Zaman: Pzr Mar 15, 2026 16:12

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Eli Mecbur / Rıfat SERDAROĞLU

Eli Mecbur

Sayın AKP Milletvekilleri;
Genişletilmiş Büyük Ortadoğu Projesinin ana hedefinin, (bölgemizdeki 22 ülkenin sınırlarını değiştirmek, hemen dibimizde ABD ve İsrail’in uydusu olacak “Büyük Kürdistan” devletini kurmak, proje kapsamındaki ülkelerin zenginliklerine el koymak, Çin’i ve Rusya’yı bölgeden uzak tutmak) olduğunu herhalde biliyorsunuzdur. Bu hedefler bizzat ABD Dışişleri Bakanı tarafından açıklanmış ve gerekçesinin ise, bu ülkelere “Demokrasi getirmek” olduğu söylenmişti. Tıpkı Libya-Mısır-Irak’a getirilen ve Suriye’ye getirilecek olan demokrasi gibi!

Bu Proje “Eşbaşkanlık” statüsüne göre yönetiliyor. Bu ...
Read more : Eli Mecbur / Rıfat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 619 | Yanıtlar : 0

Bir Trajikomedya: Ergenekon / Altan ARISOY

Bir Trajikomedya: Ergenekon

Türklerin Anadolu’ya yerleşmeye başlamalarının üzerinden bin yıl geçti.

“BATI” bin yıldan beri çeşitli ittifaklar yaparak Türkleri Anadolu’dan atmak için uğraştı.

Birinci Dünya Paylaşım Savaşı sonunda başardıklarını sandılar.

Kurtuluş Savaşımızla derslerini aldılar. Hevesleri kursaklarında kaldı.

Ama bu amaçlarından hiç vazgeçmediler.

Son yıllarda uygulanmaya başlanan ve göreceli bir başarının sağlandığı “BOP” ya da “GOP” denilen proje de aynı amaca yöneliktir. Bu bağlamda BOP, “bin yılın meydan okuması”, yani “bin yılın projesi” dir.

Projenin asıl ...
Read more : Bir Trajikomedya: Ergenekon / Altan ARISOY | Görüntüleme : 611 | Yanıtlar : 0

Dış Savaş İç Savaşla Neden Birleşir? / Bülent ESİNOĞLU

Dış Savaş İç Savaşla Neden Birleşir?

Amerika Irak’a saldırdı, Irak’ta iç savaş oldu. Halen sürmektedir.

Emperyalizm Libya’ya saldırdı. İç savaş oldu. Devam ediyor.

Amerika Afganistan’a saldırdı. İç savaş oldu.

Batı destekli terör Suriye’de başlatıldı, iç savaş devam ediyor.

Kriz bölgelerinde, savaş çıkma eğiliminin varlığını tarihi tespitlerden bildiğiniz bir durum.

Emperyalizm destekli kriz, ya da var olan kriz, bölgenin savaş habercisidir.

Ülkemizde hızlı işleyen bir takvim var.

Ne yazık ki, bu takvimi ne bizi yönetenler ...
Read more : Dış Savaş İç Savaşla Neden Birleşir? / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 567 | Yanıtlar : 0

Fatih'e Benzetin / Levent Bulut

Başbakan Erdoğan, Muhteşem Yüzyıl dizisini eleştirerek 'Kanuni'nin 30 yılı at üstünde geçmiştir. Ben o dizinin yönetmenlerini de televizyon sahiplerini de kınıyorum' dedi.

Daha önce de Başbakan Erdoğan kendisini Putin'e benzetenelere beni Putin’e benzetmeyin kardeşim, ille de benzetecekseniz Fatih Sultan Mehmet’e benzetin demişti ya o zaman yazacaktım ama fırsat bulamamıştım.

Sevenleri çok benimsemiş olacak ki bu cümleyi, Fatih gibi kanunlar çıkaran başbakanımızı sürekli eleştiriyorsunuz diye bana serzenişte bulunmuşlar.

E yazmak farz oldu.

Tabi herkesin bir görüşü ...
Read more : Fatih'e Benzetin / Levent Bulut | Görüntüleme : 808 | Yanıtlar : 1

Balyoz "Eşgüdüm" ve/veya AKP, "Acem Harikalar Diyarı"nda?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

Balyoz "Eşgüdüm" ve/veya AKP, "Acem Harikalar Diyarı"nda?!

(ya da Ayan’don ve/veya Acem’don?!)

“Tarih, geçmiş siyasettir ve siyaset şimdiki tarihtir.”
İng Tarihçi E. A. Freeman

……………

Sabah’ta, Gül / Erdoğan ayrışması?!

Hıncal Uluç, Gül’den, Gülen’den yana taraf!
CHP’yi parçalamaya hazırlanan F’Sarıgül’ün izinde!
http://www.zaman.com.tr/politika/buyuksehir-olmazsa-yeni-parti/2026117.html
Barlas ise Erdoğan’ın çizgisinde!
http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/barlas/2012/12/07/ben-olsaydim-olaya-farkli-acidan-bakardim
Al birini vur ötekine!
Aslında her ikisi de aynı partiden ama Uluç, sanki muhalefet yapıyormuş havasında olduğu için yılların yıpranmış Barlas’ına rüzgar yapıp, kendini ak’lamaya çalışıyor.
Hıncal Uluç, ...

“Yetiş ya NATO” Diyen Basın Utansın!.. / Yusuf KARACA

“Yetiş ya NATO” Diyen Basın Utansın!..

Ülkemiz yeni yüzyılın en yanlış adımlarını atmakta ve dönülmesi imkânsız yollara girmiş, yıkılmanın eşiğine gelmiştir. Tarihte olduğu gibi… Birinci dünya savaşı Osmanlı imparatorluğunun sonu olmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti devletinin sonu da maalesef AKP politikaları sonucu, tarihe karışacağa benziyor. Tüm bu gelişmeleri ise basın, bölgesinde Türkiye’nin etkisinin artması ve aktör olması şeklinde takdim ediyor.
Taşeronluğun adı aktörlük, bölünüp parçalanmanın adı çözüm olmuş. Batı adına komşuların içişlerine karışmak ve yönetimlerini devirmek ...
Read more : “Yetiş ya NATO” Diyen Basın Utansın!.. / Yusuf KARACA | Görüntüleme : 2371 | Yanıtlar : 0

Doğu Akdeniz’de Rus ve U.S.A Uçak Gemileri / Bülent ESİNOĞLU

Doğu Akdeniz’de Rus ve U.S.A Uçak Gemileri

Washington Post, ABD Bütçesinde istihbarata ayrılan payların artırılmasından giderek verdiği haberde;

ABD uluslar arası casus ağını büyütüyor” diye yazdı.

Aklımızı ve mantığımızı bu cümleden başlatırsak, buradan akıl yürütmeyi sürdürürsek, gelecekte neler olabileceğini tahmin etmek o kadar zor değildir.

Ülkeler içinde casus ağını çoğaltmak demek, ülkelerin zaaflarını anlamak ve ona göre strateji hazırlığına girmek demektir.

Günümüzde istihbarat, sadece bilgi toplama anlamına gelmiyor.

Hatta örtülü savaşın, hayatımıza girişinden bu ...
Read more : Doğu Akdeniz’de Rus ve U.S.A Uçak Gemileri / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 696 | Yanıtlar : 0

Bu Ülkede Hukuk Niye Var? / Afet ILGAZ

Bu Ülkede Hukuk Niye Var?

Bu cümle benim değil Başbakan’ın. BDP’lilere gözdağı verirken birçok şey yanında bunu da söyledi.
Başbakan ömürdür. Grup toplantısında CHP’de çatlak olduğunu iddia edip gülerken Abdullah Gül, onun 1990’lar iddiasını, “bir takım insanlar bazı şeyler söyler” diye pek de parlak olmayan cümlelerle yalanlıyor.
Bununla beraber, 1990’lara dönmeyelim derken, bir yandan da eyalet, yani bölünme yasasını imzalıyor. Evet, Cumhurbaşkanımız bölünme yasasını imzaladı.

Dokunulmazlığa gelince; onun da yolunu buldular Hürrem ...
Read more : Bu Ülkede Hukuk Niye Var? / Afet ILGAZ | Görüntüleme : 525 | Yanıtlar : 0

Hibrit Tohumların Kısa Tarihi / Tayfun ÖZKAYA

Hibrit Tohumların Kısa Tarihi

1930’ların ortalarından itibaren ABD’de hibrid mısır yayılmaya başladı ve on yıl içinde mısır kuşağında açık tozlanan çeşitlerden hibrid mısıra geçiş gerçekleşti, 1965’de ABD mısır ekilişinin yüzde 95’i hibrid mısırlara aitti. Açık tozlanan çeşitlerden hibrid çeşitlere geçiş bilimsel bir zorunluluk muydu, yoksa şirketlerin bir tercihi miydi?

J.R. Kloppenburg’un “First The Seed” adlı eserinde ikincisinin doğru olduğuna dair epeyce kanıt vardır. Harward’lı genetikçi Lewontin “eğer aynı çaba bu çeşitlere verilseydi, şimdiye ...
Read more : Hibrit Tohumların Kısa Tarihi / Tayfun ÖZKAYA | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 0

Dünyanın "Kimyasını" Bozacaklar!.. / Atilla AKAR

Dünyanın "Kimyasını" Bozacaklar!..

Henüz tablo bu kadar net değildi. 27.07.2012. tarihli YURT’taki “Eyvah!.. Gene kitle imha silahları!..” başlıklı yazımda “Kitle imha silahı iddiaları ne zaman gündeme gelse ortam karışır ve bulanıklaşır. İşte bu tarz iddiaların yeniden gündeme gelmesi önümüzdeki günlerde konunun ‘Köpürtüleceği’ne işaret sayılabilir.” demiştim. Nitekim üç ay sonra konu tekrar gündeme geldi.

Hem de bu sefer daha “Ciddi” ve adeta “Kampanya”yı andırır bir şekilde. Belli ki bu konuda “Cadı kazanları” kaynatılmaya başladı. Anlaşılan Irak’ın ...
Read more : Dünyanın "Kimyasını" Bozacaklar!.. / Atilla AKAR | Görüntüleme : 1969 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x