Zaman: Pzt Mar 30, 2026 9:32

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Boğaziçi Üniversitesi'nden 'Silivri' mesajı

Boğaziçi'nden 'Silivri' mesajı

Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yapan akademisyenler bildiri yayımladı.

GERÇEK GÜNDEM - HABER MERKEZİ / Boğaziçi Üniversitesi'nden 61 akademisyen, Ergenekon Davası kapsamında Silivri'deki tutuklu bulunanlara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

TUTUKLULUK SÜRESİ UZADI

Biz, aşağıda imzası bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğretim elemanları, Silivri'de görülen dava kapsamında yıllarla ölçülen sürelerdir tutuklu olan aydınların durumunu hukuka ve insan haklarına olan saygımız çerçevesinde kaygıyla izlediğimizi duyurmak istiyoruz.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre tutukluluğun ...
Read more : Boğaziçi Üniversitesi'nden 'Silivri' mesajı | Görüntüleme : 1636 | Yanıtlar : 0

Kör Olasın Demiyorum, Kör Olma da Gör Beni!

ACIYI BAL EYLEDİK

bak şu bebelerin güzelliğine
kaşı destan
gözü destan
elleri kan içinde

kör olasın demiyorum
kör olma da
gör beni

damda birlikte yatmışız
öküzü hoşça tutmuşuz
koyun değil şu dağlarda
san kendimizi gütmüşüz
hor baktık mı karıncaya
kırdık mı kanadını serçenin
vurduk mu karacanın yavrulusunu
ya nasıl kıyarız insana

sen olmasan öldürmek ne
çürümek ne zindanlarda
özlem ne ayrılık ne
yokluk ne yoksulluk ne
ilenmek ne dilenmek ne
işsiz güçsüz dolanmak ...
Read more : Kör Olasın Demiyorum, Kör Olma da Gör Beni! | Görüntüleme : 10246 | Yanıtlar : 34

Kars'ta ithal et protestosu

Türkiye yaklaşık iki aydır artan et fiyatlarını konuşuyor. Altınla yarışan et fiyatları durdurulamayınca hükümet "İthal et" kozunu ortaya attı. Et fiyatlarının şimdiden bir kaç lira da olsa düşmesine neden olan bu açıklamalar ise Türkiye'de hayvancılıkla geçimini sağlayanları ayağa kaldırdı.

Karslı hayvan yetiştiricileri, et fiyatlarının astronomik rakamlara çıkması ve ithal et uygulamasını protesto etmek için Kars-Ardahan karayolunu hayvanlarıyla birlikte trafiğe kapattı.

Hüseyin Atak Bulvarı üzerindeki hayvan pazarında bir araya gelen yüzlerce yetiştirici, hayvanlarını yol ortasına koyarak ...
Read more : Kars'ta ithal et protestosu | Görüntüleme : 592 | Yanıtlar : 3

Latin Amerika'da ABD Oyunu

27 Nisan 2010-YENİÇAĞ

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ha ... aber=34368

Latinlerde sol cepheyi yıkma oyunu

Latin Amerika’da Venezuela lideri Hugo Chavez öncülüğünde yükselen anti emperyalist cepheyi yıkmayı hedefleyen Washihgton yönetimi ’kirli oyun’larına hız verdi. Latin ülkelerin birliğini kendine tehdit olarak gören Amerikan yönetiminin ilk hedefi bölgede Kolombiya-Venezuela savaşını çıkartmak.

Savaş çıkarma planı

Bu savaşla istikrarsızlaşan bölgenin kontrolünü ele geçirmeyi düşünün Washington’un en büyük kozu Kolombiya. Bu plan çerçevesinde Kolombiya’ya 10 milyar dolar askeri ...
Read more : Latin Amerika'da ABD Oyunu | Görüntüleme : 560 | Yanıtlar : 0

Stalin İnönü'nün Erdoğan Sarkisyan'ın ayağına gitmişti...

Baykal Erdoğan'ı Hitler'e benzetti!

Deniz Baykal Anayasa değişikliği konusunda sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi. Verdiği örnek ilginçti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Meclis Grup Toplantısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert çıktı. Anayasa Değişikliğiyle ilgili "Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyin" önerisine "Sen o anayasayı koruyacağına yemin etmedin mi? Sen yeminini bozuyorsun, bir de bana sen de gitme diyorsun" dedi.

Baykal Churchill'in Hitler'e karşı verdiği mücadeleyi örnek göstererek kendisinin de o 3 madde için sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi. ...
Read more : Stalin İnönü'nün Erdoğan Sarkisyan'ın ayağına gitmişti... | Görüntüleme : 3203 | Yanıtlar : 13

HAARP Teknolojisi

KÖLELEŞTİRMENİN SİLAHI:

HAARP TEKNOLOJİSİ

Ülkemizde, Marmara depreminden bu yana bu teknolojik kelime ile tanıştık… Ama, her ne hikmetse bir bilim adamımız bu konuda ciddi bir açıklamada bulunmadı. Belki de yapılmıştır, ancak geniş kitlelere ulaştırılmamıştır! Bu konuda bilgilere ancak ilgili kişilerin kurmuş olduğu internet sayfalarından ulaşabiliyoruz. Emek veren ve araştırma yapan tüm ilgililere teşekkür ederiz…

HAARP’in varlığını ve tehlike boyutunu, mutlaka büyük bir doğal afetten veya önemli bir şahsiyeti taşıyan uçak ve helikopterin düşmesinden sonra şüphe ...
Read more : HAARP Teknolojisi | Görüntüleme : 2152 | Yanıtlar : 5

AKP'nin kapatılacağının belgesidir

AKP'nin kapatılacağının belgesidir

Anayasa Mahkemesi'nin asker üyesi Serdar Özgüldür'e ait olduğu iddia edilen ses kaydı ilginç ifadeler içeriyor.

Resim

AK Parti hakkında açılan kapatma davası sonrasına ait olduğu anlaşılan ses kaydında AYM Üyesi Özgüldür, dava gerekçelerinin tamamen uydurma, internetten alınma olduğunu kabul ediyor.

Haberbaktim'deki habere göre kayıtlar şöyle:

“AK Parti devleti yıkacak ne yapmış, hepsi şeyden internetten alınma, uydurma ama aynı zamanda hepsine savunma yapmışlar, özü ile ilgili yani. Efendim bu olay öyle olmamıştır, şöyle ...
Read more : AKP'nin kapatılacağının belgesidir | Görüntüleme : 733 | Yanıtlar : 5

Bir Saatlik Erdoğan'lı Deniz Feneri Kaseti

BİR SAATLİK ERDOĞAN’LI DENİZ FENERİ KASETİ

Deniz Feneri e.V. skandalı daha çok su kaldıracak gibi görünüyor.
Çünkü henüz dibine ulaşılamadı.
Her ne kadar Deniz Feneri sanıkları ve tanıkların bir kısmı, “Belli bir siyaseti desteklemek amacıyla, belirli kişiler tarafından, belirli bir zamanda kuruldu. Belirli bir siyasete destek verildi“ dese de, bu yetmiyor.
Almanya için yetiyor da, galiba Türkiye için yetmiyor…
İki kişinin ifadesiyle Türkiye’de sıradan insanlar, profesörler ömür boyu hapisle yargılanırken, bir dönem böyle bir sistemle ...
Read more : Bir Saatlik Erdoğan'lı Deniz Feneri Kaseti | Görüntüleme : 844 | Yanıtlar : 0

İşbirlikçi paşa ?

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER), “Askeri Vesayetten Normalleşmeye” başlıklı bir panel ve “Herkes İçin Adalet” adlı bir ödül töreni düzenledi.

Peki, nedir bu ASDER?

ASDER Muhafazakar çizgiye sahip bir dernek. 7 kurucusunun tamamı ordudan YAŞ kararları ile atılan askerlerden oluşuyor. Dernek ordunun dini bir kimlik ile idaresini savunuyor. Türban yasağını eleştiriyor. Genel olarak ise hükümeti destekleyen çalışmalar yapıyor. Bir dönem Cumhuriyet mitinglerine alternatif olarak düzenlenen ve hükümeti destekleyen Ortak Akıl Hareketi içerisinde ASDER de var. ASDER, ...
Read more : İşbirlikçi paşa ? | Görüntüleme : 1058 | Yanıtlar : 1

Türkiye'nin HES Gerçeği

Türkiye'nin HES Gerçeği

Doğu Karadeniz başta olmak üzere Türkiye'nin neresinde bir akarsu yatağı, kaynağı bulunuyorsa, burada uygun olsun olmasın HES projeleri için çalışmalar yürütülüyor.

Devlet Su İşleri, Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Denetleme Kurulu verilerine göre ülkemizde şimdiye kadar 2000 civarında HES (Hidroelektrik Santral) projesi geliştirildi ve bunlardan 400’e yakını için çalışma başlatılmış durumda. Doğu Karadeniz başta olmak üzere Türkiye’nin neresinde bir akarsu yatağı, kaynağı bulunuyorsa, burada uygun olsun olmasın HES projeleri için çalışmalar yürütülüyor. ...
Read more : Türkiye'nin HES Gerçeği | Görüntüleme : 5932 | Yanıtlar : 7

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148826 ileti • Toplam 46387 başlık • Toplam 25117 üye

x