Zaman: Pzr Mar 15, 2026 10:00

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Çok Alâmetler Peyda Oldu… / Bülent ESİNOĞLU

Çok Alâmetler Peyda Oldu…

Amerikan Genel Kurmay Başkanı Demsey, Türkiye’ye gelmezden önce bir yorum yapmıştım.

Demsey’in iki günlük ziyaretinden sızan, ya da sızdırılan haberler beni haklı çıkardı.

Amerika’nın Türkiye’yi kullanarak, Suriye’den almak istediklerini aldı demiştim.

Erken değerlendirme denilebilecek değerlendirmenin, birinci maddesi İsrail’di.

Amerika İsrail’in güvenliğini çok üst seviyeye çekti.

Dün, İsrail, Golan Tepelerinde askeri tatbikat yapmaya başladı.

Tartışmalı Golan Tepelerinde tatbikat yapmak, Suriye’ye meydan okumaktır. Senin (Suriye) istikrarsızlığından yararlanacağım, bu fırsatı kaçırmayacağım demektir.

İsrail ile ...
Read more : Çok Alâmetler Peyda Oldu… / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 751 | Yanıtlar : 0

Obama'nın Beyzbol Sopasından Sonra Julie'nin Dövmesi... / Ahmet TAKAN

Obama'nın Beyzbol Sopasından Sonra Julie'nin Dövmesi...

Resmi adı, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi olan artiz CIA ajanı Angelina Jolie’nin Türkiye faaliyetlerini(!) Ankara’nın büyük(!) devlet adamları televole dizisi gibi izlediler. Televizyonlardaki haber(!) görüntülerinde bazı devlet yetkililerimizin Julie’nin geliş gidişlerini cep telefonları ile görüntülediklerini görünce neredeyse küçük dilimi yutacaktım. Herhalde, akşam eve gidip hatun ve çocuklarına görüntüleri izletip “Bak bugün Julie ile beraberdik. Muhteşem bir gün geçirdik” diye hava atacaklarını düşündüm. Muhterem basınımız da Türkiye’yi su ...
Read more : Obama'nın Beyzbol Sopasından Sonra Julie'nin Dövmesi... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 615 | Yanıtlar : 0

Amerika’nın 2012 Yılı Siyasi Bilançosu / Bülent ESİNOĞLU

Amerika’nın 2012 Yılı Siyasi Bilançosu

Siyasi bilanço belkide çıkarılması en zor bilançodur.

Somut askeri sonuçlardan giderek, siyasi sonuçlara bakarsak; Amerika Suriye’de istediğini büyük ölçüde elde etmiştir.

Önce amaca bakalım.

Amerika’nın Suriye’yi istikrarsızlaştırmadaki asıl amacı neydi?

Birincisi, İsrail’in güvenliğini bulunduğu yerden bir üst düzeye çekmekti.

Bu amacına, bizi de kullanarak büyük ölçüde ulaşmıştır. Suriye’de Esad kalsa da, gitse de, Suriye’nin İsrail’e tehdit olması artık imkânsızdır.

Suriye’nin Lübnan Hizbullah’ına, bırakın destek olmayı, Hizbullah Suriye’ye destek olmaya çalışmaktadır. ...
Read more : Amerika’nın 2012 Yılı Siyasi Bilançosu / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 3835 | Yanıtlar : 0

Ört+Ört+Ört Sistemi / Yusuf KARACA

Ört+Ört+Ört Sistemi

Yıllardır eğitim sektöründe idarecilik yapmış bir eğitimciyim. Eğitim hayatımın yaklaşık on yılını AKP iktidarı ile geçirmiş bulunmaktayım. Eskiden partilere göre değişen eğitim politikaları, bu dönemde bakanlara göre değişmiş, yeni gelen eskisini dahi aratmıştır.

Liselere Giriş Sınavı (LGS) iken, OKS olarak değiştirildi.

Henüz dershanelerin tabelalarını değiştirmiş iken, sınavın ismi tekrar değiştirildi ve SBS oldu.

SBS adını alır almaz, sınav sadece sekizinci sınıfta yapılıyorken sayısını üçe çıkardılar.

Altı ve yedinci sınıflara da SBS uygulanınca, küçücük ...
Read more : Ört+Ört+Ört Sistemi / Yusuf KARACA | Görüntüleme : 1462 | Yanıtlar : 0

Yeni Osmanlıcılık ve Yemen Türküsü / Barış DOSTER

Yeni Osmanlıcılık ve Yemen Türküsü

Tarihsel, kültürel, toplumsal ve siyasal derinliği olmayan, mücahitlikten müteahhitliğe hızla geçiş yapan, kamu ihaleleriyle beslenen, ulufe dağıtarak besleyen, gelecek tahayyülü ve tasavvurundan yoksun bir muhafazakârlığın nasıl bir tahribata yol açtığını toplum henüz tam olarak görmedi. Bu yüzden nelere yol açacağını da öngöremiyor. Yerli ve milli olmayan, antiemperyalist bir duruş sergilemeyen, tersine emperyalizmin beslemesi olan, Arap özentisi bir İslamcılığın sonuçları da henüz anlaşılmadı. Ama bu ikisine yaslanan yeni Osmanlıcılık çabuk iflas ...
Read more : Yeni Osmanlıcılık ve Yemen Türküsü / Barış DOSTER | Görüntüleme : 1020 | Yanıtlar : 0

Derin Ekinoks ve/veya Derin Havuz Problemi?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

Resim

Derin Ekinoks ve/veya Derin Havuz Problemi?!

(ya da 2012 güz sancısı kapsamında havuz derin ve küçük, timsahlar büyük, neden ve/veya "GÜZ YANGINI"nda AKP & Gülen & Doğan'ı Acem kıskacından kurtaracak bir genelkurmay başkanı aranıyor, şöhret garantidir, ücret dolgundur, müracaat DMC?!)

"Yaşam insana verilmemiş, kiralanmıştır."
Publilius Syrus

...........................

İzmir / İstanbul, Salı

Derin Ekinoks!?
Acem dilemması?!

Süper NATO ve/veya AKP & Gülen'den alacaklı "küresel adresler"den güz sancısı, eksen baskısı operasyonu!?.
http://ultra-turkler.blogspot.com/2012/09/ayniyle-vaki-v-anka-veveya-9-eylulde.html
http://www.fullhdfilmizle.com/aksiyon-filmleri-izle/kafa-avcilari-turkce-altyazi-izle/6
http://www.youtube.com/watch?v=tL28HReLdMQ
http://www.guncelmeydan.com/pano/ayniyle-vaki-hayrullah-mahmud-ozgur-t32493.html
http://www.hurriyet.com.tr/planet/21422171.asp ...
Read more : Derin Ekinoks ve/veya Derin Havuz Problemi?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR | Görüntüleme : 1692 | Yanıtlar : 0

Örtülü Savaş Yerine, Açık Savaş Olsaydı… / Bülent ESİNOĞLU

Örtülü Savaş Yerine, Açık Savaş Olsaydı…

Suriye’de örtülü savaş yerine açık savaş olsaydı, inanıyorum ki, ölen asker ve sivil sayısı bu kadar olmazdı.

Kibarca, örtülü diye söylenen bu ahlaksız savaşta, zayiatın çok yüksek olduğu kesindir.

Rusya ve Çin’in Birleşmiş Milletler de, Amerika ve yardakçılarına, doğrudan müdahaleye izin vermemiş olması, Suriye devletinin dışarıdan gelen teröristler ile savaşmasını kolaylaştırmıştır.

Bunu önemli bir yenilgi sayan Amerika, yeniden üstünlük alma yolundadır.

Gerek Amerikan Dışişleri Bakanının konuşmaları, gerekse, Türkiye’ye Amerika’dan ...
Read more : Örtülü Savaş Yerine, Açık Savaş Olsaydı… / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 1180 | Yanıtlar : 0

Başağrısı / Levent Bulut

Başta ağrılı bir durumdur…
Dayanılmaz olursa gidilecek yer, sigortalar kurumudur.
Nedensiz yere çıktı sanılır,
stres, gürültü, sinüzit, migrenden de kaynaklanır.

Bayanlarda klasik de olabilir, en iyi erkekler bilir…

Sıcak havalarda klimanın altında yatmak, zararlıdır.

Baş ağrısına elma ile kereviz yararlıdır.

Bir tek bunlar mı sebep olur baş ağrısına, adamın canının sıkılmasına…

Menfaatine taraf olanlar vardır mesela, çıkarları en makbuldür bu zevatlara...

Toplumun her kesiminde vardır mesela...

Çıkarım neredeyse oradayım derler.

Eli kalem tutanları, taraftarlıkla kalmayıp ...
Read more : Başağrısı / Levent Bulut | Görüntüleme : 523 | Yanıtlar : 1

'Yüzde 99 Sabotaj' / Hasan DEMİR

'Yüzde 99 Sabotaj'

Başbakan Erdoğan’ın Afyonkarahisar’daki patlama sebebiyle Genelkurmay Başkanı ve Vali’yi ve göreve geldiği günden beri bir tek bile şaibesiz imtihan yapamayan ÖSYM Başkanı Ali Demir’i eleştirenlere “şerefsiz” demesi şüpheleri iyice artırdı.

Üsluptaki, bırakınız bir başbakanı, sokaktaki bir insana bile yakışmayan nezaketsizliği bir kenara bırakıp işin özüne dönecek olursak, bu “şerefsiz” herkesi daha da şüpheye gark etti.
Çünkü Sayın Erdoğan ne zaman ‘suçüstü’ yakalansa, “en iyi savunma saldırıdır” taktiğini uyguluyor, bunu herkes biliyor. ...
Read more : 'Yüzde 99 Sabotaj' / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 704 | Yanıtlar : 0

İngiltere ve ABD İstanbul’un Bir Mahallesinde, "Suriye Devrim Planları" Yapıyorlar! / Damien MCELROY

İngiltere ve ABD İstanbul’un Bir Mahallesinde,
"Suriye Devrim Planları" Yapıyorlar!

Şam rejimini devirmek için yeraltı faaliyeti,nde bulunan Suriyeli aktivistler İngiliz ve Amerikan güçlerinden eğitim ve hayati önemde malzeme sağlıyorlar.

Destek verileceklerin güvenlik soruşturmalarını yapmak için düzinelerce ‘muhalif’ Suriye dışına taşındı. Yardım alanlara dış dünya ile muhaliflerin iletişimlerini sağlayacak uydu telefonları ve bilgisayarlar verildi.

Eğitim, Haliç manzaralı terasları olan lüks semtlerdeki sitelerde veriliyor.

Açık hava kahveleri ve butiklerin uzağında, kapalı kapılar ardında yapılan “Power Point” ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x