Zaman: Sal Mar 17, 2026 11:24

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

*Ben Neden Türk’üm* Prof. Dr. Doğan Kuban, 2014

Sevgili Okuyucular, 90 yaşına yaklaşan bir insan olarak, kendi varlığıma güvenmemi sağlayan bir ulusal kimliği tanımlamak için yazıyorum. Aslında ben babası Çerkez, anneannesi Midillili, annesinin ailesi Orta Asyalı olan bir Türküm. Bunları yazarken kuşkusuz duygusalım. Bunlarla yaşadım. Ama hepsi gerçek.Biz sadece Anadolu’yu Türk dilli yaptık. Burası asıl anavatanımızdır…Türk tarihinin gelişmesini öğrenen herkes Türklerde ırkçılık olmadığını görür... Müslümanları ırk ve mezhep propagandasıyla birbirlerine düşürmek İngiliz emperyalizmi ile başlayan bir Batı stratejisidir.Türkler hiç sömürge olmadılar. Her ırkla ...
Read more : *Ben Neden Türk’üm* Prof. Dr. Doğan Kuban, 2014 | Görüntüleme : 476 | Yanıtlar : 0

Bedelli askerlik yapan herifi karaharp okulu dekanı yapmış

Bedelli Tuğgeneral: Harp Okulu Dekanı, askerliğini bedelli yapmış
Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Gültekin Yıldız’ın askerliğini bedelli olarak yaptığı ortaya çıktı. Rütbesi tuğgenerale denk gelen Yıldız, “2010’dan beri askeri kurumlarda ders veriyorum. Askerliğimi fazlasıyla yaptım diye düşünüyorum” diyerek kendini savundu.
Read more : Bedelli askerlik yapan herifi karaharp okulu dekanı yapmış | Görüntüleme : 294 | Yanıtlar : 0

İstanbullular 2022'de kıt kanaat bile geçinemedi: Her 5 kişiden 3'ü yeterli gıdaya ulaşamıyor

İstanbul Planlama Ajansı tarafından gerçekleştirilen İstanbul Barometresi araştırmasının yıllık raporuna göre İstanbulluların yaklaşık yüzde 80’i ya hiç geçinemediğini ya da ancak kıt kanaat geçindiğini söyledi. Maddi yetersizliklerden dolayı tercih ettiği gıdaları alamayanların oranı ise yıl boyunca yüzde 60’ın altına inmezken 2022 yılında öne çıkan konu ekonomik sorunlar oldu.

2022 yılında döviz kuru ve enflasyonda rekor düzeyde artışların gelmesi hayat pahalılığında artışı meydana getirirken vatandaşların geçim sıkıntısı giderek daha da derinleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul ...

Tv dizilerinden tarih öğrenmeye kalkanlar bu yazıyı okumasın!

Çağdaş insanlık felsefesi, geçmişin kavgalarını vermiyor artık. Geçmiş ile tatmin aramıyor artık. Üstelik bütün tarihleri boyunca olduğu gibi, son asırda bile, kendilerini birbirlerine ispat etmek amacıyla, birbirlerine karşı iki dünya savaşı yaşamış milletler artık birlikte birlikler kurabiliyorlar ve kendilerini gerçekleştirebiliyorlar. Böylece insanlığa katkı yapabiliyorlar. Bunu başarabilmelerinin tek nedeni, geçmişi, anıtsallaştırarak savunmak değil, ileriye gidebilmek amacıyla eleştirel ele almalarıdır.

Türkiye, İslam tarihinin geçmiş kavgalarını vermektedir hala. Kendi ülkelerinde bile geçmişin gruplarının taraftarı olarak pozisyon almaktadırlar. Bunun ...
Read more : Tv dizilerinden tarih öğrenmeye kalkanlar bu yazıyı okumasın! | Görüntüleme : 230 | Yanıtlar : 0

Enflasyon alışveriş alışkanlıklarını da değiştirdi: Sepet küçüldü kalite düştü

Enflasyonla beraber sepetler küçüldü, market markalı ürünlerin payı arttı. Hızlı Tüketim Ürünleri harcamaları geçen yıla kıyasla yüzde 80 arttı. Ortalama bir hane yaklaşık olarak iki günde bir kez HTÜ alışverişi yaptı ve bir alışveriş sepetine 85 TL öderken geçen yıla kıyasla alışveriş sıklığı da azaldı. Haneler geçen yıl 204 kez alışverişe gidip her alışverişte 85 TL harcama yaptı. Ulusal zincirler ve indirim marketleri dışında tüm satış kanallarında alışveriş sıklığı azaldı.

Ipsos araştırmasına göre, artan enflasyonla ...

İcra dairesindeki dosya sayısı birikiyor: "1,5 milyon vatandaş icraya verildi"

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Turgutlu İlçesi Derbent Mahallesini ziyaret etti. Mahalle muhtarı Ruhi Başkurt CHP’li vekile muhtarlığa gelen icra tebligatlarını göstererek neredeyse mahallede yaşayan herkesin borçlu olduğunu söyledi.
Resim
"1 MİLYON 400 BİN KİŞİ İCRAYA VERİLDİ"
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, yaptığı değerlendirmede bankaların geçen yıl ocak-kasım döneminde 941 bin 552 kişiyi bireysel kredi borcunu, 831 bin 274 kişiyi de kredi kartı borcunu zamanında ödeyemediği için icra takibine aldığını söyleyerek, “Gelirleri giderlerini karşılayamayan yurttaşlar ...

İKİNCİ EL ELEKTRONİK EŞYA İTHALATINA TEPKİ: “AVRUPA’NIN ÇÖPLÜĞÜNÜ VATANDAŞIMIZA UYGUN GÖREN CUMHURBAŞKANI'NI KINIYORUM”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 'kullanılmış ve yenileştirilmiş' elektrikli ve elektronik eşyaların ithalatına izin verilmesiyle ilgili “Avrupa’nın çöplüğünü, özellikle Avrupa’da kullanılmayan, ikinci el haline gelmiş olan beyaz eşyaları, elektronik malzemeleri Türkiye’ye getirip Türkiye’deki vatandaşlarımıza bunu uygun görüp, mübah gören Sayın Cumhurbaşkanı’nı bu verdiği karardan dolayı kınıyorum” dedi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, spotçuluk yapan ve ikinci el eşya satan bir esnafı ziyaret etti. Yalım, ikinci el elektronik eşyaların ithalatına izin verilmesini eleştirerek, şunları söyledi:

“Bir ...

OSMANİYELİ NİŞANLI ÇİFT: "BEYAZ EŞYA, MOBİLYA ÇOK PAHALI. MADDİ DURUMUMUZ OLMADIĞI İÇİN EVLENEMİYORUZ"

Osmaniye’de 1 yıldır nişanlı olan çift, hayat pahalılığı ve maddi yetersizlikten dolayı evlenemediklerinden şikayet etti. Sokak düğünlerinde bağlama çalarak geçinen Nuri Aslan, "Beyaz eşya çok para tutuyor, mobilya takımı çok para tutuyor o yüzden maddi durumumuz olmadığından bunu karşılayamıyoruz. Elektriği suyu ancak karşılıyorum sokak düğünlerine giderek, o da zaten yetersiz geliyor. Evimizin eşyası olmadığından dolayı bu evliliğimizi gerçekleştiremiyoruz” dedi.
Resim
Osmaniye’de düğünlerde bağlama çalarak geçimini sağlayan Nuri Aslan (44) ile Zonguldaklı Nurşen Bayrak (39) ile ...

Tarımda enflasyonu yıllık yüzde 151 - Tarımdaki enflasyon uçtu gidiyor kimse de tutamıyor.

Tarımdaki enflasyon uçtu gidiyor kimse de tutamıyor. Tarım üretici fiyatları yıllık yüzde 151,03'lük artışla zirvedeki yerini korudu. Artış aylık bazda ise yüzde 4,82 olarak gerçekleşti
Resim
Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık 2022 dönemine ilişkin Tarım ÜFE verilerini açıkladı. Tarımdaki girdi fiyatlarının yıllık artış oranı yüzde 151,03 olarak kayıtlara geçti. Hal böyleyken, enflasyon nasıl düşecek sorusuna verilecek bir yanıt yok. Tarımdaki enflasyon arttıkça, tüketicinin de enflasyonunun düşme şansı yok. 

TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre, endekste aralıkta bir önceki ...

Akaryakıt fiyatlarına büyük zam. Milyonlarca araç sahibine kötü haber

Petrol fiyatları dünya genelinde düşüyor ama Türkiye'de zamlanıyor. Benzinin litre fiyatına 17 Aralık Salı gecesi itibariyle büyük bir zam geliyor.
Resim
En son benzinin litre fiyatı 13 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 80 kuruş zamla 19,7 TL oldu.

Sektör kaynaklarının aktardığına göre, benzinin litre fiyatına 17 Ocak Salı gecesinden itibaren 67 kuruş zam bekleniyor.

Motorinin litre fiyatı ise 22,12 TL. Benzine gelen son zamla birlikte benzin fiyatları yeni yıla başladığı 19,46 TL'lik seviyenin üzerine ...
Read more : Akaryakıt fiyatlarına büyük zam. Milyonlarca araç sahibine kötü haber | Görüntüleme : 200 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x