Zaman: Sal Tem 08, 2025 21:04

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

7'sinde Ne İse, 70'inde De Aynı / Rıfat SERDAROĞLU

7'sinde Ne İse, 70'inde De Aynı

6 Eylül 1980, Milli Selamet Partisi Konya’da Miting yapıyor. Katılım Yüz Bin kişiyi bulmuş. Ellerde “Şeriat Sancakları”, dillerde “Şeriat isteriz” sloganları.

En ön sırada Erbakan, Konya Belediye Başkanı Mehmet Keçeciler ve Milli Selamet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolu Başkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Mitinge katılanların çoğunluğu tarafından yürüyüş güzergâhındaki tekel bayileri-büfeler, restoranlar, birahaneler taşlanıyor, yıkılıyor, yer yer polisle çatışmalar yaşanıyor.

Menemen de Asteğmen Kubilay’ın kafasını bıçakla kesen, şalvarlı-takkeli-sakallı adamlar sanki ...
Read more : 7'sinde Ne İse, 70'inde De Aynı / Rıfat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 619 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AKP Ülkemiz İçin Şans! / Türker ERTÜRK

AKP Ülkemiz İçin Şans!

Sanki Kurtuluş Savaşı öncesindeyiz, ülkemiz düşman işgali altında ve sadece kendi saltanatının çıkarlarına odaklanmış işbirlikçi Vahdettin iktidarı işbaşında. İstanbul’dan ve Anadolu’nun çeşitli vilayetlerinden Ankara’ya toplu gidişler her türlü gayri ahlaki ve faşizan yollarla engellenmekte. Bir şekilde Ankara’ya ulaşanlar ise şehir girişlerinde zaptiyeler tarafından enterne edilmekte. Ayrıca Ankara içinde metro ve otobüs gibi ulaşım araçları halkın Ulus’ta toplanmasını engellemek için bu yöne doğru iptal edilmiş durumda.

Bunlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ...
Read more : AKP Ülkemiz İçin Şans! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 930 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türker ERTÜRK

Provokasyon İstihbaratı Kimden?/Burçak YAZICI

PROVOKASYON İSTİHBARATI KİMDEN ?

Bir CUMHURİYET BAYRAMI geçirdik; Provokasyon ile terörist halkın yürüyüşü ile görevini yapamayan polisi ile ve biber gazı parfümü, tazyikli suyu ile…
Kısacası yine suyu çıkarılan çıkarılmaya çalışılan bir milli bayram vardı. Kimine göre alternatif kutlama suçtu, kimine göre hak…
Peki, bu kadar yaygara koparılıp ortalığı birbirine katmaya yeten bu meşhur istihbarat kimden geldi. Bu noktayı açıklayan bir yetkili yok, gerçi soran kimsede yok…
Öyle ya; sahte haber yaptığı mahkeme kararı ile ...
Read more : Provokasyon İstihbaratı Kimden?/Burçak YAZICI | Görüntüleme : 1283 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Yalnız 'Yunanistan' Mı Acaba?.. / Attilâ İLHAN

Yalnız 'Yunanistan' Mı Acaba?..

(Tesbit/9. ''... Acaba kimin haberi var? Gâzi Mustafa Kemal Paşa, daha 1923'de; Fener Rum Patrikhanesi'nin mâhiyeti ve faâliyeti hakkında, kehânet sayılabilecek şu satırları, Hâkimiyet-i Milliye gazetesinde yazmıştı:

''... Patrikhane bir fesat ve hıyânet ocağıdır!

Bir fesat ve hıyânet ocağı olan ve memleketimize nifak tohumları eken uyuşmazlıklar yaratan, Hıristiyan hemşehrilerimizin huzûr ve refâhı için de uğursuzluğa ve felâkete sebep olan İstanbul Rum Patrikhanesi'ni, artık topraklarımızın üzerinde bırakamayız. Bu tehlikeli teşkilâtı memleketimizde muhâfazaya ...
Read more : Yalnız 'Yunanistan' Mı Acaba?.. / Attilâ İLHAN | Görüntüleme : 1176 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Attilâ İLHAN

İmanlı Nesiller, Müge Anlı ve Fazıl Say

Gamze Güngörmüş Kona
İmanlı Nesiller ve Müge Anlı ve Fazıl Say
Ben öyle daimi operaya giden, tiyatro izleyen, televizyona hiç bakmayan, klasik müzik tutkunu entel-dantel takımından değilim. O zevatın tercihlerini ve beğenilerini, soğuk ve kendilerinden başka hiç bir kimseye faydası olmayan “seçkinci kültür”leri belirlerken, benim kişisel tercihlerimi ve beğenilerimi belirleyen ise dönemsel hedeflerim, dönemsel sevinçlerim ya da hüzünlerim ve de en önemlisi vicdanım olmuştur. Müge Anlı serüvenim de işte böyle başladı.
Profesyonel ve sosyal ...
Read more : İmanlı Nesiller, Müge Anlı ve Fazıl Say | Görüntüleme : 872 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Çözdüm / Feza TİRYAKİ

ÇÖZDÜM

Sosyal yaşamda, günlük yaşamda, bilgiağındaki sosyal paylaşım yerlerinde neredeyse hep kendi ülküdaşlarımızla, kendi düşünce yapımızdakilerle konuşup görüşüyoruz.

Küfür edilecekse ediyor, alay edilecekse alaycılara katılıyor biraz olsun rahatlıyoruz. Sonunda, bir şey yapamazlar, millet ayağa kalkınca görürler, öyle bir tokat yiyecekler ki … gibi sözlerle içimizdeki gerginliği boşaltıyor, sonra da rahat rahat işimize gücümüze koşuyoruz…

İşin doğrusu durum, pek de öyle bildiğimiz gibi değil. Karşımızda yüzyıllık, daha da gerilere gidersek bin yıllık emeller, özlemler, planlar var… ...
Read more : Çözdüm / Feza TİRYAKİ | Görüntüleme : 1057 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Kontrgerilla Taktikleri / Uğur MUMCU

Kontrgerilla Taktikleri

"Kontrgerilla", Amerikan Silahlı Kuvvetleri tarafından yönetilen Panama'daki "Antigerilla Okulu" ile, Washington'da "Uluslararası Polis Akademisinde okutulan bir dersin adıdır. Bu derslerde, solcu ayaklanma ve devrimci eylemlere karşı alınması gereken tedbirler konu edilmektedir.

Kontrgerilla üzerinde çeşitli incelemeler yapılmıştır. Bu incelemelerin en önemlilerinden biri. ingilizce adıyla "Counter-Insurgency Warfare" adıyla bilinir. Kontrgerillanın teori ve pratiğini inceleyen bu kitap, "Davit Galula" adında bir Amerikalı tarafından yazılmıştır. Bu kitap, ClA'nın güdümündeki "Pregar Yayınevi" tarafından basılmış ve bütün dünyaya yayılmıştır. ...
Read more : Kontrgerilla Taktikleri / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 2625 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Uğur MUMCU

Isparta Valisi Memduh Oğuz'a Açık Mektup (2) / Mahmut ÖZYÜREK

Isparta Valisi Memduh Oğuz'a Açık Mektup (2)

"Cumhuriyet, Mehter Takımı İle Değil, "Kuvay-ı Milliye" İle Atatürk Orduları İle Anılır Ve Kutlanır"

Sayın Vali; Isparta’da Cumhuriyet Bayramı çelenk töreninde, ABD’nin proje görevlisi siyasal İktidarın, Atatürk’ü, Cumhuriyet’in kazanımlarını yıkma, milli bayramları ve Cumhuriyet’i yasaklama, ”itibarsızlaşma” girişimine katkı ve destekleriniz nedeniyle sizi kınıyoruz.

Tüm Türkiye’de ve ilimizde 89 yıllık bir geleneğe dayanan Cumhuriyet kutlaması, tören ve şenliğini Isparta’da “çağdışı” bir gösteriye dönüştürdünüz. Türk ulusunun yazdığı bir destan ...
Read more : Isparta Valisi Memduh Oğuz'a Açık Mektup (2) / Mahmut ÖZYÜREK | Görüntüleme : 1368 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahmut ÖZYÜREK

Atatürkçülük Üzerine / Yekta Güngör ÖZDEN

Atatürkçülük Üzerine

Atatürkçülük üzerine çok yazdım, söyledim. Bu kez değişik biçimde değinmek istedim. Aslında ne kadar yazılıp söylense azdır.

Anlaşmasını, birleşmesini, dayanışmasını bilmeyen Atatürkçülerin Cumhuriyet’imizi yüzyıl yaşatacaklarından kuşku duyduğumu söylersem kimse beni ayıplamasın. Son yıllarda, üstelik seçimle geldiğim görevlerde özverilerle sürdürdüğüm tüm çabalarıma karşın bir türlü sonuç alamamamın kırgınlığıyla değil, içtenlikli bir kanı olarak açıklıyorum. Bencillik, tembellik, korkaklık, aymazlık, çıkarcılık hatta sapkınlık denilebilecek olumsuzluklar sergileyerek karşıdevrimcilerin güçlenmesine neden olmaları sanırım beni doğrulamaktadır. Yalnızca rozet takarak, ...
Read more : Atatürkçülük Üzerine / Yekta Güngör ÖZDEN | Görüntüleme : 2050 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Kim Kaldırdı? / Cevher KANTARCI

Kim Kaldırdı?

Kim kaldırdı?

Neyi?

Şeyi canım, yani barikatı!

Bu ülkede yaşayan; bağımsızlığa âşık, bayrağını seven, memleketinin dışarıda kotarılan mesela BOP tipi projelerle parçalanmasına ve sömürüye karşı duran herkesin anasının ak sütü gibi helal olan bayram kutlamalarının rezalete dönüşmesi muhabbeti devam ediyor!

Şimdi de, “Kim kaldırdı?” diye tartışılıyor!

Önce Başbakan’ın kaldırdığı ortaya atıldı!

Başbakan çok kızdı ve “Ben kaldırmadım!” diyerek, hem kendisine böylesine “ileri demokratik” bir uygulamayı layık görenlere hem de kaldıranlara bozuk attı!

Bu ...
Read more : Kim Kaldırdı? / Cevher KANTARCI | Görüntüleme : 835 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148754 ileti • Toplam 46125 başlık • Toplam 25016 üye

x