Zaman: Pzt Tem 07, 2025 22:12

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

CIA ve Soros'un "Birleşik Türkiye Devleti"ne Adım Adım / Mahmut ÖZYÜREK

CIA ve Soros'un "Birleşik Türkiye Devleti"ne Adım Adım

Soros'un TESEV'inin Hazırladığı "Yerel ve Bölgesel Yönetim" Raporunu AKP Yasalaştırıyor

29’u Isparta'da olmak üzere Bin 591 belde belediyesi ile 16 bin 82 köyün tüzel kişiliğini sona erdiren, 29 il özel idaresinin kapatılmasını, 13 İlde büyükşehir belediyesi kurulması ve il sınırlarının büyükşehir sınırı olarak belirlenmesini öngören “Yerel Yönetimler” yasa taslağı AKP hükümetince TBMM'ye sunuldu.

TESEV İyi Yönetişim Programı, 9 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştirdiği bir konferans ile “Yeni ...
Read more : CIA ve Soros'un "Birleşik Türkiye Devleti"ne Adım Adım / Mahmut ÖZYÜREK | Görüntüleme : 2393 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mahmut ÖZYÜREK

Ege Sorunu... / Uğur MUMCU

Ege Sorunu...

Ege Denizinde sualtında petrol arama konusu Türk kamuoyuna ancak geçen yıl yansıtılabildi. Oysa Yunanlılar yıllardan beri Ege'de petrol aramakta ve bulmaktadırlar. Yunan hükümetleri I960 yılından bu yana, bu konuda harıl harıl çalışmaktadırlar.

Ege Bölgesi, denizlerde olduğu gibi havada da Yunan egemenliğine verilmiştir.

Onun da öyküsü şöyle: 1944 tarihli bir anlaşmaya göre Ege Denizi, ortalarına yakın bir bölgeden ikiye ayrılmakta, doğusu Türkiye'ye batısı da Yunanlılara bırakılmaktadır. Türk ve Yunan hükümetleri bu bölgelerdeki hava trafiğini ...
Read more : Ege Sorunu... / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 946 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Uğur MUMCU

"Kemalizm" Aslında Nedir / Attilâ İLHAN

"Kemalizm" Aslında Nedir

...kitabının bir yerinde, Barış (Doster), öyle önemli ve çarpıcı bir alıntı yapmış ki; çağrışımların zinciri, okur okumaz beni kaptığı gibi, 70'li yılların Ankara'sına, yayınevindeki çalışma masama götürüyor; karşımdaki koltukta, alıntının sahibi oturuyor; gözlük camlarında, ışık pırıltıları; dudaklarında, dostça bir tebessüm: Niyazi Berkes! Yazları Kanada'dan gelirdi, söylemiştim ya, yakın tarihimizi konuşuruz; kafama takılanları soruyorum, engin bilgisiyle kuşkulu ne çok noktayı aydınlatıyor; zaten, 'Hangi Batı'nın yeni bir basımına 'önsöz' yazmak gerekince, yazının başına, onun ...
Read more : "Kemalizm" Aslında Nedir / Attilâ İLHAN | Görüntüleme : 1687 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Attilâ İLHAN

Gülümse Türkiye - 15 Ekim 2012 / Banu AVAR

GÜNCEL MEYDAN
İzlence Adı: Gülümse Türkiye
Sunucu - Yayıncı: Beste ERKİN ve Ümit ÖZHAN' - Akdeniz TV
Konuk(lar):
Gazeteci-Yazar Banu AVAR
Tarih: 15 Ekim 2012
Bilgi:
Resim:
İndirme İlişimi: https://rapidshare.com/files/1073003819/BA-AkdenizTV-151012.avi

Read more : Gülümse Türkiye - 15 Ekim 2012 / Banu AVAR | Görüntüleme : 2403 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Sınama / Bülent ESİNOĞLU

Sınama

Esenboğa Hava Limanına indirilen, Suriye yolcu uçağı ile ilgili epey şey söylendi. Perde arkası, el yordamı ile anlaşılmaya çalışıldı.

Konu, daha çok, Rusya’nın Birleşmiş Milletlerde, Suriye’ye verdiği destek üzerinden yorumlandı.

Uçak indirilmeden önce, Amerika ve CIA sanıyordu ki; “uçakta silah var” ihbarıyla, hem Rusya’yı Birleşmiş Milletlerde iknaya zorlamış oluruz, hem de Rusya Türkiye ilişkilerine darbe vurmuş oluruz.

CIA’dan, “uçakta silah var” ihbarı alan siyasi iktidar, oturup düşündü.

Uçağı indirsek Rusya ile aramız açılacak, indirmesek, ...
Read more : Sınama / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 471 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiye'nin Çıkış Yolu Nasıl Açılabilir? / Arslan BULUT

Türkiye'nin Çıkış Yolu Nasıl Açılabilir?

ABD, İngiltere ve İsrail, 27 Ocak 2003 tarihli Time dergisinde yayınlanan haritadaki sarı bölgeyi yani Türkiye, İran, Irak, Suudi Arabistan, Yemen, Kuveyt ve diğer Körfez ülkeleri, Ürdün, Suriye ve Irak’ı tamamen ele geçirmek istiyordu. Özbekistan ve Kırgızistan da bu haritaya dahildi.

• Birinci aşamadaki hedef, Kürt bölgesi diye adlandırılan coğrafyada bir Kürt devleti oluşturmak, Irak’ın başına Yahudi asıllı birini getirmek, Suriye engelini de ortadan kaldırarak, vaat edilmiş toprakları birleştirmektir.

• ...
Read more : Türkiye'nin Çıkış Yolu Nasıl Açılabilir? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 670 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Yahudi C’esaret Ödülü / Ömer YILDIZ

Resim
Sınır karıştıkça karışıyor; ajanlar, provokatörler ortamı bulandırdıkça bulandırıyor, sınır yolgeçen hanına dönmüş, siyasette mekik diplomasisi hiç olmadığı derecede artmış İngiliz, İsrail, Amerikan ve Rus istihbaratları bölgede cirit atıyor…

Sanırım mayınlı arazi tartışmalarının mecliste yumruklaşmaya gidecek kadar hararetli olmasının, AKP hükümetinin sınırın bir an önce mayınlardan temizlenmesi amacıyla anlaşma imzalamasının ve hatta bununda İsrail tarafından yapılması için var gücünü kullanmasının ardında yatanlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor...

Ottowa Sözleşmesinin alelacele imzalanması ve mayınlı arazilerin 2014’e kadar ...
Read more : Yahudi C’esaret Ödülü / Ömer YILDIZ | Görüntüleme : 1279 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ömer YILDIZ

Dünyada Devletçilik: Uygulama Örnekleri / Prof. Dr. Cihan DURA

Dünyada Devletçilik: Uygulama Örnekleri

Dünyada, ABD’de, Avrupa Birliği’nde, diğer birçok ülkede krizler bitmek bilmiyor. Karar alıcılar adeta çaresiz… Bu durum bence kapitalizmin, “neoliberal küreselleşme”nin iflası anlamına geliyor. Liberalizm şampiyonu sanayileşmiş ülkeler bile, öyle bir noktada bulunuyorlar ki devlet müdahalesine dönüş işaretleri veriyor, hatta uygulamalara başvuruyorlar. Konuyu daha önce incelemeye başlamıştım. 1  Okuduğunuz yazıda ise dünyadaki devletçi uygulamalara bazı somut örnekler vereceğim, tarihî kanıtları hatırlatacağım.

I) DÜNYADAN ÖRNEKLER

A)
İşte İngiltere, ABD ve Fransa’dan kanıt niteliğinde ...
Read more : Dünyada Devletçilik: Uygulama Örnekleri / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 2283 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Cumhuriyetin Derisini Yüzdüğü İçin Mi? / Müyesser YILDIZ

Cumhuriyetin Derisini Yüzdüğü İçin Mi?

İngiltere Kraliçesi, Cumhurbaşkanı Gül’e “Büyük Şovalye Nişanı” taktı. O da İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw’a "Cumhuriyet Nişanı" verdi.

Acaba Cumhuriyet Nişanımız nasıl bir adama gitti?

Türkiye’nin, AB yolunda yolunması için o kadar emek verdi ki, en ünlü lafı: "Tavşanı evvela yakalayalım, derisini sonra yüzersiniz." oldu.

Tarabya Köşkü’nde düzenlenen nişan töreninde Cumhurbaşkanı Gül "değerli dostum" diye hitap ettiği Straw’ı şöyle anlattı:

"Dışişleri Bakanı olduğum dönemde yakın mesai içinde bulunduğum Jack'in ...
Read more : Cumhuriyetin Derisini Yüzdüğü İçin Mi? / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1000 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Müyesser YILDIZ

2. Oslo Masası Ankara'da Kuruldu / Müyesser YILDIZ

2. Oslo Masası Ankara'da Kuruldu

Biliyorum uzun yazı okumayı sevmiyorsunuz, ama lütfen sabırla okuyun.

AKP Milletvekili Şamil Tayyar “Kürt Ergenekon” adlı kitabında 1. Oslo pazarlıklarının nerede, nasıl tıkandığını yazdı. Şunları anlattı:

"Hakan Fidan’ın 27 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarlığı’na atanmasından sonra, Kürt sorununa kalıcı çözüm amacıyla bir eylem planı hazırlandı. Fidan’ın bu göreve gelmeden önce MİT yöneticileriyle Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı sıfatıyla katıldığı, sonrasında kurumun sürdürdüğü PKK trafiğindeki taleplerin, çözüme katkısı olacağı düşünülen bölümleri, eylem planında ...
Read more : 2. Oslo Masası Ankara'da Kuruldu / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1195 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Müyesser YILDIZ

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x