Zaman: Sal Eki 28, 2025 9:12

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Vefayı en çok hak edenler / Servet AVCI

Vefayı en çok hak edenler

Mustafa Önsel ağabeyin yazısında geçiyor… Arkadaşı olan dönemin Bismil İlçe Jandarma Komutanı anlatıyor o anı: "Masadaki ekmek ve yoğurtla, piknik tüpünün üstündeki kızartılmamış bibere takıldım. Öylece duruyorlardı. Akşam yemeklerini bile yiyememişlerdi. İçim acıdı birader. Ben bile gözyaşlarıma hâkim olamadım. Bunca olay gördüm, bundan etkilendiğim kadar hiç birinden etkilenmedim…"

Bir baba ve kızın ölmeden önce hazırladıkları son yemekti o… 21 yaşında henüz 25 günlük öğretmenken Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Çavuşlu köyünde katledilen ...
Read more : Vefayı en çok hak edenler / Servet AVCI | Görüntüleme : 813 | Yanıtlar : 0

BM'nin ağındaki Türkiye! / Batuhan ÇOLAK

BM'nin ağındaki Türkiye!

Türkiye'ye ihale edilen Suriyeli göçünün demografik bir operasyon olduğunu artık bilmeyen kalmadı.

Bu operasyonun başında birçok ülkenin yanı sıra BM ve AB aktif rol oynuyor. Süreç, ABD'nin dış politikasıyla paralel bir şekilde ilerliyor.

ABD'nin Orta Doğu'daki planları çok basit ve yüzeysel; petrol sahaları ve yeraltı kaynakları ele geçirilmeli!

Bu basit denklemi oluşturmak için, çeşitli gruplarla, devletlerle, devlet başkanlarıyla görüşebiliyorlar. Ortalığı karıştırıp, kültürel mirasları yok ederek, Orta Doğu'nun altına dinamit yerleştirmekten çekinmiyorlar.

Bu ...
Read more : BM'nin ağındaki Türkiye! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1141 | Yanıtlar : 0

Varlık Fonu'nda 9.2 milyonluk danışman ödemesi / Çiğdem TOKER

Varlık Fonu'nda 9.2 milyonluk danışman ödemesi

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Sayıştay denetimine tabi değil. Kanunu hazırlanırken özellikle ve itinayla Sayıştay denetiminden uzak tutuldu.

Yasaya göre bağımsız denetçilerin hazırlayacağı raporun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi gerekiyor. 2017 hesap ve tabloları normalde bir yıl önce görüşülecekti. Ancak usul tartışmaları nedeniyle tamamlanmadı. İşte o toplantı bir yıl gecikmeyle geçen hafta yapıldı. Komisyonun CHP'li milletvekili üyeleri dün toplantıya ilişkin bir ek görüş raporu hazırlayarak başkanlığa sundu. Raporda TVF ...
Read more : Varlık Fonu'nda 9.2 milyonluk danışman ödemesi / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 921 | Yanıtlar : 0

Kürtler, ABD ve Sovyet desteğiyle devlet kurmak istedi, hep hüsran yaşadı / Aytunç ERKİN

Kürtler, ABD ve Sovyet desteğiyle devlet kurmak istedi, hep hüsran yaşadı

✔ Trump, PKK/YPG'ye “Kürtlere orada 400 yıl daha kalacağımıza dair söz vermedik” dedi.
✔ 1946'da, Sovyetler Birliği'nin desteğini çektiği Mahabad Kürt Cumhuriyeti 1 yılda yıkıldı.
✔ 1974'te, ABD ve İran'ın desteğiyle, Irak'ta isyan eden Mustafa Barzani de yüzüstü bırakıldı.
✔ Dün de bugün de emperyalizm için varsa yoksa sadece petrol oldu ancak ders alınmadı.

1– ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün şu çarpıcı gerçeği ...

Haydarpaşa Garı ihalesinin seyrini değiştirecek olay / Murat AĞIREL

Haydarpaşa Garı ihalesinin seyrini değiştirecek olay

Haydarpaşa ve Sirkeci garları, çocuklarımıza yani gelecek kuşaklara olduğu gibi koruyarak taşımakla yükümlü olduğumuz yegane varlıklarımızdır.

Haydarpaşa ve Sirkeci garları üzerindeki spekülasyonlar hiçbir zaman bitmedi. Halihazırda ülkemizde yandaşlara, siyaset arenasında bulunan bazı ailelerin çocuklarının ve akrabalarının birçok kentte yaptığı yağma aşikâr olduğundan bütün herkes daha da hassas davranıyor. İnsanlar tarihi yapılara sahip çıkmaya çalışıyor.

Haydarpaşa Garı'nın otel yapılacağı söylentileri defalarca çıkarıldı. Hatta yakın zamanda restorasyon çalışması sırasında çıkan yangın ...
Read more : Haydarpaşa Garı ihalesinin seyrini değiştirecek olay / Murat AĞIREL | Görüntüleme : 919 | Yanıtlar : 0

Barış Pınarı Harekâtı neleri gösterdi? / Barış DOSTER

Barış Pınarı Harekâtı neleri gösterdi?

Barış Pınarı Harekâtı ile başlayan süreçte yaşananlar baş döndürücü. Önce ABD Başkanı Donald Trump’ın 9 Ekim tarihli mektubu gecikmeli de olsa basına yansıdı. Aynı gün ABD heyeti Ankara’ya geldi. 13 maddelik mutabakat imzalandı. Harekâta 120 saatliğine ara verildi. Bu gelişmeler, dış politikada nelerin olabileceğinin, nelerin olamayacağının görülmesi açısından önemliydi. Sıralayalım...

ABD’nin eğittiği, donattığı, desteklediği, “kara gücüm” dediği PKK-PYD-YPG terör örgütünden vazgeçmeyeceği, onu Türkiye’ye karşı koruyacağı, bölge ülkelerine karşı kullanmak üzere ...
Read more : Barış Pınarı Harekâtı neleri gösterdi? / Barış DOSTER | Görüntüleme : 711 | Yanıtlar : 0

Ahmet Taner Kışlalı'nın üzerine çarpı atanlar / Barış TERKOĞLU

Ahmet Taner Kışlalı'nın üzerine çarpı atanlar

Her zamanki gibi sabah erken kalktı. Masanın başına oturdu. 09.28’de “Kınıyorum!” diye başlayan yazısını gazeteye faksladı. Bir aylık bebeğine son kez baktı, 09.35’te evden çıktı. Eşine, “Ben arabayı ısıtayım, iki üç dakika sonra gelirsiniz” dedi. Titiz bir adamdı. Onu takip edenler de bunu biliyordu. Arabasının üzerinde gazete kâğıdına sarılı bira kutusunu görünce alacağını tahmin ediyorlardı. Öyle de oldu. 09.40’ta bomba patladı. Sol kolu o an koptu. Göğsünden biri 0.8 ...
Read more : Ahmet Taner Kışlalı'nın üzerine çarpı atanlar / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 874 | Yanıtlar : 0

Hacettepe Üniversitesi'nde tuhaf işler / Murat AĞIREL

Hacettepe Üniversitesi'nde tuhaf işler

Bir süredir Barış Pınarı Harekatı nedeniyle ülkemizdeki usulsüzlüklere ilişkin yazmayı bırakmıştım. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne moral vermemiz gerekiyordu. Ve tabi bu operasyona neden destek verdiğimi anlatmak istemiştim.

Fakat yazmakla bitmeyecek sorunları, kanunsuzluğu ve usulsüzlükleri anlatmak da gazeteciler için bir vatani görev.

Bu yüzden Sayıştay'ın ortaya çıkardığı konuları kamuoyuna aktarmaya devam ediyorum.

Burada bahsedeceğim olaylar Ankara'da bulunan Hacettepe Üniversitesi'nde geçiyor.

Üniversiteler tarafından yürütülen bilimsel araştırma projeleri (BAP) bulunuyor.

Bu projeler kapsamındaki faaliyetler ...
Read more : Hacettepe Üniversitesi'nde tuhaf işler / Murat AĞIREL | Görüntüleme : 873 | Yanıtlar : 0

Alana değil ihaleyi yapana bakın / Çiğdem TOKER

Alana değil ihaleyi yapana bakın

Haydarpaşa ve Sirkeci garları ihalesi bugün idari yargıya taşınacak.

Bir yanda tarihi bir ortak değer, diğer yanda 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'in 10 bin TL sermaye ile kurup ihaleye günler kala sermayeyi milyona çıkardığı şirket.

Tablo acaba tam olarak böyle mi? Yoksa bir yanında hepimizin ortak tarihi ve kültürel mirası Haydarpaşa Garı dururken, diğer yanında duran şirket görünümlü iktidar mı?

Yakında 18. yılına girecek ve bayram haftası dolayısıyla Cumhuriyet'e dair ...
Read more : Alana değil ihaleyi yapana bakın / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 803 | Yanıtlar : 0

Suriye'den Haydarpaşa'ya ve Sirkeci'ye / Örsan Kunter ÖYMEN

Suriye'den Haydarpaşa'ya ve Sirkeci'ye

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK’ya ve onun uzantısı YPG’ye karşı sınır ötesi operasyon yürütürken, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Ankara’ya geldi; ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşma gereği, operasyon askıya alındı, PKKYPG’ye “güvenli bölge”nin güneyine inmeleri için 120 saat süre tanındı. Böylece ABD’nin baskısı sonucunda, Suriye’nin kuzeyindeki PKK-YPG etkisiz hale getirilip imha edilmekten kurtuldu ve örgütün güneye kaçması olanağı sağlandı.

Bu operasyon bir yandan, Türkiye’nin ...
Read more : Suriye'den Haydarpaşa'ya ve Sirkeci'ye / Örsan Kunter ÖYMEN | Görüntüleme : 693 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149149 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25118 üye

x