Zaman: Pzt Tem 07, 2025 6:22

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Seçim Sonucu: Öcalan 'Sayın', Şehit 'Kelle'

Seçim Sonucu: Öcalan "Sayın", Şehit "Kelle"

22 Temmuz seçimlerinin sonucu üzerine, cilt cilt kitap yazmaya, uzun uzadıya analiz, tahlil yapmaya mahal yok.
Sonuç ortada. Şeyh Sait’in, Said’i Nursi’nin, Soros’un çocukları kazandı.
Bu bir muharebe; bundan kimsenin şüphesi olmasın. 80 yıldır süren uzun savaşın 1950’lere kadar süren safhasında cumhuriyet çocukları Kürtçü ve yobazlara karşı çoğunlukla tedip harekatı düzenledi. Yola getirdi; ikna etti. İkna süreci bilimle, aydınlıkla ve insanlıkla yapıldı.

Ancak safha safha cumhuriyet düşmanları güç kazandı. ...
Read more : Seçim Sonucu: Öcalan 'Sayın', Şehit 'Kelle' | Görüntüleme : 1077 | Yanıtlar : 1

Yılmaz Özdil'in İstifa'dan Önceki Son Yazısı

İŞTE YILMAZ ÖZDİL'İN İSTİFASINI GETİREN YAZI

İstifasıyla ilgili olarak "Namusumla şerefimle görev yaptım. Bu benim için bir vatandaşlık göreviydi" diye açıklama yapan Yılmaz Özdil'in istifasını dünkü yazdığı yazı getirdi. İşte Özdil'in "Al sana 22 Temmuz" başlığıyla dün(20.07.2007) yazdığı yazı...

Al sana 22 Temmuz

15 yıldır İstanbul'dayım...
Böyle bir temmuz sonu görmedim.
Trafik kilit.
Yazları alışık olduğumuz rahatlamadan eser yok. Kalabalığa bak, zannedersin şubat.

Canım İzmir'im desen...
Temmuz sokaklarında kedi bile bulamazsın, normalde... ...
Read more : Yılmaz Özdil'in İstifa'dan Önceki Son Yazısı | Görüntüleme : 1865 | Yanıtlar : 3

Hayırlı seçimler Türkiye(ergun babahan)

Hayırlı seçimler Türkiye

Ergun Babahan Yazdı

Türkiye Tanzimat'tan bu yana parlamento kurumuna sahip bir ülke. 1945'ten bu yana çok partili hayat içinde yaşıyoruz.
Zaman zaman kesintilere uğrasa da çok partili, özgür seçimleri ülke yönetimini belirlemede temel yöntem olarak kullanıyoruz.
Üstelik son yıllarda arka arkaya gerçekleştirilen reformlarla demokratik oy ilkesini, hukuki liberalizmle birleştirme yolunda ciddi adımlar attık.
Türkiye her geçen gün insan haklarının, düşünce ve ifade özgürlüğünün, mülkiyet hakkının, kısmen yargı bağımsızlığının sağlandığı bir ülke ...
Read more : Hayırlı seçimler Türkiye(ergun babahan) | Görüntüleme : 1016 | Yanıtlar : 0

Havadan sudan....

Havadan sudan....

Yılmaz Özdil Yazdı

Adı üstünde...
"Hane halkı" anketi.
Büyük ihtimal, şöyle soruyorlar...
- Evinizde ok var mı?
- Evinizde kurt var mı?
- Evinizde ampul var mı?
Sonuç...
Ampul yüzde 100!

Neyse...
Şunun şurasında 24 saat kaldı.
Dişimizi sıkıp, milli iradeye müdahale etmemek için "hava"dan "su"dan yazmakta fayda var.

Bakın, su dedim, aklıma geldi.
New York'ta fazla basınç nedeniyle su borusu patlamış; ahali bomba sanmış.
İyi ki Türkiye'de olmadı bu iş...
Çünkü ...
Read more : Havadan sudan.... | Görüntüleme : 1066 | Yanıtlar : 0

Tarhan Erdem'in 48%AKP anketi ile ilgili Bekir Coşkun yazısı

ERDEMLİ TARHANA

SAATİNİ "On bin dolar" diyerek küçültebildi, haberlere göre "saatçik"i cebine soktu...

Ama "gemicik" saklanacak gibi değil.

Boyu 100 metreden fazla, içine 400 TIR sığıyor ve kırmızı rengiyle öyle denizin ortasında duruyor.

"Gemiciği" görenler "Küçük Emrah"ı görmüş gibi oluyorlardır.

Anladığım kadarıyla Başbakan’ın her şeyi küçük:

Saatçik, gemicik, villacık, paracık...

Aldığı oy büyük:

Yüzde 48’in üzerinde.

*

Tarhan Erdem’in şirketinin dünkü Radikal’de yayınlanan kamuoyu yoklamasına göre; yüzde 48... Allah’a şükretmeliyiz ki bu erdemli tarhana yoklamalar ...
Read more : Tarhan Erdem'in 48%AKP anketi ile ilgili Bekir Coşkun yazısı | Görüntüleme : 1296 | Yanıtlar : 7

Hangi yazar kime oy verecek ?

http://image.haber3.com/haber/60358.jpg

Dördüncü Kuvvet Medya isimli internet sitesi, dün köşe yazarlarının yazılarından yola çıkarak, “hangi köşe yazarı hangi partiye oy verecek?” bunu açıklayan bir liste yayınladı dün...

Önce listeye bir bakalım...

İtirazım olanları sonra söyleyeceğim...

Hıncal Uluç: MHP

Serdar Turgut: MHP

İlhan Selçuk: CHP veya MHP

Emre Kongar: CHP

Engin Ardıç: Bağımsız

Ali Bayramoğlu: Bağımsız

Güler Kömürcü: MHP

Şakir Süter: CHP

Bekir Coşkun: CHP

Yılmaz Özdil: CHP

Emin Çölaşan: CHP

Oktay Ekşi: CHP

Ertuğrul ...
Read more : Hangi yazar kime oy verecek ? | Görüntüleme : 1212 | Yanıtlar : 5

Gemiciklerde talim var... | Yılmaz Özdil

Gemiciklerde talim var...

İktidar, dut gibidir.
Kendini hep tepede görür.
Ama ahali bi silkeler...
İllaki düşer.

Bakın, Başbakan çıktı, aniden, "tek başına iktidar olmazsam, çekilirim" dedi.

Niye dedi?

Açtım telefonu... İnsan davranışları konusunda saygın yere sahip, üç profesör ile konuştum.
Ve sordum,
"niye dedi?"

Rica ettiler.
İsimlerini yazmıyorum... Kendilerine tebelleş olunmasından korkuyorlar... Halimiz maalesef bu.
Ortak görüşleri ise, şu...

Bir...
"AKP'ye değil, Tayyip Erdoğan'a oy verin, imajı yaratılıyor. Abdullah Gül bile, bir iki ...
Read more : Gemiciklerde talim var... | Yılmaz Özdil | Görüntüleme : 1112 | Yanıtlar : 0

Sesleniş...

Sesleniş...

Dağ gibi karayağız birer delikanlıydık. Babamız, sırtında yük taşıy arak getirirdi aşımızı, ekmeğimizi.

Arabalar şırıl şırıl ışıklarıyla caddelerden geçerken bizler bir mumun ışığında bitirdik kitaplarımızı. Kendimiz gibi yaşayan binlerce yoksulun yüreğini yüreğimizde yaşayarak katıldık o büyük kavgaya. Ecelsiz öldürüldük. Dövüldük, vurulduk, asıldık.

Vurulduk ey halkım, unutma bizi...

Yoksulluğun bükemediği bileklerimize çelik kelepçeler takıldı. İşkence hücrelerinde sabahladık kaç kez. İsteseydik, diplomalarımızı, mor binlikler getiren birer senet gibi kullanırdık. Mimardık, mühendistik, doktorduk, avukattık. Yazlık ...
Read more : Sesleniş... | Görüntüleme : 1051 | Yanıtlar : 1

23 TEMMUZ 2007(tuncay özkan)

23 TEMMUZ 2007

Tuncay Özkan Yazdı

Umut…
Korku…
Risk…
Belirsizlik…
Endişe…
Değişim…
Seçime giden Türkiye'de herkes bu duyguların karmaşası içinde .
Hepimiz kimden kurtulmamız gerektiğini biliyoruz, ama kurtulmak için adım attığımızda bize zarar verecekler diye korkuyoruz.
Oysa bize en büyük zararı sadece korkumuz veriyor.
Herkes AKP'den kurtulmak gerektiğini söylüyor, ama yaa?
Ama yaaa, demek ABD ve AB'nin Türkiye'deki işbirlikçi medyayı kullanarak halkın üzerinde yürüttüğü psikolojik savaşın etkileri demek.
Bakın her gün yayınlanan anketlerde iş dünyasının ...
Read more : 23 TEMMUZ 2007(tuncay özkan) | Görüntüleme : 1325 | Yanıtlar : 4

34.4 deyip, geçme(Yılmaz Özdil)

34.4 deyip, geçme...

Yılmaz Özdil Yazdı

34.4'le iktidar olan Başbakan,
"34.4'ün altında oy alırsam, durumumu çek ederim" dedi.

Ben bi çek edeyim...

34.4'le iktidar olan AKP'nin ilk rekoru, dış ticaret açığında kırdığı rekordu... Ne kadardı ilk açık rekoru? 34.4 milyar dolar... Allahı var, sonra hiç altına düşmedi!

Yaşlı tabir ettiğimiz anababalarımızın, yüzde kaçının sosyal güvencesi yok? 34.4'ünün...
"Emekli oldum ruh sağlığım bozuldu" diyenlerin oranı 34.4 ...

Türkiye Sağlık Araştırması'na göre, Türk kadınlarının yüzde kaçı ...
Read more : 34.4 deyip, geçme(Yılmaz Özdil) | Görüntüleme : 1113 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148749 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x