Zaman: Sal Mar 17, 2026 11:26

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Bir kamyon patatesle bir cep telefonu alınabiliyor

Türkiye’de son yıllarda uygulanan ekonomi politikaları ile çiftçiler bir bir üretimi bırakıyor. Artan enflasyon ve döviz kurları üreticinin girdi maliyetleri rekor kırmaya devam ediyor. Çiftçinin sorunlarını dinleyen CHP'li Ömer Fethi Gürer “Çiftçi kıt kanaat geçiniyor” dedi. Artan maliyetlerden dolayı tarlayı terk eden üreticiler “Bir kamyon patates ile 1 cep telefonun fiyatı aynı. Vatandaş tarladan çıkan ürünü 3-4 kat fiyatlarla alıyor. Çiftçi değil, aracı kazanıyor. Bu sistem değişmeli” dedi.
Resim
Ekonomi yönetimin aldığı kararlar TL’de rekor ...
Read more : Bir kamyon patatesle bir cep telefonu alınabiliyor | Görüntüleme : 321 | Yanıtlar : 0

Ekrem İmamoğlu, Sinan Ateş'in baba evine taziye ziyaretinde bulundu

Ekrem İmamoğlu, Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamının yitiren Doç. Dr. Sinan Ateş’in Bursa’daki babaevine taziye ziyaretinde bulunup, ailenin acısına ortak oldu. Acılı annenin "Adalet yoksa niye yaşayalım? Adalet tecelli etmeli" sözleri kameralara yansıdı.

“SİS PERDESİNİN BİR AN EVVEL KALKMASI LAZIM”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da uğradığı suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Bursa’daki babaevine taziye ziyaretinden görüntüleri sosyal medya hesabından, “Uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Sinan Ateş'in acısı on binlerce ...
Read more : Ekrem İmamoğlu, Sinan Ateş'in baba evine taziye ziyaretinde bulundu | Görüntüleme : 233 | Yanıtlar : 0

Bir Baba 3 Çocuğu Ve Kendini Kazan Dairesinde Asıyor Gündem Olmuyor

İstanbul'da eşinin terk ettiği adam 3 çocuğunu asıp intihar etti
İstanbul'un Sancaktepe'de dehşet bir ortaya yaşandı. Bir sitenin kazan dairesinde 3’ü çocuk 4 kişi ölü olarak bulundu. Eşi tarafından terk edilen ve sitede teknisyen olan Mehmet A.'nın, 3 çocuğunu asıp intihar ettiği.
Resim
stanbul Sancaktepe’de 3’ü çocuk 4 kişinin cesedi bulundu. Polisin ulaştığı iddialara göre, eşinin evi terk etmesi sonrası baba Mehmet A., çocukları kazan dairesine indirip asarak öldürdü. Ardından kendisini asarak intihar etti.

Olay, ...
Read more : Bir Baba 3 Çocuğu Ve Kendini Kazan Dairesinde Asıyor Gündem Olmuyor | Görüntüleme : 281 | Yanıtlar : 0

Ailesini alacak verecek meselesi yüzünden katletmişti, ifadesi ortaya çıktı: Ailem beni amele olarak görüyor

Bursa'da alacak verecek meselesi nedeniyle annesini, ağabeylerini ve yengesini katleden polis memuru Adem Ergüner ilk ifadesinde "Ben 8 yaşından bu yana çalışıyorum. Ailem beni 'amele' olarak görüyor" dedi.
Resim
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde meydana gelen olayda, Bingöl'ün Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Asayiş Şubesi’nde görevli 6 yıllık polis memuru Adem Ergüner, izin alıp, eşi ve çocuğuyla birlikte, eski görev yeri Eskişehir’e gitti. Burada ailesini AVM’de bırakan Adem Ergüder, Bursa’nın Orhangazi ilçesine geldi.

Adem Ergüner, aralarında husumet bulunan ...

Boşanma aşamasındaki eşine kurşun yağdırdı: Silaha 3 gerçek, 3 ses mermisi koydum, sırasını karıştırdım

Şırnak'ta boşanma aşamasında olduğu eşi Mihriban Altürk'e kurşun yağdırarak ölümüne neden olan Metin Şengil, "Eşimi kasten öldürmedim. Kendimden çok eşimi seviyordum. Silaha 3 gerçek, 3 ses mermisi koydum. Mermileri silaha koyarken sırasını karıştırdım" dedi. Sanığın avukatı ise yaptığı savunmada öldürücü bir yara almadığı, kan kaybından öldüğünü söyledi.
Resim
Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen olayda, Mihriban Altürk, şiddet gördüğü gerekçesiyle 2 çocuğunun babası Metin Şengil'e boşanma davası açtı. Geçen yıl 15 Nisan günü bir araya gelen ...

_SANDIĞA GİDERKEN... Dr. Noyan UMRUK

SANDIĞA GİDERKEN…

Dr. Noyan UMRUK

Yıllardır söyleniyor bu gidişat, gidişat değil diye…Nerede ise çeyrek asır oldu... Bir tuhaf adamın iki dudağının ucundaki iç, dış politikalarla ülkenin getirildiği hale bakın...

Yüzlerce emekçi ana neden olarak hayasızca yürütülen kar maksimizasyonu sürecinde madenlerde, inşaatlarda biçare serçeler gibi can verdi, vermekte…

Ülke, geleneksiz, diplomatsız ve diplomasız politikalarla, kendi güvenliğinden çok deniz aşırı güçlerin taşeronu olma aymazlığına mahkum edilerek Ortadoğu bataklığına iyice saplandı...

Yargı ve hukuk başta olmak üzere acze ...
Read more : _SANDIĞA GİDERKEN... Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 614 | Yanıtlar : 2

Sinan Ateş soruşturması | MHP milletvekilinin olduğu eve giden polise tayin, savcının iznine uzatma; kilit isim Çep, arandığı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin kilit isimlerinden Doğukan Çep, Hasan Gedik dosyasındaki 35 senelik cezası nedeniyle arandığı dönemde Çekmeköy’deki evindeymiş… Tolgahan Demirbaş’ı gözaltına almak için MHP’li Kılavuz’un bulunduğu eve giden polisin tayini çıktı… Soruşturmanın asıl savcısının izni uzatıldı
Resim

Tolga Şardan
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinin kilit isimlerinden Doğukan Çep’in ifadesi kamuoyuna yansıdı.

Çukurambar cinayetinin tetikçisi olduğu iddiasıyla halen aranan Eray Özbağcı’nın iki özel harekât polisince Ankara’ya getirilmesini organize ...

En güçlü pasaport sıralamasında o ülke ilk sıraya yükseldi! Tam 193 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyorlar!

Dünya üzerinde ülkeler arasında seyahat ederken pasaport ibraz etmek gerekiyor. Bu belge içerisinde sahibinin kimlik bilgilerinin bulunmasından dolayı uluslararası kimlik olarak kabul ediliyor. Bazı ülkeler, yurt dışından ülkelerine gelen yolculardan pasaportun yanında ilave vize istiyor. Fakat bir ülke var ki, pasaportu dünyadaki tam 193 ülke tarafından vizesiz olarak kabul ediliyor. İşte, dünyanın en güçlü ve en güçsüz pasaportları...
Resim
18 yıldır 'Pasaport Endeksi' derleyen Henley & Partners bu yıl sonuçları Dünya Bankası tarafından sağlanan bilgilerle ...

Yıllık enflasyonu yüzde 64 açıklamıştı: TÜİK'te yemeğe yüzde 100 zam

Açıkladığı verilerle tartışmalara neden olan Türkiye İstatistik Kurumu, yıllık enflasyon oranı yüzde 64,27 olmasına karşın personelin yemek ücretine yüzde 100’ü geçen bir zam yaptı. İşçilerin yemek ücreti 2021 yılında 12,5 lira, 2022 yılında 17 lirayken; 2023 yılı için 35 liraya çıktı.
Resim
Açıkladığı verilerle tartışmaların odak haline gelen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yıllık enflasyonu yüzde 64, 27 olarak açıklamıştı. TÜİK, personelin yemek ücretlerine yüzde 100'ü aşan oranlarda zam yapma kararı aldı.

Kurumda işçi statüsünde çalışan ...

Türkeş’in eşi Seval Türkeş: MHP’yi arkada karanlık birtakım güçler yönetiyor

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, "MHP’yi arkada karanlık birtakım güçler yönetiyor. Bugünkü MHP, Alparslan Türkeş Bey’in MHP’sinin amaçlarının tersine hareket ediyor." ifadelerini kullandı.
Resim
Barış Pehlivan’ın sorularını yanıtlayan Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, "Burada karanlık eller var. Sayın Bahçeli bunun ne kadar farkında bilmiyorum ama görünüyor. Türkeş’in ‘Devlete zarar vermesin diye uzakta tutuyorum’ dediği bazı isimleri Sayın Bahçeli’nin yanında görüyorum" dedi.

Türkeş, "MHP kendi tarihi misyonuna uygun iradeyi temsil edemiyor. O iradenin temsili ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x