 732 | Yanıtlar : 0

Unutursan, anlayamazsın... / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Unutursan, anlayamazsın...

Bir zamanlar ABD'nin topraklarımızda konuşlandırdığı Çekiç Güç'ün, Türk askerine pusu kuran, gencecik Mehmetçikleri şehit eden PKK'ya verdiği desteği unutursanız, Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya kalkan olan ABD askerlerini anlayamazsınız...

Uğur Mumcu başta olmak üzere, İsrail'in PKK desteğini deşifre etmeye çalışırken faili meçhul cinayetlere uğrayanları unutursanız, İsrail'li General'in bugün; "PKK terör örgütü değildir" sözünü anlayamazsınız...

Bülent Ecevit'in "Irak'ın toprak bütünlüğü korunmalıdır" diyerek ABD'nin Irak operasyonuna karşı çıkmasını, ardından ekonomik kriz ve siyasi ajanlar yolu ile yıkılmasını ...
Read more : Unutursan, anlayamazsın... / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 840 | Yanıtlar : 0

Sinyal Bebek'ten Turkcell'e intihal suçlaması / Çiğdem TOKER

Sinyal Bebek'ten Turkcell'e intihal suçlaması

Turkcell’in Sinyal Bebek’ini hatırlıyor musunuz?

Kolları önde kavuşmuş, yandan gülerek bakan anten kulaklı ilk sevimli logoyu.

“Sinyal Bebek”, Mengü Ertel’in kurucusu olduğu San Grafik’in, 1993’te dönemin Turkcell yönetiminin talebiyle tasarladığı özgün tiplemenin adı.

Bugün gerek yönetilme biçimi, reklam bütçesinden AKP medyasına akan kaynak, gerekse çocuk istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na sponsorluk desteğiyle “AKP’nin arka bahçesi” diye nitelenen Turkcell, fikri haklar alanında kritik bir hukuksal uyuşmazlığın tarafı konumunda. Sebebi Sinyal Bebek. ...
Read more : Sinyal Bebek'ten Turkcell'e intihal suçlaması / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1027 | Yanıtlar : 0

Moskova'daki Repertuar Değişikliği… / Türker ERTÜRK

Moskova'daki Repertuar Değişikliği…

Geçen gün, Moskova’da Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu Credit Europe Bank’ın Rusya pazarındaki 20’inci kuruluş yıldönümü kutlandı. Düzenlenen geceye diplomatik misyonun ve protokolün yanında, Rusya’da iş yapan Türkiye kökenli şirketlerin temsilcileri ve Türkler davet edilmişti. Davette konuşmalar yapıldı ve Türk-Rus ilişkileri ve geleceği için iyi niyet mesajları verildi.

Gecenin sürprizi; Kızıl Ordu Bando ve Korosu’nun sahne almasıydı. Rus Kızıl Ordu Bando ve Korosu, ikisi Türkçe olmak üzere 12 eser seslendirdi. Konserde yer alan ...
Read more : Moskova'daki Repertuar Değişikliği… / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 926 | Yanıtlar : 0

Türkiye'de yeni öğretim yılı papaz ayiniyle 1 hafta önce başladı!.. / Ahmet TAKAN

Türkiye'de yeni öğretim yılı papaz ayiniyle 1 hafta önce başladı!..

Çocuklarımızı bu Pazartesi günü okula göndermeye hazırlanıyorsunuz... Geç kaldınız!.. Hem de tam tamına 1 hafta... "Ama bize, Eğitim Bakanlığı okulların açılış tarihini 18 Eylül olarak bildirdi" diye boşuna ağlamayın. Sizler, ders kitaplarında kutup ayısını ararken Bakanlık hepimize ters köşe yaptı...

Aydın ilimize bağlı Eşek Adası'nda yeni eğitim öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü başladı. Aydın Eşek Adası'nda, R. Erdoğan, Binali Yıldırım ve İsmet Yılmaz'ın himayelerinde ...

Referanduma tepki yetersiz / Armağan KULOĞLU

Referanduma tepki yetersiz

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin yapacağını ilan ettiği bağımsızlık referandumuna, başta Türkiye tarafından ortaya konması gereken tepkiler zayıftır.

Amaç sözde bağımsız Büyük Kürdistan

Görev süresi iki defa uzatılarak bu yıla kadar bölgesel yönetim başkanlığını yürüten Barzani, iktidarını devam ettirebilmek için alelacele bağımsızlık referandumuna gitmekte ve bunda da ısrarlı davranmaktadır.

Barzani, Kerkük Meclisi'nden karar çıkarttırarak Kerkük'ü, ayrıca tartışmalı bölgelerin büyük bir kısmını referanduma katarak sınırlarını genişletme ve bunu onaylatma peşindedir.

Bağımsızlık referandumu Irak anayasasına ...
Read more : Referanduma tepki yetersiz / Armağan KULOĞLU | Görüntüleme : 784 | Yanıtlar : 0

Danıştay tarafsız, FETÖ'cüler bağımsız! / Işık KANSU

Danıştay tarafsız, FETÖ'cüler bağımsız!

Saray’daki AKP’linin gözde memurlarından (hukukçu diyemiyoruz, çünkü hukukçu değil, hukuk okumamış) Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, yandaş basına dedi ki:
“Bakın, yargı taraflı deniyor. Ben Danıştay Başkanı olarak sizi temin ederim ki yargı şimdiye kadar hiç bu kadar tarafsız ve bağımsız olmamıştı.”

Elimizde, iki TRT çalışanına ilişkin bir Danıştay kararı var. TRT çalışanları, haksız, hukuksuz görevden alındıkları için 2009’da yürütmeyi durdurma istemişler. Danıştay 5. Dairesi, tam 8 yıl 4 ay sonra karar ...
Read more : Danıştay tarafsız, FETÖ'cüler bağımsız! / Işık KANSU | Görüntüleme : 812 | Yanıtlar : 0

Kamu şirketlerinde neler oluyor? / Remzi ÖZDEMİR

Kamu şirketlerinde neler oluyor?

Ben prensip olarak bazı hizmetleri devlete ait şirketlerden almayı tercih ediyorum.

Mesela evimde kullandığım televizyon ve internet sistemi devlete ait Kablonet'ten satın alıyorum.

Zarf ve kargolarımda bir iki gün geç de olsa PTT kargoyu tercih ederim.

Ancak son günlerde bu kamu şirketlerinde garip şeyler oluyor.

Mesela internette adil kullanımın kaldırılması için düzenleme yapıldı. Dünyada bir eşi benzeri olmayan ticari oyun tüketicinin lehine bozulması için çalışma başladı.

İnternette adil kullanım kalktığı gün ...
Read more : Kamu şirketlerinde neler oluyor? / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 927 | Yanıtlar : 0

İzmir'in dağları ve Abdülhamit / Muharrem BAYRAKTAR

İzmir'in dağları ve Abdülhamit

“İzmir’in dağlarında çiçekler açar” marşını tarihi gerçekler ışığında yorumlayarak, bu marştan çıkarmamız gereken dersi çıkartamazsak, büyük bir eksiklik yapmış oluruz. Birkaç gün önce, İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutladık. 9 Eylül 1922’de Yunan’ı denize dökmekle övündüğümüz zaferin yıldönümü idi bu zafer, kanında zerre kadar vatanseverlik kıvılcımı yanan herkesin onurla kutlayacağı bir zaferdi bu.

Ama Yunan’ın İzmir’den kovulmasını kutlarken unuttuğumuz çok önemli bir detayı hatırlatmak istiyorum bugün:

9 Eylül 1922’de İzmir, sadece ...
Read more : İzmir'in dağları ve Abdülhamit / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 1111 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148882 ileti • Toplam 46220 başlık • Toplam 25038 üye

x