Zaman: Pzr Mar 29, 2026 9:16

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Ortak Basın Açıklaması: Bilimi, Üniversiteleri, Aydınlanmayı, Kamusal Yararı ve Değerleri Savunuyoruz

Ortak Basın Açıklaması

Tarih: 25.04.2012

BİLİMİ, ÜNİVERSİTELERİ, AYDINLANMAYI, KAMUSAL YARARI ve DEĞERLERİ SAVUNUYORUZ.

Türkiye üniversitelerinde yaklaşan rektör seçimleri nedeniyle, akademik çevrenin önemli örgütlü gücünü oluşturan aşağıdaki kuruluşlar rektör seçimleri konusunda ortak yaklaşım ve tutum belirlenmesi yanı sıra üniversite, bilim ve eğitim dünyasının geleceğini ve varoluşunu yakından ilgilendiren, ülkenin can alıcı sorunları ile ilgili kaygılarının kamuoyuna duyurulmasına karar vermişlerdir.

Yaklaşan rektörlük seçimleri nedeniyle akademik liyakattan ve nitelikli bir akademik ortamdan çokça söz edilmesine karşın, ülkemiz görülmemiş ...

Hollanda'dan ABDullah Gül'e 'Hollanda Aslanı Büyük Şövalye' Nişanı!

Hollanda'dan ABDullah Gül'e 'Hollanda Aslanı Büyük Şövalye' Nişanı!

Önce altımızı oyuyorlar sonra madalya takıyorlar

Dost maskesi, Finlandiya ve İngiltere’den sonra bu kez Hollanda’da.

AKP’nin balık hafızalı siyasetinin Türkiye’yi düşürdüğü son nokta...

İktidarI döneminde üniter devlet, tek bayrak ve tek dili tartışmaya açan AKP, dünü anında unutan dış politikasıyla PKK’ya yardım ve yataklık eden ülkelerin verdiği devlet nişanı ve madalyalara kavuşuyor. Finlandiya ve İngiltere’nin ardından bu kez de bölücüye kucak açan ilk ülke olan Hollanda’dan gelen ...
Read more : Hollanda'dan ABDullah Gül'e 'Hollanda Aslanı Büyük Şövalye' Nişanı! | Görüntüleme : 1324 | Yanıtlar : 0

Jandarmaya Fransız üniforması!

Jandarmaya Fransız üniforması!

Kır polisi olarak görev yapacak Jandarma’ya Fransız tipi kıyafet geliyor.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan tamamen ayrılacak olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın sivilleşme sürecinde ilk adım kıyafetle başladı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı iç güvenlik teşkilatına dönüştürülecek olan Jandarma’da, artık asker kıyafetleri yerine polislerinkine benzer koyu lacivert üniforma giyilecek. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bu hafta onaylanması beklenen yeni üniformaların esin kaynağı ise Fransız jandarmalarının giysileri.

Eğitim ve öğretimle askerî kânun ve nizamların kendisine verdiği görevler yönünden Genelkurmay’a, Emniyet ...
Read more : Jandarmaya Fransız üniforması! | Görüntüleme : 1272 | Yanıtlar : 0

Düşman: Türk Hava Kuvvetleri!

Düşman: Türk Hava Kuvvetleri!

ABD, İsrail ve Yunanistan’ın Akdeniz’de ortak yaptığı Noble Dina tatbikatının senaryosundaki ‘düşman güçlerinin’ Türk Hava Kuvvetleri’ne benzediği öne sürüldü.

Yunan basınına göre, tatbikatın amacı Rumlara ait doğalgaz platformlarına yapılacak saldırıya nasıl karşı konulacağı planlamak.

Yunanistan, İsrail ve ABD’nin Doğu Akdeniz’de geçen hafta başladıkları “Noble Dina” adlı hava, deniz ve denizaltı tatbikatıyla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Geçen hafta pazartesi günü başlayan ve 5 Nisan’a kadar sürecek tatbikatın ilk aşaması Antalya’nın ...
Read more : Düşman: Türk Hava Kuvvetleri! | Görüntüleme : 909 | Yanıtlar : 0

Türban ortaokula indi!

Türban ortaokula indi!

Seçmeli derslerle İmam Hatip liselerinde okutulan Kuran derslerinde kız öğrencilerin türban takması ve diğer derslere de türbanla girmeleri yönündeki eğilim, tüm ortaokul ve liselere yansıyacak.

Haber: Mahmut Lıcalı
Kesintili eğitim düzenlemesine AKP’nin tüm ortaokul ve liselere “Kuran-ı Kerim” ve “Hz. Peygamberimizin hayatı” adıyla seçmeli ders koyması kız ve erkek öğrencilerin bir arada olduğu karma eğitimin sekteye uğramasına, okullarda mescit açılmasının gündeme gelmesine neden olacak.

MHP ve BDP’nin desteğiyle kabul edilen seçmeli Kuran-ı ...
Read more : Türban ortaokula indi! | Görüntüleme : 846 | Yanıtlar : 0

EŞBAŞKAN, Suriye'ye Müdahale Edileceğini Açıkladı!

Suriye'ye müdahale etmemek mümkün değil

Güney Kore'de düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi nedeniyle Kore'de bulunan Başbakan Tayyip erdoğan, zirve öncesinde ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Türkiye saatiyle 09.05'te başlayan görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Erdoğan ve Obama, basına açıklama yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi sona erdi. Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak için Güney Kore'nin Başkenti Seul'e giden Başbakan Erdoğan, Başkan Obama ile baş başa görüştü.

Grand Hyatt Seoul ...
Read more : EŞBAŞKAN, Suriye'ye Müdahale Edileceğini Açıkladı! | Görüntüleme : 5738 | Yanıtlar : 1

ABD istedi Türkiye uranyumunu verdi!

ABD istedi Türkiye uranyumunu verdi!

ABD, Türkiye'den nükleer tıp araştırmaları için kullandığı yüksek düzeyde zenginleştirilmiş uranyumu kendilerine vermesini istedi. Atom bombasında kullanılabilecek düzeydeki 5 kilo 400 gram uranyum Ankara tarafından teslim edildi.

İran’ın atom bombası programı ile ilgili olarak en büyük kaygı Tahran yönetiminin elindeki yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş uranyumu daha da zenginleştirmesi. Çünkü yüzde 20’lik uranyum enerji üretiminde kullanılırken, uranyum yüzde 90’a kadar zenginleştirildiğinde bu elinde bir atom bombası şeması olan bir ülkenin o ...
Read more : ABD istedi Türkiye uranyumunu verdi! | Görüntüleme : 854 | Yanıtlar : 0

Sömürge Valisi Ricciardone'nin Resepsiyonu: Mossad'dan PKK'ya, "Muhalefet"ten "Gazeteci"lere; Hepsi Oradaydı

Ankara'da İlginç Resepsiyon

Resim

Ankara bugün hareketli başladı, hareketli bitti. En heyecanlı duraklardan biri ise ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ikametgahı oldu.
Bir resepsiyon vardı Amerikan Büyükelçisi'nin evinde ve sürpriz konuklar davetliydi: Nedim Şener, Rakel Dink, Kemal Kılıçdaroğlu, Sırrı Sakık, Hasip Kaplan...

Resepsiyonun amacı Şafak Pavey'in ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl verilen cesur kadın ödülüne bu yıl layık olmasıydı.

Nitekim Büyükelçi Ricciardone de resepsiyonun öncesinde Pavey'i cesaretinden dolayı överek, bu ödülü almasından duyduğu memnuniyeti ifade ...

Akape ihanette sınır tanımıyor: Gençliğe Hitabe artık zorunlu değil!

Akape ihanette sınır tanımıyor: Gençliğe Hitabe artık zorunlu değil!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel öğretim kurumları ile ilgili 9 yönetmeliği içeren mevzuatı sadeleştirerek tek bir yönetmelik hazırladı. Yeni yönetmelikle, “Atatürk ilkeleri doğrultusunda öğrenci yetiştirmek amacı”nın çıkarılmasının yanında oluşturulacak Atatürk Köşeleri’ne “Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni” koyma zorunluluğu da kaldırıldı.

İlk kez Cumhuriyet’in duyurduğu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bakanlık yeni yönetmelikle tam 9 tane yönetmeliği yürürlükten ...
Read more : Akape ihanette sınır tanımıyor: Gençliğe Hitabe artık zorunlu değil! | Görüntüleme : 1162 | Yanıtlar : 0

Çanakkale Valiliği'nin 'Atatürk'süz 18 Mart afişine ADD'den sert tepki!

Akyalçın’dan Vali Tuna’ya yanıt

ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın, Vali Göngör Azim Tuna’nın tepki toplayan afiş ile ilgili açıklamasına yanıt verdi.

Vali Tuna’nın ‘suni kriz yaratılmaya çalışılıyor’ şeklindeki ifadesine karşılık “Suni gündemler; olmayan, uydurulmuş olaylar üzerinden yaratılır. 18 Mart etkinlikleriyle ilgili afişlere Atatürk’ün ve Türk Bayrağı’nın resimleri konulmuş da biz mi konulmamış gibi yapıyor ve olmayan bir şey üzerinden gündem yaratıyoruz” şeklinde yanıt veren Akyalçın; “Çanakkale Valiliğince yapılan basın açıklamasında özetle “suni gündem yaratıldığı” ...
Read more : Çanakkale Valiliği'nin 'Atatürk'süz 18 Mart afişine ADD'den sert tepki! | Görüntüleme : 1525 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148826 ileti • Toplam 46387 başlık • Toplam 25117 üye

x