Zaman: Çrş Mar 11, 2026 12:04

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkan Saylan’a küfür etmek…

Hiç kuşku yok; ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan’ın evinin Ergenekon adı verilen operasyonun 12. dalgasında basılması, ölüm sürecini hızlandırdı. Evinin basıldığı günlerde ağır hasta olan Saylan'ın yüreği buna dayanamadı. Oysa ki; Saylan tedavisini ''huzur'' içinde görmeli, her türlü stress ve sıkıntıdan uzak yaşamalıydı.

Saylan, uzun bir süredir gördüğü kanser tedavisi için o sabah da yatağına uzanmış, kan veriyordu. Polis evden içeri girdiğinde ‘’darbeci’’ olmakla suçlanan Saylan, yaşama tutunabilmek için var gücüyle direniyordu.

Saylan’ı yıkan ikinci ...
Read more : Türkan Saylan’a küfür etmek… | Görüntüleme : 627 | Yanıtlar : 2

Azerbaycan’ın bizim için ucuz doğalgaz vermekten başka ne ön

Baskın Oran çelişkileri

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Karabağ’da Ermeni işgali bitmeden Türkiye Ermenistan sınırı açılmayacak” dediklerinde, Ermenistan rahatsız oldu, diaspora rahatsız oldu, tek derdi sınır ticaretinden üç kuruş para kazanmak olan dini-diyaneti ticaret ve dünyalıktan ibaret bir avuç insan rahatsız oldu, “Ermenileri kestik, özür dileyelim” diyen liberaller ve Afganistan’da her gün çoluk-çocuk yüzlerce masumun üzerine ölüm kusan Obama rahatsız oldu, bunların tamamını anladık, bizim anlayamadığımız, aldığı eğitim, okuttuğu ders ve ...
Read more : Azerbaycan’ın bizim için ucuz doğalgaz vermekten başka ne ön | Görüntüleme : 641 | Yanıtlar : 0

Anlamadık mı?

Anlamadık mı?

“Kıbrıs’ın Cumhurbaşkanı” sahte unvanı altında seyretmekten utanmayan Rum lideri Hristofyas’ın açıklamaları gayet nettir: “Kıbrıs Cumhuriyeti vardır ve bu Cumhuriyet Kıbrıs Halkının Devletidir, biz Rumlar da bu devletin dünyaca tanınmış hükümetiyiz; görüşmeler bu devletin Anayasasını tadil ederek bunu iki eyaletli hale getirmektir” diyen bu utanmaz liderle “Tek halk, tek devlet, tek egemenlik” esaslarına dayalı iki kesimli, iki toplumlu federasyon görüşmekteyiz. Bunda başarı sağlarsak, Türkiye AB üyesi olmadan biz “Kıbrıs Halkı” olarak Rumların AB üyeliğini ...
Read more : Anlamadık mı? | Görüntüleme : 852 | Yanıtlar : 0

Resim daha da netleşiyor...

Hasan Cemal gitti ve Karayılan’ı “eliyle koymuş” gibi buldu... ABD istihbarat kaynakları “nerede” olduğunu bilmiyorlar mıydı!

Örgütün başını Ecevit Hükümeti’ne “ABD istihbarat” birimleri “yurtdışında” asılmamak kaydıyla teslim etmediler mi!

Karayılan olayı çözecek “akil adamlar” listesi verdi ve “başına da sözcü olarak” İlter Türkmen’i koydu!

İlter Türkmen geçen iki hafta içinde Cumhurbaşkanı ile görüşmek için köşke çıktı. Yanında “ABD’den gelmiş bir isim” vardı! Kamuoyuna şöyle bir açıklama yapıldı; ABD’den çok değerli bir “isim” Türkiye’de bir “düşünce ...
Read more : Resim daha da netleşiyor... | Görüntüleme : 518 | Yanıtlar : 0

Hasan abim beni niye öptü? - Fatih Altaylı - Habertürk

Fatih Altaylı
Hasan abim beni niye öptü?
14.05.2009 15:47:36

HASAN Cemal, PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan ile Kandil Dağı'na giderek bir röportaj yaptı.

Doğrusunu isterseniz, okurken merak ettiğim röportajın içeriği değildi.

PKK elebaşının neler diyeceğini üç aşağı beş yukarı tahmin ediyordum.

Karayılan'ın, Hasan Cemal'e anlattıklarında benim açımdan yeni tek bir kelime yoktu. Örgütün yayınlarında, internet sitelerinde, Roj TV'deki konuşmalarında ne söyleniyorsa onlar tekrarlandı.

Benim açımdan söylenenler değil, söyleniş zamanı ve söylendiği yer ilginçti ve yeniydi.

Karayılan'la ...
Read more : Hasan abim beni niye öptü? - Fatih Altaylı - Habertürk | Görüntüleme : 691 | Yanıtlar : 0

Ermenicilere Çifte Tokat

ERMENİCİLERE ÇİFTE TOKAT

‘2 devlet tek millet’ liderlerin ağzından tüm dünyaya, altı çizilerek bir kez daha vurgulandı

Erdoğan: Karabağ işgali bitmedikçe Ermenistan’a sınır kapısının açılması mümkün değildir!

Aliyev: Başbakan Erdoğan’a teşekkür ediyorum. En güzel cevabı verdi, hiçbir şüpheye yer kalmadı

Düşman çatlattılar
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Bakü’deki zirvesi, Ermenicileri hayal kırıklığına uğrattı. Zağulba Sarayı’ndaki görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen 2 lider, “Tek millet, 2 devlet anlayışımız aynen devam ediyor. ...
Read more : Ermenicilere Çifte Tokat | Görüntüleme : 521 | Yanıtlar : 0

ABD, Kore benzeri yeni bir tezgah mı kuruyor?

ABD, Kore benzeri yeni bir tezgah mı kuruyor?

ABD’nin, ısrarla Afganistan’da savaşmak için Türkiye’den ‘muharip’ birlik talep etmesi, bir zamanlar Kore’de yaşanan bir gerçeği yeniden gündeme getirdi.
Türkiye, ilk defa 25 Temmuz 1950 tarihinde ‘Meclis’ görüşmesi ve oylaması yapılmadan, hükümetin ‘kapalı kapılar arkasında’ yaptığı görüşmeler doğrultusunda Kore’ye asker gönderme kararı almıştı.
Aradan yarım asırdan fazla zaman geçti, ama hâlâ, aynı soruya cevap arar dururuz:
- “Türk askerinin Kore’de ne işi vardı?”
Bazı askeri kaynaklar sebebi ...
Read more : ABD, Kore benzeri yeni bir tezgah mı kuruyor? | Görüntüleme : 618 | Yanıtlar : 2

Al başına belayı, ne günlere kaldık?

Al başına belayı, ne günlere kaldık?

Son yıllarda sosyal hayatımızın bütününde gördüğümüz kabul edilemeyecek ölçüsüzlüklerin ve belirsizliklerin içinde, küreselleşen kapitalizmin elinde oyuncak olan yazılı ve sözlü basınımızın etkinlikleri, başrolü oynamaya devam etmektedir. Günlük gazetelerimizi gözden geçirirken okuyarak muhatap olduğum çirkinlikleri ve yanlışlıkları sizlerle paylaşmak istedim.
Sayın okurlarım, ben Hristiyan kulübü AB’ye hayır, Türk Birliğine evet diyen bir Türk milliyetçisiyim. 9 Mayıs günü cep telefonuma bir mesaj geldi; “Türkiye 9 Mayıs 1950’de başlayan AB tam üyelik ...
Read more : Al başına belayı, ne günlere kaldık? | Görüntüleme : 966 | Yanıtlar : 0

"Açılım" diye diye!

"Açılım" diye diye!

Son zamanlarda herkesin ağzında bir “açılım” lafıdır, gidiyor. En büyük açılım Kıbrıs’ta Annan Planı’nın büyük bir çoğunluk tarafından kabul edilmesiyle başlamıştı. Sonra Kıbrıs’ta köprüler yıkıldı, kapılar açıldı. Sıra, Türkiye’ye yönelik PKK terörünü destekleyen Kuzey Irak’taki Barzani yönetimini muhatap alarak bir açılım yapmaya gelmişti. O da “hamdolsun” gerçekleştirildi. Ardından Ermenistan’la olan ilişkilerin normalleştirilmesi ve kapıların açılmasına sıra gelmişti. Obama’nın Türkiye ziyaretinin arkasından, 24 Nisan konuşmasından ise birkaç saat önce Ermenistan’la da böyle ...
Read more : "Açılım" diye diye! | Görüntüleme : 707 | Yanıtlar : 3

Kamu gelirini satmak, özelleştirme değil

Kamu gelirini satmak, özelleştirme değil

Hükümetlerin işi, ekonomideki mevcut kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak ve yeni kaynak yaratmaktır. Yeni kaynak yaratmanın bir çok yolu vardır.. Örneğin ekonomideki atıl kaynakları harekete geçirerek kaynak yaratılır.
Örneğin, kullanılmayan arsa ve araziye daha yüksek vergi koyarsanız, bu arazi ve arsaları boş tutmanın maliyeti artar. Sahipleri bunları kullanır. Kaynak yaratılmış olur.

Örneğin, hükümetler vergilendirilmeyen şehir rantlarını vergilendirmek suretiyle kaynak yaratabilir.
Örneğin, istihdam üstündeki vergi ve prim yükü düşürülüp, kayıt dışı istihdam ...
Read more : Kamu gelirini satmak, özelleştirme değil | Görüntüleme : 704 | Yanıtlar : 8

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x