Zaman: Sal Eki 28, 2025 9:12

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ABD'nin şeytanî Türkiye planı / Burhan AYERİ

ABD'nin şeytanî Türkiye planı

Başkent Televizyonu'nun fırtına gibi estiği yıllarda Bekleme Odası diye bir program vardı. Bunu Gürbüz Evren hazırlıyordu. Evren'in özel ve güzel istihbaratlarıyla bezediği yapımını kaçırmazdım. Bu kanaldan ayrıldı. Sebebini bilmiyorum. Arada önemli belgesel niteliğinde kitaplar yazdı.

Gürbüz Evren'den sürpriz bir mesaj alınca şaşırdım. Bu çok değerli habercilik özelliği taşıyan satırları benim kanalımla paylaşmak isteğine teşekkür ediyorum:

"Çok değerli Burhan Ağabey,

Size çok uzun süredir yazamadım. Ekte önemli olduğunu sizin de göreceğiniz bir ...
Read more : ABD'nin şeytanî Türkiye planı / Burhan AYERİ | Görüntüleme : 1535 | Yanıtlar : 1

Erdoğan parti içinde güç mü kaybediyor / Levent BULUT

Yüksek Seçim Kurulu'nun, oy çokluğuyla İstanbul'da seçimlerin iptaline karar vermesinin ardından, o dönem AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi olan Mustafa Yeneroğlu durumu Twitter hesabından eleştirmişti. AKP içinden bir vekilin bu eleştirisi şüphesiz çok dikkat çekmişti. Herkes uyarılacak diye beklerken, Yeneroğlu yanlış bulduğu olayları eleştirmeye devam etti. Meselâ; Güneş gazetesinin Hakkâri'de 4 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin haberi için "Mutlu musun Ekrem" manşetiyle vermesine tepki göstermiş, "Bu manşeti atanları şiddetle kınıyor, aklıselime davet ediyorum. ...
Read more : Erdoğan parti içinde güç mü kaybediyor / Levent BULUT | Görüntüleme : 604 | Yanıtlar : 0

Öcalan, Cilo ve Trump'ın mektuplarının ortak hedefi / Cahit Armağan DİLEK

Öcalan, Cilo ve Trump'ın mektuplarının ortak hedefi

Açılım veya müzakere sürecinde terörle mücadeleye verilen ara, terör örgütü PKK'nın Suriye kuzeyinde yeni güvenli sığınak oluşturmasının, örgütün ağırlık merkezinin orada ABD destekli olarak tahkim edilmesinin önünü açtı.

Türkiye'nin güney sınırlarının bir terör koridoruyla çevrelenmesi tehdidini bertaraf etmek maksadıyla sınırların ötesinde operasyonlara başlamasıyla birlikte bizim terör örgütü bizim haricimizdeki tüm aktörlerin Kürtler olarak gördüğü yapı (SDG-PYD-YPG) üzerinden Kürt sorunu sınırları aşan uluslararası bir sorun haline geldi.

Ama önceki ...
Read more : Öcalan, Cilo ve Trump'ın mektuplarının ortak hedefi / Cahit Armağan DİLEK | Görüntüleme : 766 | Yanıtlar : 0

CIA destekli KURULUŞ FETO’cü polis şefiyle ABD’de panel düzenliyor / Aytunç ERKİN

CIA destekli KURULUŞ FETO’cü polis şefiyle ABD’de panel düzenliyor

✔ Darbe girişiminin ardından ABD Temsilciler Meclisi'nde konuşan polis yine sahnede.
✔ FETÖ'cü polis Ahmet Yayla, Washington'da, Türkiye karşıtı panelde konuşmacı oldu.
✔ 11 Kasım'daki paneli, CIA elemanı bir ‘gazeteci'nin danışmanı olduğu dergi düzenliyor.

1– Türk basınında ilk kez duyacağınız bir bilgiyle başlayalım: 11 Kasım 2019'da, Washington'daki Ulusal Basın Kulübü'nün toplantı salonunda “Erdoğan'ın Son Oyunu: Türkiye'nin Suriye ve Amerika'daki Uzun Kolu” başlıklı panel düzenlenecek. Panel, 2018'de ...

İki kilo uyuşturucuyla polise yakalanan polisin sırrı / Barış TERKOĞLU

İki kilo uyuşturucuyla polise yakalanan polisin sırrı

“Yedi sene hapis cezası aldığımı öğrendim. Yedi sene, yedi... Escobar’la ilgili attığım tweet yüzünden. Escobar bu kadar ceza almadı. Yedi sene ne demek ya? Ben size ne yaptım? Ben ne yapacağım?”

Bir kadın ağlayarak yakarıyordu. Pucca diye bilinen Selen Pınar Işık, sosyal medya mesajları nedeniyle “uyuşturucu madde kullanılmasını özendirme” suçundan ceza almıştı. Gazeteler günlerce yazdı. Türkiye yine ikiye bölündü. İktidar muhafızları “az bile” diyerek sözde uyuşturucu ile mücadele ...
Read more : İki kilo uyuşturucuyla polise yakalanan polisin sırrı / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1291 | Yanıtlar : 0

Bunun adı nankörlük / Levent BULUT

MİLLÎ iradenin üzerine tek kişinin iradesini koyarsanız anayasayı çiğnemiş, demokrasiyi de rafa kaldırmış olursunuz...
Buna izin verilirse sistem çöker.
Bu uygulama, binanın en üstüne kaçak kat çıkmaya benzer...
Sonuçta sıkıntı doğar, sorunların çözümü zorlaşır, toplumsal bakışlar değişir, siyaset de demokratik olmaktan çıkar...

Bir ülkede demokrasi ya vardır ya yoktur...
İlkeleri demokratik olmayan ve halkın bir kısmının alkışıyla demokratik gibi gösterilen şartlar, dayatılan sistemi destekleyenleri rahatsız etmez. Onlar her söylemlerinin ve eylemlerinin demokratik olduğunu inatla ...
Read more : Bunun adı nankörlük / Levent BULUT | Görüntüleme : 703 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet'in düşmanları, neredesiniz? / Batuhan ÇOLAK

Cumhuriyet'in düşmanları, neredesiniz?

"100 yıl öncesinin fikirleriyle günümüz örtüşmez."

"Cumhuriyet bir dayatmaydı, kabul edelim ve düzeltelim."

"Geçmişle hesaplaşmalıyız."

"Tek parti dönemi Türkiye'nin karanlık çağıdır."

"Cumhuriyet, Batı'nın taklit edildiği bir yönetim biçimidir."

"Şapkayı bu ülkeye dayatıp, hocaları astılar, camileri yıktılar."

"Osmanlı'yı korumalıydık."

"Milliyetçiliğin de Türkçülüğün de karşısındayız…"

Senelerdir bu zırvaları dinliyoruz.

Evet, hepsi zırva ve hepsi birbirinin kopyası, Kuvayi Milliye'nin karşısına dikilen ihanet odaklarını hatırlatan tezler.

Bunları söyleyenlerin Türklükle, milli devletle, Türk kimliğiyle alakaları yok.

Kendilerine ...
Read more : Cumhuriyet'in düşmanları, neredesiniz? / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 966 | Yanıtlar : 1

Siyasal İslam korkusu, solu ve sağı yakınlaştırdı / Erol MANİSALI

Siyasal İslam korkusu, solu ve sağı yakınlaştırdı

Daha dün, 1970’li yıllarda Türkiye’de birbirlerini düşman gören sağcılar ve solcular, bugün “siyasal İslam sayesinde” yakınlaştılar.

Geçenlerde Halk TV’de Yaşar Okuyan, Namık Kemal Zeybek ve Sarp Kuray’ı birlikte, benzer “ulusalcı” bir çizgide yakınlaşmış, hatta birleşmiş görünce ben hiç şaşırmadım. Esas tehlike ve tehdit, emperyalizmin tepe tepe kullandığı ümmetçilik ve siyasal İslamda idi, bunu ancak bugün görebiliyorduk. Cumhuriyeti kutlarken bugün bunu yazmak, gerçekten çok ironik!

- 500 yıl öncesinde ...
Read more : Siyasal İslam korkusu, solu ve sağı yakınlaştırdı / Erol MANİSALI | Görüntüleme : 981 | Yanıtlar : 0

Kuzey Irak'tan gelen icra / Çiğdem TOKER

Kuzey Irak'tan gelen icra

Havacılık ve turizm sektörüne ilgisi olanlar Zagrosjet adlı havayolu şirketini hatırlar.

Altı yıl önce “İlk Kürt havayolu şirketi” diye de tanımlanarak Atlasjet ile Kuzey Irak'taki Zagros grubu ortaklığıyla kurulmuştu.

O dönem şirketin yönetim kurulu başkanı (ve halihazırdaki Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un ikiz kardeşi) Murat Ersoy basına şu açıklamayı yapmıştı:

“Havacılıkta globalleşmenin iki yolu var. Birincisi THY örneğinde olduğu gibi İstanbul'dan çok sayıda merkeze uçmak. Bu hem pahalı, hem de ...
Read more : Kuzey Irak'tan gelen icra / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 869 | Yanıtlar : 0

Türk Hava Yolları fena çakıldı! / Murat MURATOĞLU

Türk Hava Yolları fena çakıldı!

Ülke ekonomisini nasıl yönetiyorlarsa Türk Hava Yolları'nı da öyle yönetmeyi denediler, Varlık Fonu'na devrettiler. Beter ettiler! Eş, dost, yandaş hep beraber sırtına bindiler, ağır geldi, şirket havalanamadan piste çakıldı.

Hisseleri son bir yılda borsada “yüzde 23” değer kaybetti. Bugün 344 uçağı olan Türk Hava Yolları'nın piyasa değeri sadece 2 milyar 850 milyon dolar… Tabii 11 milyar dolar da borcu var!

* * *

Bırakın orta boyu, neredeyse küçük şirket değerinde… ...
Read more : Türk Hava Yolları fena çakıldı! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1588 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149149 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25118 üye

x