Zaman: Cmt Haz 14, 2025 9:52

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

HES’lerle Gelen Kader, Kaderimiz Olabilir Mi?

HES’lerle Gelen Kader, Kaderimiz Olabilir Mi?

Artvin-Yusufeli merkezli, “Barhal Vadisi Hidroelektrik Santral Etkileri Uzman Raporu” başlıklı bir rapor hazırlandı ve Kasım 2009’da basıldı. Elime yeni geçti.

Raporu, Artvin Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, TEMA, Doğa Koruma Derneği ve ODTÜ desteğinde, Çağrı B.Muluk, Ayşe Turak, Deniz Yılmaz, Uğur Zeydanlı ve C.Can Bilgin hazırladılar. Kendilerini okurlarım adına kutluyor, teşekkür ediyorum.

Dergide yer alan sayısız haritadan birinde, bölgemizin binlerce yıldan beri hangi iklimde yaşadığını gördüm. (Sh.18, Harita.4: Dünyamızın 25.sıcak ...
Read more : HES’lerle Gelen Kader, Kaderimiz Olabilir Mi? | Görüntüleme : 1477 | Yanıtlar : 1

Atatürk’ün Amcaoğlundan Torunu Hasan Özalp / Mahiye MORGÜL

Atatürk’ün Amcaoğlundan Torunu Hasan Özalp

10 Kasım’da Anıt Kabir’de bu yıl çok önemli bir ziyaretçi vardı; Atatürk’ün akrabası Hasan Özalp. Amcaoğlunun torunu, adeta ikizi, kalpaklı bir yiğit, mavi gözleri çakmak çakmak, ses rengi bile aynı. İkiz kardeş gibiler.

Resim

Gençler etrafını çevirdi, televizyoncular ona mikrofon tuttu. Ama gördüğünüz gibi hiçbir kanalda bu bir haber olmadı. Yeni eşi ve eşinin torunuyla birlikte gelmişlerdi. Eşiyle tanıştığı yer de önemli, Silivri Mahkemesi önünde tanışmışlar.

Genç ressam Nur Çiçek ...
Read more : Atatürk’ün Amcaoğlundan Torunu Hasan Özalp / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 3024 | Yanıtlar : 0

18. Şura’da En Önemli Gündem “Değerler Eğitimi”

18.Şura’da En Önemli Gündem “Değerler Eğitimi”

Yapılmakta olan 18.MEB Şurasında, toplantı gündeminde yer alan “sanat, spor, beceri ve değerler eğitimi” ne ki acaba?

Ben biliyorum da size soruyorum. Bu konuda 2004’den beri belgeleriyle yazdıklarımı anımsayanlarınız var mı diye hafızalarınıza sesleniyorum.

Peki, anımsatayım. Resim, Müzik, Beden Eğitimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Bilgisayar ve İngilizce dersleri, 2004’de, “özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen dersler” tanımıyla yeniden tarif edildi ve Sanat ve Spor Etkinlikleri, Kültürel Değerler gibi ...
Read more : 18. Şura’da En Önemli Gündem “Değerler Eğitimi” | Görüntüleme : 1256 | Yanıtlar : 0

Füze Kalkanı Manyetik Şiddet Silahıdır / Mahiye MORGÜL

Füze Kalkanı Manyetik Şiddet Silahıdır

Füze Kalkanı dedikleri şey, sadece manyetik şemsiye değildir, aynı zamanda kurulduğu bölge halkına yöneltilmiş bir manyetik şiddet silahıdır. Halkımız bu bilgilerden mahrumdur. Gökyüzünden gelen manyetik şiddeti kim bilecek?

Evinin içinde bile ne kadar manyetik şiddet altında olduğunu bilmiyor halkımız. Diyorum ki, bir tansiyon ölçen alet gibi, manyetik şiddet ölçen bir alet icat edilse, evlerimizde bir tane elektrikli alet tutmayız.

Füze Kalkanı hakkında bildiğimiz, bunun bir manyetik savunma silahı olduğudur.

Batının ...
Read more : Füze Kalkanı Manyetik Şiddet Silahıdır / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 4008 | Yanıtlar : 0

Eğitimde Skandallar Sürecek / Mahiye MORGÜL

Eğitimde Skandallar Sürecek

Eğitime son darbeler indiriliyor. Skandallarla kaos yaratmadan istediklerini elde edemeyecekler.

YÖK’ün önceki başkanı Erdoğan Teziç’in yardımcısı Prof.İsa Eşme, geçen hafta sonu bir kanalda konuştu. Herkes onun sınav skandallarıyla ilgili konuşacağını bekliyordu.

“Mühendislik bilgisi almadan mezun oluyorlar, mezunların ‘filtre’ edilmesi lazım, bu görevi Mühendis Odaları yapmalıdır” dedi.

İnsanımız bilmiyor ki bu adam mühendislik diplomalarını kaldırandır. Programa telefon ettim, yazdırarak soru yönelttim, cevap verilmedi.

İsa Eşme, bugünlerde Tunceli bölgesinde Teknik Liseleri izlemeye gidiyormuş. Düşündüm, ...
Read more : Eğitimde Skandallar Sürecek / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1534 | Yanıtlar : 0

Rize’de Babil’in Asma Bahçelerini Gördüm / Mahiye MORGÜL

Rize’de Babil’in Asma Bahçelerini Gördüm

Rize’nin dağları Eylül’de Babil’in asma bahçeleridir. “Kokulu üzüm” deriz, kara üzüm asmaları gelin duvakları gibi yamaçlardan dallardan metrelerce aşağıya sarkar. Hangi kapıya selam versen, mis kokulu üzüm peltesi ikram ederler, adına “pepeçura” deriz.

Babil’in Asma Bahçeleri adını duymayan yoktur, adını nasıl almıştır, merak ederdim.

Babil, Fırat kıyısında, Bağdat yakınlarında, bir büyük kralın karısı için yaptırdığı şehirdir. Bir kavmin Baba-ili’dir. Bir söylenceye göre, Akmenid devletinin kurucusu 1.Karus, asma bahçelerini karısı Kafkas ...
Read more : Rize’de Babil’in Asma Bahçelerini Gördüm / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1441 | Yanıtlar : 0

Bana ırkçı diyenlere ve Amerikancılık yapanlara cevabımdır!

Bana ırkçı diyenlere ve Amerikancılık yapanlara 14.1.2010 tarihli yazımla cevap veriyorum.

Bush Kime “Bir Daha Mazada Olmayacak” Demişti?

2001’de, tam 3.bin yılın başında, İkiz Kuleleri toz bulutu haline getirip tek bir belge iz bırakmadan yere indirdiklerinde, Yahudi lobisinin büyük hamisi Bush, ABD senatosunda şunu demişti:

“Bir daha MAZADA olmayacak, 3.Bin yılın haçlı seferini başlatıyoruz.”
“Mazada” ne ki demiştim. Asıl şifre bunda olmalıydı. Herkes “Haçlı seferi açtık dedi, özür dilesin.” derken ben Mazada’yı araştırıyordum.

Üçüncü bin ...
Read more : Bana ırkçı diyenlere ve Amerikancılık yapanlara cevabımdır! | Görüntüleme : 1518 | Yanıtlar : 2

BASEL 3 Açlık ve İşsizlik Paketi Açılıyor / Mahiye MORGÜL

BASEL 3 Açlık ve İşsizlik Paketi Açılıyor

Anayasa Mahkemesi bugüne kadar 1999 BASEL 3 Protokolünün önüne engel çekmişti, mühendislik, eğitim, sağlık gibi hizmetler dışarıdan alınamaz, bizde bunlar var, diyordu. Şimdi, “BASEL 3 PAKETİNİ AÇIN” düğmesine basıldığı haberleri ajanslara akıyor.

BASEL 3 Açılımı şu; yabancı sermaye serbestçe gelecek, kendi elemanını kendisi getirecek, bizimkiler aç ve işsiz kalacak. Başbakanın “artık yabancı sermaye ülkemize dolacak” dediği budur.

2012 yılına kadar bütün çalışanların 4-C’li sözleşmeli köle hale getirilmesi bu ...
Read more : BASEL 3 Açlık ve İşsizlik Paketi Açılıyor / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2102 | Yanıtlar : 1

Referandum Matematik Olarak Geçersizdir / Mahiye MORGÜL

Referandum Matematik Olarak Geçersizdir

50 milyon seçmenden oy kullanmayan (%23) 11.500.000 kişiyi düşersek;
Oy kullanan 38.500.000 seçmen vardır.
Oy kullanan 38.500.000 kişiden "evet" diyenlerin oranı %58'dir.
Hesaplarsak, evet diyen kişi sayısı: 22.330.000 kişidir.

EVET diyen kişi sayısı seçmen oyunun %50 sinden den daha azdır. Bu durum hukuki açıklama gerektirir.
HAYIR diyen kişi sayısı ise 16.170.000 kişidir.

50.000.000 Seçmen
22.330.000 EVET
16.170.000 HAYIR
11.500.000 kişi referandumu onaylamayan, katılmayan, fiilen hayır diyen kişi.

Bence sonuç: REFERANDUM MATEMATİK ...
Read more : Referandum Matematik Olarak Geçersizdir / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2259 | Yanıtlar : 10

Yahudilerin Beddua Bayramı Roj Aşana ile Ramazan Bayramı ...

Yahudilerin Beddua Bayramı Roj Aşana ile Ramazan Bayramı Eşleşemez!

Bir de baktım bayram kutlamalarına eklemişler Roş Haşana diye bir şey… Yahudilerin bayramıymış, iki bayram aynı güne gelmiş imiş de.

Merak ettim, yazdım girdim internete. Ama ne bayrammış… Roş Aşana; Beddua bayramı! Yemek yiyerek beddua ediyorlar!

Düşmanlarına, kendilerinden olmayanlara, yani bize beddua etmek bayramı, aç kalmamızı diledikleri gün...

Tuhaf geldi bana, biz bir sevinci kutlarız, ona bayram deriz. Oysa bu Yahudi bayramı “düşmana lanet okuma günü” ...
Read more : Yahudilerin Beddua Bayramı Roj Aşana ile Ramazan Bayramı ... | Görüntüleme : 4192 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148680 ileti • Toplam 46062 başlık • Toplam 25009 üye

x