Zaman: Sal Tem 08, 2025 1:24

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

"Eldiven" ve "El"! / Banu AVAR - Erkan GÜÇİZ

"Eldiven" ve "El"!

ABD yönetiminin başkan yardımcısı Joe Biden 2012 sonbaharında "Biz ‘el’iz; Türkler, Ürdünlüler, Suudiler ise ‘eldivenimiz’dir" anlamına gelen bir cümle kullandı..

Malum ‘eldivenler’ kullanılır, eskir ve çöpe gider..

Kendi tarihini bilenler, ‘çöpe giden eldiven” örneklerini bilirler..

Erkan Güçiz, 15 Ekim 2012 tarihli Washington Post gazetesinde, Marc A. Thiessen imzalı yazıda başkan yardımcısı Joe Biden’ın “el” ve “eldiven” tanımlarına dikkat çekiyor..

“Geçen hafta yapılan Başkan Yardımcıları münazarasında Joe Biden, Suriye’ye yapılan yardımın Suriye ...
Read more : "Eldiven" ve "El"! / Banu AVAR - Erkan GÜÇİZ | Görüntüleme : 2521 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Banu AVAR

Geride Değil İlerde O

Geride Değil İlerde O

Anılar dirilir zaman zaman: 10 Kasım 1938 okulda duydum haberi. Bahçede toplandık. Kimse konuşmuyor, Atatürk ölmüş. Haftalardır biliyorduk hasta olduğunu. Öleceği hayalimizden geçmiyordu. Ölür müydü O? Ölmüştü işte. O sabah 9.05'de. Öyle doğru okul müdürü Agâh Sırrı Levent, bahçede konuştu bizlerle. Ağlayanlarımız çoktu. Gizliden gizliye gözyaşlarını silenler. Erkekliğe leke sürmemek için kendilerini tutanlar. Ağlamak erkekliği bozar mıydı? Dayanamıyordum böyle erkekliğe, arkadaşlarım alay eder diye direniyordum. Gözyaşlarımı ikide bir elimin tersiyle siliyordum. ...
Read more : Geride Değil İlerde O | Görüntüleme : 1096 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Uyduluk Belgesi / Uğur MUMCU

Uyduluk Belgesi

Amerika'nın Türkiye'ye askeri yardımı kestiği ve Arap ülkelerindeki petrol kuyularına silahlı saldırıların planlandığı şu günlerde, sizlere 1958 yılında Demokrat Parti'nin Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun bir konuşmasını Meclis tutanaklarından aktarmak istiyorum.

2 Ağustos 1958 günü Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu Irak ihtilalinden sonra şöyle konuşmaktadır:

- Türk dış politikasının başlıca amacı, Ortadoğudaki bir sızma hareketini önlemeye çalışmaktır, işte bu nedenledir ki, son olaylar karşısında, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin politikası, bu gibi hareketlere seyirci kalmamak ...
Read more : Uyduluk Belgesi / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 744 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Uğur MUMCU

Batı’yı Kullanacağını Sanmak! / Bülent ESİNOĞLU

Batı’yı Kullanacağını Sanmak!

Amerika, daha doğrusu tüm Batı emperyalizmi, Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde AKP iktidarını kullanmaya karar verdiğinde, 22 ülkenin sınırları ve rejimlerinin değiştirilmesini projelendirilmişti.

Bölünecek ülkelerin içinde Türkiye de vardı.

Bölünecek olan diğer ülkeler, Türkiye kullanılarak bölünecek, bu süreçte de, kendisi de bölünecekti.

Süreç ABD açısından hala böyledir.

Büyük Ortadoğu Projesi Eş Başkanlığı da, bu projede yer alarak, Osmanlıyı yeniden kuracaktı.

Yani Batı Eş Başkanlığı kullanırken, Eş Başkanlık da, ABD ve Avrupa’yı kullanacaktı.

Onun ...
Read more : Batı’yı Kullanacağını Sanmak! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 1827 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Nürnberg’den geçerken hatırladıklarım... / Arslan BULUT

Nürnberg’den geçerken hatırladıklarım...

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği önderliğinde Avrupa’nın dört ülkesinde düzenlenen “Milli Anayasa Forumu” için Viyana ve Berlin’deydim. Lyon, Rotterdam, Viyana ve Zürih’teki panellere katılan konuşmacılar Berlin’de buluştu ve Hüsamettin Cindoruk’un başkanlığında, bütün dünyaya, Türk Milleti’nin direneceğini haykırdı..
Ben Berlin’deki muhteşem buluşmayı, Birinci Berlin Kurultayı olarak adlandırdım.

Önce Frankfurt’a indim ve daha sonra trenle Viyana’ya hareket ettim. Nürnberg’den geçerken ünlü Nürnberg mahkemesini hatırladım. Konuşmalarımdan birinde, bu konuyu gündeme getirdim.
Almanya ve Japonya, ...
Read more : Nürnberg’den geçerken hatırladıklarım... / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1039 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Eskiyi Unutma!

Eskiyi Unutma!

Eski, yalnızca eskimiş, yıpranmış anlamına gelir, geçerliliği bitmiş, yürürlükten kalkmış, çağı geçmiş anlamında kullanılır sanmayın. Eski sözü, aynı zamanda üstünden uzun zaman geçmiş, eskide kalmış olaylar, devirler, dönemler, eşyalar, nesneler için kullanılır. Eski, geçmiş zaman, önceki anlamına gelir. Eski günler, eski zamanlar, eski çağlar, eski dönemler, eski yapılanlar, eski başarılar…

Bir atasözümüz, “Eskisi olmayanın yenisi olmaz.” der. Eskiyi gözden çıkarmamayı öğütler bu söz.

Kültürler, eskiye bağlı kalarak ölmez, yaşarlar. Eskiyi bilirsek, üstüne geleceği ...
Read more : Eskiyi Unutma! | Görüntüleme : 1315 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Hangi değişim?

Bu yazımızda, özelde ülkemizdeki siyasi değişim; genelde Türkiye`deki değişim ve tüm bunların toplamında da bölgemizdeki değişimi irdeleyeceğiz...

İnsanlar, yapan-eden konumundaysa veya destekledikleri kişiler icraat makamındaysa; çoğunlukla, değişimin gerekli olduğunu savunurlar. Ancak; Türkiye gibi, demokrasiyi anlayamamış ve içselleştirememiş insanların çoğunlukta olduğu toplumlarda, neyi, nasıl, neden yaptıklarının hesabını vermedikleri gibi; sorgulanmasını da istemezler. Oysa demokrasi gereği, her icraat ve bu icraatın yol açtığı her değişim; eleştirilerek, aklın denetiminden geçirilerek, tutarlılık değerlendirmesi sonucunda doğru mu veya yanlış mı ...
Read more : Hangi değişim? | Görüntüleme : 822 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Israil Gercegi, Inanilmaz Yalanlar, Bilinmeyen Gercekler, Bir Siyonist General'in Oglu Anlatiyor

www.youtube.com/watch?feature=player_em ... axAckFCuQ#!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TOaxAckFCuQ#!

9/11 Yalani Belgelendi, Gercekler Bulundu ve Belgelendi

Turk Milleti'nin ve Musluman Dunyasi'nin izlemek zorunda oldugu bir 9/11 belgeseli.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VtIPCIvsdc

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fVtIPCIvsdc
Read more : 9/11 Yalani Belgelendi, Gercekler Bulundu ve Belgelendi | Görüntüleme : 1561 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

RADİKAL KEMALİST

RADİKAL KEMALİST
Sonunda benim de bir ‘terörist’im oldu.
Adını unuttum ama siz biliyor olabilirsiniz.
Hani birkaç yıl önce Antalya-Moskova seferini yapan THY uçağını St-Petersbourg’a indiren adam.
‘Millî Anayasa Kurultay’ı için gittiğim Berlin’de tanıdım.
Bir rastlantı sonucu kaldığımız otelin lobisinde.
Bir Ahıska Türkü.
Liseyi Kazakistan’da, üniversiteyi Moskova’da bitirmiș.
Șair ve yazarmıș.
‘Radikal Kemalist’ olduğunu söyledi.
Deyimi tuttum.
‘Terörist’ olma gerekçesi de, benim Alaca Karanlık Partisi dediğime o ‘Aptalların Kurumlaștığı Parti’ adını vermesi imiș.
Böyle dediği için ...
Read more : RADİKAL KEMALİST | Görüntüleme : 536 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x