Zaman: Çrş Mar 11, 2026 8:39

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

69

69duk 9 kaldık (DOĞU PERİNÇEK'ten)

MİT Müsteşarlığı, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine yolladığı yazıda "Ergenekon Örgütü Şeması" nda 69 kişinin bulunduğunu bildirmişti. Ancak Şemanın kapağı resmen kaldırılmadı.
Ne var ki, Şema ellerdeydi. Zaten Aydınlık, 8 Şubat 2009 günlü sayısında yayımlamıştı.
Şemada veya İddianamede olduklarını öğrenenler, adalete yardımcı olmak için, "Benim ne ilgim var" diyerek tek tek açıklamalarda bulundular.

ERGENEKON DAVASININ DUVARA TOSLAMAMASI İÇİN
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, ne de olsa amiral gemisinde, ...
Read more : 69 | Görüntüleme : 653 | Yanıtlar : 0

Neredesiniz?...

Neredesiniz?...

Dalga; dalga dalga, dalgalanıyor...

Bu; bir korkutma, sindirme ve susturma hareketidir.

Bu; AKP’nin kendi derin devletini kurmaya ve polis devletine doğru gidişidir.

Buna benzer uygulamaları yakın tarihimizde iki kere hatırlıyoruz. Bir, Sovyetler zamanında komünizme karşı olanlar ya hapsediliyor, ya tımarhaneye atılıyordu. Bir de Nazi Almanya’sında Führerci olmayan veya iktidara muhalefet eden herkes ya hapsediliyor, ya da akıl hastanelerine tıkılıyordu.

Şu an bizde de niye tutuklandıklandıklarını kamuoyunun bilmediği, anlayamadığı yetişmiş kalifiye tarifli amabu günlerin ...
Read more : Neredesiniz?... | Görüntüleme : 673 | Yanıtlar : 2

Sıra CHP’ye mi Geliyor?..

Sıra CHP’ye mi Geliyor?..

“Önce Kanal Biz, patronu Tuncay Özkan. Ardından ART, patronu Mustafa Özbek. Son olarak Kanal B, patronu Prof. Dr. Mehmet Haberal.

Anılan kanalların ortak yanı AKP’ye muhalefet. Anılan patronların ortak yanı Ergenekon sanığı.

Tesadüfe bakın.”

*

Ya gazeteler, dergiler, vb...

Cumhuriyet...

Doğan Grubu’nun gazeteleri...

Aydınlık...

Belki unuttuklarım da vardır...

*

Sonra?..

Atatürkçü Düşünce Derneği...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği...

Çağdaş Eğitim Vakfı...

İşçi Partisi...

Eski Atatürkçü rektörler...

‘Ilımlı İslam Devleti Modeli’ne karşı çıkan ...
Read more : Sıra CHP’ye mi Geliyor?.. | Görüntüleme : 786 | Yanıtlar : 3

Hangisi daha güçlü: ‘Ordu’ mu ‘cemaat’ mi!!

Hangisi daha güçlü: ‘Ordu’ mu ‘cemaat’ mi!!

“Ordu”nun neye sahip olduğu belli: Silahı var, tankı var, askerleri var, kurmayları var. “Cemaat”in ise neye sahip olduğu belirsiz. Nereden başlar, nerede biter hiç bilinmez...

“Ordu”nun nereden vuracağını kestirmek mümkün. “Cemaat”in ise nereden çakacağı pek belli değil...

“Ordu”nun yapısı hantal. Ağır hareket ediyor, ağırdan alıyor. “Cemaat” ise hep dinamik. Bazen acayip açılıp saçılıyor, bazen içine kapanıyor...

Bugünlerde sırtını “Ordu”ya dayayanların elde ettiği huzur ve güven, ...
Read more : Hangisi daha güçlü: ‘Ordu’ mu ‘cemaat’ mi!! | Görüntüleme : 1123 | Yanıtlar : 13

Ermenistan sınırından...

Ermenistan sınırından...

Mustafa Kemal Paşa, Erzurum Kongresi için şehre girerken Ilıca’da bir söğütlükte mola verdiğinde yaşlı bir adamla karşılaşmış. Adam, Çukurova’dan kalkıp Erzurum’a gitmekteymiş.
Mustafa Kemal Paşa sormuş:
-Herkes Erzurum’dan Batı’ya doğru çekilirken, sen Erzurum’a neden gidiyorsun?
Adam, aslında Adana’ya Ermeni tehcirinde meydana gelen olaylardan sorumlu tutulduğu için giden, eski İttihatçılardan Mezararkalı Mevlüt Ağa imiş. Cevap vermiş:
-Paşam, duydum ki İstanbul’dakiler, bizim Erzurum’u Ermeni’ye verecekmiş. Geldim ki göreyim, kimin toprağını kime veriyorlar... ...
Read more : Ermenistan sınırından... | Görüntüleme : 888 | Yanıtlar : 0

Köy Enstitüleri Neden Kuruldu, Neden Kapatıldı?

Köy Enstitüleri Neden Kuruldu, Neden Kapatıldı?

Köy Enstitüleri kapatılmakla Türkiye ne kaybetti? Bunun yanıtı, tartışılmayacak kadar açık. Bunun yanıtı boşalan köylerde, cemaatlere teslim edilen varoşlarda. Bunun yanıtı, mahalle baskısının ve cemaatlerin gücünün hangi boyutlara ulaştığını gösteren araştırmalarda.
69. yılda, Orhan Veli’nin dizeleriyle: “Yarınlara ümitle yürüyenler bir selam uçuralım.”

Prof. Dr. İsa EŞME Maltepe Üniversitesi

Köy Enstitülerini konu alan etkinlik ve yazılarda, genellikle doğrudan bu kurumların eğitim biçimi, eğitim ortamı ve mezunlarının nitelikleri üzerinde durulur. ...
Read more : Köy Enstitüleri Neden Kuruldu, Neden Kapatıldı? | Görüntüleme : 959 | Yanıtlar : 0

F Tipi Yavru Vatan - İlhan Selçuk

F Tipi Yavru Vatan

Fethullah Gülen’in gazetesi Zaman’ın herkesin bildiği gibi satış derdi yok.

Her gün 800 bin nüsha bedava dağıtılıyor...

Parasal güce şapo...

İşte bu gazetenin dünkü sayısının manşeti:

“Ergenekon’un Kıbrıs ayağında ürperten iddialar...”

Yalnız Zaman’da değil, o biçim basında bütün manşetler lebaleb şişirme Ergenekon...

Ne diyorlar:

“Yavru Ergenekon...”

Anavatan’da Ergenekon...

‘Yavru Vatan’da yavru Ergenekon...

Ergenekon yavruladı...

*

Türkiye’de 29 Mart yerel seçimlerinden önce Ergenekon’da Mustafa Balbay tutuklanmış, 2’nci iddianame piyasaya sürülmüş, seçim ...
Read more : F Tipi Yavru Vatan - İlhan Selçuk | Görüntüleme : 734 | Yanıtlar : 3

Yüzde 61'i de Alın, Dava Çözülür!

Yüzde 61'i de Alın, Dava Çözülür!

Kemalist avına çıkmışlar, vatan sevdalıları tek tek yok ediliyor!

Bizimkiler diye bir dizi vardı. Hepimiz mutlaka en az bir kere de olsa izlemişizdir. Bu dizi içindeki minnacık bebelerin nasıl çocuk olup yürümeye başladığını, nasıl ergenlik çağına gelip burunlarının büyüdüğünü, yüzlerinin sivilceler içinde kaldığı ve seslerinin kalınlaştığını hepimiz takip etmiştik. Yine bu dizide evlenenler olduğu gibi, vadesi gelip ölen sanatçılar olduğuna da tanık olmuştuk.

16.763.124.578… gibi bir bölüm sayısı ve ...
Read more : Yüzde 61'i de Alın, Dava Çözülür! | Görüntüleme : 619 | Yanıtlar : 0

Başbakan her konuda geri adım atabilir... Bir konu hariç!

Başbakan her konuda geri adım atabilir... Bir konu hariç!
Başbakan Erdoğan son bir haftada iki önemli konuda geri adım attı.

NATO Genel Sekreterliği’ne adaylığını koyan Danimarka Başbakanı Rasmussen’i istemiyordu. Çünkü Rasmussen hem karikatür krizinde İslâm dünyasını kırmış, hem de Türkiye aleyhine yayın yapan bölücü örgüt televizyonunu kapattırmamıştı. Bu nedenle NATO Genel Sekreteri olamazdı...

Son dakikaya kadar direndi Başbakan!
Ama Obama devreye girdi ve Rasmussen, Genel Sekreter oldu!
Başbakan GERİ ADIM ATTI...

İkinci GERİ ADIM ...
Read more : Başbakan her konuda geri adım atabilir... Bir konu hariç! | Görüntüleme : 698 | Yanıtlar : 0

"Satılmış Oğlu Satılmış"

"Satılmış Oğlu Satılmış"

Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Ali Fuat Cebesoy, Kazım Karabekir, Refet Bele, Rauf Orbay, Adnan Adıvar, Halide Edip, Fevzi Çakmak, Fethi Okyar ve diğerleri…

Kim bunlar?

«Sergerde» , «haydut» , «yılan» , «baldırı çıplak» , «figüran» , «kukla» , «siyasi deli» , «haşerat» , «çapulcu» , «şirret» , «türedi» , «serseri» …

Milli Mücadele döneminde Mütareke basınının, Dersaadet'in satılmış kalemlerinin «ya istiklâl, ya ölüm» diyerek direnen yurtseverleri nitelerken kullandığı sözcükler bunlar işte…

Örneğin ...
Read more : "Satılmış Oğlu Satılmış" | Görüntüleme : 1198 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x