Zaman: Sal Mar 17, 2026 6:02

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

‘Türk yoktur!’ / Hasan DEMİR

‘Türk yoktur!’

Bayburt Üniversitesi Düşünce Akademisi Kulübü tarafından düzenlenen ‘Yeni Ortadoğu Ekseninde Mısır ve Suriye’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, bir öğrencinin “Sosyal devlet olmak için çoğunluğu oluşturan bir milletin milliyetçiliğinin ayaklar altına alınması sizce doğru mudur?” sorusunu yanıtlarken, şunları söylüyor:

“Bu ülkede sadece Türkler üzerinden giderseniz bunun masrafı ve maliyeti çok fazladır. Türkiye’yi bölünmenin eşiğine getirirsin. Türkiye’de yaşayan diğer insanları bu şekilde memnun edemezsiniz. Diğer insanları ...
Read more : ‘Türk yoktur!’ / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 602 | Yanıtlar : 0

Darbeci Demokratlar / Rıfat SERDAROĞLU

Darbeci Demokratlar

Her TV kamerası gördüklerinde minberde Cuma Hutbesi okuyan hoca gibi, mımmm deyip incecik sesleriyle “Askeri Vesayeti Kaldırdık”, “Darbelere Karşı Olduk”, “Demokrasiyi Kurtardık” dediler, dediler, dediler…

Cemaatin oğlanı, elinde toplu iğne ile geldi bir batırdı, her yeri pislik sardı. Cemaat, bunların üzerinde iğreti duran demokratlık-delikanlılık giysilerini yırttı çıkarttı, hepsinin k.çları açıkta kaldı!

Çakma Corc Koloni- Çakma Delikanlı- Kasaptaki Ete Soğan Doğramayan Paşa- Zindandaki Arkadaşlarını satan Paşa, Milli Güvenlik Kurulunda toplanmışlar ve “Cemaati Takip ve ...
Read more : Darbeci Demokratlar / Rıfat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 513 | Yanıtlar : 0

Asker ve polisimiz savaş suçlusu mu? / Ümit ÖZDAĞ

Asker ve polisimiz savaş suçlusu mu? -1-

2007’den buyana Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına karşı devam eden karalama, yalan, iftira, tutuklama ve yargılamalar, son aylarda yeni bir aşamaya ulaşmıştır. Gazeteci Saygı Öztürk’ün 30 Ekim 2013 tarihli Sözcü gazetesinde de açıkladığı gibi özellikle son aylarda 1992-1995 yılları arasında Güneydoğu Anadolu’da PKK’ya karşı mücadele eden Jandarma Genel Komutanlığı mensubu 200 civarında subay hakkında faili meçhul cinayetler iddiası ile davalar açılmıştır. Önümüzdeki günlerde bu davaların sayısında hızla bir artış ...
Read more : Asker ve polisimiz savaş suçlusu mu? / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 689 | Yanıtlar : 1

Söze değil, görülene ve yapılana bak!.. / Sadi SOMUNCUOĞLU

Söze değil, görülene ve yapılana bak!..

Vatandaşı aldatma tekniklerini geliştirmiş bir kısım laf ebesi siyaset erbabı, Türk Milletinin birlik ve bütünlüğünü dağıtacak yolda büyük başarılar (!) elde ediyor. Aslında bunların hiçbir sözüne inanmak caiz değildir; ama benim saf milletim, kaçıncı defa aldatılıyor da, hala uyanamıyor. Büyülenmiş gibi, aldatılmakta hikmet arıyor. Ancak bölücü terör örgütü PKK’ya dönük konuşmalarda teknik değişiyor. Bazen öfkeyle ayağa kalkıyorlar, ama hemen arkasından pısss diye sönüveriyorlar. Hep dağ fare doğuruyor. Bu siyaset ...
Read more : Söze değil, görülene ve yapılana bak!.. / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 542 | Yanıtlar : 0

Türk çadırındaki Resul / Arslan TEKİN

Türk çadırındaki Resul

Bana gelen e-postalar kimden gelirse gelsin kıymetlidir. Ağır tenkit etse dahi çoklukla cevap veririm. Bazen kırıcı mektuplar da geliyor; Yozgat-Yerköy’e bağlı Saray kasabasının MHP’li belediye başkanı Mustafa Kılıçarslan (“Bolubeyi” deriz!) dostumun oğlundan gelen mektup gibi.. Burada hatırlatayım, Bolubeyi oğlunun kulağını çeksin!

Mehmet Demir Atmalı bir not göndermiş, TÜRKAV’ın sitesindeki “İki Mustafa” başlıklı yazısını hatırlatıyor. Baktım... “Türkiye” adının resmen kabulünü bir anekdota bağlıyor:

“Mustafa Kemal ATATÜRK, Ankara Müftüsünü çağırır ve sorar: / ‘Hocam, ...
Read more : Türk çadırındaki Resul / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 1044 | Yanıtlar : 0

Ödül çarpıklığı / Arslan TEKİN

Ödül çarpıklığı

Yağmur Tunalı, sanat ve edebiyat adamıdır. Gazetecidir. TRT’nin Türkmenistan ve Özbekistan’da temsilciliğini yürütmüştür. Sık bahsettim, son bir kitabı çıktı ki, herkesin okuması şart... “Bizim” dünyamızı bütün içtenliğiyle, kolu kırıp yen içinde bırakmadan anlatmıştır: “Kavga Günleri”... Açık söylüyorum: Hususiyetle 12 Eylül öncesini yaşayanlar muhasebe etmek, sonraki nesiller de, geçmişe bakarak bugünü anlamlandırabilmek için Kavga Günleri’ni döne döne okumalıdırlar. (Bilge-Kültür-Sanat yay., 0212 520 72 53).

Facebook sayfam vardır. Evdekiler açmışlar. Ama hiç girip de bir ...
Read more : Ödül çarpıklığı / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 646 | Yanıtlar : 2

“Katliniz vacip...” / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

“Katliniz vacip...”

Amberin Zaman’ın, 25 Kasım 2013’te Taraf’ta yayımlanan ‘Suriye Türkmenlerinin nasıl katledildiğini’ anlatan röportajını okuyunca; esenlikler dilediğim 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’in bir sözünü hatırladım

Sanırım 1997 yılıydı... Yörük-Türkmen Vakfı’nın danışmanlığını yapıyordum. Vakıf, Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel’i ziyaret etme kararı aldı. Yöneticilerle beraber Çankaya Köşkü’ne çıktık. Görevliler bizleri çok güzel bir salona aldılar. Uzun masanın en başına Sayın Demirel geçti; bizler de çevresine... Vakıf hakkında bilgiler sunulduktan sonra, Türkiye dışındaki Türkler konusu açıldı. Özellikle ...
Read more : “Katliniz vacip...” / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 0

Para Basmak Artık Çare Değil / Bülent ESİNOĞLU

Para Basmak Artık Çare Değil

Batı dünyası, bilhassa da, Amerika içine düştüğü krizden çıkar mı?

Gerçekten Amerika ve Avrupa’da bir toparlanma var mı?

Bu sorulara, yaşayan anlayışlarla ile bakarak, ya da para programlarına bakarak, bırakın doğru bir cevap bulmayı, bir cevap bile bulamazsınız.

Bu sorulara doğru cevaplar verebilmek için, liberallerin duydukları zaman çileden çıktıkları, ekonomik ve siyasi içeriği olan bir sözcükten başlamak zorundayız.

Emperyalizm sözcüğünden nefret ederek, hemen bunun karşıtı komünizmi akla getirerek, emperyalizmi anlamak ...
Read more : Para Basmak Artık Çare Değil / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 563 | Yanıtlar : 0

“Beraber yürüdük biz bu yollarda” düeti / Selcan TAŞÇI

“Beraber yürüdük biz bu yollarda” düeti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, “ana muhalefet lideri” olması dolayısıyla da halihazırda -hele ki Gezi’den sonra- “iktidar” yani Tayyip Erdoğan alternatifi varsayılan Kemal Kılıçdaroğlu, beş günlük ABD gezisinin son gününde; daha 1996’da Erbakan’a rakip çıkarıp “Türkiye çapında liderlik” yolunu açarak Erdoğan’ı başımıza saran Morton Isaac Abramowitz ile görüşecekmiş.

“Ne iyi ettiniz” diye “teşekkür ziyareti” değildir herhalde!

Niyet, “bu sefer onu alma beni al” mesajı vermekse; CHP kim için “alternatif” ...
Read more : “Beraber yürüdük biz bu yollarda” düeti / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 732 | Yanıtlar : 0

Tarih bilirseniz çok şey yapmışlar / Hüseyin Hakkı KAHVECİ

Tarih bilirseniz çok şey yapmışlar

Başbakan Erdoğan son olarak Adana’da “ Bunlar hiçbir şey yapmadılar. Yan gelip yattılar “ dedi. Kimler için mi ? diye sormayın. Tabii ki başta Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk için . Bu yüzden yapılanları yazma gereği duyuyorum. Başbakan Erdoğan’ın hiçbir şey yapmadılar dediği adamlar en azından, Erdoğan’ın Başbakanlık yaptığı bir Türkiye Cumhuriyeti kurdular. Osmanlı bakiyesi SEVR’DE belirlenen topraklar. Gidip orada siyaset yapsalar desem olur mu? İşte Osmanlı’nın lale ...
Read more : Tarih bilirseniz çok şey yapmışlar / Hüseyin Hakkı KAHVECİ | Görüntüleme : 1481 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x