Zaman: Pzt Tem 07, 2025 11:49

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Güle güle Cumhurbaşkanım...

Güle güle Cumhurbaşkanım...

DEVLET adamı "gelişinden" değil "gidişinden" bellidir.

Bir manevi yolun iki yanına dizilmiş insanlar, dudaklarında dua, gözlerinde yaşla uğurluyorlarsa devlet adamını...

Yüreğinde yurtseverlik olan herkes "teşekkür" ediyorsa...

Eller sallanıyorsa arkasından...

Fısıltılar onun gidişinin ülkemiz için bir güven kaybı olduğunu durmadan tekrarlıyorsa...

Çocuklar onu seviyorsa...

Trafik polisi; kendisine ve kırmızı ışığına saygı gösteren bu devlet adamına son selamını verirken burnunu çekiyorsa...

Bu ülkenin tüm zenginliklerine sahip çıkmış adamsa o...

Bir misal; diyelim ki o ...
Read more : Güle güle Cumhurbaşkanım... | Görüntüleme : 861 | Yanıtlar : 0

Bir gün eğer karanlık...

Böylesine kendisiyle tutarlı, etik temizliği ve sadeliği ile göz kamaştıran, hukukun üstünlüğüne inanmış, geçmişi ve geleceğiyle laik cumhuriyet çocuğu bir cumhurbaşkanını bundan sonrasında zor buluruz.
Ahmet Necdet ve Semra Sezer, sadece cumhurbaşkanlığı makamını dolduran bilgelikleriyle değil, örnek kişilikleriyle de Türkiye’nin çoktandır unuttuğu değerlerin temsilcisi oldular. Sadece unutulan değerlerin değil, unutturulan öteki Türkiye’nin de sesi oldular.
Yalansız yaşamaya çalışan, evrensel değerlerden beslenen bir Türkiye’nin.
Ahmet Necdet ve Semra Sezer çifti, Türkiye’nin :Hırsızların, hortumcuların, sadece parası olduğu ...
Read more : Bir gün eğer karanlık... | Görüntüleme : 1016 | Yanıtlar : 4

Sezer'den kurtulmaya 4 gün falan kaldı... (1 Gün)

Sezer'den kurtulmaya 4 gün falan kaldı...

SAAT.

Halı.

Kilim.

Kalem seti.

Gümüş tepsi.

Takı.

Şifoniyer.

Kaftan.

Vazo.

Madalyon.

Heykel.

Biblo.

Tablo.

*

Hepsini bırakmış Ahmet Necdet Sezer... Kendisine verilen 1243 parça hediyenin, 1243'ünü de bırakmış...

Götürmemiş.

*

Bu benim cumhurbaşkanım olamaz...

*

Zaten, kırmızı ışıkta durmasından belliydi... Kimse durmuyor ki, o niye duruyor?

İsveç mi burası?

*

Bakıyorum gazetelere... 94 parça gümüş, 22 vazo, 9 takı, 27 hatıra para, 4 tabanca, 83 parça değerli süs ...
Read more : Sezer'den kurtulmaya 4 gün falan kaldı... (1 Gün) | Görüntüleme : 1113 | Yanıtlar : 3

Lider Kimdir?

Lider Kimdir?

İngiliz gazeteci, Sina dağında karşılaştığı bir Bedevi'ye sorar:

"Sence lider kimdir?.."

Bedevi;

"Bir tanım yapmak yerine, bir öykü ile sorunuza cevap verebilir miyim" der
Gazeteci; "Elbette, anlat öykünü" diye yanıtlar.

Bedevi anlatır;

"Benim gibi bir Bedevi, devesinin üstünde ve kızgın güneşin altında, Sina
Çölü'nde yol almaktadır. Birden ufuk çizgisi kararır, gökyüzünde nadiren tek
tük görülen kuşlar, bu kez toplu halde, karanlığın aksi istikametine doğru,
telaşla kanat çırpmaktadır. Çölün mutlak sessizliği, daha da yoğunlaşır ...
Read more : Lider Kimdir? | Görüntüleme : 1528 | Yanıtlar : 1

'Kürt' ya da 'Alevi' görünen dönmelerin deşifre olma korkusu

'Kürt' ya da 'Alevi' görünen dönmelerin deşifre olma korkusu

TÜRK Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Kayseri’de yapılan ‘Dadaloğlu Şenlikleri’ kapsamında Avşarlılar Kültür Derneği tarafından düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada aynen şöyle diyordu:

- “Araştırmalarımızda şunu gördük ki bugün Kürt dediğimiz insanların birçoğu aslında Türkmen asıllıdır. Bugün Kürt olarak bilinen hatta hatta şöyle söyleyeyim; Kürt Alevi olarak görünen birçok insan da maalesef Ermeni dönmeleridir. Ve TİKKO’nun, PKK’nın içerisinde yer alan insanlardan birçoğu bunlardan. Yani PKK ...
Read more : 'Kürt' ya da 'Alevi' görünen dönmelerin deşifre olma korkusu | Görüntüleme : 2089 | Yanıtlar : 26

Sevmeyenlerin de cumhurbaşkanı

Süleyman Demirel başörtülü kızların Türkiye'de eğitim zorluğu konusu gündeme gelince "İstiyorlarsa Suudi Arabistan'a gitsinler" gibi bir laf etmişti.
Tabii büyük tepki almıştı.
Şimdi benzer bir sözü Başbakan Erdoğan sarf etti.
Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'nı tanımayanları "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkıp gitmeye" davet etti.
Yanlış. Çünkü bir başbakan kendisiyle aynı fikirde olmayanların da başbakanıdır.
Tıpkı bir cumhurbaşkanının kendisini tanımayanların da cumhurbaşkanı olması gibi.
Başbakan, kendi partisinden çıkan bir cumhurbaşkanını tanımayacağını ilan edenlerin de düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı ...
Read more : Sevmeyenlerin de cumhurbaşkanı | Görüntüleme : 805 | Yanıtlar : 0

Ertuğrul Özkök türbanı modernleştirme görevlisi mi?

Ertuğrul Özkök türbanı modernleştirme görevlisi mi?

Bir zamandır bazı insanlar türbanın "modernleştirilmesini" kendine görev edindiler.

"Bazı insanlar" kaçamak bir ifade olacağı için, bu terimi konuyu kişiler temelinde ele almamak için kullanmış olsam da, isim vermek sanırım daha doğru olacak.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, her nedense türbanın yeni şekiller alması konusunda toplumsal bir misyon üstlenmek istiyor gibi.

Bunu toplumda "uzlaşı modeliteleri" adına yapıyorsa, komik olmanın yanı sıra, bunu her türlü siyasal, toplumsal ve ...
Read more : Ertuğrul Özkök türbanı modernleştirme görevlisi mi? | Görüntüleme : 1130 | Yanıtlar : 1

Hoca'yı mahkûm edip ABDullah'ı Çankaya'ya yürüten ...

Hoca'yı mahkûm edip ABDullah'ı Çankaya'ya yürüten çarpık adalet

Bugün sizlere, Anayasa mahkemesi tarafından kapatılma kararı alındığı dönemde Refah Partisi’nde görev yapan iki zat-ı muhterem üzerinden Türkiye’de adalet sisteminin nasıl işlediğinden bahsedeceğiz.
Birinin’ sıfatı ‘Genel Başkan’ idi.
Diğerinin ise ‘Genel Başkan Yardımcısı’.
‘Biri’, kararların alınmasında belki ‘en üst mercii’ olarak görev yapıyordu.
Ama ‘diğeri’ hem o kararların ‘hazırlık’ aşamasında, hem ‘alınma’ aşamasında bizzat hazır bulunuyor, hem de ‘uygulama’ aşamasında ‘birinci dereceden’ vazife ifa ediyordu.
Alınan ...
Read more : Hoca'yı mahkûm edip ABDullah'ı Çankaya'ya yürüten ... | Görüntüleme : 989 | Yanıtlar : 0

Kürek Mahkumlari

Kürek mahkûmları...

BU yazıyı zor şartlar altında yazıyorum.

Telefonlar durmadan çalıyor, televizyonlar kapıda, haberciler durmadan bizden söz ediyorlar, benim ise söyleyecek çok sözüm yok.

Sözümü sadece size söyleyebilirim.

Olan şu:

Biz bir kayıktaydık.

Kürek arkadaşımı dalgalar aldı.

Bizim ulaşmak istediğimiz bir yer vardı. Söylene söylene, sızlana sızlana, adeta kendimizi kürek mahkûmu sayarak kürek çekiyorduk o yere doğru...

Orası; sadece bizim aydınlık ülkemizdi.

Çağdaş okulların bahçesinde, çocukların sevgi-barış-özgürlük şarkıları söyledikleri, karanlık merdiven altlarında tarikat kurslarının ...
Read more : Kürek Mahkumlari | Görüntüleme : 1194 | Yanıtlar : 0

O benim ’cumhurbaşkanım’ olmayacak...

O benim ’cumhurbaşkanım’ olmayacak...

GÖRDÜĞÜNÜZ gibi AKP merkeze oturmuş falan değil.

AKP; laik cumhuriyetle ve Atatürk devrimleriyle hesaplaşması olan, din merkezli bir partidir.

O "AKP merkez sağ parti oldu" iddiası ise, sadece bir kandırmacanın ve körlüğün gizlenmesiydi.

İşte en yakın kanıt:

Türban için Türkiye Cumhuriyeti’ni Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne veren Abdullah Gül cumhurbaşkanıdır.

Daha kanıt ne istersiniz?..

*

Artık türban devletin başındadır...

Devletin temsil edildiği birinci sıradaki kamusal alana tesettürün adım atmasıyla; AİHM’nin, bizim ...
Read more : O benim ’cumhurbaşkanım’ olmayacak... | Görüntüleme : 1165 | Yanıtlar : 7

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148749 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x