Zaman: Sal Haz 02, 2026 18:39

News News of Gündem

Site map of Gündem » Dizin : Gündem

Baykal: Piyon olmayacağız!

Baykal: Piyon olmayacağız!

Deniz Baykal: Hükümet müzakereyi herkesten görüş istiyoruz diye kamufle ediyor.

CHP Lideri Baykal, "Kürt açılımı"yla ilgili beklenen açıklamasını yapıyor. Baykal, DTP, İmralı ve Kandil'in aynı kapıya çıktığını söyledi ve bu sürecin sonunun çatışmaya varacağını vurguladı. İşte Baykal'ın açıklamalarından satırbaşları...

GERİLİM MGK'YI DA İÇİNE ALDI

Hükümetin başlattığı tartışmalar yeni bir durum değerlendirmesi yapma ihtiyacını ortaya koymuştur. Değerlendirmelerimiz geçerli olmaya devam ediyor. Şimdi o günden bugüne yaşananlarla ilgili durumu uygun olacağını görüyorum.

Bu yapılan ...
Read more : Baykal: Piyon olmayacağız! | Görüntüleme : 671 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Gül ve Erdoğan'a dava!

Gül ve Erdoğan'a dava!

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Osman Kaçmaz tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Kayıp Trilyon" davasından yargılanmasını isteyen ve geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı müfettişlerinin teftiş yaptığı Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Osman Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 10'ar bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Davaya ilişkin dilekçe, Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan tarafından Ankara Adliyesi'ne sunuldu.

Dilekçede, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Cumhurbaşkanı Gül hakkında ...
Read more : Gül ve Erdoğan'a dava! | Görüntüleme : 508 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

ABD Büyükelçiliği: Kürt açılımı bir Türk projesidir

ABD Büyükelçiliği: Kürt açılımı bir Türk planıdır

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü, “Kürt Açılımı”nın bir ABD projesi olduğu savlarına ilişkin tartışmalar konusunda “Türkiye’nin demokratikleşmesini destekliyoruz ancak bu plan, bir Türk planıdır” şeklinde konuştu.

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü, “Kürt Açılımı’nın bir Amerikan projesi” olduğu savlarına ilişkin yaptığı açıklamada, planın bir “Türk planı” olduğunu vurguladı.

Sözcü şunları söyledi:

Türkiye’nin demokratikleşmesini destekliyoruz ancak bu plan, bir Türk planıdır. Bu, Türkiye tarafından çözümlenmesi gereken ve çözümlenmekte olan bir iç meseledir.“

Hürriyet

...
Read more : ABD Büyükelçiliği: Kürt açılımı bir Türk projesidir | Görüntüleme : 999 | Yanıtlar : 8 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Özcan: Kürtçe eğitimde istenilenden fazlasını verebiliriz!

YÖK Başkanı: İstenilenden fazlasını verebiliriz!

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin Kürtçe eğitim konusunda başvuru yaptığını söyledi. Başvuruyu olumlu olarak karşıladıklarını belirten Özcan, "Hatta Kürtçe eğitim konusunda istenilenden fazlasını bile verebiliriz." dedi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ni ziyaret eden YÖK Başkanı Özcan, Rektör Prof. Gökay Yıldız ile görüştü. Gazetecilerin "Üniversitelerden Kürkçe eğitim konusunda YÖK'e başvuru yapıldı mı?" sorusuna Özcan, Mardin Artuklu Üniversitesi'nden böyle bir talebin geldiğini söyledi. YÖK'te bu ...
Read more : Özcan: Kürtçe eğitimde istenilenden fazlasını verebiliriz! | Görüntüleme : 534 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Saka ve Konak fişlendi

Saka ve Konak fişlendi'

Ergenekon davasının 3. iddianamesinin ek klasörleri arasında ilginç bir rapor:
Ergenekon davasının 3. iddianamesinin ek klasörleri arasında yer alan bir raporda, Fuat Saka’nın Yunan istihbaratı tarafından “Laz milleti” yaratmak için kullanıldığı, Volkan Konak’ın da dava arkadaşı olduğu öne sürüldü.

Türk Metal İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’in ev ve işyerinde yapılan aramalar sonucunda el konular belgeler arasında TRT yönetimi ve çalışanları hakkında 2001 yılında hazırlanmış bir rapor da yer aldı.

23 ...
Read more : Saka ve Konak fişlendi | Görüntüleme : 581 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

İkinci İddianameden Seçmeler - Tuncay Özkan ve diğerleri

Yilmaz Dikbas'in ikinci Ergenekon iddianamesine dayanarak yaptigi ilginc alinti ve yorumlar:

Siz Kaç Kişisiniz?

İddia edilen Ergenekon terör örgütü davasında 31’i tutuklu, toplam 86 sanık yargılanmaktadır.
Bugünkü tarih itibariyle bu sanıkların tümü suçsuzdur. Haklarında türlü iddialar vardır, ancak bu iddiaların hiçbiri henüz kanıtlanmamış, mahkeme henüz hiçbir mahkûmiyet kararı vermemiştir.
Davayla ilgili üç ayrı iddianame hazırlanmıştır. Birinci iddianame 2455 sayfa, ikinci iddianame 1972 sayfa, üçüncü iddianame ise 1454 sayfa.

Ben, ikinci iddianamenin tamamını İnternetten indirerek okudum, ...
Read more : İkinci İddianameden Seçmeler - Tuncay Özkan ve diğerleri | Görüntüleme : 1232 | Yanıtlar : 8 | Dizin : Genel - Güncel Konular

İmralı sürüngeni: TSK kendine güvenmesin

Apo: TSK kendine güvenmesin

İmralı Cezaevi’nde yatan terörist Abdullah Öcalan'ın açıklamaları şoke etti.

Öcalan: Sorunu Ahmet Türk ile çözebilecekseniz çözün. Sizi engelleyen kimse mi var? Karşılarında çocuk yok. İsterseniz dağdakileri, isterseniz DTP’lileri bitirin, bitirebilir misiniz, bitiremez misiniz ben bilemem

İmralı Cezaevi’nde yatan terörist Abdullah Öcalan, Kürt sorununun çözümünde kendisiyle müzakere edilmesi gerektiğini söyledi. Öcalan’ın, “Benim emniyetle 90 gün müzakere etmem lazım. Askeri boyutunun çözülmesi için 45 gün müzakere etmem lazım” dediği ortaya çıktı.

Milliyet Gazetesi'nden ...
Read more : İmralı sürüngeni: TSK kendine güvenmesin | Görüntüleme : 1407 | Yanıtlar : 20 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Saylan'ın bursiyerlerine 'terörist' incelemesi

15 bin bursiyere ‘terörist’ incelemesi

Ergenekon savcıları emir verdi, Emniyet Genel Müdürlüğü özel komisyon kurarak, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden (ÇYDD) burs alan 15 bin öğrencinin terör örgütleriyle bağlantısı olup olmadığını araştırdı.

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden (ÇYDD) burs alan öğrencilerin terör örgütleriyle bağlantılarının araştırılması için emniyete talimat gönderdiği, bu talimat üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde, sadece bu konuyla ilgilenilmesi amacıyla özel bir inceleme komisyonu oluşturulduğu ortaya çıktı.

Özel ...
Read more : Saylan'ın bursiyerlerine 'terörist' incelemesi | Görüntüleme : 1290 | Yanıtlar : 21 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Yılmaz Özdil sansürlendi

Yılmaz Özdil sansürlendi

Özdil Kürtçe yazı yazmaya kalkınca neler oldu?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in köşe yazısı;

27 senedir gazetecilik yapıyorum... Ve, çalışma hayatımın en enteresan "sansür" olaylarından biri geldi başıma... "Açılım"ı destekleyen arkadaşların, iyi okumasını öneririm.

*

Tatilden döndüm...

"Kürtçe" başlıklı

bir yazı yazdım.

Bugün çıkacaktı.

*

Şöyle başlıyordu:

"Kimimiz Türk, kimimiz Kürt, kimimiz Laz, kimimiz Çerkez... Yahudimiz, Rumumuz, Ermenimiz, Rus gelinlerimiz, Alman damatlarımız; uzatmayayım, ’mozaik’ derler, değiliz aslında, ’ebru’yuz, koskoca bir aileyiz... Ve, ...
Read more : Yılmaz Özdil sansürlendi | Görüntüleme : 758 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

''Bu cinayetleri Gülen Cemaati işletti!''

''Bu cinayetleri Gülen Cemaati işletti!''

Hrant Dink cinayetinde ve Malatya'daki kanlı yayın evi baskınında şok iddia...

Ergenekon soruşturmasının üçüncü iddianamesinin ek klasörlerinde Malatya Zirve Yayınevi saldırısının azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Varol Bülent Aral’ın da ifadesi bulunuyor. Aral, Malatya Katliamı, Hrant Dink cinayeti gibi olayları gerçekleştirenler için “7 kıtaya yayılan Fethullahçı tarikatlanma” dedi.

Halen Malatya katliamı davasının azmettiricisi olduğu iddiasıyla Adıyaman Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aral, 7 Mayıs 2009’da Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’e ifade ...
Read more : ''Bu cinayetleri Gülen Cemaati işletti!'' | Görüntüleme : 706 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148892 ileti • Toplam 46442 başlık • Toplam 25114 üye

x