Zaman: Pzr Mar 15, 2026 3:28

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Gavurluğa Davet Eden Cemaat / Muharrem BAYRAKTAR

Gavurluğa Davet Eden Cemaat

Çoktandır önümde bekleyen önemli bir cemaat mevzuuna ancak bugün sıra geldi. Okuyunca inanamayacaksınız. Şok olacaksınız. Ben de çok şaşırdım, araştırdım, isim isim, yer yer ayrıntılara ulaştım. Olayın meydana geldiği ülkede olaya şahit olan kişileri buldum ve sonunda da bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Yazımda hiçbir isme yer vermeyeceğim. Hepsinin ismi- cismi bende mevcut.

Önemli bir cemaatin önemli isimlerinden biri. Uzun süre Giresun ve Çorum’da bölge sorumlusu olarak görev yaptı. Yaptığı “hizmet” ...
Read more : Gavurluğa Davet Eden Cemaat / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 784 | Yanıtlar : 0

Erdoğan’ın "devlet vizyonu" ve 14 Ağustos 1996... / Ahmet TAKAN

Erdoğan’ın "devlet vizyonu" ve 14 Ağustos 1996...

Bataklığa saplanan Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisini eleştirenlere tahammül edemeyip hakaretler yağdırırken bir yandan da, “büyük devlet vizyonundan yoksun olma” suçlamasında bulunuyor.
Büyük devlet vizyonunu ağzına alabilecek en son kişi bile olamayacak Tayyip Erdoğan ve 10 yıllık iktidar dönemlerini şöyle bir (siz listeye çok madde eklersiniz ama) hatırlayalım isterseniz.

- Her türlü tavize karşı AB kapılarında bekleme.
- Kıbrıs’ta “kazan kazan” politikası ile Rum kesiminin AB dönem başkanı olması. ...
Read more : Erdoğan’ın "devlet vizyonu" ve 14 Ağustos 1996... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1108 | Yanıtlar : 0

Gereken Yapılacak

Yılmaz ÖZDİL1

Resim

Ahali merak ediyor:

“Ne yapılacak?”

*

Kardeşim...

Laftan anlamıyor musunuz!

*

Cumhurbaşkanımız ne dedi?

Gereken yapılacak” dedi.

Başbakanımız...

Gereken yapılacak” dedi.

Dışişleri Bakanımız...

Gereken yapılacak” dedi.

TBMM Başkanımız...

Gereken yapılacak” dedi.

*

Muhalefetin görüşünü sordular.

MHP “gerekeni yapalım” derken...

CHP “gereken yapılsın” dedi.

*

Ki...

Genelkurmay ve MİT'in de katıldığı güvenlik zirvesinden şu karar çıkmıştı:

Gereken yapılacak.

*

Kendi payıma ben de “gerekenin yapılması” taraftarıyım... Çünkü, google'a girip “gereken yapılacak” diye ararsan, ...
Read more : Gereken Yapılacak | Görüntüleme : 578 | Yanıtlar : 0

Ağlayan Komutanın Avukatı Fethullah Gülen İyi mi? / Sabahattin ÖNKİBAR

Ağlayan Komutanın Avukatı Fethullah Gülen İyi mi?

Ağlayan komutan ifadesi ile kastedilen kim midir?

PKK’nın şehit ettiği Mehmetçiklerimiz için gözyaşı döken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’dir!

Bu satırların yazarı dahil pek çok çevrenin, yanlış yorumlanır ve PKK ile mücadeleyi olumsuz etkiler kaygısı ile ağlamasını eleştirdiği bu komutana hiç umulmadık bir yerden açık bir destek geldi!

Nereden mi?

Pensilvanya’dan!

Evet Fethullah Gülen isim vererek Necdet Paşa’nın avukatlığına soyunarak , ağlaması insanidir ve takdir edilmelidir buyurdu iyi ...
Read more : Ağlayan Komutanın Avukatı Fethullah Gülen İyi mi? / Sabahattin ÖNKİBAR | Görüntüleme : 2481 | Yanıtlar : 0

Ben Tükmen iken Kemal Kilicdaroglu'nun baska bir kökene sahip olmasi mümkün mü?

Ben Tükmen iken Kemal Kilicdaroglu'nun baska bir kökene sahip olmasi mümkün mü?

Birinci agizdan Alevi Türkmenlerin Kürtlesme hikayesi.

Ben Erzincanliyim, Kizilbasim. Aslen Türkmen oldugumu biliyorum. Dedelerim de aynisini hep söylerdi. Dersim diye de adlandirilan bölgede bulunuyor köyüm, kökenimiz Horasan'dan gelmis, en son Erzincan'a göc edip orada kalmislar.

Kocgiri asiretindenim. Fakir bir aileden geliyorum, köyden Istanbul'a göc etmisler. Akrabalarimiz Türkcenin yaninda yogun olarak Kürtce ve Zazaca konusurlar. Hatta Kürtce ve Zazacanin agirligi Türkceden daha fazla idi. ...

İlaç kullanmayı dene; geçer belki / Selcan TAŞÇI

İlaç kullanmayı dene; geçer belki

Şahin Alpay, Zaman’da Türkiye’deki muhalefetin “Suriye meselesi”ni ele alış biçimini eleştirdiği yazısını şöyle bitiriyor:

“Ankara’yı Batı’nın “taşeronluğu” ile suçlamak hem haksız, hem de milliyetçilik uyuzunu kaşımaya yönelik demagojiden ibaret..”

“Milliyetçiliğin” sözlükteki karşılığı:

“Maddi ve manevi açılardan millet ve ülkesinin çıkarlarını her şeyin üstünde tutma anlayışı, ulusçuluk, ulusalcılık, nasyonalizm”

“Uyuz”un sözlükteki karşılığı çok. Cımbızlamasız aktarıyorum:

“Uyuz böceğinin, üst derinin altına girerek yaptığı kaşındırıcı, bulaşıcı bir deri hastalığı.”
“Bu hastalığa ...
Read more : İlaç kullanmayı dene; geçer belki / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 743 | Yanıtlar : 0

Diz çöküp yalvarsın mı? / Selcan TAŞÇI

Diz çöküp yalvarsın mı?

Düne kadar zarafetine, şıklığına, kaşına, gözüne, iyi kalbine methiyeler düzdükleri Esma Esad filmin “kötü kadın”ı oldu bir anda;

Melek yüzlü şeytan!

Bebek yüzlü katilsevici!

Nasıl olurmuş da böyle bir ortamda üzerinde “Benim güzel ülkem” yazılı tişörtle poz verirmiş.

Kırmızı-Mavi-Beyaz bir tişörte “Yaşasın ABD emperyalizmi” yazdırıp giymeliydi çünkü; İngilizce hem de!

Son dönemin yaygın tabiriyle “bu neyin kafası”ymış!

Öyle bir tişört giyebilmek için “ne kullanıyorsa bize de versin”miş!

Batı ittifakının olanca gücüyle ...
Read more : Diz çöküp yalvarsın mı? / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 896 | Yanıtlar : 0

Polat Alemdar Suriye’yi vursun, Esad’ı da devirsin... / Ahmet TAKAN

Polat Alemdar Suriye’yi vursun, Esad’ı da devirsin...

Keşif uçağımızın Suriye tarafından düşürülmesiyle yaşadığımız yeni acıda, bilmem kaçıncı kez kırılan milli onurumuzda; sizleri, buradan hamaset yapıp “milli” yalanlarla avunduracak halim yok.

Milli duruş” muş..
“Böyle milli bir meselede hükümete tam destek verilip, arkasında durulur” muş..
Bu sözler, bugüne kadar AKP iktidarına muhalefet edenlerin, yalancı yüzlerini ortaya koyan en net belgeleridir.
Siz değil misiniz?
Bu iktidarı yıllardır, “gayri milli politikalar uygulamakla” eleştiren..
Başta Suriye olmak üzere izlenen ...
Read more : Polat Alemdar Suriye’yi vursun, Esad’ı da devirsin... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 669 | Yanıtlar : 0

NATO’ya güvenme Türkiye!.. / Hasan DEMİR

NATO’ya güvenme Türkiye!..

Banu Avar, NATO’ya niçin güvenilemeyeceğini örnekleriyle anlatıyor.. Türkiye bugün NATO’ya danışacakmış! NATO ve küresel efendilerin planı işliyor! Türkiye, düşürülen uçak ile ilgili NATO’nun 4. Maddesi gereği toplantı istedi.. Ne diyor bu madde:

“Üye ülkelerden herhangi biri, toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü zaman, tüm taraflar birlikte danışmalarda bulunacaktır”.

Nedense Türkiye’yi yönetenler Kuzey Irak’tan yıllardır yapılan saldırılar için hiç NATO’ya danışmadı, danışamazlardı da. NATO yani ABD’nin askeri kolu Irak’ın ...
Read more : NATO’ya güvenme Türkiye!.. / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 559 | Yanıtlar : 0

10 Milyar Dolar: Savaş Parası Peşin Geldi / Orhan BURSALI

10 Milyar Dolar: Savaş Parası Peşin Geldi!

Şu “10 milyar dolar hibe”ye girmeden önce, duruma bakalım:

Suudi Arabistan; ABD, Fransa, kısaca Türkiye dahil NATO’nun örgütlediği ve silahlandırdığı “Hür Suriye Ordusu”nun askerlerinin maaşını ödüyor... (Guardian gazetesi)

CIA ajanları Türkiye’den (Antakya), her türlü silahı, ağır-hafif, sınırlarımızdan Suriye’ye sokuyor ve bu maaşlı askerleri silahlandırıyor (New York Times), örgütlüyor, eğitiyor, yallah deyip Suriye’ye salıyor. Bomba, suikast gırla...

Esad rejimine karşı demokrasi isteğinin kanlı bastırılmasından sonra, NATO (ABD), Suudi (Katar-Kuveyt), ...
Read more : 10 Milyar Dolar: Savaş Parası Peşin Geldi / Orhan BURSALI | Görüntüleme : 4596 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x